Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Az emlékezés méltósága
#69001

dokumentum

Makovecz Imre építész és Melocco Miklós szobrászművész beszélnek közös munkájukról: Antall József különös, szürreális síremlékéről a Kerepesi temetőben. több»

Rendező: B. Farkas Tamás

Szereplők: Galkó Balázs

#69002

dokumentum

Mi van a Földön túl? Honnan jöttünk? Miből lettünk? Mi az élet titka? Valóban határtalanok a képességeink és hatalmunk? Kik vagyunk? Ez az izgalmas sorozat bemutatja, hogyan... több»

Evolúció
#69003

NA Evolúció  (2017)

dokumentum

Az óceán. Az élet táptalaja, megszámlálhatatlan faj otthona, mégis, alig ismerjük. Több száz millió évvel ezelőtt itt alakultak ki a legelső életformák. Egyszerű, egysejtű... több»

Mostoha történet (Mostoha történet)
#69004

dokumentum

Két elhagyott őzgida az erdészlakhoz kerül és ott a vizslamama saját kicsinyeivel együtt táplálja őket.

Megálló (Megálló)
#69005

animáció

A villamosmegállóban emberek várakoznak. Van, aki folyton az óráját lesi, van, aki ide-oda járkál, rosszallóan összenéznek, közösen türelmetlenkednek. A villamos azonban nem jön, s... több»

#69006

történelmi

A dokumentumdráma az amerikai álom széthullását elemzi.

Trianon öröksége
#69007

dokumentum

A film összefoglalja a trianoni békediktátum történelmi előzményeit és máig ható következményeit. Szemelvényeket idéz a kor irodalmából, bemutat két jellegzetes képzőművészeti... több»

Stoppos
#69008

NA Stoppos  (2012)

rövidfilm

Stoppos az út mentén áll és vár. Vár, hogy valaki felszedje végre. Azonban úgy tűnik, hogy senki sem hajlandó megállni. Elvégre nem ilyen a stoppolás? Kilátástalan várakozás, ami... több»

Rendező: Wrochna Marcell

Szereplők: Dér Zsolt, Kámán Emese

Peer Krisztián
#69009

életrajzi

Peer Krisztián /1974/ még nincs harminc éves, s húsz éves korában már megjelent első veseskötete. A Költői percek új adásában tehát valóban fiatal költővel ismerkedhetünk meg.... több»

Rendező: Mérei Anna

#69010

akció | animáció | rövidfilm

Animációs film Tokióról, hat hónappal a fukusimai erőmű balesete után.

Rendező: Jordan Baseman

Szolgálunk és...
#69011

dokumentum

A Híradó és Dokumentumfilm Stúdió mint "állam-adta" műhely megszűnése után az alkotók légüres térbe kerültek. Többen összefogtak, együtt keresve a boldogulás útját, mások... több»

Rudolf Steiner öröksége
#69012

dokumentum

Rudolf Steiner(1861-1925) osztrák polihisztor, filozófus, író, tanár, a spirituális mozgalom, az antropozófia megalkotója. Szellemtudományának hatása az egész világon igen sok... több»

Rendező: Jonathan Stedall

Nevelj Hollót!
#69013

A nagyváros házai közé beékelt öreg villában él Ana, az elárvult kislány nõvéreivel, nagynénjével és tehetetlen nagyanyjával, s nyüzsög körülötte a család, mégis... több»

Utolsó mentsvár - Falak nélkül
#69014

dokumentum

A pedagógia napjainkban még nem képes sem pontosan azonosítani, sem pedig kezelni a tanulási zavarokat. A gyerekek 7%-a a diszlexia, a diszgráfia és a diszkalkulia tüneteivel él (nem... több»

Rendező: Tölgyesi Ágnes

Álom és szerelem: Inga Lindström: Mindent a szerelemért
#69015

dráma | romantikus

Így van ez a szerelemmel is. Az ember holtáig tanul! Meggyőződik erről Anna Ekberg is, a rádiós talkshow műsorvezetője is. A műsor témája a szerelem. Anna a magasabb osztálybeli... több»

Werther élete
#69016

rövidfilm

"Werther nem bírja elviselni sikerületlen szerelmi kalandját és ezért Lotte, illetve Albert szerepét ráruházza egy parasztlányra és egy parasztfiúra. Játékot visz az életbe, olyat,... több»

Rendező: Xantus János

Acme
#69017

NA Acme  (2015)

(2)

vígjáték

Egy élőszereplős - rajzfilmes történet az "ACME"-ról, amely egy olyan fiktív vállalat, amely a Looney Tunes világában létezik, és ahol rengeteg érdekes és hasznos dolgot gyártanak.... több»

Szereplők: Steve Carell

#69018

NA Chew  (2018)

animáció | krimi

Tony Chu egy különleges nyomozó, aki hátborzongató titkot rejteget, Tony ugyanis cibopathiás, azaz bármi, amit megeszik, látomás szerű benyomásokat idéz fel benne. Ennek... több»

Alea Iacta Est
#69019

dokumentum

Önarckép.

Rendező: Kötő Zsolt

#69020

akció | dráma | sci-fi | thriller

Amerika az összeomlás szélére kerül, amikor bioterroristák egy csoportja a himlő 'Zöld méreg' nevű változatával fertőzik meg a bankjegyeket. A társadalmi összeomlást a Divíziónak... több»