10 filmes karakter, akinek mindenki a halálát kívánta (de hiába)

Szinte minden filmben találkozunk olyan karakterrel, aki így vagy úgy, de kihúzza a gyufát a nézőknél. Teljesen mindegy, hogy egy vígjáték állandóan bénázó szereplőjéről, egy krimi gyilkosáról vagy egy akciófilm gonoszáról van szó. Mindig van valaki, akit a pokolba kívánnak a nézők. És általában ezek az emberek meg is kapják a magukét a film végére.

Kivéve az alábbi listán szereplő tíz film és annak tíz szereplője esetében! Ők azok, akiktől valamiért kinyílik a nézők zsebében a bicska, de hiába is várjuk, hogy történjen velük valami, végül röhögve elvonulnak a naplementében.

#10

89 Mechanikus narancs  (1971)

(17) (26)

dráma | krimi | politikai | sci-fi | szatíra

Alex fiatal, gondtalan és agresszív, ahogy társai is. Életük nem áll másból, mint mások terrorizálásából és az élvezetek hajszolásából, ám a fiú élete megváltozik,... több»

Alex DeLarge - A film főszereplője, aki halálra ver egy nőt, egy idős férfit és megerőszakolja annak feleségét. Később a társai feldobják és börtönbe kerül, ahol egy agymosással próbálják meg kigyógyítani erőszakosságából. Mikor újra az utcára kerül, szinte halálra verik volt barátai és az öregember ismerősei. De végül életben marad, sőt, megmarad ugyanannak a kegyetlen és erőszakos embernek, aki a film elején volt.
#9

horror | road movie | thriller

Három hátizsákos turistát, akik az ausztrál vadonban rekedtek, egy szadista és pszichopata helyi lakos elviselhetetlen kínzások pokoli rémálmába taszít. több»

Mick Taylor - Az ő gyilkos ámokfutása két filmen keresztül tart és mégsem kap a végén lényegében semmilyen büntetést. Ami még rosszabbá teszi, hogy gyilkosságait puszta idegengyűlölet hajtja, utálja a turistákat. Ezért elkapja, kegyetlenül megkínozza és megöli őket. És mindezért tényleg nem bűnhődik meg a végén...
#8

dráma | háborús

HBO Max | SkyShowtime

Miután átélték az 1944 június 6-ai normandiai partraszállás borzalmait, Miller százados (Tom Hanks) és maroknyi csapata azt a rendkívül veszélyes feladatot kapja, hogy hatoljon... több»

Timothy Upham tizedes - A film egyik mellékszereplője, akiről a legelejétől üvölt, hogy nem a seregbe való, de mégis ott van. Egy gyáva és elsőre nemesnek tűnő, de valójában gerinctelen alak. Először meggyőzi Miller századost egy elkapott német katona elengedéséről, aki később végez két társával, majd halálos sebet ejt Miller századoson is. És Upham annyira gyáva, hogy egyiküket sem tudja megmenteni, szó szerint lefagy, amikor a német katona elsétál mellette. Oké, a végén ő lövi le, de eddigre három társa halála is neki köszönhető.
#7

85 Nem vénnek való vidék  (2007)

(40) (15)

dráma | krimi | thriller

A maxikói határ közelében Llewelyn Moss (Josh Brolin) talál egy teherautót, néhány hullát, rengeteg kokaint és két millió dollárt. Vesztére Moss elteszi a pénzt, és ezzel a... több»

Anton Chigurh - Ő is egy igazi féreg, egy pszichopata bérgyilkos, aki kimondottan élvezi a munkáját. A filmben sorra öl rendőröket és civileket és végig látszik az arcán az élvezet. A film végén még Llewelyn Moss feleségéhez is visszatér, akit korábban fenyegetett meg, hogy adja ki a férjét és az általa ellopott pénzt. A nő megölését ugyan nem láthatjuk, de biztosak lehetünk benne, holott azt már semmi sem indokolta. Anton sem kap semmilyen büntetést a kegyetlenségéért a filmben.
#6

84 Titanic  (1997)

(161) (103)

dráma | katasztrófafilm | romantikus

Disney+

A 20. század kezdetén megépítik a kor legnagyobb tengeri hajóját, a Titanicot. 1912. április 10-én a Titanic elindul Southampton kikötőjéből, hogy két megállással végül... több»

Cal Hockley - Rose vőlegénye, aki a felső tízezer illusztris tagjaként utazik a Titanic fedélzetén. És az első perctől kezdve látszik rajta, hogy nem lesz egy mintaférj. Tárgyként bánik Rose-zal, sőt, egy ponton meg is üti. Később, amikor a hajó süllyedni kezd, sutyiban mászik be egy nőknek és gyerekeknek fenntartott mentőcsónakba és ő maga is megmenekül a katasztrófától. Utoljára akkor láthatjuk, amikor Rose-t keresi a túlélők közt, de a nő elbújik előle és a nevét is letagadja. Azt már csak Rose öregkori elbeszéléséből tudjuk meg, hogy évekkel később a gazdasági világválság idején öngyilkos lett.
#5

90 Cápa  (1975)

(51) (92)

dráma | kaland | katasztrófafilm | thriller

SkyShowtime

Az Atlanti-óceán egy idilli turistaparadicsomán, Amity szigetén a tinédzser Chrissie úgy dönt, úszik egyet a gyönyörű, nyugodt éjszakai tengerben. Barátai inkább a parton... több»

Vaughn polgármester - A film ugyebár egy csendes tengerparti üdülővárosban játszódik. Mindenki azért jár ide, hogy a tengerben fürödjön, ám épp a turistaszezon kezdetén feltűnik a környéken egy cápa, ami terülj-terülj asztalkámnak nézi a partszakaszt. Az egyre sűrűsödő halálesetek láttán a helyi rendőrfőnök le akarja záratni a strandot, ám a polgármester inkább a sok bevételt helyezi előtérbe az emberi életekkel szemben és megnyitja a partot. Így további életek száradnak a lelkén, de végül semmilyen következményt nem kell ezért vállalnia.
#4

88 Holtodiglan  (2014)

(252) (20)

dráma | misztikus | thriller

HBO Max | TV-ben (Cinemax, csütörtök 01:33)

Nick (Ben Affleck) és Amy (Rosamund Pike) látszólag boldog házasságban élnek, gazdagok és sikeresek. Épp az ötödik házassági évfordulójukra készülnek, amikor Amynek nyoma... több»

Amy Dunne - Igazi pszichopata a nő, aki a film első felében még áldozatnak tűnik. Azt hisszük, hogy halott és a férje ölte meg, akivel megromlott a házassága. De a film második felére kiderül, hogy minden csak Amy manipulációja, aki így akart bosszút állni a férjén. Ám idő közben rájön, hogy mégis szereti, ezért azzal próbálja megmenteni, hogy az egész elrablási és megerőszakolási üggyel egy volt barátját vádolja meg, aki persze teljesen ártatlan. És Amy végül megússza büntetlenül.
#3

80 300  (2006)

(55) (33)

akció | dráma | fantasy | háborús

HBO Max | TV-ben (Film+, csütörtök 01:33)

Párszáz spáratia katona a segédcsapatokkal karöltve hősisesen küzd a Xerxes vezette perzsák ellen a Thermopülai-szorosnál, hogy időt nyerjenek a görög seregek egyesítésére.... több»

Ephialtész - Már az is jó kérdés, hogy a torzszülött Ephialtész miként maradhatott életben Spártában. De életben maradt és mint ilyen, végül ő okozta Leonidász király és a Thermopülai szorost védő spártai harcosok halálát. Ő az, aki elárulja őket Xerxésznek és ezzel a perzsa sereg a védők hátába tud kerülni. Az áruló végül büntetés helyett gazdagságot és nőket kap jutalomként...
#2

akció | családi | fantasy | misztikus

HBO Max

A Mágiaügyi Minisztérium megbízásából új tanár érkezik a Roxfortba, aki a Sötét Varázslatok Kivédése tárgyat oktatja. Célja azonban nem elsősorban a tanítás, hanem az... több»

Dolores Umbridge - A mézes-mázas boszorkány, aki a Mágiaügyi Minisztériumból kerül a Roxfortba először a sötét varázslatok kivédése tanárként, majd később az iskola főinspektoraként. A boszorkány gyűlöli a gyerekeket és bőszen dolgozik azon, hogy minden formában megkeserítse az életüket. Kegyetlenkedik is velük és idővel Dumbledore-t is kikezdi. A film végén a Tiltott Rengetegben kentaúrok ragadják el, de későbbi filmekben újra feltűnik. Gonoszkodásaiért sosem kapja meg a megérdemelt büntetést.
#1

91 Száll a kakukk fészkére  (1975)

(112) (50)

dráma

Netflix

McMurphy (Jack Nicholson) piti kis tolvaj, aki börtön helyett inkább elmegyógyintézetbe záratja magát, de ügyel arra, hogy csak a környezetét tévessze meg, ő maga nem hajlandó... több»

Ratched nővér - Oké, nem könnyű egy pszichiátria főnővéreként dolgozni, de ez nem jogosít fel senkit arra, amit Ratchen nővér a filmben elkövet. Végig kegyetlenül bánik a betegekkel, megszégyeníti őket. Egy ponton az egyik beteget a kegyetlenkedéseivel az öngyilkosságba hajszol. Amikor pedig annak barátja megpróbálja megölni őt, bosszúból frontális lobotómiát hajt végre rajta, amivel még a halálnál is rosszabb sorsra kárhoztatja. Ratched kétségtelenül rászolgált volna a halálra, de ehelyett...