Filmek

Legjobb filmek 2013-től 2013-ig

Saját filmes lista készítése
Mars: Egy nap a vörös bolygón
#36361

dokumentum

A film szondák és roverek adataiból készült felvételek segítségével tárja elénk a Mars csodálatos, ilyen átfogóan és részletesen még sose bemutatott felszíni formakincsét.... több»

#36362

NA Geno  (2016)

animáció

Az animációs film főhőse egy zöld béka, Geno, aki boldogan éldegél breki-társaival egy csendes tó közelében, amikor egy nap arra ébred, hogy kis közössége óriási veszélybe... több»

Rendező: Dato Kiknavelidze

Budapest halai
#36363

dokumentum

Szendőfi Balázs eredeti hivatása zenész, zeneszerző, zenetanár. A természetet gyerekkora óta járja, a főváros külterületeinek ismerőjeként nőtt fel. Először akvaristaként,... több»

Sorsukat, hitüket vállalók
#36364

dokumentum

Keresztények Szíriában és Iraki Kurdisztánban. Mióta ember él a Földön, az üldözöttség alapvető léthelyzete. A keresztények pedig több mint kétezer éve ezen az úton járnak. A... több»

Rendező: Téglásy Ferenc

Rekordok tornádója
#36365

dokumentum

A 2013. május 31-én az oklahomai El Renóra lecsapó tornádó örökre beírta magát a meteorológiai évkönyvekbe: ez volt minden idők egyik leghatalmasabb, leghevesebb és - a... több»

#36366

dokumentum

Takis Bardakos, az egykor ünnepelt filmes, aki megélte, hogy hajléktalan legyen egy tőle független válság miatt, elmeséli a görögök új szegénységi hullámát, a munkanélküliek... több»

Rendező: Takis Bardakos

Kényszeres vagyok
#36367

dokumentum

Az obszesszív-kompulzív megbetegedés, más néven kényszerbetegség, a WHO adatai szerint egy a világ 10 leginkább gyakori megbetegedésének. A fejlett világ mintegy 3 %-a szenved ettől a... több»

Brutális Digitális
#36368

dokumentum

A „Brutális digitális” című nyolcrészes sorozat a mindennapjaink során is érzékelhető digitális világot igyekszik közelebb hozni a nézőkhöz, látványosan szemléltetve a... több»

Amazónia papagájai – Kutatók, őslakók és turisták együtt Amazóniáért
#36369

dokumentum

Egy tudományos kutatás folyik a dél-keleti perui amazóniában található Tambopata-Candamo régióban az arapapagájokról. Ez a dokumentumfilm ezt a kutatást és a biológusok mindennapos... több»

Dinoszauruszok - A Föld urai
#36370

családi | kaland

A kis Pacsi a törpeorrú dínók családjához tartozik, és nap mint nap szüksége van az eszére és a szívére, hogy felvegye a versenyt a testvéreivel, különösen Morcossal, aki a vezér... több»

#36371

dráma | krimi | misztikus | romantikus

Egy érzelmileg labilis nő, aki egy nevelőotthonban nőtt fel, most a szégyenérzettel küszködik. Nehezen tudja elfogadni magát, de keresi a szerelmet és az őszinteséget az életben.... több»

A nazcák utolsó titkai
#36372

dokumentum

DNS-analízis, háromdimenziós terepmodellek és NASA-radarfelvételek: a modern technológia új világokat és titkokat tár fel a régészek előtt is – például a nazcákkal kapcsolatban... több»

#36373

dokumentum

Magyarország egyik leghatalmasabb, a Gerecsében lévő öreg kocsányos tölgy életét meséli el a film. Korszerű filmes technikával megörökítik négy évszakon keresztül a közel 400... több»

Rendező: Molnár Attila Dávid

Szereplők: Máthé Gábor

Minden, amit a klimaxról tudni lehet (Az igazság a változó korról)
#36374

dokumentum

A klimax – ez az egyik utolsó női egészségügyi tabu, melyet mítoszok, mesebeszéd és elavult tudományos felfogás vesz körül. Mariella Frostrop, aki nemrégiben szerzett saját... több»

Kizsákmányolás nélkül: kistermelők, nagy ötletek
#36375

dokumentum

A cukor, a rizs és a kakaó fontos szerepet játszik mindennapi életünkben. Ám ezeknek az élelmiszereknek a fogyasztása pusztító hatással bír a kis gazdálkodásokra és a... több»

Megtört szív
#36376

játékfilm

Késő este Weiner Márton doktor épp légyottját tölti egy „rosszlánnyal“, amikor zörgetnek a szobaajtón. A Madám küldetett a doktorért, mert egy kuncsaft rosszul lett a... több»

Rostás Pál feltámadása
#36377

történelmi

Kisebbfajta csoda történt kétszáz éve, 1813. október 3-án: egy magyar huszár, bizonyos Rostás Pál hét francia lovassal és hatvan gyalogossal, Napóleon visszavonuló katonáival vette... több»

The Dead Ringer
#36378

horror | misztikus | rövidfilm | thriller

Egy telefonos operátor segít átjutni egy anyának a pokol kilenc körén, hogy az megmenthesse a lánya lelkét egy démontól. több»

Rendező: Carlos Arata

Kocsár Miklós zeneszerző
#36379

életrajzi

Kocsár Miklós életműve szorosan kötődik a költészethez. Zenekari darabok, versenyművek, hangszeres szólódarabok mellett, többnyire magyar költők verseire komponált kórusműveket,... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Hangjegyesek
#36380

dokumentum

Magyarország hallatán még ma is a paprika, gulyás és a cigányzene hazájára gondol egy külföldi. A paprika és a gulyás megmaradt, de a cigányzene vagy inkább a cigány muzsikusok... több»

Rendező: Oláh Kata