Adam Sandlert lehet szeretni vagy nem szeretni, de az tény, hogy a filmjei szinte kivétel nélkül nagy sikert aratnak a mozipénztáraknál. Köszöntsük a ma 56 éves színészt karrierje 10 legjobb, legemlékezetesebb filmjével! Galériánkban pedig mutatjuk a karrierjét képekben (a galéria megnyitásához kattints a kis képek bármelyikére).

Talán kevesen tudják, de az orosz gyökerekkel rendelkező Adam Sandler számára bizony hosszú út vezetett Brooklynból Hollywoodba. Nővér édesanyjától és villanyszerelő édesapjától is távol állt a showbiznisz világa, azonban Sandler már fiatal korában kitűnt művészi érzékével. 

Pályafutását tévéműsorokban kezdte, majd a Furcsa fickók a fedélzeten című filmmel debütált a nagyvásznon. Folyamatosan láthatta a közönség klubok deszkáin, majd öt évadon keresztül a kultikus Saturday Night Live stábjában dolgozott. 

Négy évvel a filmes debütálása után újabb esélyt kapott, ekkor már olyan nagyágyúk mellett láthattuk, mint Dan Aykroyd és William Shatner. A Csúcsfejeket a Pancserock követte Brendan Fraserrel és Steve Buscemivel, és innentől kezdve nem volt megállás. 

A kilencvenes évek második felében számos nagysikerű vígjátékban szerepelt, ezek közé tartozik a Happy, a flúgos golfos és A vizesnyolcas, majd 2002-ben először jelölték Golden Globe-ra a Kótyagos szerelemben nyújtott alakításáért.

Az 50 első randi, a Távkapcs, a Nagyfiúk és a Kellékfeleség újabb sikereket hozott, de időnként azért komolyabb oldalát is megmutatta az olyan filmekben, mint A cipőbűvölő vagy a netflixes Csiszolatlan gyémánt, mely a kritikusok kedvencévé vált, és több mint 10 díjat hozott Sandler számára a legjobb férfi főszereplő kategóriában. És idén egy újabb drámai szereppel lepte meg a világot a Netflixen: a Mindent egy lapra az a film, amiben ismét megmutatta a színészi kvalitásait.

Alábbi listánkban ezúttal Adam Sandler pályafutásának 10 legjobb filmjét rangsoroltuk. Nektek melyik a kedvencetek?

#10

68 Happy, a flúgos golfos  (1996)

(8) (6)

sportfilm | vígjáték

TV-ben (Mozi+, csütörtök 01:33)

Happy Gilmore (Adam Sandler) minden vágya, hogy világelső hokijátékos legyen, azonban a szerencse nem áll mellette. Bár erőszakos természetével és nem éppen választékos... több»

#9

63 Csiszolatlan gyémánt  (2019)

(16) (11)

dráma | krimi | thriller

Netflix

Joshua és Benny Safdie izgalmas bűnügyi thrillere egy New York-i ékszerész, Howard Ratner  (Adam Sandler) kockázatos manőveréről szól. A férfi folyton azt lesi, honnan szakíthat... több»

#8

dráma | vígjáték

Netflix

Egy elhidegült család tagjai összegyűlnek New Yorkban egy esemény kapcsán, mely emléket állít apjuk öröksége előtt.  több»

#7

67 A vizesnyolcas  (1998)

(10) (37)

sportfilm | vígjáték

Disney+

Bobby (Adam Sandler) jámbor, de éretlen fiatalember, aki egész életében a focicsapat vizesfiújaként dolgozott, eközben azonban sajnos elfelejtett felnőni. Egy nap azonban az új... több»

#6

66 Ki nevet a végén?  (2009)

(5) (12)

dráma | vígjáték

George (Adam Sandler) egy sikeres komikus a stand-up műfajában, de sajnos halálos kórban szenved. Amikor megtudja, hogy beteg, már csak egy éve van hátra az orvosok szerint. Ekkoriban... több»

#5

70 Nászok ásza  (1998)

(5) (12)

romantikus | vígjáték | zenés

Robbie Hart (Adam Sandler) haknizásból él, a nyolcvanas évek slágereit énekli esküvőkön és más rendezvényeken. Robbie bármikor képes jó hangulatot teremteni, és életben... több»

#4

75 Kótyagos szerelem  (2002)

(10) (6)

dráma | romantikus | thriller | vígjáték

HBO Max | TV-ben (HBO 2, csütörtök 01:33)

Barry (Adam Sandler) furcsa fickó, nincs szerencséje a nőkkel. Ennek oka, hogy képtelen feloldódni társaságban, ráadásul néha dühkitörései vannak. Ezért aztán a munkájába... több»

#3

dráma

Alan befutott fogorvosként dolgozik New Yorkban, mikor egy nap összefut egyetemi évfolyamtársával, Charlie-val. Rájön, hogy egykori barátja szörnyű tragédia áldozata lett:... több»

#2

84 Az 50 első randi  (2004)

(84) (9)

dráma | romantikus | vígjáték

HBO Max | Netflix

Az unatkozó playboy, Henry Roth (Adam Sandler) éli vidám mindennapjait a földi paradicsomban Hawaii-on. Könnyed és kellemes életéhez már csak egy nő hiányzik, és Henry sikeresen... több»

#1

79 Mindent egy lapra  (2022)

(19) (5)

dráma | sportfilm | vígjáték

Netflix

Egy kiégett kosárlabdázó felfedez egy tehetséges streetball-játékost Spanyolország utcáin, és meglátja az esélyt, hogy rajta keresztül ismét feljusson a csúcsra.