Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Csécs - Cecejovce
#69241

dokumentum

A Kassához közeli, mintegy 1900 lelket számláló, zömmel magyarok lakta Csécs község történelmi múltja, egészen a 13. századig nyomon követhető. Kőtemplomában, amely 1300 körül... több»

Rendező: ifj. Nagy Imre

#69242

dráma | vígjáték

Gazdag 10 évre betiltott groteszk szatírája. Két librettista, Rezső és Dezső úr egy völgy lakóit szedik össze, hogy operett-előadást csináljanak velük. A kiválasztott fiatal... több»

Rendező: Gazdag Gyula

Szereplők: Monori Lili

Brooklyn mélyén
#69243

Eddie Dugan (Richard Gere), kiégett, veterán zsaru, aki már csak egy hétre van a nyugdíjazástól és álmaitól, egy nyugodt horgászlaktól Connecticut-ban. Sal Procida (Ethan Hawke)... több»

#69244

animáció | rövidfilm

Az animációs kisfilm bevezeti a nézőket a mikrovilágba, ahol a normális életben apró tárgyak és élőlények hatalmasakká válnak. több»

Rendező: Yifu Zhou

A tanú én vagyok
#69245

dokumentum

A tanú című filmről beszélget Gervai András filmkritikus Bacsó Péter rendezővel és Kállai Ferenccel, a film főszereplőjével.

Soha ne add fel!
#69246

dokumentum

Kétrészes filmünk a megváltozott munkaképességű emberek munkába állásának rendkívüli fontosságát mutatja be. "Sikertörténeteket" láthatunk, amelyek azt mutatják, az értelmes... több»

#69247

dokumentum

A Fekete-erdő: 7860 km2, és több mint 1000 éve ismert számtalan legendákon és mítoszokon keresztül. A rómaiak úgy hívták, "Silva Nigra" - a fekete, a sötét, a komor erdő. Abban az... több»

Gömöri fafaragók
#69248

dokumentum

Ulman István felvidéki fafaragó a Gömör vármegyéhez tartozó Várhosszúrét mestere. Szent István király emlékének közelgő ünnepére egy nagyobb tablóval készül, ennek tervével... több»

Rendező: Nagy Imre

Falusi udvarlás
#69249

játékfilm

A kevéssé ismert mű témája a férfi-nő viszony. A páratlan emberismeret, a sziporkázó dialógusok sora, tehát minden, ami Shaw-ra oly jellemző, megtalálható e rövid egyfelvonásosban.

East Side Stories
#69250

szkeccsfilm

Az Unio Film gyártásában készült, tizenkét részből álló Hajónapló-sorozat négy epizódja alkotja az East Side Stories című játékfilmet, amely - új címet és zenei keretet... több»

Benkó Dixieland Band
#69251

életrajzi

Az örökifjú zenészekből álló csapat, a Benkó Dixieland Band már 48 éves. 1957-ben még egyetemistaként, kedvtelésből kezdtek muzsikálni, ma már azonban a maga műfajában szinte... több»

Rendező: Medgyesi Gabriella

Véletlenül szándékos
#69252

játékfilm | krimi

Négy lány elhatározza, hogy visszatérnek gyerekkori kalandjaikhoz. Betörnek egy ügyvéd ismerősük tó melletti faházába, hogy ott töltsenek el egy kalandos nyaralást. Eközben két... több»

Közelgő kékség
#69253

kísérleti film

Szélben tájak, fák, autók, emberek, madarak, rovarok, porszemek. Egyensúlyából kimozduló makro- és mikrovilág. A lágy fuvallat ereje, a tomboló zivatar gyengesége, a kő... több»

Rendező: Kotnyek István

Mindszenty - A fehér vértanú
#69254

dokumentum | életrajzi

Koltay Gábor legújabb alkotása fikciós elemekkel gazdagon átszőtt dokumentumfilm, amely a történelmi környezetbe illesztve sokoldalúan bemutat egy megalkuvás nélküli, hittel... több»

Rendező: Koltay Gábor

Szereplők: Sipos Imre

So That Mom Is Happy
#69255

dráma | rövidfilm

Egy fiatal nő előtt adott a lehetőség, hogy utoljára az édesanyja kedvére tehessen, ugyanis a temetését készíti elő.

Rendező: Asya Mozhegova

Ernst Lajos és gyűjteménye
#69256

dokumentum

A budapesti tárlatlátogatók jól ismerik a Nagymező utcai Ernst Múzeumot, amit Ernst Lajos alapított, s ami fennállása óta rengeteg kitűnő kiállításnak adott otthont. 2002-ben nagy... több»

Rendező: Szakály István

Oltszakadát
#69257

dokumentum

Oltszakadát egy szórványmagyarság által lakott kis falu Romániában. A falu lakói, különösen az idősebb korosztály próbálja őrizni magyarságát minden áron. Feltartóztatható... több»

Zenit
#69258

NA Zenit  (2010)

animáció

A háború előérzete századfordulós képeslapok animációjával elbeszélve.

Rendező: M. Tóth Éva

Portré Sebő Ferencről - Este a Gyimesbe' jártam
#69259

életrajzi

A portréfilm a 70 éves Sebő Ferenc sokoldalú munkásságából elsősorban a táncházmozgalom és a népzenei hagyományőrzés formálásának legfontosabb állomásait villantja föl. több»

Rendező: Szomjas György

Lőrinc
#69260

NA Lőrinc  (1990)

dokumentum | életrajzi

A hétesztendős Lőrincet szülei pszichológushoz viszik. A kisfiú befejezvén az óvódát iskolába fog járni, de beilleszkedési problémái miatt úgy gondolják, hogy segítségre szorul.... több»

Rendező: Sipos András

Szereplők: Gulyás Lőrinc