Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Jakab útja
#72361

NA Jakab útja  (2005)

dokumentum

A spanyolországi Santiago de Compostela, ahol Szent Jakab sírhelye található, Jeruzsálem és Róma után a kereszténység harmadik legfontosabb zarándokhelyévé vált az idők során. Az... több»

Rendező: Tolvaly Ferenc

A Nemzeti Filmharmonikusok Erdélyben Kocsis Zoltánnal
#72362

zenés

Marosvásárhelyen és Kolozsvárott adott hangversenyt magyar szerzők műveiből a Nemzeti Filharmonikus Zenekar. Az úti készülődésről, a próbákról, az előadásokról készült film... több»

Nyomtalanul
#72363

NA Nyomtalanul  (2018)

dokumentum

Filmünk az 1944. decemberében eltűnt fiatal magyar politikus, báró Atzél Ede nyomába ered. Atzél megalkuvás nélkül képviselte Erdély és a magyarság ügyét a két világháború... több»

Rendező: Novák Tamás

Levelek a mennyországba
#72364

játékfilm

Az első bécsi döntés után, a II. világháború kirobbanása előtti szorongó élethelyzetben Wass Albert erdélyi gyerekekkel közösen írja meg és állítja össze a szeretet új,... több»

Rendező: Makó Andrea

#72365

családi | dokumentum | életrajzi | rövidfilm

A dokumentumfilm középpontjában egy 79 éves idős asszoony és családja áll, akik Liverpool egyik legeredetibb üzemét vezetik: a Dafna's Cheesecake Factory élén álló Anne Lev mindent... több»

Rendező: Glenn Hanstock

Civilben
#72366

NA Civilben  (2007)

dokumentum

A sorozat, epizódjai a legkülönfélébb civil szervezetek tevékenységét mutatják be. Szinte mindegyikük valamely kisebbség érdekképviseletét vállalja fel. Munkájuk középpontjában... több»

Rendező: Puporka Lajos

Maradék
#72367

NA Maradék  (2005)

dokumentum

Újvidék alatt, Belgrádhoz közel található Maradék. A faluban a többségben lévő szerbek mellett horvátok és - mintegy ötszázan - magyarok is élnek. A film ennek az anyaországtól... több»

Kótai József - Engedelmeskedni az anyagnak - Kótai József ötvösművész portréja
#72368

életrajzi

Egy, a számára fontos értékekhez, személyekhez, helyzetekhez és erőkhöz mindig következetesen, tudatosan és kitartóan ragaszkodó ember és művész érzékletes portréja. több»

Eszter
#72369

NA Eszter  (2007)

dokumentum | életrajzi

A film betekintést nyújt, egy szinte ismeretlennek nevezhető sportág zárt közösségébe. A válogatott búvárúszók egyik legszerényebb tagja Eszter. Bár gyönyörű és tehetséges... több»

Szereplők: Farkas Eszter

#72370

NA Valentina  (2016)

dokumentum | rövidfilm

A dokumentumfilmet Juan Rulfo írásai inspirálták, amelyek egy mexikói pásztorról és feleségéről szólnak. több»

A tükör képe
#72371

játékfilm

A film egy híres történetet (Kurosava "A vihar kapujában" című filmjének alapnovellája) mesél el. Hosszú próbák során alakult ki a film ritmusa, amely a színészek segítségével... több»

Otthon
#72372

NA Otthon  (2005)

dokumentum

Az otthon olyan gyerekek ápolását és tanítását vállalja, akik amellett, hogy halmozottan sérültek, erős szociális problémákkal is küzdenek, sokszor nincs is mögöttük családi... több»

Rendező: Tölgyesi Ágnes

A hasonmás
#72373

NA A hasonmás  (1970)

játékfilm

Bollobás professzorral közli a rendőrség, hogy egy rá a megszólalásig hasonlító férfi egyetemi felvételit és egyéb előnyöket ígérve fiatal nőket csábít el. Amikor véletlenül... több»

A tanárnő és a biznisz
#72374

dokumentum | életrajzi

Pergel Éva, általános iskolai magyartanár elveszíti az iskola színházjegyekre összeszedett pénzt. Karácsony előtt a 300 ezer forintot kölcsönből adja vissza. Harminc százalékos... több»

Rendező: Tóth Péter Pál

Szereplők: Pergel Éva, Unger Imre

Költözés Chicagóba
#72375

Kelly, a kezdő regényíró és Jeff, filmrendező férje boldog házasságban él kétéves kisfiukkal Chicagóban. Amikor azonban Jeff felelőtlen, huszonéves kishúga, Jenny szakít a... több»

Hagyományőrzők - Szalánta
#72376

dokumentum

A Pécs és Harkány között fekvő, többségében horvátok lakta Szalánta hagyományainak bemutatása.

Rendező: Móczár István

Életem, Afrika
#72377

dokumentum

A filmben megelevenednek a híres Afrika-kutató és orvos életének színhelyei az özvegye és ismerősei segítségével.

Rendező: Xantus Gábor

Ritter napja
#72378

dráma

"A nyomor nem a dolgok hiányából fakad, hanem a dolgok utáni vágyból" - írja Rousseu. A létezés peremére szorult ember is sikeres szeretne lenni. Gyakran nem lát más megoldást:... több»

A múlt töredékei
#72379

dokumentum

A restaurálás célja a műalkotások kijavítása, eredeti szépségük helyreállítása. A film az állandóan fejlődő restaurátor tudomány módszereit mutatja be a kirakósjátékszerű... több»

Rendező: Podhorányi Zsolt

Jót és semmit
#72380

dokumentum

A tárgyak mesélnek a hajdanvolt tulajdonos életéről, de nekünk a tárgyak csupán lomok, amelyek útban vannak, hisz az új élet új teret kíván.