Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Fáklyaláng
#72522

játékfilm

Illyés Gyula drámaírói munkásságában a Fáklyaláng volt egyik legsikeresebb munkája, melyben az 1848/49-es szabadságharc bukása utáni válságot, tanulságot igyekezett drámai... több»

A bűvös szék
#72523

rövidfilm

Karinthy Frigyesnek a múlt század húszas éveiben született komédiája egy zseniális feltaláló fricskáján keresztül állítja pellengérre a kor korrupt hivatalnokait, a hűtlen... több»

Rendező: Gertler Viktor

Néhány kérdés Dobai Péterhez
#72524

életrajzi

Grunwalsky Ferenc jeles költőinkről (Kálnoky László, Orbán Ottó) készített verses portréfilmjeinek egy újabb darabja, ezúttal a költő, novellista és filmforgatókönyvíró Dobai... több»

Rendező: Grunwalsky Ferenc

Szélsőséges Kína
#72525

dokumentum

Hogyan lehet életben maradni egy olyan szélsőséges vidéken, mint a tibetiek által szent helyként tisztelt Siguniang-hegy és környéke? Az epizódban erre keres választ Ben Horton, a Nat... több»

Csónakház koktél - Payé - táltos erő - Szárnyak hangja
#72526

zenés

A 2001-ben alakult Payé, a Kormorán billentyűs Szűts István valamint Lőrincz György közös zenekara. Céljuk a magyar illetve kelet-európai népek zenéjének megismertetése a mai zenei... több»

Rendező: Sebők György

Vad Costa Rica
#72527

dokumentum

Fedezzük fel a világ ökológiai szempontból egyik legváltozatosabb országát, Costa Ricát benépesítő fantasztikus élőlényeket, például a rejtőzködő ocelotot és pumát! Van egy... több»

Rendező: Ian Marsh

Alpári történet
#72528

dokumentum

A film három párhuzamos monológ. Egy süketnéma fiú, annak szerelme és mostohaanyja, életük legfontosabb eseményeit beszélik el, de a vallomások nem utalnak a szörnyű végre.

Rendező: El Eini Sonia

Székely Ifjak Társasága '56
#72529

dokumentum

1956-ban, a háromszéki Sepsiszengyörgyön néhány gyerek indiánosdi helyett társaságot szervez, vérszerződést köt, fegyverraktárat ás a vártemplom alá, hogy a terjedő forradalmat... több»

Tetthely - A megállíthatatlan
#72530

krimi

Felesége halála után Nick Tschiller (Til Schweiger) elszabadul, és nem nyugszik, míg kézre nem keríti Firat Astant (Erdal Yildiz). Az ügy hátterében oroszok állnak, akik a csecsen... több»

Bódy Gábor és a magyar experimentalizmus hőskora
#72531

dokumentum

Szabad válogatás néhány 1920 és 1940 között készült amatőrfilm-felvételből.

Rendező: Bódy Gábor

Egy házasság első napja
#72532

dokumentum

A Corvin közben még ma is élnek tanúi az 1956-os forradalomnak. A Constantinovits orvos-házaspár az '50-es évek elején úgy kerülte el a kitelepítést, hogy néhány óra alatt... több»

Rendező: Zsigmond Dezső

Vásár
#72533

NA Vásár  (1986)

játékfilm

A Budapesti Nemzetközi Vásár színes forgatagában dolgozik Eszter, az angol tolmácslány. Először végez ilyen munkát, ezért elkápráztatják az új élmények, az eddig soha nem... több»

...Megszegem Janikának...
#72534

dokumentum | életrajzi

Rostás János élete - a vele történtek és történők, minden, amit átélt, átél és megtapasztal - történelmi példának tekinthető. Mába vezető életútjának filmre vitele... több»

Rendező: Siklósi Szilveszter

Szereplők: Rostás János

Vannak változások
#72535

játékfilm

A Cinema 64 amatőrfilm stúdió tagjai 1968-ban Végh Antal szociográfiája nyomán másfélórás, 8 mm-es amatőrfilmet készítettek Penészleken. A 8 évvel későbbi visszatérés során... több»

Gyermekfilmek - Augusztus 1
#72536

-Gusztáv: Gusztáv és a gyűjtőszenvedély Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: A banya Rendező: Jankovics Marcell, Toró Annamária-Száz éve történt: Isten Veled Haza! Rendező:... több»

Polly Wants a Safe Cracker
#72537

animáció

A Maci Laci és Szuper Szimat című mesében sokak kedvence, Maci Laci ismét egy izgalmas kalandba keveredik. Összeáll Titkos Mókussal, hogy felderítsenek egy rejtélyt, ám az akció során... több»

Nóra
#72538

NA Nóra  (1986)

játékfilm

Nóra évekkel ezelőtt titokban kölcsönt vett fel, hogy férje megrendült egészségét egy dél-európai utazással helyreállítsa. Annak idején apja nevét hamisította a váltó alá, s a... több»

Klasszikus mesék - Az esőtündér
#72539

családi

Nagy szárazság sújtja a vidéket, már több nyár óta nem esik eső, a forróság mindent elpusztít. Az egyik falusi asszony, Stine szerint elaludt az esőtündér, ezért lett baj. A gazdag... több»

Lucky Luke és a Daltonok öröksége
#72540

animáció

Lucky Luke, a tehénpásztor magányosan üget kedvenc lován Amerika sziklás vidékein. Nyugodt, hiszen úgy gondolja, hogy az ország legnagyobb bűnözői, a négy Dalton testvér rács... több»