Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
#72601

játékfilm

Egy tűzoltó erkölcsi dilemmába keveredik, amikor azt a tanácsot kapja orvosától, hogy kerülje a stresszt, ha szeretné teherbe ejteni feleségét. több»

Vannak változások
#72602

játékfilm

A Cinema 64 amatőrfilm stúdió tagjai 1968-ban Végh Antal szociográfiája nyomán másfélórás, 8 mm-es amatőrfilmet készítettek Penészleken. A 8 évvel későbbi visszatérés során... több»

Gólyamese
#72603

NA Gólyamese  (2005)

dokumentum

A film a nyílt örökbefogadásról szól, amikor az anya nem tudja, vagy nem akarja felnevelni születendő gyermekét, ezért örökbefogadó szülőkre bízza. A várakozás, a felkészülés... több»

Rendező: Dobray György

Lucky Luke és a Daltonok öröksége
#72604

animáció

Lucky Luke, a tehénpásztor magányosan üget kedvenc lován Amerika sziklás vidékein. Nyugodt, hiszen úgy gondolja, hogy az ország legnagyobb bűnözői, a négy Dalton testvér rács... több»

Gyermekfilmek - Július 25
#72605

-Gusztáv: Gusztáv halogat Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: A király, aki nem akarta férjhez adni a lányát Rendező: Jankovics Marcell, Toró Annamária-Piros alma szép meséi: Az... több»

Európai katonák között: a belga haditengerészek
#72606

dokumentum

Díj:1992 - Róma: a Katonai Dokumentumfilm Fesztivál díja

Rendező: Böjte József

Az elefántkölyök
#72607

családi

Kipling klasszikus meséjének dia-adaptációja arról szól, hogy miért van az elefántnak ormánya. A film díszleteit és a bábokat a népszerű "Sicc" mesekönyvek illusztrátora Tankó... több»

Jaguárok tengerpartja
#72608

dokumentum

Van egy partszakasz Costa Ricában, ahol meglepő dolognak lehetünk szemtanúi: jaguárok vadásznak tengeri teknősökre. Olyan viselkedés ez, melyet eddig nem feltételeztünk nagymacskákról. több»

Idegen világban - portréfilm Hankiss Elemérről (Idegen világban - portréfilm Hankiss Elemérről)
#72609

életrajzi

Hankiss Elemér, az 1970-es és 1980-as évek legismertebb másként gondolkodója, a "Társadalmi csapdák" és a "Diagnózisok" című, ma már kultikus könyvek szerzője. Hankiss Elemérről,... több»

#72610

NA Vastojás  (2014)

animáció

Benedek vidéken él családjával, ahol a nagymama hintaszékben mondja bölcs meséit, anya ebédet főz, apja pedig kemény harcot vív a földjével. Egyszer a szomszéd erdő veszélybe... több»

A Hortobágy legendája
#72611

dráma | játékfilm

A film három hortobágyi történetet fűz egybe. Szakrálisan közelít az ősi hortobágyi emberek őszinteségéhez, esendőségéhez, makacsságához és mély érzelmeihez. Móricz Zsigmond,... több»

Az Árpád-vonal
#72612

dokumentum

Az Árpád-vonal a második világháború idején a Keleti-Kárpátokban több száz kilométer hosszan kiépített magyar védelmi vonal. Kárpátalja 1939-es visszafoglalása és az 1940-es... több»

Keralai mozaikok (Keralai mozaikok)
#72613

dokumentum

Kerala az Indiai-óceán partján fekvő állam Indiában. Gaál István a fővárosban, Trivandrumban rendezett filmfesztivál zsűrijének elnökeként járt ott 2001-ben. Minden szabad idejét... több»

A szabadság fővárosa - 1848
#72614

dokumentum

Buda és Pest sistergett az utcákon 1848. március 15.-én, tízezresekben mérhető tömegek követték és üdvözölték az eseményeket, de vajon mit gondoltak rólunk a velünk élő akkori... több»

Rendező: Miklós Hajdufy

Szereplők: Hegedűs D. Géza

Landolás egy üstökösön
#72615

dokumentum

A Rosetta-küldetés egy több évtizedes kutatási projekt csúcsa. Kövessük nyomon a Rosetta-űrszonda és a Philae nevű leszállóegység útját, amelyek célja egy üstökös... több»

Bloody Mary
#72616

NA Bloody Mary  (2007)

dráma | rövidfilm

Sötét. A bulizenét káromkodás üvölti túl. Natali blúzára pezsgő fröccsen. A szerb lányt a szállodaszobából a folyosóra lökik. Kis utazóbőröndjét is utána dobják. Ebbe... több»

Rendező: Bodzsár Márk

A sötétség titkai – Hús és vér
#72617

horror

Kimberly, az agorafóbiában szenvedő tinédzser, anyja megoldatlan gyilkossága óta nem hagyta el a házat. A Hálaadás előestéjén azonban kezdi úgy érezni, nincs otthon biztonságban... több»

Molto Vivace - SBB (Molto Vivace - SBB)
#72618

zenés

A negyedik évtizedébe lépett lengyel SBB zenekar hosszú évek után június 3-án az A38 állóhajó színpadán lépett fel újra Magyarországon. A progresszív rockzenét játszó együttes... több»

Műkincsek a nácik kalapácsa alatt
#72619

dokumentum

Adolf Hitler volt a történelem legnagyobb és legádázabb műkincs tolvaja. Egy műalkotás sem volt biztonságban tőle. A zsidó kereskedők kénytelenek voltak elhagyni az országot, többek... több»

Domján József képzőművész 1907-1992
#72620

dokumentum

Domján József a színes fametszet mestere volt, Amerikában alkotott képei a világ számos múzeumában megtalálhatóak. Budapesten 2006 decemberében nyílt kiállítása.A művész 100 éve... több»

Rendező: Sztanó Hédi