2017.03.08   szerző: Laca92   hozzászólások: 0
Saját lista készítése

Szerettem volna egy olyan "sajátos" listát létrehozni, amelyben az "új" horror filmek kapnak szerepet és nem az örök klasszikusok.Minden fajta kategóriában (sorozatgyilkos, zombi, szellem...) amelyeket az itthoni mozikban is bemutattak. Egy olyan listát akartam létrehozni amelyet az olvasók bármikor, bárhol megtudják nézni. Ezért amit maguk elé tárok az nem az, hogy melyik filmben öltek a legtöbbet vagy melyik a leggusztustalanabb. A lényeg, hogy a néző az adott filmet nézve mennyire izgul, fél, hogyan éli át a HORRORT. Ezeket elemeztem és szedtem össze. Olyan 20 filmet próbáltam összeszedni, amelyek a néző idegrendszerét súrolja. Nagyon nem volt egyszerű 20 filmet kiválasztani, mérlegelnem kellett 1 - 2 filmnél, hogy miért jobb az a film ami bekerült, mint az ami nem.Azért 20 filmet választottam, mert a 10 kevés lett volna, h a pedig több, mint 20 úgy gondolom az nem lett volna "elegáns" egy ilyen listához.Remélem kimerítő választ tudtam adni.

#20

dráma | horror | thriller

Mikor a gonosz átveszi a hatalmat az ember fölött, magasabb hatalmakhoz kell fordulni. Emily Rose plébánosa segítségét kéri, mikor úgy érzi, nem tud megküzdeni a testét... több »

#19

72 A látogatás (2015)

horror | thriller

Egy egyedülálló anya rádöbben, hogy a család életében gyökeres változások álltak be, miután két fiatal gyermeke meglátogatta a nagyszülőket. A változás azonban... több »

#18

77 Parajelenségek (2007)

horror

A fiatal pár, Katie és Micah beköltöznek új San Diegó-i otthonukba. Katie, aki hisz a természetfeletti jelenségekben, szokatlan eseményekre lesz figyelmes, de Micah ostobaságnak... több »

#17

dráma | fantasy | horror

Arthur Kippset (Daniel Radcliffe), a pályakezdő ügyvédet egy kis faluba küldik, hogy rendezzen egy hagyatéki tárgyalást. Kipps jobb híján beköltözik a nemrég elhunyt ügyfél... több »

#16

73 Gonosz halott (2013)

horror

David (Shiloh Fernandez), drogfüggő húga Mia (Jane Levy), valamint barátaik, Eric (Lou Taylor Pucci), Olivia (Jessica Lucas) és Natalie (Elizabeth Blackmore) kirándulni mennek egy... több »

#15

69 Pokolba taszítva (2009)

horror

Christine Brown (Alison Lohman) adóügyintéző. A súlyosan eladósodott Mrs. Ganush (Lorna Raver) haladékot szeretne kérni a házára felvett hitel törlesztésére. Christine, hogy... több »

#14

horror

Aznap este, hogy megérkeznek az elhagyatott helyen fekvő tóparti házba, Marit és barátait elrabolja egy szökött rab és a bandája. Az ezt követő borzalmak után a rémült és... több »

#13

76 Z világháború (2013)

akció | horror | kaland

Max Brooks World War Z: A zombi világháború története című könyvének adaptációjában egy ENSZ alkalmazott küzd a világban terjedő zombi fertőzéssel. Senki nem tudja, hogyan... több »

#12

78 A gonosz háza (2010)

dráma | horror | misztikus

Renai és Josh kisfiukkal együtt új otthonba költöznek. Nem sokkal később a fiú balesetet szenved, és kómába esik. Kiderül, hogy démoni erők dolgoznak a háttérben, aki lelkét... több »

#11

horror

Egy nőt egy olyan rémálomba illő lény kísért, aki csak akkor jelenik meg, ha a lámpák már kialudtak. David Sandberg nagysikerű 2013-as rövidfilmjének egész estés változata. több »

#10

78 Sinister (2012)

horror | misztikus | thriller

Ellison Oswalt (Ethan Hawke) valós bűntényeket alapul véve írja regényeit. Családjával most egy olyan házba költöznek, ahol korábban szörnyű bűncselekmények történtek, de... több »

#9

84 Az árva (2009)

horror | misztikus | thriller

Kate (Vera Farmiga) és John (Peter Sarsgaard) két gyermek boldog szülei. Vágytak egy harmadikra is, de sajnos a babájuk halva született. A családi tragédia megviselte... több »

#8

72 A barlang (2005)

horror | kaland | thriller

Hat barátnő, hogy társukat felvidítsák egy tragikus baleset után, amelyben elvesztette családját, vakációra indul a hegyekbe. A kalandtúra során egy barlangban ragadnak, amiről... több »

#7

82 A kör (2002)

horror | misztikus

Rachel Keller (Naomi Watts) oknyomozó újságíró olyan történetről hall, amire elsőre csak legyint, és egyszerű kamasztréfának tartja. A gyilkos videokazetta története viszont... több »

#6

horror

Öt egyetemista srác úgy dönt, hogy egy vidéki házikóban tombolják ki magukat egy hétvége erejéig. Az éjszaka azonban egy rémálommá válik, amikor félelmetes természetfeletti... több »

#5

68 A boszorkány (2015)

horror | misztikus

New England, 1630: William és Katherine keresztény értékrend szerint neveli öt gyermekét a vadon szélén. Amikor újszülött fiuk rejtélyes körülmények között eltűnik, a... több »

#4

63 Ördöggerinc (2001)

dráma | horror

1939, Spanyolország: a véres polgárháború végén Franco tábornok fasiszta csapatai felszámolják a maradék köztársasági erőket. A tízéves Carlost (Fernando Tielve), egy... több »

#3

86 Vaksötét (2016)

horror | thriller

Fiatalok egy csoportja betör egy vak férfi házába azzal a céllal, hogy megpróbáljanak megúszni egy általuk elkövetett büntettet, de nagyon mellé lőttek ezzel a húzással... több »

#2

85 [Rec] (2007)

horror | misztikus | thriller

Egy merész riporter (Manuela Velasco), és hasonlóan bátor operatőre a legújabb valóságshow elkészítésén dolgozik. Feladatuk, hogy kövessék a tűzoltókat, és filmre vegyék... több »

#1

86 Démonok között (2013)

horror

Ed és Lorraine Warren feljegyzéseiből ismert annak a családnak a története, akik egy világtól elzárt, tanyasi házban éltek, és egyre félelmetesebb paranormális eseményeknek... több »