Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
#69021

dokumentum

Mi van a Földön túl? Honnan jöttünk? Miből lettünk? Mi az élet titka? Valóban határtalanok a képességeink és hatalmunk? Kik vagyunk? Ez az izgalmas sorozat bemutatja, hogyan... több»

Mascagni: Parasztbecsület - egyfelvonásosd opera -Közvetítés a Krisztus Király Plébániából
#69022

Egyfelvonásos opera. Felelős szerkesztő: Esztergályos Máté Károly. Vezető operatőr: Sibalin György. Rendezte: Molnár Marica, Petrovics Eszter. Pietro Mascagni Parasztbecsület című... több»

Az Orvos halála
#69023

Weisz doktor egész életében dolgozott. Mindig sok volt a beteg, így soha sem volt ideje arra, hogy magával is foglalkozzon egy kissé. Most végre eljött a megérdemelt pihenés ideje,... több»

Mediawave koncertek - Trevor Watts "Moiré Music Group"
#69024

zenés

A Mediawave'2002 Fesztivál vendége volt Trevor Watts, aki az egyik legjelentősebb brit szaxofonos. A London Jazz Compozers Orchestra - angol szupergroup - tagjaként 1994-ben már járt... több»

Rendező: Silló Sándor

#69025

dokumentum | musical | rövidfilm | vígjáték | zenés

A történet egy transzvesztita előadóművészről szól, bemutatja a férfi karrierjét a kezdetektől egészen a hangos sikerekig.

Átváltozás
#69026

dokumentum

A dokumentarista játékfilm cselekménye végig egy kétszintes villában játszódik, ahol három nemzedék él együtt, négyféle értékrendet, életfelfogást képviselve. A költő... több»

Trianon öröksége
#69027

dokumentum

TV-ben (M5, csütörtök 01:33)

A film összefoglalja a trianoni békediktátum történelmi előzményeit és máig ható következményeit. Szemelvényeket idéz a kor irodalmából, bemutat két jellegzetes képzőművészeti... több»

Amerikai csimpánz
#69028

dokumentum

Az Egyesült Államokba az elmúlt 40 évben egyetlen vad csimpánzot se vittek be. Ilyen körülmények között felmerül a kérdés: Vérfrissítés hiányában az elszigetelt, fogságban élő... több»

Múltidéző lakodalom Magyarlapádon
#69029

dokumentum

Nagyenyed közelében található Magyarlapád, ahol a zömmel magyar ajkú lakosság még őrzi a népi hagyományokat. Ennek bizonyítéka a filmen látható kitűnő hangulatú,... több»

Rendező: Simon József

Stoppos
#69030

NA Stoppos  (2012)

rövidfilm

Stoppos az út mentén áll és vár. Vár, hogy valaki felszedje végre. Azonban úgy tűnik, hogy senki sem hajlandó megállni. Elvégre nem ilyen a stoppolás? Kilátástalan várakozás, ami... több»

Rendező: Wrochna Marcell

Szereplők: Dér Zsolt, Kámán Emese

Pásurj
#69031

NA Pásurj  (2002)

dokumentum

A Nagykanizsa melletti Csapi egy aprófalu Zalában, 164 ember él itt, töredékük roma. A falu egyetlen éke az a bentlakásos iskola, amelyet 1973-ban alapítottak azzal a céllal, hogy a... több»

Rendező: Keserű Judit

A bíró
#69032

NA A bíró  (1984)

játékfilm

A társaság a bíró születésnapját ünnepli. Minden ismerőse egyik folyamatban lévő ügyéről érdeklődik, melyben új nyomozást rendelt el. Ebben a helyzetben a bíró feleségének... több»

#69033

akció | animáció | rövidfilm

Animációs film Tokióról, hat hónappal a fukusimai erőmű balesete után.

Rendező: Jordan Baseman

Rudolf Steiner öröksége
#69034

dokumentum

Rudolf Steiner(1861-1925) osztrák polihisztor, filozófus, író, tanár, a spirituális mozgalom, az antropozófia megalkotója. Szellemtudományának hatása az egész világon igen sok... több»

Rendező: Jonathan Stedall

#69035

dokumentum

A dokumentumfilm-sorozat egy, a speciális olimpiára készülő csapat életét mutatja be.

A katasztrófa – naplók 2016
#69036

dokumentum

2016-ban számos komoly, időjárással kapcsolatos természeti katasztrófa történt, köztük aszályok, futótüzek, áradások, tájfunok, hurrikánok és szokatlan mennyiségű földrengés. több»

Utazás kultúrák között
#69037

életrajzi

Hoppál Mihály, az Európai Folklór Intézet igazgatója, Sárospatak történelmi falai között kezdte, majd Debrecenben folytatta tanulmányait. Magyar nyelv és irodalom szakos tanárként,... több»

Rendező: Tari János

Álom és szerelem: Inga Lindström: Mindent a szerelemért
#69038

dráma | romantikus

Így van ez a szerelemmel is. Az ember holtáig tanul! Meggyőződik erről Anna Ekberg is, a rádiós talkshow műsorvezetője is. A műsor témája a szerelem. Anna a magasabb osztálybeli... több»

#69039

animáció

Marie ugyanolyan méretűvé válik, mint a játék diótörője, aki valójában egy elvarázsolt herceg. El kell utazniuk a varázslatos Virágok Földjére, hogy megmentsék a világot a... több»

Rendező: Georgi Gitis

Fény és mosoly
#69040

dokumentum

Szergej apja híres újságíró, akit mindenhol ismernek. A fiú leérettségizett, és nem akarja, hogy az apja kapcsolatai alapján keressen neki munkahelyet. Egy rádiókat gyártó cégnél... több»

Rendező: Csányi Miklós