Filmek

Legjobb filmek 2013-től 2013-ig

Saját filmes lista készítése
#36401

dokumentum

A kaszálók a hagyományos állattartó gazdálkodás alapját képezik Székelyföldön, ugyanakkor rendkívül fajgazdag, természetvédelmi szempontból is értékes élőhelyek. A kaszálók... több»

Bakancslista alkonyatban
#36402

dokumentum

A dokumentumfilm főhősei nyugdíjasok, akik erdélyi kis falvakban merész álmokat fogalmaztak meg. Számukra a nyugdíjas kor nem a passzív várakozás, a tétlen halálvárás ideje, hanem... több»

A szőnyeg alá söpört negyed – Élet Székelyföld legnagyobb nyomornegyedében
#36403

dokumentum

Székelyföld legnagyobb nyomornegyedét az 1980-as évek derekán építették azzal a céllal, hogy a Székelyudvarhelyen élő romák megfelelő körülmények közé költözhessenek. A... több»

Az élet csak alapanyag
#36404

dokumentum

Portré Nora Ephronról, a csípős őszinteségéről és intelligens humoráról ismert forgatókönyvíró-rendezőről. Nemcsak feltárja a szakmai ambíció és a személyes lojalitás... több»

Rendező: Jacob Bernstein

Breuer
#36405

NA Breuer  (2020)

dokumentum

Breuer Marcell világhírű magyar építész, Walter Gropius tanítványa Pécsen született 1902-ben. Élete során dolgozott számos országban, majd New Yorkban telepedett le. A dokumentumfilm... több»

Rendező: Seres Tamás

#36406

dokumentum

Disney+

Szempillantás alatt történő támadások és falkában történő vadászatból láthatunk pillanatképeket a dokumentumfilmben, több»

#36407

dráma

Egy üzletasszony, egy szenvedélyes férfi és a vég kezdete...

Schindler
#36408

NA Schindler  (2019)

dokumentum

Az Oscar-díjas Sir Ben Kingsley beszéli el Oskar Schindler rendkívüli igaz történetét. A náci, aki ivással, szerencsejátékkal, kémkedéssel, zsarolásokkal és nőkkel teli évek után... több»

Bab Berci kalandjai - Bab Berci és a tünkány vagy kicsoda
#36409

animáció

Bab Berci szelídgesztenyét gyűjt télire az erdőben, és közben azon szomorkodik, hogy náthás lett. Mindenért nagy orrát okolja. Ám a napja mégis jól végződik, mert fontos dologra,... több»

Rendező: Kovács Márton

Extrém iskolák
#36410

dokumentum

A műsor a legkülönlegesebb iskolákat mutatja be szerte a világon kicsi és nagy nézői számára. A három részes sorozat 8 és 17 év közötti fiatalokat kísér végig egy átlagos... több»

Misszió
#36411

NA Misszió  (2015)

dokumentum

A Keresztény Roma Szakkollégiumok Hálózatát a magyarországi történelmi egyházak hozták létre 2011-ben. A szakkollégiumok célja, hogy „…olyan roma identitásukat megőrző,... több»

Rendező: Szekeres Csaba

Second Hand
#36412

NA Second Hand  (2016)

animáció

Vajon ki hordta először a használt ruhát, mielőtt mi rátaláltunk volna? Vajon mi választjuk-e a ruhát, vagy ő minket? Az animáció egy Second Handből kikerült sárga, cicás pulóver... több»

Dodók hősei
#36413

dokumentum

TV-ben (Animal Planet, csütörtök 01:33)

Történetek a világ minden tájáról nehéz helyzetben levő állatokról és bátor férfiakról és nőkről, akik mindent megtesznek, hogy segítsenek rajtuk. több»

Rózsa Miklós a filmzenekirály
#36414

dokumentum

A háború kitörése Kordáékkal együtt az Egyesült Államokba kényszeríti, ahol végül Rózsa megállapodva éli filmzeneszerzőként életét. Óriási karriert befutva 1945-ben kap... több»

Így látták ők – szemtanúk Hamvas Béláról
#36415

dokumentum

A filmben még élő (kivéve Dúl Antalt, aki idén februárban hunyt el) szemtanúk mesélnek Hamvas Béláról, olyanok, akik személyesen ismerték őt vagy mint családtag, vagy mint... több»

#36416

dokumentum

Milyen globális menüt fogyasztunk nap mint nap? Honnan érkezik az ételünk? Mennyire tudatosak a fogyasztók? Mi a helyzet Európában? Mi történik a valaha agrárnagyhatalomként számon... több»

Rendező: Novák Tamás

A föld nyeli el
#36417

dokumentum

A kárpátaljai Aknaszlatina, az egykori neves bányászváros, mára a pusztulás szélére került. Az immár évtizedek óta elhagyott sóbánya miatt szaporodó földbeomlások magát a... több»

Rendező: Zsigmond Dezső

Supersong - Special
#36418

zenés

A SuperSong egyedülálló lehetőséget kínál ambíciózus zeneszerző palántáknak és zenerajongóknak, hogy egy csapásra ünnepelt világsztár válhasson belőlük. A 2014-es FIFA... több»

#36419

családi | dráma | rövidfilm

Egy idősödő fodrásznő a nap végén takarítani kezd a szalonjában. Egy idő után egyre mélyebben beleéli magát abba a világba, amelyet a fantáziái, az emlékei és a megbánásai... több»

Rendező: Mareike Engelhardt

Szereplők: Kathryn Hunter

Sör – Kultusz és kultúra
#36420

dokumentum

A dokumentumfilm betekintést nyújt a sörfőzés történetébe, mely több ezer évre tekint vissza. Megismerkedhetünk a hagyományos sörfőzéssel, a sörfajtákkal és a legújabb... több»