Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Fény és mosoly
#69241

dokumentum

Szergej apja híres újságíró, akit mindenhol ismernek. A fiú leérettségizett, és nem akarja, hogy az apja kapcsolatai alapján keressen neki munkahelyet. Egy rádiókat gyártó cégnél... több»

Rendező: Csányi Miklós

Vízipók csodapók
#69242

animáció

Egy kora reggelen Vizipók felébred egy csigaházban eltöltött téli álmából. Egy vitát követően összeszólalkozik Keresztespókkal.

Álmomban rétisas szállt a kertünkbe…
#69243

dokumentum

Az elmúlt évtizedben Magyarországon 93 rétisas, 69 parlagi sas és több mint ezer fokozottan védett és védett madár pusztult el mérgezés következtében. Dr. Déri János, a Hortobágyi... több»

Rendező: Cséke Zsolt

Behind the Curtain of Night
#69244

romantikus | sci-fi

A filmben egy olyan embert ismerhetünk meg, aki látta a születése előtti életeit, miután pár másodpercig a klinikai halál állapotában volt. több»

A KGB alkonya
#69245

dokumentum

Az eredeti archív felvételekkel gazdagon illusztrált dokumentumfilmben, amely a Kremlben folyó hatalmi harccal és a szovjet politikai rendőrség történetének háború utáni korszakával... több»

Rendező: Tóth T. Tamás

Pompadour bikiniben
#69246

Vajon melyik az igazi? Az operett vagy a musical? Ezen vitatkozik nagyapa és unoka, idősebb és fiatalabb generáció.

#69247

NA Poor Boy  (2021)

dráma

A film két családról szól, akiknek élete rejtélyes körülmények között kapcsolódik hét évvel azelőtt történet eseményekhez.  több»

In memoriam Cziffra György
#69248

dokumentum

Cziffra György a 20. század egyik leghíresebb zongoraművésze. 1956-ban, három éves börtönbüntetés letöltése után - amelyet tiltott határátlépésért róttak ki rá, feleségére s... több»

#69249

thriller

A film a Stan Truman után folytatott nyomozást öleli fel. A Truman által előadott csavaros történet elég hihetetlennek tűnik, ezzel próbálja magyarázni azt a rejtélys éjszakát, amit... több»

Magukért nem felel senki
#69250

dokumentum

A második világháború befejezése után néhány héttel, 1945. június 18-án Karol Pazur vezette szlovák különítmény több száz magyar nőt és gyermeket mészárolt le a Prevov... több»

Rendező: Tóth Péter Pál

#69251

dráma

1932-ben Dallas Hardin, egy korrupt üzletember és szeszcsempész, aki egy Tennessee-i kisvárost ural, meggyilkol egy Nathan Winer Sr. nevű becsületes munkást. Az 1950-es években Nathan... több»

Ha elfáradt, viheti
#69252

vígjáték

Az élete derekán járó író (Scherer Péter) szakmai válságba került, és bár továbbra is nagy népszerűségnek örvend, az ihlet szikrái hosszú ideje elkerülik őt. Ha mindez nem... több»

Stúdióbeszélgetés
#69253

dokumentum

Stúdióbeszélgetés a tetoválásról.

Rendező: Ferenc Judit

Változásaim
#69254

dokumentum

Önarckép, melyben az alkotó kisfiúnak képzeli magát és elmeséli, hogyan változtatták meg életét a különböző események.

Rendező: Bartha Ágnes

Fidelio
#69255

NA Fidelio  (1991)

A hűséges Leonora fiúruhában, Fidelio álnéven indul igazságtalanul bebörtönzött férje, Florestan kiszabadítására. Elszegődik Rocco börtönőr mellé segédnek. Rocco leánya,... több»

Valaki figyel
#69256

játékfilm

A nyolcvanas évek elejének önirónikus értelmiségi közérzetfilmje azzal indul, hogy a válófélben lévő, jövedelmét fekete munkából kiegészítő tanár megles egy vetkőző párt az... több»

Amit a BBC látott
#69257

dokumentum

A BBC Panoráma című műsorának forgatócsoportja 1956 októberében Nyugat Magyarországon forgatott. Ezt a kb.16 percnyi anyagot mutatja be a flm. Hallható benne: Wheller,Charles akkori... több»

Rendező: Mérei Anna

Sleepwalker
#69258

NA Sleepwalker  (2015)

thriller

Férje halála után Sarah Wells úgy dönt, visszatér egyetemi doktori tanulmányaihoz. Éjszakánként rémálmok gyötrik és alvajáró. Arra az elhatározásra jut, jobb ha kivizsgáltatja... több»

#69259

NA bUMS  (2020)

dráma

Miután évtizedeket töltöttek Los Angeles utcáin, hat hajléktalan csatlakozik egy kormányzati programhoz, amelytől régi életük visszanyerését várják. több»

Arany fának arany ága
#69260

dokumentum

Az ünnepek és a hétköznapok váltakozásai az élet ritmusát adják. A ciklikusság a bennünket körülvevő kozmikus világ sajátja is, az ég és a Föld közös ünnepe Jézus... több»

Rendező: Fazekas Lajos

Szereplők: Jankovics Marcell