Filmek

Legjobb filmek 2010-től 2019-ig

Saját filmes lista készítése
A művész rétegei - Mezei Gábor belsőépítész portréja
#40921

életrajzi

Portréfilm a magyar organikus belsőépítészet, az antropomorf bútortervezés egyéni hangú, a magyar és európai hagyományokból egyaránt merítő mesteréről, Makovecz Imre belső... több»

Rendező: András Ferenc

Somnia
#40922

NA Somnia  (2015)

horror | thriller

Egy árván maradt gyermek természetfeletti képességekkel rendelkezik. Éjszakánként, miközben alszik, álmai és rémálmai valósággal megelevenednek. több»

Ily korban szabadon
#40923

dokumentum

A film a szabadságról szól. 60 körüli, Vas megyében élő emberek beszélnek arról, hogyan tudták megteremteni a szabadságukat, hogyan tudtak együtt élni a természettel, túllépve a... több»

Rendező: János Erdélyi

Szereplők: Hirtling István

Emberek az embertelenségben – Két hazát adott végzetünk…
#40924

dokumentum

A II. világháborút lezáró győzelem napja csak a győzteseknek hozta meg a nyugalmat. Még tízmilliók számára folytatódott a rettegés, a törvényen kívüliség állapota. Sokan... több»

Rendező: Hollós László

#40925

dráma | horror

Hattie Walker és fia, Draven egy új városba költözik. A város szemet vet az újonnan érkezettekre. A város élén Wrathbone tiszteletes áll. Hallottad már a nevét? több»

Együtt
#40926

NA Együtt  (2013)

rövidfilm

Juli egész nap pultozik, mosogat, felszolgál. Ádám szórólapot oszt. Ezen a napon kiderül a titkuk, el kell mondani az anyjuknak, hogy túl messzire mentek. Egy film a határokról, a... több»

#40927

dokumentum

A film a Krisan menekülttáborban, Ghána legnagyobb  menekülttáborában élő emberek sorsát és történetei mutatja be. A táborba közel 15 különböző országból érkeznek férfiak,... több»

#40928

A Baltimore-i Művészeti Iskola egykori növendékei mesélnek az életútjukról. több»

Taybeh - Fény a palesztin hegyeken
#40929

dokumentum

Taybeh palesztin falu Ciszjordániában, Jeruzsálemtől 30 km-re északra. Egészen különleges hely olyan szempontból, hogy lakossága teljes egészében keresztény, valamint abból a... több»

#40930

dokumentum

Judith és Masa Fukushimába és Hiroshimába utaznak, hogy filmet készítsenek a katasztrófa helyszínein annak veszélye ellenére. több»

#40931

vígjáték

Cal élete alaposan felfordul egy képzeletbeli bohóc miatt, aki kirugdossa hősünket a komfortzónájából. Otis, a képzelt bohóc arra készteti Calt, hogy szálljon szembe az elméjén... több»

#40932

dráma | thriller | western

1866-ban végéhez ér az amerikai történet legvéresebb időszaka, a Polgárháború. Mérföldekkel arrébb az események gócpontját Texas egy elszigetelt vidékén két család egymás... több»

#40933

NA The Farm  (2021)

thriller

Az igaz történeten alapuló film Amerika egyik legtermékenyebb női sorozatgyilkosának életét dolgozza fel.

Sandra
#40934

NA Sandra  (2016)

dráma | rövidfilm

Néhány fiatal lány egy pszeudo-barátnői csoportban egyesül, ahol az erőszak és a barátság különös módon vegyül. Sandra és legjobb barátnője megpróbál elmenekülni ebből a... több»

#40935

fantasy

Nick Gautier egy átlagos gyerek, aki rossz társaságba keveredett. De egy éjszaka úgy dönt, hogy szembeszáll velük, és nem lesz hajlandó kizsebelni egy turistát. A banda ellene fordul,... több»

#40936

thriller

A film története szerint két öregdiák visszatér egykori iskolájába, hogy megállítsanak egy csapatnyi őrült diákot, akik sorra ölik társaikat. több»

Rendező: Montgomery Markland

Szereplők: Rachel Noll James

A Planet Called Eden
#40937

akció | sci-fi

A film története szerint a 22. században egy távoli csillagrendszerben tevékenykedő űrexpedíció részvevői váratlanul egy mesterséges bolygóra bukkannak, amely vélhetőleg valamilyen... több»

#40938

vígjáték

"Itt mindenki új popsit, új melleket akar. Ön mit utál magában annyira? Vagy esetleg a férje?" A 66 éves nő, Dorottya vagy inkább Mimi ajándékot kap a férjétől, egy plasztikai... több»

#40939

NA A sziget  (2013)

Anatolij fiatal katonaként nehéz választásra kényszerül, amikor a nácik fogságába esik: saját élete megmentése érdekében meg kell ölnie parancsnokát. E szörnyű tett után ortodox... több»

Az építkező ember - A Kampis-jelenség
#40940

életrajzi

A filmből nemcsak a kaposvári városrekonstrukció és a Kós Károly Egyesülés létrehozóját, hanem a Rudolf Steiner nevéhez köthető antropozófia jeles képviselőjét is... több»