Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
#52661

dokumentum

A XX. század elején 100 ezer bengáli tigris élt a Földön. Ma már csak alig több, mint 4 ezer. Ez a film az egyik ilyen tigris története. Colin Stafford-Johnson 600 napon át filmezett... több»

#52662

dokumentum

A dokumentumfilmben feldolgozzák a második világháború eseményeit, bemutatják hatalmas és pusztító mivoltát - mindezt a civilek szemszögéből ábrázolva. több»

#52663

dráma | krimi | misztikus | thriller

Kortanúk – '56 lángjának őrzője: Wittner Mária
#52664

dokumentum

Az életinterjúban Wittner Mária mesél gyermekkoráról, a forradalom előtti évekről, az októberi eseményekről, a siralomházban eltöltött 8 hónapról, majd életfogytiglanra... több»

#52665

dokumentum

Egy képeskönyv hatására Max Romey Alaszka egy távoli partvidékére utazik, hogy tengeri hordalékok után kutasson. Ám valami teljesen mást talál ott... több»

Rendező: Max Romey

#52666

dokumentum

A dokumentumfilm a monarchia belső szervezettségéről és fő szereplőiről, ahogy azok Erzsébet királynőhöz kötődnek. több»

#52667

misztikus

Hollis Morgan, a volt fegyencből lett amatőr nyomozó egy gyilkosságsorozat felderítésére indul. több»

#52668

NA The Assault  (2024)

dráma | krimi

A 90-es évek elején egy leszerelt rendőrtiszt lehetőséget kap arra, hogy visszanyerje korábbi életét, ha cserébe elfogja a bank elleni támadásért felelős csoportot. Mivel egy fiatal... több»

Viza − Egy óriáshal útja
#52669

dokumentum

A Kárpát-medence vizeinek korábbi legjelentősebb halászzsákmánya, a legendás méreteket elérő viza ezeréves történetével ismerkedhetünk meg a filmben. De honnan indult, s hova... több»

Megálló
#52670

NA Megálló  (2020)

dokumentum | rövidfilm

Csabi Terényben, egy kis észak-magyarországi faluban él. Életét az egyszerű dolgok ismétlődése határozza meg: délben ebédelni kell, pénteken jönnek a kukások, az elhervadt... több»

Új közjáték – Eltűnt idő
#52671

animáció

Az Új Közjáték sorozat részeként a kísérleti filmetűdben Proust: Az eltűnt idő nyomában című regénye egy részletének animációs feldolgozását láthatjuk. több»

A rétes − Egy leheletnyi tészta
#52672

dokumentum

A rétes Magyarországon nemzeti étel. A XIX. században nemcsak az Osztrák-Magyar Monarchia területén volt népszerű, hanem a nemzetközi konyhát is meghódította. Sehol máshol nem terem... több»

Rendező: Anita Lackenberger

#52673

dráma | krimi | vígjáték

#52674

dokumentum

A sün hétköznapi állat, kertjeink éjszakai látogatója, amely elterjedt egész Európában, az utóbbi évtizedekben azonban életterét számos veszély fenyegeti, úgyhogy mindenütt a... több»

Szereplők: Steve Backshall

#52675

dokumentum

Egy POV dokumentumfilm, amely Teresa Alfeld filmrendező útját követi, miközben feltárja gyermekkori legjobb barátja apjának, Doug Bennettnek, a legendás 1980-as évekbeli Doug and the... több»

Rendező: Teresa Alfeld

#52676

dráma

Az 1987-es Oaklandben, Kaliforniában játszódó négy, egymással összefüggő történet a zene, a filmek, az emberek, a helyek és az emlékek szeretetéről szól a megismerhető... több»

#52677

dokumentum

Tisza István tragédiája 100 évvel ezelőtt, az I. Világháború végnapjaiban, forradalom és bosszúvágy uralta Budapest utcáit. Tisza István miniszterelnök a XX. század hajnalának... több»

A nagy vándorlás
#52679

dokumentum

Regőczi István atya, az „Isten vándora” az I. világháború utáni belga Actio Catholica program segítségével jutott el Belgiumba, ahol szegény sorsú, alultáplált, rossz egészségi... több»