Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Mennyei falatok
#68861

dokumentum

Farkas Bertalan 1980-ban az Interkozmosz program keretében Valerij Kubászov parancsnokkal és két másik szovjet űrhajóssal közösen nyolc napos űrrepülést hajtott végre.Vajon mit ettek... több»

Rendező: Naszódi Katalin

A bálvány
#68862

NA A bálvány  (2003)

dokumentum

A magyar református temetők legszebb sírjeleit, a fejfákat - végtelen formagazdagságukat, pusztulásukban is megkapó szépségüket - mutatja be a film.

Rendező: Olasz Ferenc

Rosamunde Pilcher: Választási beszédek és más hazugságok
#68863

dráma | romantikus

Abbey és Greg elváltak. Abbey brit, Greg pedig görög. Egy idő után kiderül, hogy mindketten indulnak a választásokon - más-más színekben. Abbey anyja és Greg apja ráadásul... több»

Egy óra Nemes Lívia pszichoanalitikussal
#68864

dokumentum

Nemes Lívia a magyar pszichoanalitikus hagyomány, a nevezetes Budapesti Iskola utótörténetének tekintélyes vezető alakja. Kulcsszerepe volt abban, hogy az iskola megőrizte tudományos... több»

Rendező: Széchenyi Anikó

Örökség
#68865

NA Örökség  (2005)

életrajzi

Korunk egyik legkiemelkedőbb gitárosával, a Berlinben élő, salgótarjáni születésű Snétberger Ferenccel ismerkedhetnek meg a portréfilm nézői.

Rendező: Keserű Judit

Szereplők: Snétberger Ferenc

Barbárok ideje
#68866

A különleges fényeffektusokkal, animációkkal készült film a civilizáció eddigi eredményeivel szembesít egy embertelen, fajüldöző, háborús, barbár világot.

Ahogy Munkácsy se látta soha
#68867

dokumentum

2002. karácsonyától ismét együtt van a Munkácsy trilógia a debreceni Déri Múzeumban. A Golgota, az Ecce Homo és a Krisztus Pilátus előtt című festmények bejárták a világot és... több»

Rendező: Salyámosy Éva

Szeretettel, Jane
#68868

dokumentum

2010-ben az angol kormány posztumusz a Holokauszt Brit hőse címmel tüntette ki Jane Hainingot, aki a második világháború alatt számos zsidó származású lány életét mentette meg.... több»

Három hiányzó oldal
#68869

dokumentum | életrajzi

Vera néni 86 évesen elindul, hogy felkutasson három hiányzó oldalt, tragikus szerelmének utolsó fejezetét. Csillag Albert mesekönyveket rajzol, korának egyik legtehetségesebb grafikusa.... több»

Rendező: Schuster Richárd

Szereplők: Benisch Veronika

Gyarmati Dezső
#68870

életrajzi

Gyarmati Dezső mindig az élen maradt, a világ legjobbjai között is. Pedig olyan helyen élt hetven évet az emberiség legembertelenebb századából, ahol a legjobbakat üldözni szokták.... több»

Rendező: Sipos István

Szereplők: Gyarmati Dezső

#68871

akció

A film története szerint egy visszavonult tolvajt  sikerül visszacsábítani egy utolsó nagy balhé kedvéért. A megrendelő az új drogbáró, aki szeretné megmenteni fia életét... több»

Rendező: Ron Pucillo

12 óra tánc
#68872

táncfilm

Közreműködik: Galambos Erzsi, Liszkay Judit, Psota Irén, Várhegyi Teréz, Farkas Bálint, Kertész Péter, Németh Sándor

Rendező: Bednai Nándor

A szökés
#68873

NA A szökés  (2003)

dokumentum

Szörényi László beszél a helyszínen a bécsújhelyi szökés körülményeiről.

Rendező: Kovács Béla

Ki vagy mi voltam
#68874

dokumentum

Szerbiában mintegy százezer drogfogyasztó él. Esélye a drogfüggőségtől való szabadulásra azoknak a legnagyobb, akik a Tau közösség terápiás kezelésén vesznek részt, amely... több»

Rendező: Iván Attila

Magyar zarándokhely
#68875

dokumentum

Washingtontól nem messze amerikai magyarok megvásároltak egy darabka földet és felépítették rá a csarodai templom mását. E különleges emlékhely minden dísze - a hon-alapítók... több»

Rendező: Nagy T. Katalin

Több, mint klezmer - a hetedik év
#68876

zenés

A Sabbathsong egyike a legnívósabb klezmer zenekaroknak. 2005 augusztusában ünnepelték működésük hetedik évfordulóját. A Zsidó Nyári Fesztivál keretében tartott koncertjük... több»

Party Pieces
#68877

vígjáték

Hét egyetemi barát néhány évvel a diploma megszerzése után újra találkozik. Néhányuk szép sikereket ért el, míg mások kevesebbet adott a sors. Vajon a köztük lévő ellentétek... több»

Brassói pályaudvar
#68878

dokumentum

Milyenek a pályaudvarok? És milyen a "Brassói pályaudvar"? Ilyen? Vagy egészen más? Szerintünk ez a brassói pályaudvar pontosan olyan, mint amilyennek az ember elképzeli. Vonatra... több»

Rendező: Péterffy András

Molto Vivace - Marjan Krstic (Molto Vivace - Marjan Krstic)
#68879

zenés

Marjan Krstic fúvószenekara hamisítatlan balkáni fúvósegyüttes. A nyolc trombitásból és két dobosból álló, viharos tempót diktáló rezesbanda a "jövő szerb fúvósegyüttese",... több»

#68880

thriller

Egy drogfutárnak a siker érdekében meg kell küzdenie egy kegyetlen rendőrfőnökkel és a rivális banda tagjaival.

Rendező: Oscar López

Szereplők: Fernando Gaviria