Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Búcsú
#72421

NA Búcsú  (2007)

dokumentum

"A film az erdélyi magyar zsidó közösségek 60 évének történetét dolgozza fel. Mára csupán hétezer zsidó ember maradt Romániában, az évszázadok alatt kialakult kultúrának ma... több»

Magyar cirkusztörténet I-IV.
#72422

dokumentum

A cirkuszrajongók és - ellenzők tábora egyaránt népes. A közömbösség kevéssé jellemző ránk. Sokan vannak azok is, akik egyszerre szeretik és elutasítják a cirkuszt. Elég... több»

Rendező: Domokos János

Egyetemes színjáték - Festette: Rátkay Endre
#72423

dokumentum

Rátkay Endre 1928-ban született Pesterzsébeten. A budapesti Képzőművészeti Főiskolán Barcsay Jenő legkedvesebb tanítványa. Vizsgaműve körül botrány támad: a diktatúra rásüti a... több»

Rendező: Kroó András

A többi csak álom
#72424

dokumentum

A drávaszögi magyarok szenvedései a jugoszláviai háború alatt.

Rendező: Erdélyi János

Oroszhegyi mesék
#72425

dokumentum

Székelyudvarhely szomszédságában fekszik Oroszhegy. A falu nemcsak kádármestereiről, szilvapálinkájáról híres, de az egyre sűrűsödő helyi kezdeményezésekről is, ilyen például... több»

Rendező: Makó Andrea

A hasonmás
#72426

NA A hasonmás  (1970)

játékfilm

Bollobás professzorral közli a rendőrség, hogy egy rá a megszólalásig hasonlító férfi egyetemi felvételit és egyéb előnyöket ígérve fiatal nőket csábít el. Amikor véletlenül... több»

A szúnak a fába' kell maradnia
#72427

életrajzi

Magyar Dezső büntető expedíció c. filmjének kemény, düreri vonású katonatiszt az egyik főszereplője: Gencsy Tibor. A néhány hete 90 éves korában elhunyt huszártiszt a magyar... több»

#72428

dokumentum

TV-ben (Nat. Geo. Wild, csütörtök 01:33)

A dokumentumfilmben nyomon követhetjük Hirót, aki egy bátor makákó, és családjával együtt próbál túlélni a viszontagságos körülmények között. Japán hegységeiben lehetünk... több»

Rendező: Joe Pontecorvo

Szereplők: Liam Neeson

Hagyományőrzők - Buzsák
#72429

dokumentum

Buzsák, ez a honfoglalás óta lakott település leginkább világhíres kézimunkájáról ismert, melynek három fajtáját hímzik ma is a helyi asszonyok: a boszorkányost, a vézást és a... több»

Rendező: Móczár István

Etus néni
#72430

NA Etus néni  (1997)

dokumentum

1905 áprilisa, Józsefváros. Egy leánykát szalajtanak a gólya néniért, az anya vajúdik. A csecsemő keresztlevelébe a József Attila nevet vezetik be. Etus néni az emlékezés folyamát... több»

Rendező: Cselényi László

Rachmaninov - II. zongoraverseny
#72431

zenés

Rachmaninov, a zongoraművész és zeneszerző talán életében sem volt olyan hírneves, mint napjainkban. A századfordulón ünnepelt előadóművész és karmester 1917-ben Párizsba, majd... több»

A Maros Művészegyüttes táncai
#72432

táncfilm

Az együttes repertoárjából készült válogatást mutat be új felvételén a Duna Televízió. Az erdélyi-, székelyföldi-, kalotaszegi és mezőségi táncok mellett a Három árva... több»

Rendező: Könczei Árpád

J. S. Bach - Malek Miklós: Mária - Égi szerelem
#72433

zenés

Horgas Eszter fuvolaművész 2003-ban hozta létre Carmen című zenés produkcióját, megnyerve a közreműködésre a világhírű gitárművészt, Al Di Meolát. Az együttműködés olyan... több»

Rendező: Kázsmér Kálmán

God on a leash
#72434

dokumentum | rövidfilm

Hanuman, a majomarcú és embertestű hindu istenség tiszteletében két ősi művészeti forma él tovább. A film az isteni és az emberi mivolt kettősségét tárgyalja, körbejárva a két... több»

Rendező: Varun Chopra

Lappföld, az utolsó vadon
#72435

road movie

A finnországi lappok sarkkörön túli életére kevés fény és kevés figyelem vetül. Pedig ez az egzotikus világ legalább annyi legendát rejt, mint a déli félteke forró vidékei. Az... több»

Rendező: Bodzsoni István

Tanulmányút a Tiszán és a Majnán
#72436

dokumentum

A film 2005 júliusában készült. Vízügyi és környezetvédelmi szakemberek tanulmányozzák a Tisza és a Majna hajózhatósági feltételeit,mert egyre inkább úgy tűnik,hogy akár... több»

Rendező: Paulus Alajos

Alive Alone
#72437

thriller

Egy korábbi guantánamói fogoly taxizásból próbál megélni. Egy nap váratlanul megismerkedik egy prostituálttal, aki kegyetlen főnöke elől menekül. Kettejük sorsa már az első... több»

Bevezető
#72438

NA Bevezető  (2003)

dokumentum

Sikeres filmek után Ozorai András, a Neuropa Film producere fáradt. Csupa nagy névvel dolgozott, csupa sikeres filmeket mutatott be a filmszemléken, például az idei filmszemlén a nyitó-... több»

Liliputi Mimikri
#72439

dokumentum

Apró, néhány milliméteres tengeri herkentyűket filmezni óriási kihívás. Ezek az állatok ugyanis - finoman szólva - kerülik a feltűnést. Évmilliók óta úgy csinálnak, mintha ott... több»

Ráadás...
#72440

NA Ráadás...  (1997)

zenés

Elhangzik: Liszt-Verdi: Rigoletto parafrázis; Liszt-Schumann: Ajánlás; Liszt: Erdőzsongás.

Rendező: Veszprémi András

Szereplők: Bogányi Gergely