Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
#72421

krimi

Charles Beaulieu, aki az algériai háborúban katonatisztként szolgált, regényíró lett. Sajnos a könyvei rosszul fogynak, különösen ahhoz, hogy a férfi fedezni tudja pazarló... több»

#72422

dráma

Egy 19. századi romantikus regény aktualizált változata, amely a finn szigetvilág egyik szigetén játszódik. több»

Thaiföld
#72423

NA Thaiföld  (1996)

dokumentum

Filmünkben bemutatjuk a thaiföldi király világraszóló jubileumi ünnepségét uralkodásának 50. évében, s nézőink bepillantást nyerhetnek a dél-ázsiai ország történelmébe és... több»

Rendező: Monostori Károly

Nostoi - Visszatérés
#72424

A szöüli császári palota udvarán, az olimpiai kultúrfesztivál keretén belül állította színpadra Jancsó Miklós Kay Hong dél-koreai származású, mai amerikai író monumentális... több»

Rendező: Jancsó Miklós

Gusztáv életre nevel
#72425

animáció

Gusztáv mint pipogya ember elhatározza, hogy a fiából rámenős embert nevel, ám kissé túllő a célon...

Rendező: Dargay Attila

Nem szabad egyedül utazni – Márai Sándor
#72426

dokumentum

Márai Sándor írásain, naplóbejegyzésein keresztül mutatja be Kassa lelkületét, szellemiségét, illetve állítja szembe az író korának városát a maival. A filmben kizárólag... több»

Convergence
#72427

NA Convergence  (2016)

akció | krimi | rövidfilm | sci-fi

Amikor az időjárás megőrül
#72428

dokumentum

Az Amikor az időjárás megőrül című dokumentumfilm az ENSZ 2015-ben összehívott, a klímaváltozás okait, ill. a problémára elkészült megoldási tervek ismertetését megcélzó... több»

A beszéd – Apponyi a magyar ügy védelmében
#72429

dokumentum | játékfilm

1920 januárjában, Párizsban szembesült a magyar békedelegáció az Antanthatalmak békefeltételeivel. A Történelmi Magyarország számára a modern korban ismert legsúlyosabb büntetést... több»

#72430

NA Pepel  (2013)

dráma | thriller

Szovjetunió, 1938. Egy vonatfülkében találkozik a tolvaj Szenyka Pepel és a Vörös Hadsereg századosa, Igor Petrov, akit letartóztatás fenyeget. A vöröskatona előtt váratlan... több»

#72431

NA Szabadok  (2019)

dráma | musical | rövidfilm

Filmio

1956-ban egy magyar fiatalember, Antal, aki az Államvédelmi Hatóság munkatársa, csatlakozik a szovjetekhez a forradalom letörésében. Egy régi kedvenc dallam, amelyet Sára, Antal... több»

Rendező: Bernáth Szilárd

Szereplők: Vilmányi Benett

Repeat After Me
#72432

dráma

Az ötvenvalahány éves pszichiáter William Moore felfedezi, hogy legújabb betege nem más, mint saját maga 25 éves változata. Ekkor rájön hogy a sors furcsa fintorát kihasználva,... több»

#72433

horror

Egy férfi csatlakozik egy elit vámpírölőkből álló csoporthoz, ám miközben a vámpírok ellen harcol egyre inkább elveszíti a győzelembe vetett hitét. több»

MüpArt - Béla Fleck & Abigail Washburn
#72434

zenés

A magyar közönségének érthetően szöget üt a fejébe, mért hívják a világ sokak szerint legjobb bendzsójátékosát éppen Bélának. Természetesen Bartók miatt, akit Béla Fleck... több»

Cápák Amerikája
#72435

dokumentum

Arról, hogy az USA partjai mentén rengeteg cápa él, testükön csúnya sérülésnyomokat viselő szörfösök és fürdőzők sokasága tudna mesélni. De pontosan milyen fajok vadásznak... több»

A holdra szállás: A világ legnagyobb megtévesztése?
#72436

dokumentum

Az első holdra szállások után 1969-ben voltak, akik elhitték, hogy az megtörtént, mások pedig nem. A döntő válasz után kutatunk, hogy egyszer s mindenkorra pontot tegyünk a vita... több»

A nagy hazudozók
#72437

dokumentum

Öreg pincérek emlékeznek fél évszázaddal ezelőtti vagy még régebbi, nagy történeteikre, pincérkedési eseteikre, határok nélküli kalandjaikra.

Inspiráló Nők Klubja
#72438

Keressük az ország leginspirálóbb nőit! A femcafe.hu már korábban is kutatta azokat az ösztönző női példaképeket, akik pályájuk, tetteik és személyiségük miatt követendők.... több»

Kutyakötelesség
#72439

animáció

A korabeli plakátok tanúsága szerint a Csuk és Gek szovjet ifjúsági film kísérőfilmje volt. A falusi környezetben játszódó történet főszereplője a barátságos és gyáva Bodri... több»

Rendező: Macskássy Gyula

A sarok
#72440

NA A sarok  (2000)

rövidfilm

Hősünk egyedül él egy szűk szobában. Egy szép napon úgy dönt, átalakítja a lakását. Illetve csak egy részét... A 2001-es Open Film Fesztivál fikciós fődíjas filmje.

Rendező: Lóth Balázs