A legjobb minisorozatok, amiket MOST streamelhetsz (Netflix, HBO Max, Disney+, Amazon Prime, Apple TV+)

A streaming előretörésével egy korábban kevésbé felkapott műfaj is virágkorát éli, mégpedig a minisorozatoké. Ügyes eszköz ez a filmkészítők kezében, hiszen egy másfél, két, durvább esetben három órás mozihoz képest is sokkal több terük van kibontani egy sztorit, bemutatni a karaktereket és felépíteni a nagy finálét. Viszont nem áll fent a veszélye, hogy a túl hosszúra nyújtással kifogynak a mondanivalóból és a sorozat önismétlővé, unalmassá válik.

Manapság egyre több és egyre jobb minisorozatokat nézhetünk a különböző streaming felületeken. Ezek közül mi most a legjobbakat gyűjtöttünk össze a Netflix, az HBO Max, a Disney+, az Amazon Prime és az Apple TV+ kínálatából. Csemegézzetek közülük, megéri. És ha még élő előfizetésetek is van az adott minisorozatot kínáló szolgáltatónál, akkor lég csak az adatlapon a "Lejátszás a …"-gombra kattintani, és már indul is!

Legutóbbi frissítés: 2022. 10. 24.

#17

dráma | krimi | misztikus

Disney+

Egy jámbor nyomozó hitét próbára teszik, amikor egy brutális gyilkosság ügyében nyomoz, amely látszólag összefügg egy tekintélyes utahi családnak a mormon fundamentalizmusba... több»

Egy amerikai igaz krimi televíziós minisorozat Jon Krakauer azonos című non-fiction könyve alapján. Andrew Garfield és Gil Birmingham alakítják a főszerepben két nyomozót, akik egy brutális gyilkosság után nyomoznak, amely látszólag a mormonizmushoz kapcsolódik. Bár a mormon közösség ellentmondásosan fogadta, a kritikusok méltatták a szériát, melyben Jeb Pyre rendőrnyomozó hite megrendül, amikor egy mormon anya és kislánya meggyilkolásának ügyében nyomoz.
#16

76 Homecoming  (2018)

(2)

dráma | thriller

Amazon Prime Video

A Homecoming egy pszichológiai thriller, amely Heidi Bergman (Julia Roberts) szociális munkáson és Walter Cruz (Stephan James) veteránon keresztül mutatja be a háborúból... több»

Egy háború kifacsarja az embert és csak egy roncsot küld haza a családhoz. Ebből a roncsból kell aztán újra a társadalom hasznos tagját, egy egészséges és boldog embert faragnia a pszichológusoknak. Ezt a folyamatot mutatja be a sorozat egy pszichothriller formájában.
#15

73 John Adams  (2008)

(4)

dráma | életrajzi | történelmi

HBO Max

A "bostoni mészárlás" után pattanásig feszült a helyzet az amerikai gyarmati telepesek és a megszálló angol csapatok között. John Adams ügyvéd (Paul Giamatti) hálátlan... több»

A sorozat John Adams ügyvédről szól, aki a bostoni mészárlás után a gyarmatosítók meggyilkolásával megvádolt brit katonákat védte. Később ő lett az USA elnöke.
#14

68 A mániákus  (2018)

(3)

dráma | sci-fi | vígjáték

Netflix

Két vadidegen egyszerre vesz részt egy gyógyszerkísérletben, amely mellékhatások nélkül oldaná meg életük nagy problémáit, ám a dolgok mégsem úgy történnek, ahogy azt... több»

Annie és Owen részt vesznek egy kétes hátterű gyógyszerkísérletben. Azt ígérik nekik, hogy olyan szert kapnak, ami minden gondjukat megoldja. A kutatást vezető doktorok is elég furák, de a kísérlet is hamar egyre különösebb fordulatokat vesz.
#13

76 When They See Us  (2019)

(1)

dráma | életrajzi | történelmi

Netflix

Igaz történet alapján. Öt harlemi tinédzser egy rémálom kellős közepébe csöppen, amikor tévesen megvádolják őket egy New York-i támadással. több»

Öt színesbőrű fiatalt megvádolnak egy gyilkossággal New Yorkban. Hiába ártatlanok, senki sem hisz nekik és börtönbe kerülnek egy olyan bűncselekményért, amit nem ők követtek el. A sorozat a '80-as évek végi botrány történetét meséli el.
#12

dráma | életrajzi | krimi

Netflix

A Milwaukee-i szörny története az áldozatok szemszögéből és a rendőrség hozzá nem értésének köszönhetően, amely lehetővé tette a wisconsini születésű gyilkos többéves... több»

A Netflix Ryan Murphy-szerződésének egyik legnagyobb sorozata lett a Szörnyeteg, , amely a hírhedt sorozatgyilkos történetét meséli el egy lebilincselő 10 részes limitált sorozatban, amelyet Murphy és régi munkatársa, Ian Brennan készített. Evan Peters páratlan alakítást hozott a nagy visszhangot kiváltó sorozatban, mely óriási sikert aratott a nézők körében. Kegyetlen és hátborzongató, tényleg csak erős idegzetűeknek ajánlott.
#11

dráma

HBO Max

Wally Lamb azonos címen megjelent regényét a Kék Valentin és a Fény az óceán felett rendezője, Derek Cianfrance vitte vászonra. Mark Ruffalo főszereplésével egy ikerpár... több»

Egy sorozat, amelyben Mark Ruffalo egy ikerpárt alakít, akik közül az egyik tudathasadásban és üldözési mániában szenved. A testvére nem csak neki próbál segíteni, de közben a saját zavaros életét is igyekszik egyenesben tartani.
#10

77 Watchmen  (2019)

(5) (5)

akció | dráma | misztikus | sci-fi

HBO Max

A sorozat egy párhuzamos univerzumba kalauzol, ahol a szuperhősöket az igazság illegális védelmezőinek tartják. Damon Lindelof a képregény gondolatiságának megőrzése mellett... több»

Vannak szuperhősök, akik megvédik a gyengéket és harcolnak az igazságért. És ők azok, akiket éppen ezért üldöznek. Egy ilyen világban nem csak a bűnözőkkel kell folyamatosan harcolniuk, de az igazságszolgáltatással is. A népszerű képregény alapján készült sorozat.
#9

83 Irma Vep  (2022)

(1)

vígjáték

HBO Max

Mira egy amerikai filmsztár, aki kiábrándult a karrierjéből és lesújtotta a szakítása. Franciaországba utazik, hogy Irma Vep szerepét játssza a "Les Vampires" című francia... több»

A történet egy amerikai filmsztár, Mira körül bontakozik ki, aki kiábrándult a karrierjéből. A nő egy friss szakítás után Franciaországba érkezik, hogy eljátssza Irma Vep karakterét a Les Vampires című francia némafilm-klasszikus remake-jében. Mira idővel úgy érzi, hogy a saját maga és az általa játszott karakter közötti különbségek egyre jobban elmosódnak. A minisorozat óriási sikert aratott a kritikusok körében, ami nem csoda: nem csak a történet erős, de Alicia Vikander is káprázatos alakítást nyújt.
#8

85 Éles tárgyak  (2018)

(26) (1)

dráma | krimi | misztikus | thriller

HBO Max

A nyolcrészes krimisorozat középpontjában Camille Preaker újságírónő áll, aki a pszichiátriai kezelését követően visszatér szülővárosába, a Missouri állambeli Wind... több»

Egy újságírónő hazaköltözik szülővárosába, miután idegösszeomlás miatt egy szanatóriumban kezelték. Megpróbál új életet kezdeni, de a városban brutálisan meggyilkotak két kislányt. Nyomozni kezd, miközben  a saját anyjával is meg kell küzdenie.
#7

85 Öt nap a kórházban  (2022)

(2) (1)

dráma

Apple TV+

Egy New Orleans-i kórház intenzív osztályának orvosai és ápolói küzdenek a betegekért a Katrina hurrikán idején, amikor a létesítmény 5 napig áram nélkül marad. több»

Az Öt nap a kórházban egy amerikai orvosi dráma  minisorozat, amely Sheri Fink 2013-as, azonos című könyvén alapul. A minisorozatot John Ridley és Carlton Cuse írta és rendezte, a premierje 2022. augusztus 12-én volt az Apple TV+-on. A történet egy New Orleans-i kórház nehézségeit mutatja be, miután a Katrina hurrikán elérte a várost. A Vera Farmiga főszereplésével készült széria kiváló kritikai fogadtatásban részesült, a kritikusok kiemelték a realisztikusságát a válsághelyzet ábrázolását illetően illetve a remek szereplőgárdát. Szívszorító sorozat, mely súlyos tanulságokkal szolgál.
#6

akció | dráma | háborús | kaland | történelmi

HBO Max | Netflix

Japán 1941. december 7-én hadüzenet nélkül támadást indít az Egyesült Államok ellen, és súlyos csapást mér a Pearl Harborban állomásozó amerikai flottára. Ezt követően az... több»

A második világhábroú csendes-óceáni hadszíntere kevésbé felkapott téma a filmkészítők körében, viszont ez a sorozat megpróbál egy kis betekintést adni a háború trópusi borzalmaiba. Mindezt a Ryan közlegény megmentése és az Elit alakulat stílusában.
#5

90 Fekete madár  (2022)

(7) (1)

dráma | krimi | thriller

Apple TV+

A sorozat egy rendőr fiát követi nyomon, akit kábítószer-kereskedésért 10 év börtönre ítélnek. Felajánlják neki a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségét azzal a... több»

A Fekete madár Dennis Lehane krimisorozata, amely James Keene 2010-ben megjelent, önéletrajzi ihletésű regénye alapján készült (In with the Devil: A Fallen Hero, a Serial Killer, and a Dangerous Bargain for Redemption - Egy bukott hős, egy sorozatgyilkos és egy veszélyes alku a megváltásért). A hat epizódból álló minisorozat premierje 2022. július 8-án volt az Apple TV+-on. A kritikusok imádták a szériát, a Rotten Tomatoes kritika-összesítő weboldalon 98%-os értékelést kapott az első 48 kritika alapján, míg a hazai nézők 90 százalékra értékelték a premiert követő napokban a Magyar Filmadatbázisban. A történet egy fiatal férfiről szól, aki a bebörtönzése után komoly dilemma elé kerül: vagy letölti a büntetését egy minimálisan őrzött börtönben, vagy egy sokkal szigorúbb intézményben összebarátkozik egy feltételezett sorozatgyilkossal, hogy vallomást csikarjon ki belőle, ezzel rövidítve le a saját büntetését.Taron Egerton és Greg Kinnear mellett Ray Liotta is játszik a szériában, akinek ez volt a halála előtti utolsó szerepe
#4

87 Aznap éjjel  (2016)

(37) (7)

dráma | krimi

HBO Max

Miután az éjszakát bulizással tölti egy idegen nővel, egy férfi reggel a nő leszúrt holtteste mellett ébred, ráadásul őt gyanúsítják a gyilkosság elkövetésével.  több»

Egy arab származású fiatal az egész éjszakát egy idegen nővel töltötte, buliztak és minden más. Másnap reggel viszont a nő megkéselt holtteste mellett tér magához. Természetesen ő az elsőszámú gyanúsított, de mi történhetett valójában aznap éjjel?
#3

91 Jacob védelmében  (2020)

(13)

misztikus | thriller

Apple TV+

Egy apa mindent elkövet, hogy megvédje kisfiát, akit gyilkossággal vádolnak. William Landay azonos című regénye nyomán.

Egy család élete fenekestül felborul, amikor a 14 éves fiukat gyilkossággal vádolják meg. Az apát nem is érdekli, hogy tényleg elkövette-e a szörnyűséget, minden áron meg akarja védeni a fiát. A sorozat igazi sztárparádét ígér.
#2

94 Az elit alakulat  (2001)

(62) (21)

akció | dráma | háborús | történelmi

HBO Max | Netflix

Az elit alakulat minden idők egyik legköltségesebb televíziós alkotása, a 10 epizód forgatása 125 millió dollárba került. A Stephen E. Ambrose történész és író könyvén... több»

A Ryan közlegény megmentése után készült egy minisorozat is, amely a második vilgáháború rémségeit mutatja be. Ugyanaz a részletesség, ugyanaz a nyers ábrázolás, ugyanaz a feszültség. Csak épp sokkal hosszabb.
#1

94 Csernobil  (2019)

(78) (1)

dráma | katasztrófafilm | történelmi

HBO Max

Az amerikai HBO, illetve a brit Sky tévécsatorna koprodukciójában készült minisorozat az 1986-os csernobili katasztrófa eseményeire koncentrál. több»

Az 1986-os katasztrófa kevés híján egész Európát lakhatatlan pusztasággá változtatta. Egy félresikerült kísérlet, egy robbanás és utána az emberéleteket követelő mentési munkálatok fájdalmasan realistán ábrázolt története.