A Jóbarátok 4 sztárja, akik már nem lehetnek köztünk

A Jóbarátok nem csak egy, de több generáció számára is az egyik legjobb, legismertebb és legnépszerűbb sitcom. Az összesen tíz évadot megért sorozat, amely 1994 és 2004 között futott, a főszereplő baráti társaságon túl számtalan más hollywoodi hírességet is felvonultatott kisebb-nagyobb mellék- vagy epizódszerepben, esetleg cameóban. De sajnos közülük néhányan ma már nincsenek velünk. Most négy ilyen színészre emlékezünk röviden.

#4
Conchata Ferrell

Conchata Ferrell

szül. 1943. 03. 28. - elhunyt 2020. 10. 12.
Charleston, West Virginia, USA
CONCHATA FERRELL a Két pasi meg egy kicsi (Two and a Half Men) című sorozatban lett közkedvelt sztár, ahol Bertát, a házvezetőnőt alakítja. Teljesítményéért kétszer jelölték Emmyre. Ugyancsak jelölték Emmyre az L.A. Law című sorozatban nyújtott alakításáért. Jelentős szerepeket kapott a következő sorozatokban: Push, Nevada,... több»
Mindössze egyetlen epizódban szerepelt, ahol azt a bírónőt alakította, aki megtagadta Rachel és Ross kérését, hogy érvénytelenítse a Las Vegasban kötött házasságukat. A színésznő rendszeresen szerepelt ismert és sikeres sorozatokban, de filmekben is felbukkant. 2020-ban hunyt el szívelégtelenségben.
#3
Taylor Negron

Taylor Negron

szül. 1957. 08. 01. - elhunyt 2015. 01. 10.
Glendale, Kalifornia, Egyesült Államok
Taylor Negron 1957. augusztus 1-jén született a kaliforniai Glendale-ben, az Egyesült Államokban. Conrad Negron Sr. és Lucy Rosario gyermekeként látta meg a napvilágot. Szülei mindketten Puerto Ricó-i származásúak voltak, az édesapja Indian Wells polgármestere volt. Negron a középiskola elvégzése után a Kaliforniai Egyetemre járt,... több»
Neki is egyetlen epizód jutott Allesandro, az étteremtulajdonos szerepében. Tipikusan olyan színész volt, aki többnyire alacsony minőségű filmekben szerepelt, de az a néhány, amely felfelé lóg ki ebből a sorból, igencsak emlékezetessé tette őt. Elég csak Az utolsó cserkészre vagy a Drágám, add az életed!-re gondolni. A színész 2015-ben tüdőrákban hunyt el.
#2
Ron Leibman

Ron Leibman

szül. 1937. 10. 11. - elhunyt 2019. 12. 06.
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Ron Leibman 1937. október 11-én született New Yorkban, az Amerikai Egyesült Államokban. Zsidó családban nőtt fel, szülei, Grace Marks és Murray Leibman egy ruhaüzletben dolgoztak. Leibman diplomáját az Ohio Wesleyan Egyetemen szerezte meg. Színészi karrierje az ötvenes évek végén indult, a Compass Players tagja volt. A tévé... több»
Csupán néhány epizódban bukkant fel Dr. Leonard Green szerepében. A színész 2019-ben távozott 82 éves korában tüdőgyulladás miatt. A filmes és sorozatszerepei mellett nagyszerű színpadi karriert tudhatott maga mögött.
#1
James Michael Tyler

James Michael Tyler

szül. 1962. 05. 28. - elhunyt 2021. 10. 24.
Winona - Mississippi - Amerikai Egyesült Államok
James Michael Tyler 1962. május 28-án született Mississippi-ben, Winona-ban, az Amerikai Egyesült Államokban. Amerikai színész, talán a legtöbbwn a Jóbarátok című zseniális szituációs komédiából ismerik, amiben Günther karakterét alakítja. Öt idősebb testvére van. 11 éves korában elvesztette édesapját, aki az amerikai... több»
Számtalan epizódban volt fontos szereplő, ő alakította Gunthert, a csapost. A színész bő egy évvel ezelőtt, 2021 októberben hunyt el prosztatarákban. Halálakor Jennifer Anniston és Courtney Cox is megemlékezett róla. Előbbi azt írta, a Jóbarátok nem lett volna ugyanaz nélküle és köszöni a sok nevetést, amit a sorozatba és az életükbe hozott. Courtney Cox pedig a háláról írt, amit azért érzett, mert megismerhette őt.