Hollywoodi sztárok, akiket (talán) már soha nem fogsz filmben látni

Sokakat megdöbbentett a hír, hogy Bruce Willis visszavonul a színészettől, ez pedig talán a megfelelő alkalom arra, hogy végigtekintsünk azoknak a színészeknek a során, akik az utóbbi években már nem vállaltak filmes szerepet.

#nonumbers

Gene Hackman

szül. 1930. 01. 30. (94 éves)
San Bernardino, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Eugene Allen Hackman 1930. január 30-án született San Bernardinóban, Kaliforniában, az Egyesült Államokban. Édesanyja Lyda Hackmam, édesapja Eugene Ezra Hackman. Van egy testvére, Richard. Szülei 1943-ban elváltak, és apja ezután elhagyta a családot. Hackman 16 éves korában félbehagyta a középiskolát, hogy csatlakozott a... több»
A kilencvenes éveiben járó, Oscar-díjas színész, Gene Hackman 2004-ben forgatta utolsó, Az elnök emberére talál című filmjét. 2020. januárjában az Empire magazinnak adott interjút, amelyben kifejtette, hogy egészségügyi okokból vonult vissza.

Selma Blair

szül. 1972. 06. 23. (51 éves)
Southfield, Michigan, Egyesült Államok
Amerikai színésznő.  Nőuralom volt a családjában, hiszen rajta kívül három nővére van. Általános iskoláját a Farmington Hills-i Hillel Days School-ban, középiskoláját a Bloomfield Hills Cranbrook Kingswood és a Kalamazoo College-ben végezte. A Michigani Egyetemen 1994-ben szerezte meg diplomáját, mint fényképész, de közben... több»
A színésznő az Introducing Selma Blair című filmben beszélt először arról, hogy szklerózis multiplexben szenved, állapota pedig nem teszi lehetővé, hogy színészkedjen. Azóta azonban azt is kijelentette, hogy nyitott lenne arra, hogy újra szerepet vállaljon, ha az adott karakter megfelelő lenne számára.

Jack Gleeson

szül. 1992. 05. 20. (31 éves)
Cork, Írország
Jack Gleeson 1992. május 20-án született az írországi Corkban. 2004 és 2010 között a Gonzaga College diákja volt, majd filozófiát és teológiát kezdett tanulni a Trinity College-ban, Dublinban. A színészi pályát már hét évesen elkezdte - az Independent Theatre Workshop révén. Mellékszerepet kapott a Reign of Fire (2002) és a... több»
A színész a televíziózás történetének talán egyik leggyűlöltebb karakterével, a Trónok harca sorozatból ismert Joffrey-ként vált világhírűvé. Miután lejárt a szerződése, Gleeson úgy érezte, hogy nem neki való a színészet, helyette az akadémiai pályát választotta, a továbbiakban azonban színházi rendezőként folytatta karrierjét.

Terrence Howard

szül. 1969. 03. 11. (55 éves)
Chicago, Illinois, Amerikai Egyesült Államok
Terrence Howard Dashon amerikai színész. 1969. március 11-én látta meg a napvilágot az Illinois állambeli Chicago városában. Édesanyja Anita Williams, édesapja Tyrone Howard. Fiatalkorában bőrszíne miatt sokat zaklatták. Színészi karrierje érdekében 18 évesen New York városába költözött, tanulmányait azonban a tudományok terén... több»
Bár a színész egy 2019-ben adott interjúban kijelentette, hogy visszavonul a szakmától, úgy tűnik, hogy végül meggondolta magát, hiszen számos olyan projekten dolgozik, amelynek előkészületei jelenleg is zajlanak.

Lisa Bonet

szül. 1967. 11. 16. (56 éves)
San Francisco, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Lisa Michelle Bonet 1967. november 16-án született a californiai San Francisco-ban. Afrikai-amerikai apja, Allen Bonet operaénekes Texasban születettm zsidó édesanyja, Arlene tanár volt. Több fiatalabb féltestvére is van. A californiai Birmingham High School-ban tanult. Ezután színészetet tanult a Celluloid Actor's Studio-ban... több»
Lisa Bonet gyerekszínészként kezdte a szakmát a The Cosby Show-ban, a sorozatban Denise Huxtable karakterét alakította. Bár hivatalosan nem jelentette be, hogy visszavonul a színészettől, mindenesetre a 2017-es Jellywolf című rövidfilm óta nem szerepelt semmiben sem.

David Caruso

szül. 1956. 01. 07. (68 éves)
Forest Hills, Queens, New York, U.S.
David Caruso amerikai színész Forest Hill-ban, Queens-ben, New York-ban, az Amerikai Egyesült Államokban látta meg a napvilágot 1956. január 7-én. Vegyes házasságból született, édesanyja ír, édesapja pedig olasz felmenőktől származik. Az Archnishop Molly középiskolában tett sikeres vizsgát, mielőtt Manhattanbe ment. Eleinte... több»
A CSI: Miami című sorozat sztárja 2012-óta visszavonult a szakmától, bár ezt hivatalosan nem közölte a nyilvánossággal. A színész azóta egy művészeti galériát működtet.

Meg Ryan

szül. 1961. 11. 19. (62 éves)
Fairfield - Connecticut - Amerikai Egyesült Államok
Margaret Mary Emily Anne Hyra 1961. november 19-én született a connecticuti Fairfieldben, tanár szülők gyermekeként nőtt fel, és bár újságíró akart lenni, Meg Ryan néven Hollywood egyik babaarcú, romantikus hősnőjeként szerzett magának hírnevet. Meg Bethelben érettségizett, New Yorkban újságírásból diplomázott, és kisebb... több»
A színésznő 2019-ben a The New York Timesnak azt nyilatkozta, hogy szünetet tart a színészettel, mert úgy érzi, kiégett, Meg Ryan pedig a 2015-ös Ithaca óta nem is vállalt újabb szerepet.

Matthew Fox

szül. 1966. 07. 14. (57 éves)
Abington - Pennsylvania - Amerikai Egyesült Államok
Matthew Chandler Fox 1966. július 14-én született a Pennsylvaniai Abingtonban. Édesanyja, Loretta Fox tanár, édesapja, Francis Fox egy olajcégnél volt tanácsadó. Egy éves korában a család Wyomingba költözött, ahol az édesapja farmerként kezdett dolgozni. Felmenői között angolokat, íreket és olaszokat is vannak. A Deerfiled Academyn... több»
A színész a a Lost 2010-es befejezése óta visszavonult a szakmától. Bár az utóbbi évek alapján úgy tűnik, hogy hamarosan visszatér, a tervek szerint ugyanis a 2022-ben debütáló Last Light című minisorozatban lesz látható.

Robert Redford

szül. 1936. 08. 18. (87 éves)
Santa Monica, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Robert Redford 1936. augusztus 18-án született Santa Monicában, Kaliforniában. Eredeti szándéka szerint nem színész, hanem sportoló, baseball játékos akart lenni, de akkoriban még a festészet is érdekelte. Színiiskolába csak ismerősei javaslatára jelentkezett, ugyanis fiatal korában meglehetősen jóképűnek számított. Színészi... több»
Bár az utóbbi időben továbbra is vállalt szinkronmunkákat, Robert Redford hivatalosan 2018 óta visszavonult, utolsó alakítása az ugyanebben az évben megjelent Úriember revolverrel című filmben látható. "Soha ne mondd, hogy soha, de nagyjából arra a következtetésre jutottam, hogy a színészet szempontjából ennyi volt számomra" - nyilatkozta a színész.

Portia de Rossi

szül. 1973. 01. 31. (51 éves)
Geelong, Victoria, Ausztrália
Amanda Lee Rogers néven született 1973.január 31-én az ausztráliai Geelongban, Margaret és Barry Rogers lányaként.A geelong-i gimnáziumban tanult, majd egy melbourne-i leányiskolába járt. Egyetemi tanulmányait a Melbourne-i Egyetemen kezdte, azonban karrierje kedvéért félbehagyta az egyetemet. 1988-ban vette fel a Portia de Rossi... több»
Rajongói jogosan hihetnék, hogy továbbra is aktívan dolgozik a filmes szakbában, a színésznő az utóbbi években főként dokumentumfilmek munkálataiban vett részt. A színésznő 2017-ben azzal indokolta a visszavonulását a színészettől, hogy "valami újat" szeretne kipróbálni.

Daniel Day-Lewis

szül. 1957. 04. 29. (67 éves)
Greenwich, London, England, Egyesült Királyság
Sir Daniel Michael Blake Day-Lewis 1957-ben született, brit-ír kettős állampolgár. Szerepeit nagyon megválogatja, a „method acting” szellemében a forgatás ideje alatt még kamerákon kívül is gyakran marad szerepben. Talán ennek is köszönhetően viszonylag kevés filmje ellenére három Oscar-, három BAFTA- és egy Golden Globe-díjat... több»
A színész utoljára a 2017-ben megjelent Fantomszálban vállalt szerepet. A csapata még abban az évben közleményt adott ki a Variety-nek, amelyben bejelentette visszavonulását. A nyilatkozat egy része így szólt: "Daniel Day-Lewis nem dolgozik tovább színészként. Mérhetetlenül hálás minden munkatársának és közönségének."

Eva Mendes

szül. 1974. 03. 05. (50 éves)
Miami, Florida, Amerikai Egyesült Államok
Eva Mendes 1974. március 5-én született Miamiban, Floridában, de Los Angelesben, Kaliforniában nőtt fel, miután anyjával a szülei válását követően odaköltöztek. A színésznő szülei révén kubai származású. Négy testvére közül ő a legfiatalabb, és az egyetlen, aki az Államokban született. A középiskola után egyetemre... több»
"Most már anyaként sok olyan szerep van, amit nem vállalok el. Sok olyan téma van, amibe nem akarok 'belefolyni', szóval ez korlátozza a választási lehetőségeimet, és ezzel nincs is bajom" - nyilatkozta egy alkalommal a színésznő, aki a 2014-ben megjelent Lost River után már nem vállalt filmes felkérést.

Cameron Diaz

szül. 1972. 08. 30. (51 éves)
San Diego - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Cameron Michelle Diaz 1972. augusztus. 30-án született San Diegóban, Kaliforniában. Anyja angol-német származású, exporttal foglalkozó ügynök, akinek cherokee vér is folyik az ereiben. Apja, Emilio Diaz, aki kubai és amerikai vérvonallal büszkélkedhetett, az UNOCAL olajtársaságnál dolgozott több mint 20 évig. 2008-ban hunyt... több»
A színésznő utolsó alakítása a 2014-ben megjelent Annie-ben látható. 2021-ben Diaz Kevin Hart 'Hart to Hart' című műsorában elmondta, hogy az élete megváltozott, miután megismerkedett férjével és családot alapított.

Amanda Bynes

szül. 1986. 04. 03. (38 éves)
Thousand Oaks, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Amanda Laura Bynes 1986. április 3-án született Thousand Oaks városában, Kaliforniában. A Nickledon fiatal sztárjaként kezdte meg karrierjét, majd még tinédzser korában átlépett a WB adóhoz. Tévés karrierje az All That (1996) című sorozattal indult, melyben a szereplőgárda állandó tagja lett 1996-ban. Szintén szerepelt a... több»
A Nickelodeon egykori sztárja, Amanda Bynes olyan fiatalon jelentette be visszavonulását, hogy az sokaknak fel sem tűnt valójában. A színésznő a 2010-ben megjelent Könnyű nőcske után közölte a döntését a közösségi médiában.

Jack Nicholson

szül. 1937. 04. 22. (87 éves)
Manhattan, New York, Amerikai Egyesült Államok
John Joseph "Jack" Nicholson 1937-ben született, New Yorkban. (Anyai nagyszülei nevelték fel, és közel negyven éven át hitte azt, hogy ők a vér szerinti szülei, s anyját a nővérének gondolta, míg végül egy újságíró fedte fel az igazságot.) A család a New Yersey állam béli Neptune-ból Spring Lake-be költözött. Középiskolája... több»
A nyolcvanas évei közepén járó Jack Nicholson színészi karrierje közel 50 évet ölel fel. Bár a színész valójában soha nem jelentette be visszavonulását, egy interjúban elmondta, hogy egyszerűen már nem érzi azt, hogy a középpontban kellene lennie.