Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Frontvonal
#72621

NA Frontvonal  (1992)

animáció

A festő Bada Tibor erős, szuggesztív képi világának filmes megfogalmazása.

Rendező: Bada Tibor

Az elefántkölyök
#72622

családi

Kipling klasszikus meséjének dia-adaptációja arról szól, hogy miért van az elefántnak ormánya. A film díszleteit és a bábokat a népszerű "Sicc" mesekönyvek illusztrátora Tankó... több»

California Dreamin
#72623

1999-ben járunk, a koszovói háború idején. Egy osztagnyi NATO katona igyekszik Szerbia felé, tehervagonjukon akár a háború kimenetelét is befolyásolható fontos radar-lokátorral.... több»

Zenedoboz
#72624

NA Zenedoboz  (2018)

animáció | rövidfilm

A titokzatos zenedoboz mindig ugyanazt a dallamot játssza, különböző variációkban. Elszigetelten és a félelem légkörében azt hihetjük, hogy más dallam nem is létezik. A fals hangok... több»

II. János Pál pápa személye és jelentősége
#72625

dokumentum

Riportfilmünkben, amely tavaly, II. János Pál pápa halálát követően készült, Gábor György vallásfilozófus fejti ki gondolatait az egyházfő személyét és jelentőségét illetően.

#72626

NA Paperthin  (2015)

dráma | rövidfilm

Susana egy román bevándorló, aki nemrég költözött Bostonba. Az idegen kultúrában a nyugalmat csak naplója és lakótársa biztosítja a számára. több»

#72627

dokumentum

Milyen globális menüt fogyasztunk nap mint nap? Honnan érkezik az ételünk? Mennyire tudatosak a fogyasztók? Mi a helyzet Európában? Mi történik a valaha agrárnagyhatalomként számon... több»

Rendező: Novák Tamás

A KISPEGY
#72628

NA A KISPEGY  (2007)

dokumentum

1970. augusztus 13-án indult Magyarországon a nagynyomású polietiléngyártás a TVK LDPE-1 üzemében, a KISPEGY-ben. A gyár 37 éves múködése alatt több, mint 1.300.000 t alapanyagot... több»

Rendező: Vereb Vean András

#72629

rövidfilm | vígjáték

Két férfi utazik egyetlen rejtélyes cél felé, de mindketten másképpen élik meg az eseményeket.

Az igazság az elhízásról
#72630

dokumentum

A gyorséttermi kultúrának és génjeinknek köszönhetően derékbőségünk egyre nő. Chris Bavin viszont megosztja velünk, hogy néhány apró változtatással hogyan maximalizálhatjuk... több»

Két hazában... - 56-os magyar menekültek Ausztriában
#72631

dokumentum

1956 november 4.-ét követően 180.000 ember hagyta el Magyarországot Ausztria és kisebbrészt Jugoszlávia irányába. A győztes hatalmak megszállása alól alig egy évvel korábban... több»

Rendező: Szécsényi Anikó

Egy elkésett levél - Pap Rita - Bodnár Attila műsora
#72632

dokumentum

A sikeres művészpáros, Pap Rita és Bodnár Attila 1992-ben adott koncertjét a Magyar Televízió munkatársai rögzítették. A műsorban elhangzó dalok: Szív küldi; Két szív;... több»

Supersong - Special
#72633

zenés

A SuperSong egyedülálló lehetőséget kínál ambíciózus zeneszerző palántáknak és zenerajongóknak, hogy egy csapásra ünnepelt világsztár válhasson belőlük. A 2014-es FIFA... több»

Boszporusz felett a híd
#72634

dokumentum

A Boszporusz felett a híd Tolvaly Ferenc harmadik lélekútjának lenyomata. Korábbi filmjeiben, a nagysikerű El Camino-Az út-ban a zarándok a keresztény misztika segítségével járja az... több»

Rendező: Tolvaly Ferenc

Szolzsenyicin frontnaplója
#72635

dokumentum

A világhírű Nobel-díjas orosz író, az Iván Gyenyiszovics egy napja szerzője, Alexander Szolzsenyicin hadinaplója alapján készült portré. Kozák értelmiségi családba született,... több»

Molto Vivace - Úzgin Üver és Ghymes koncert az A38 Hajón (Molto Vivace - Úzgin Üver és Ghymes koncert az A38 Hajón)
#72636

zenés

A közép-európai világzenét és dzsesszt bemutató Molto Vivace széria márciusi fellépői a Ghymes, illetve az Úzgin Üver voltak. A Szarka testvérpár által húsz éve Nyitrán... több»

#72637

NA Namurihime  (2017)

dráma

Aochi úgy érzi, hogy sosem tud eleget aludni, és habár a környezete megpróbálja tudatosítani benne, hogy mindez csak az ő fejében létezik, nehéz eldönteni, hol húzódik a határ a... több»

Rendező: Kei Shichiri

Ebéd
#72638

NA Ebéd  (2007)

dráma | rövidfilm

Három ebéd, három élethelyzet és egy városi legenda, ami összeköti őket.Egy történet, amit mindenki úgy mesél, mintha vele történt volna meg.

Rendező: Spáh Dávid

A bukás hősei
#72639

dokumentum

1848 a filmvásznon és a képernyőn.

Rendező: Pörös Géza

Népből nemzetté
#72640

dokumentum

Történeti alkotmánya csak Angliának és Magyarországnak van az egész világon.A miénk történelmünk majd ezer évét öleli fel, s méltó tükre identitásunknak, nemzeti és közjogi... több»

Rendező: Tölgyesi Ágnes