Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
#69181

animáció

Filmio

Ezt a kollázsfilmet, amely szakít az animáció minden hagyományos eszközével, Tolsztoj Háború és béke című klasszikus regénye inspirálta, és amely Napóleon oroszországi... több»

Menedéket adó váram
#69182

dokumentum | történelmi

Pannonhalmán 1944-45-ben embermentés volt. Ennek vezetôje, így egyszemélyes felelőse Kelemen Krizosztom, akkori főapát volt. A jelenlegi főapát, Várszegi Asztrik 1996-ban emlékezésre... több»

Az álomhajó - Malajzia
#69183

romantikus

A Thaiföld felé tartó Álomhajón van Martin Pollack, aki számára az utazás nem öröm, inkább nagy veszélyforrás. Koronatanú ugyanis egy maffiaperben, ezért új személyazonosságot... több»

Ortodoxia - Hagymakupolás honfoglalás
#69184

dokumentum

Erdélyben, kiváltképp Székelyföldön 1990 óta gombamód szaporodnak az ortodox imaházak, templomok, kolostorok. Székelyföldet Marosvásárhelytől Csíkszeredán át a Gyimesekig... több»

Rendező: Marossy Géza

Utta Danella: A házasság viharai
#69185

romantikus

Azok a férfiak, akik több időt töltenek a munkahelyükön, mint otthon, kikészítik a feleségüket. Az energikus, utazni szerető Teresa nagyon örül, hogy férjével, Paullal nyaralni... több»

Thonet
#69186

NA Thonet  (1988)

dokumentum

Fantázia, lendület, szépség: mindhárom együtt van a Thonet-bútorokban, amelyeket a "meghajlított fa csodájának? neveztek a kortársak a XIX. század elején. Hogyan születtek meg 150... több»

Székesfehérvári Bazilika
#69187

dokumentum

A film eredeti címe: Szent István méltán híres, Székesfehérvári, a Boldogságos Szűz tiszteletére szentelt Bazilikája. Érdekes, változatos módszerekkel rekonstruálják az alkotók... több»

Rendező: Deák Péter

A tánc kottája (A tánc kottája)
#69188

dokumentum

A mozgás, a mozdulat, a tánc írásbeli rögzítésével már régóta kísérletezik az ember, de a XX. századig korszerű jelrendszer nem született. A kinetográfia, a Lábán-féle... több»

#69189

dráma

Anthony lelkesen készül legjobb barátja házavató bulijára. Az este igazán remekül alakul mindaddig, amíg meg nem érkezik Anthony, aki komoly alkoholproblémákkal küzd. több»

Mozgóképek cigányokról
#69190

dokumentum

Sára Sándor Cigányok című nagy port kavart dokumentumfilmjét, melyet első játékfilmje, az 1968-as Feldobott kő előtt még a Balázs Béla Stúdióban forgatott, mindenki ismeri. A... több»

Vasárnapozás
#69191

dokumentum

"Ha létezik mennyország, akkor az a negyvenes évek Montevideójával lehet azonos" - mondják a filmben. Ennek az időszaknak a nyomába szegődik egy fiatal, magyar táncos, hogy megismerje a... több»

Rendező: Gabriel Szollosy

Szereplők: Szőllősi András

Gépmadár-avatás 2895. New York Cityben
#69192

animáció

A jövő évezred (2000) egyik nagy légi-technikai eseményét ironizálja a film, Jules Verne múlt századi képzelete alapján.

Egy polgár portréja
#69193

életrajzi

Hermann János zenepedagógus, képzőművész egy kis Budapest környéki faluban kiegyensúlyozottan, derűsen és békében él környezetével, embertársaival. Ennek az életfilozófiának a... több»

Rendező: Hevér Zoltán

Keresem a helyem...
#69194

dokumentum

Dr. Várhegyi István Kolozsvár környékén született egy faluban, a két háború között román nyelvű iskolában tanult. 1940-ben a háború hozta meg számára a nemzetiségi... több»

Rendező: Gál Mária

Nemzedékek
#69195

NA Nemzedékek  (1998)

dokumentum

Beszélgetés Bereményi Gézával és Eperjes Károllyal.

Teremtés az erdei tisztáson
#69196

dokumentum

Nagy ünnepséggel avatták fel a Feltámadó Krisztus bronzszobrát Medjugoréban, a megmagyarázhatatlan jelenések színhelyén. Filmünk a nemzetközi hírű szlovéniai szobrászt és... több»

Rendező: Cselényi László

Goldoni: Az új lakás
#69197

Anzoletto, nagyravágyó és kacér felesége kedvéért, új lakásba költözik, s erején felül költekezik. A régi és az új lakók közötti kapcsolat nem alakul felhőtlenül. Anzolettót... több»

Vallomások
#69198

NA Vallomások  (1994)

dokumentum

A film II. Rákóczi Ferenc emlékiratai alapján mutatja be a fejedelem ifjúkorát, s azt az utat, melynek során a szabadságharc élére állt.

Rendező: Lakatos Iván

A fogadalom
#69199

NA A fogadalom  (1962)

Egy vallásos paraszt szamara meggyógyulásáért könyörög Istenhez, és fogadalmat tesz arra, hogy egy 30 mérföldnyi távolságban lévõ fakeresztet a bahiai templomba cipel. Miután... több»

Trump of Cards
#69200

rövidfilm | vígjáték

Egy ötperces paródia, amelynek célkeresztjében Donald Trump áll. több»

Rendező: Jordan Liebowitz

Szereplők: Jeff Richards