Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Márai Sándor két egyfelvonásosa: Szerep
#72481

dráma

Don Casello, Piccolo Donna Maria Teresia Mayo grófnőnek udvariasan elújságolja, hogy védencei megmenekültek, majd "csendőr-pertura" vált, megparancsolja, kezdje meg a munkát! A "grófnő"... több»

Meisenthal, az üveg próbája
#72482

dokumentum

A legenda szerint az 1858-as szárazság miatt Franciaországban karácsonyra nem maradt gyümölcs, amivel a fenyőfákat diszíteni tudták volna az emberek. Egy elzászi üvegfúvó mester... több»

Summa
#72483

NA Summa  (1980)

rövidfilm

TV-ben (DUNA WORLD, csütörtök 01:33)

Egy régi film részleteinek felhasználásával állít érzékletes emléket Latinovits Zoltánnak a rendező.

Rendező: Tímár Péter

#72484

NA LAST LIFE  (2017)

dráma

Két szerető kénytelen belátni, hogy korábbi életeikben is ismerték egymást, azonban a mostani az utolsó, amit együtt tölthetnek. több»

Life Is Love
#72485

dokumentum

Egy provokatív film, amely egy csapat inspiráló nőről szól.

Hogyan lehet megijeszteni egy oroszlánt?
#72486

animáció

A cirkusz oroszlánja úgy csuklik, hogy nem tud a porondra lépni. Idomárja mindent elkövet, hogy elmúljon a csuklása, from semmi sem használ. Nincs más hátra, meg kell ijeszteni a... több»

Rendező: Tóth Pál

A szivárvány harcosa
#72487

dráma | játékfilm

Gion Nándor legújabb regényének hőse M. Holló János, író. A történet a Vajdaságban (talán Újvidéken) játszódik, Jugoszlávia széthullása után, a fegyveres harcok kezdetekor... több»

#72488

horror

Alicia és a férje, Jason furcsa dolgokat kezdenek tapasztalni maguk körül. Nem tudják, mi okozhatja ezeket a jelenségeket, kísértetek vannak-e jelen, vagy valami családi átok sújtja-e... több»

#72489

Az olimposzi istenek szerint baj van a szerelemmel, ezért Cupidonak (Tóth-Réti Károly) rendbe kell hoznia egy házasságot, hogy bizonyítsa rátermettségét. Török István (Mensáros... több»

nagyon kedves film, pazar színészi gárdával.
A szászcsávási banda
#72490

dokumentum

A szászcsávási cigánysoron laknak. Külföldön - Németország, Hollandia, USA, Japán, stb. - is ünnepelt sztárok. Muzsikájuk, előadásmódjuk semmihez nem hasonlítható.

Rendező: Szomjas György

Csergezán Pál festőművész vadvilága
#72491

dokumentum

A Gemenci erdő vad és növényvilága vonzotta és ihlette folyamatosan Csergezán Pál festőművészt (1924-1976). Úgy gondolta e terület ötezer évvel ezelőtt is ugyanilyen háborítatlan... több»

Rendező: Balogh István

Extraordinary Ten-Year-Olds
#72492

dokumentum

A Különleges tízévesek című sorozat olyan gyerekekkel ismerteti meg a nézőket, akik fiatal koruk ellenére komoly traumán estek át. Elbeszéléseikből megismerhetjük világlátásukat,... több»

Rendező: Rachel Patterson

Overdose - Vágta egy Álomért
#72493

dokumentum

Egy szlovákiai magyar acélkereskedő 2000 guineat fizet egy jelentéktelen külsejű csámpás csikóért, mely egy évvel később már a 200-szorosát éri, és a világ leggyorsabb lovai... több»

Fáklya
#72494

NA Fáklya  (2001)

dokumentum

Az aradi vértanúk leszármazottai rendszeresen talákoznak egymással. A filmben beszélnek az ősökről, tárgyi és szellemi emlékekről, azokról, melyek a családokban még mindig elevenen... több»

Rendező: Dessewffy Zsuzsa

Huszárik Kata portré
#72495

dokumentum | életrajzi

Huszárik Kata 10 éves volt, mikor édesapja, Huszárik Zoltán 50 évesen váratlanul elment. A kislány azóta színésznővé érett. A dokumentumfilmben vall életéről, színészi... több»

Rendező: Mátis Lilla

Szereplők: Nagy Anna, Huszárik Kata

Fél lélegzet
#72496

dokumentum

Tomán Edina az esélytelenül túlélt tüdőembóliája után futni kezdett. Az egész világ ámulva figyeli a hihetetlen sportteljesítményét, a londoni olimpia megnyitója előtt a... több»

Halálos tavasz
#72497

játékfilm | némafilm

Zilahy Lajos regényének amatőr-filmes feldolgozása.

A tanítónő
#72498

játékfilm

Bródy Sándor falusi életképében egy fiatal, szegény sorban élő tanítónő és a falu leggazdagabb nemesi családjának fia között szövődő reménytelen szerelem történetét írja... több»

Ködhajó
#72499

NA Ködhajó  (2001)

dokumentum

A Ködhajó nagyon hangulatos, lírai filmetűd a téli Balatonról.

Rendező: Helényi Tamás

Ezüst-Patak
#72500

animáció

Az animációs film az Ezüst-Patak zenekar népzenei feldolgozását jeleníti meg. A zene az eredeti népi szöveget tiszteletben tartva, akusztikus-, elektronikus-zene, népzene, popzene, latin... több»

Rendező: Pál Balázs