Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Ártatlanság
#72561

kísérleti film

Ha elvenni lehetséges, lehet-e adni ártatlanságot valakinek? Ez az alapvető kérdés, amire a film absztrakt képekkel építkezik.

Oltalom - Batthányi László Katolikus Gyermekotthon Óvoda és Általános Iskola
#72562

dokumentum

A Batthyány László óvoda, általános iskola és gyermekotthon halmozottan sérült gyermekeknek nyújt fejlesztési lehetőséget. Halmozottan hátrányos azonban az intézmény... több»

Rendező: Tölgyesi Ágnes

Különböző helyek
#72563

dokumentum

A film készítői a Velencei Filmfesztiválon arra a kérdésre kerestek választ, milyen lehetőségei vannak a filmnek a képi nyelv változásával.

Rendező: Fésős András

Máramarosi havasok
#72564

dokumentum

A Kárpátok 2000 méter magas hegységét lakóiról "hucul Alpoknak" is szokták nevezni. Növény- és állatvilágára ráillik a vadregényes kifejezés. Évszázadokon át határátkelőhely... több»

Rendező: Zánki Pil Zsuzsa

Csillogás
#72565

NA Csillogás  (2008)

Három beszélgetés a halál és az újjászületés élményéről."Kimentem a mosdóba, hogy megnézzem, hogy ez kívülről hogy néz ki. Tehát hogy amit átélek, vajon kívülről... több»

A piac
#72566

NA A piac  (1983)

játékfilm

A hetvenes-nyolcvanas években járunk. Lassan virágzásnak indulnak, és egyre nagyobb szerepet játszanak a gazdaság és társadalom életében a kisvállalkozások. Egy jellegzetes... több»

Szemétfilm
#72567

NA Szemétfilm  (2006)

dokumentum

A film a szemét- és hulladékgyűjtés kultúrhistóriáját mutatja be a bibliai időktől kezdve, majd a magyar történelemben folytatva napjainkig. Ironikus hangvétellel utal arra, hogy az... több»

Rendező: Buda János

The Bialik Button Project
#72568

dokumentum

Egy melbourne-i főiskolán tíz év alatt másfél millió gombot gyűjtöttek össze, hogy megemlékezzenek a holokausztban elhunyt gyerekekről. több»

Rendező: Carol Gordon

Népesség Istentől, népesség embertől
#72569

dokumentum

Dokumentumfilm az erdélyi magyarság demográfiai sorskérdéseiről. A legutóbbi romániai népszámlálási adatok riasztó statisztikája szerint az elmúlt tíz esztendőben az ottani... több»

Rendező: Xantus Gábor

Bab Berci kalandjai - Bab Berci együtt sír Nuuszi Kuuszival
#72570

animáció

Bab Berci ma nagyon szomorú. Hamar rájön, ezzel a bajával nincs egyedül. Nuuszi Kuuszi, a nagy varázsló a közelben sírdogál, siratja elveszett varázserejét. Bab Berci próbálja... több»

Rendező: Kovács Márton

Fűben, fában, avagy a NSA és a homoktövis
#72571

dokumentum

A homoktövis növeli szervezetünk saját védekezésének hatékonyságát, hámosító és gyulladáscsökkentő hatása miatt segíti a sebgyógyulást, a bőrbetegségek gyógyulását. Sokan... több»

Rendező: Szitnyai Jenő

Puccini: Angelica nővér
#72572

Giacomo Puccini operája az 1700-as években egy itáliai apácakolostorban játszódik. Az apácakolostor eseménytelen életét az a hír kavarja fel, hogy egy díszes főúri hintó érkezett a... több»

Tankcsapda-koncert
#72573

zenés

Magyarország talán legnépszerűbb rockzenekara, a Tankcsapda 2006 tavaszán jelentette meg legújabb, Mindenki vár valamit című lemezét. A cd-t koncertturné követte, ennek egyik utolsó... több»

Snagovi gyerekek
#72574

dokumentum

Azok a gyerekek, akik szüleikkel együtt 1956. november 4-én a Nagy Imre csoport tagjaiként családostól a Jugoszláv Követségre mentek, majd akiket innen a romániai Snagovba internáltak,... több»

Stációk
#72575

NA Stációk  (2004)

táncfilm

1979. november 2-án a "Carmina Burana" bemutatójával kezdetét vette az a magas hőfokon izzó művészeti munka, amelyet 25 éve a Győri Balett táncosai teljesítenek. A Markó Iván... több»

Rendező: Pozsgai János

A természet miniatűr hősei
#72576

dokumentum

Valamiért hajlamosak vagyunk sokkal több figyelmet szentelni a nagytestű állatoknak, mint az apróbb élőlényeket. Pedig a bolygónkon élő állatok 90%-a olyan pici, hogy elférne az... több»

Ízőrzők: Szatmárcseke
#72577

dokumentum

Szatmárcseke az ország legészakkeletibb csücskében, a Felső-Tisza vidékén fekszik. A történelmi, irodalmi nevezetességein (itt halt meg, a családi birtokon Kölcsey Ferenc 1838.... több»

Rendező: Móczár István

TransylMania
#72578

zenés

A TransylMania zenekar 2002 júniusában alakult a székelyföldi Baróton. Első nagy fellépésük 2002 december 31-én Székelyudvarhelyen volt, amelyet a Duna Televízió is közvetített. Ez... több»

Rendező: Koltay Gergely

Kísérleti és kisjátékfilm versenyen kívül IX.
#72579

Jamais vu (Fogarasi Gergely, 49')Világvége (Forgács András, 8')Az utolsó szép film (Matkócsik András, 10')Macskásember 2 (Avagy Ifjú Sherlock a négylábú nyomozó) (Lehoczky Tamás, 3')

#72580

dokumentum

Film a hit és az összefogás erejéről.  Egy néprajzkutatónak elege lesz a városi élet zajából és úgy dönt, hogy családjával együtt egy kis csángó faluba költözik.... több»

Rendező: László Gábor