2021.09.09   olvasottság: 1649x   szerző: hp   hozzászólások: 0
Saját lista készítése

Adam Sandlert lehet szeretni vagy nem szeretni, de az tény, hogy a filmjei szinte kivétel nélkül nagy sikert aratnak a mozipénztáraknál. Köszöntsük a ma 55 éves színészt karrierje 10 legjobb, legemlékezetesebb filmjével! Alábbi galériánkban pedig mutatjuk a karrierjét képekben (a galéria megnyitásához kattints a kis képek bármelyikére).

Íme, Adam Sandler 10 legjobb filmje, amit érdemes látnod

Talán kevesen tudják, de az orosz gyökerekkel rendelkező Adam Sandler számára bizony hosszú út vezetett Brooklynból Hollywoodba. Nővér édesanyjától és villanyszerelő édesapjától is távol állt a showbiznisz világa, azonban Sandler már fiatal korában kitűnt művészi érzékével. 

Pályafutását tévéműsorokban kezdte, majd a Furcsa fickók a fedélzeten című filmmel debütált a nagyvásznon. Folyamatosan láthatta a közönség klubok deszkáin, majd öt évadon keresztül a kultikus Saturday Night Live stábjában dolgozott. 

Négy évvel a filmes debütálása után újabb esélyt kapott, ekkor már olyan nagyágyúk mellett láthattuk, mint Dan Aykroyd és William Shatner. A Csúcsfejeket a Pancserock követte Brendan Fraserrel és Steve Buscemivel, és innentől kezdve nem volt megállás. 

A kilencvenes évek második felében számos nagysikerű vígjátékban szerepelt, ezek közé tartozik a Happy, a flúgos golfos és A vizesnyolcas, majd 2002-ben először jelölték Golden Globe-ra a Kótyagos szerelemben nyújtott alakításáért.

 50 első randi, a Távkapcs, a Nagyfiúk és a Kellékfeleség újabb sikereket hozott, de időnként azért komolyabb oldalát is megmutatta az olyan filmekben, mint A cipőbűvölő vagy a Netflixes Csiszolatlan gyémánt, mely a kritikusok kedvencévé vált, és több mint 10 díjat hozott Sandler számára a legjobb férfi főszereplő kategóriában. 

Alábbi listánkban ezúttal Adam Sandler pályafutásának 10 legjobb filmjét rangsoroltuk. Nektek melyik a kedvencetek?

#10

64 Csiszolatlan gyémánt  (2019)

(14) (11)

dráma | krimi | thriller

Netflix

Joshua és Benny Safdie izgalmas bűnügyi thrillere egy New York-i ékszerész, Howard Ratner  (Adam Sandler) kockázatos manőveréről szól. A férfi folyton azt lesi, honnan szakíthat... több»

#9

64 Happy, a flúgos golfos  (1996)

(7) (6)

sportfilm | vígjáték

Happy Gilmore (Adam Sandler) minden vágya, hogy világelső hokijátékos legyen, azonban a szerencse nem áll mellette. Bár erőszakos természetével és nem éppen választékos... több»

#8

65 A vizesnyolcas  (1998)

(10) (37)

sportfilm | vígjáték

Bobby (Adam Sandler) jámbor, de éretlen fiatalember, aki egész életében a focicsapat vizesfiújaként dolgozott, eközben azonban sajnos elfelejtett felnőni. Egy nap azonban az új... több»

#7

67 Nászok ásza  (1998)

(5) (12)

romantikus | vígjáték | zenés

Robbie Hart (Adam Sandler) haknizásból él, a nyolcvanas évek slágereit énekli esküvőkön és más rendezvényeken. Robbie bármikor képes jó hangulatot teremteni, és életben... több»

#6

65 Ki nevet a végén?  (2009)

(5) (12)

dráma | vígjáték

George (Adam Sandler) egy sikeres komikus a stand-up műfajában, de sajnos halálos kórban szenved. Amikor megtudja, hogy beteg, már csak egy éve van hátra az orvosok szerint. Ekkoriban... több»

#5

dráma | vígjáték

Netflix

Egy elhidegült család tagjai összegyűlnek New Yorkban egy esemény kapcsán, mely emléket állít apjuk öröksége előtt.  több»

#4

78 Kótyagos szerelem  (2002)

(10) (6)

dráma | romantikus | thriller | vígjáték

Barry (Adam Sandler) furcsa fickó, nincs szerencséje a nőkkel. Ennek oka, hogy képtelen feloldódni társaságban, ráadásul néha dühkitörései vannak. Ezért aztán a munkájába... több»

#3

animáció | családi | fantasy | horror | vígjáték

Netflix

Valahol az erdélyi havasok között áll egy ötcsillagos hotel, a Hotel Transylvania. A szálló minőségi pihenést nyújt minden szörny számára, legyen az vámpír, farkasember,... több»

#2

dráma

Alan befutott fogorvosként dolgozik New Yorkban, mikor egy nap összefut egyetemi évfolyamtársával, Charlie-val. Rájön, hogy egykori barátja szörnyű tragédia áldozata lett:... több»

#1

84 Az 50 első randi  (2004)

(77) (8)

dráma | romantikus | vígjáték

Az unatkozó playboy, Henry Roth (Adam Sandler) éli vidám mindennapjait a földi paradicsomban Hawaii-on. Könnyed és kellemes életéhez már csak egy nő hiányzik, és Henry sikeresen... több»