Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
„Harangok zúgnak bennem”
#72101

dokumentum

Egy óra Csoóri Sándorral. Csoóri Sándor a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres József Attila-díjas magyar költő, esszéíró, prózaíró,... több»

580 méter – Kárai Sándor „Keszeg” bányásznaplója
#72102

dokumentum

2014 végével bezárt az utolsó magyarországi mélyművelésű szénbánya, a Márkushegyi Bányaüzem. Ugyanakkor ezzel szinte egy időben, húsz év szünet után három szakiskolában... több»

Köznapi legenda
#72103

Áment bácsi több évtizedes különélés után el akar válni a feleségétől, hogy élettársát, felnőtt gyermekeinek anyját végre elvehesse feleségül. Már folyik a válóper, amikor... több»

Mindenem a zongora (Mindenem a zongora)
#72104

dokumentum

"Úgy gondoltam, ha álom, akkor legyen nagy" - mondja a Kiskőrösön született, ma New Yorkban élő zongoraművész, Szokody Anikó. Azt tanácsolja a zenével foglalkozó fiataloknak, hogy... több»

Mennyei seregek
#72105

dráma

Zrínyi Miklós a vadászaton egy szárnyaszegett Angyalt talál. Isteni üzenetnek véli, várába viszi és ápolja. Egymás után érkeznek Zrínyi udvarába a főurak és a főpapok, csak hogy... több»

Lágy eső
#72106

NA Lágy eső  (2012)

rövidfilm

Dani egy nevelőotthonban nevelkedett serdülő fiú, aki egy elmaradt kistelepülésén él egy családnál, ahova nemrégiben került. Beleszeret osztálytársnőjébe, de képtelen szerelmét... több»

Titkok éjszakája
#72107

játékfilm

Éles női sikoly veri fel a vállallati üdülő éjszakai csendjét. Flórika azért sikoltott, mert egy ismeretlen férfi behatolt a szobájába és szerelmet igyekezett kierőszakolni tőle. A... több»

Pirosvirágú narancskék
#72108

animáció

A film szabad asszociáció néhány talált fotóra, utazás, ahol egymást nem ismerő emberek találkoznak, hogy megsúgjanak néhány apró titkot az életükből.

Rendező: Molnár Jacqueline

Riksa láz
#72109

NA Riksa láz  (2012)

dokumentum

Az európai belvárosokat az utóbbi években ellepték a riksa-taxik. A távol-keleti közlekedési eszköz, elektromos rásegítéssel felszerelt modern változatát a helybéliek és a... több»

#72110

dráma | vígjáték

Egy férfi – hogy a börtönt elkerülje – kénytelen örökbe fogadni három gyereket, ám még nem sejti, hogy ezzel mekkora katasztrófát zúdít magára. több»

Rendező: Léo Joannon

Szereplők: Bourvil, Jean Lefebvre

Tört fények ólomkeretben
#72111

dokumentum

Az áhítat fényeit, a legszebb ólomkeretes ablakokat és készítésük titkait ismerhetjük meg, a középkortól kezdve napjainkig Kormos Ildikó filmjéből.

Rendező: Kormos Ildikó

A vörösiszap-katasztrófa
#72112

dokumentum

Magyarország történetének egyik legnagyobb környezeti katasztrófája a szemünk előtt történt, mégis rengeteg kérdés övezi még mindig. Az OzoneNetwork TV a kolontári... több»

#72113

NA Autó  (1975)

(2)

vígjáték

Lili egy régi autót kap a nagybátyjától, aki Franciaországban él. Az autó nagyon rossz állapotban van, de Forgó megjavítja, és a lány nagyon szeretne megtanulni vezetni. De nagyon nem... több»

Tájkép csizmával és gyerekkel
#72114

filmetűd

Örkény István "Havas tájban két hagymakupola" című egyperces novellája alapján készült, a rendező elsőéves vizsgafilmje a New York-i filmfőiskolán.

Rendező: Poór István

Kaukázusi fogoly
#72115

A csecsenek elfognak két orosz katonát, és hagyi falujukba hurcolják õket a fogolycsere reményében. A csecsen Abdul Murat fia ugyanis orosz fogságban van. Az orosz túszok szökni... több»

A nemzet színháza
#72116

dokumentum

A Magyar Nemzeti Színház története egészen a XIX. század elejéig nyúlik vissza, az áhított épület alapkövét 1835-ben rakták le a Grassalkovich telken. A magyar színjátszás... több»

Cockroaches
#72117

NA Cockroaches  (2019)

krimi | vígjáték

Bűnözők azon versenyeznek, hogy ki leli meg előbb az elrabolt angol királynőt. De felmerül bennük a kérdés: mi számít a leginkább? több»

#72118

NA Veszélyroham  (2021)

(1)

akció | rövidfilm | sci-fi

Franklin (Tóth Péter Attila) egy napon találkozik egy József nevű férfival (Kilián Tibor), aki különleges, ámde veszélyes feladattal bízza meg Franklint: ha bemegy a közeli erdőbe,... több»

#72119

93 Panelkapcsolat  (1982)

(2)

dráma

Egy egymástól eltávolodó férj és feleség elgondolkodik a házasságuk legrosszabb vitájához vezető eseményeken. több»

Nagyon jó és hasznos film, ajánlom meggtekintésre mindenkinek. Érdemes elgondolkodni rajta, hogyan ment tönkre annyi ember élete, annyi család és generáció egy hülye utópista eszme miatt.
#72120

akció | kaland | sci-fi | thriller

Mozikban

Amikor a világ véget ér, a fiatal Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják szülőhelyéről, és egy nagy motoros horda kezébe kerül, amelyet a hadúr Dementus vezet. A pusztaságon való... több»