Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
#72601

NA Namurihime  (2017)

dráma

Aochi úgy érzi, hogy sosem tud eleget aludni, és habár a környezete megpróbálja tudatosítani benne, hogy mindez csak az ő fejében létezik, nehéz eldönteni, hol húzódik a határ a... több»

Rendező: Kei Shichiri

Ebéd
#72602

NA Ebéd  (2007)

dráma | rövidfilm

Három ebéd, három élethelyzet és egy városi legenda, ami összeköti őket.Egy történet, amit mindenki úgy mesél, mintha vele történt volna meg.

Rendező: Spáh Dávid

A bukás hősei
#72603

dokumentum

1848 a filmvásznon és a képernyőn.

Rendező: Pörös Géza

Népből nemzetté
#72604

dokumentum

Történeti alkotmánya csak Angliának és Magyarországnak van az egész világon.A miénk történelmünk majd ezer évét öleli fel, s méltó tükre identitásunknak, nemzeti és közjogi... több»

Rendező: Tölgyesi Ágnes

A porond
#72605

NA A porond  (2003)

dokumentum

Filmünk egy sokak által kedvelt, de a kritika részéről kissé lebecsült műfaj, a cirkusz művészeit, az artistákat állítja a középpontba. Megemlékezünk a múlt nagyjairól, de... több»

Rendező: Csukás Sándor

Sör – Kultusz és kultúra
#72606

dokumentum

A dokumentumfilm betekintést nyújt a sörfőzés történetébe, mely több ezer évre tekint vissza. Megismerkedhetünk a hagyományos sörfőzéssel, a sörfajtákkal és a legújabb... több»

Gyógyítás és transz
#72607

dokumentum

Kínában 2003-ban készült felvételek egy daur sámánasszony szertartásairól.

Cselédek
#72608

NA Cselédek  (1997)

dokumentum

A film az 1930-1974 közötti időszakot dolgozza fel, bemutatva a cselédség szinte minden típusát.

Rendező: Sághy Gyula

Pozsony anno
#72609

dokumentum

Szlovákok, magyarok és németek folyamatos, hol békés, hol konfliktusokkal terhelt együttéléséről mesélnek a Pozsony anno című film szereplői. S közben megismerjük a város... több»

Rendező: Kurucz Sándor

Kétszer egy nem mindig kettő
#72610

játékfilm

Mindkét novella hőse egy fiú és egy lány. Valahol - uszodában, társaságban - megismerkednek és elindulnak egymás felé. Hogy társkeresésük sikeres-e, erről szólnak a történetek.

Rendező: Bán Róbert

A három Bódi
#72611

dokumentum

A Szatmárnémetiben született három testvér életútját mutatja be a portrésorozat. Endre templomfestő, restaurátor; Sándor Károly fizikus, amatőr festőművész; István Tibor orvos,... több»

Rendező: Vida Sándor

KFT Ufoshow
#72612

NA KFT Ufoshow  (2014)

dokumentum

A KFT zenekar a 30. születésnapját 2011. december 28-án a Budapest Sportarénában ünnepelte. A helyenként sci-fi hangulatú koncertet lenyűgöző méretű és képi világú vetítés,... több»

Ízőrzők: Őrség
#72613

dokumentum

Az Őrség, ez a Dunántúllal szoros kapcsolatban álló zárt, református vidék archaikus kultúrával rendelkezik, építészetében, tárgyi világában, mindennapi szokásaiban egyaránt. A... több»

Rendező: Móczár István

#72614

romantikus | rövidfilm | vígjáték

A rövidfilm azt mutatja be, hogy könnyű másvalakinek látszani, önmagadnak lenni viszont nagyon nehéz. több»

Kalaposfilm
#72615

NA Kalaposfilm  (1997)

dokumentum

A Marosvásárhely környéki cigányok mindennapjai, bánatai, örömei elevenednek meg a filmben. Erős hitüknek köszönhetően valamennyien dolgos, szorgalmas emberek. Ha valaki elemelne a... több»

The Quartet - Live in Concert
#72616

zenés

A felvétel a Művészetek Palotája hangversenytermében készült 2005. május 23-án, ahol Oláh Kálmán a kiváló magyar zongoraművész és Tony Lakatos világhírű magyar származású... több»

Men of Granite
#72617

életrajzi

Szegény sorú emigráns iskolás fiatalok egy csoportja Granite Cityben minden korábbi jóslatot meghazudtolva 1940-ben az állami kosárlabda bajnokság bajnoki címéért száll harcba.  több»

Ásványok és emberek
#72618

dokumentum

A gyűjtemény történetét Dr. Weiszburg Tamás, az Ásványtár igazgatója mondja el az ásványtant oktató Természetrajzi Tanszék 1774-es alapításától a gyűjteménygyarapodás... több»

Rendező: Nagy Ernő

Lear király
#72619

dokumentum

Filmünk a magyar színházi élet rendhagyó kísérletét, páratlan vállalkozását mutatja be. Nyomon követtük a Tamási Áron Színház és a Nemzeti Színház művészeinek közös... több»

#72620

családi | rövidfilm

Egy fiatal lány egy tengeri teknősről álmodik, amely fajtársai felkutatására küldi őt. több»

Rendező: Robert Sams, Laura Sams

Szereplők: Laura Sams, Robert Sams