Sorozatok

#1

91 A vezércsel  (2020)

(36) (18)

dráma

Netflix

Egy árva sakkzseni a hidegháborús érában a függőségével küzdve azért harcol, hogy a világ legjobb sakkozója váljék belőle.  több»

Két Golden Globe- és egy Emmy-díj nagyon szép teljesítmény, amiért kétségtelenül elismerés jár az ifjú Anya Taylor-Joy számára és Scott Frank rendezőnek is. Akár Oscar magasságokba is emelkedhet, bár tény, hogy az utóbbi években az Oscar valódi értéke erősen lecsökkent.
#2

91 Ted Lasso  (2020)

(15) (7)

dráma | sportfilm | vígjáték

Apple TV+

A sorozat Ted Lasso amerikaifutball-edző történetét követi nyomon, aki az Egyesült Királyságba tart, hogy a londoni labdarúgó csapatot az angol foci élvonalába juttassa. több»

Nem is rémlett, hogy Jason Sudeikisen már 10 éve, a Hétmérföldes szerelemben is láttuk ezt az idétlen bajuszt. Nem itt lesznek a legizgalmasabb jelenetek és legnagyobb poénok. Ez egy lélekfeltöltő sorozat.
#3

91 Jacob védelmében  (2020)

(13)

misztikus | thriller

Apple TV+

Egy apa mindent elkövet, hogy megvédje kisfiát, akit gyilkossággal vádolnak. William Landay azonos című regénye nyomán.

Engem a lelki oldala fogott meg ennek a sorozatnak, és örülök is, hogy nincs további évad. Így kerek. Maradtak persze kérdések, de azokat mindenki válaszolja meg magának.
#4

90 Alice Határországban  (2020)

(9) (4)

fantasy | sci-fi | thriller

Netflix

Arisu, Karube és Segawa unják jelenlegi életüket, mindannyian több izgalomra vágynak. A tűzijáték ünnepén teljesül a kívánságuk, egy párhuzamos világban találják magukat, ahol... több»

Első perctől fogva megfogott a sorozat. Nagyon jó a sztori, érdekes és izgalmas feladatokkal. Ja, és ha nem teljesíti a játékos, meghal, szóval utolsó percig küzdenek, MINDENT megtesznek az életben maradásért... Szerintem sokkal jobb, mint a Squid Game, kár, hogy ezt annyira nem... több»
#5

89 A másik út  (2020)

(5)

dráma

Netflix

Egy New-York-i nő úgy érzi, ideje kitörnie a szélsőségesen konzervatív vallási közösségből, mely teljesen elzárja őt a szabad világtól. Berlinbe költözik, hogy új fejezetet... több»

Elmondhatatlanul sajnálom, hogy az eredeti címet így fordították le, az Unorthodox cím tökéletes lett volna. Nagyszerű rendezés, de ami még tökéletesebb, az a főszereplő kiválasztása és a hölgy alakítása. Madárvékony alkata fantasztikusan illett a törékeny, de annál... több»
#6

dokumentum

Netflix

A minden idők egyik legsikeresebb és legjobb profi kosárlabdázója, Michael Jordan által vezetett Chicago Bulls felemelkedésének története az 1990-es években. A Michael Jordan – Az... több»

Rendező: Jason Hehir

Szereplők: Michael Jordan, Scottie Pippen

Rajongóknak kötelező, de szerintem bőven tartalmaz érdekességet azok számára is, akik csak egy érdekes dokumentumfilm-sorozatot keresnek. M. Jordan története nagyon inspiráló, egy kivételesen elszánt és kitartó figura, az epizódok pedig szinte visszavisznek az időben, és az... több»
#7

dráma | életrajzi | történelmi | vígjáték

Max

Lebilincselő, ellentmondások sokaságát tartalmazó epizódokból rajzolódik ki az Orosz Birodalom egyik legnagyobb uralkodójának története, aki ambícióktól vezérelve érkezett az... több»

Amikor elkezdtem nézni, még nem tudtam, mibe vágok bele. Ennyiszer a p betűs szó még nem hangzott el sorozatban. Amennyi poharat ebben eltörtek.... Történelemórákon biztos nem fogják vetíteni.
#8

akció | animáció | kaland

Netflix | TV-ben (Minimax, csütörtök 01:33)

Hat tinédzser egy kalandtáborba jelentkezik Isla Nublarra, azonban a kirándulás csakhamar a túlélésért folyó harcba csap át. Ha ép bőrrel meg akarják úszni a Krétakori táborban... több»

A pénteken debütált harmadik évadra már sokkal inkább jellemző a családi jelleg: leszámítva egy-két irritáló kamasz bon mot-t, ebben már bőven találhatók olyan jelenetek, amelyek egyrészt növelik a horrorfaktort, másrészt nem komolykodó, hanem valóban komoly... több»
#9

86 Feltöltés  (2020)

(7)

misztikus | sci-fi | vígjáték

Amazon Prime Video

Egy férfi kiválaszthatja, hová menjen halála után, miután tudatát feltöltik egy virtuális világba. Szépen lassan alkalmazkodik új életéhez, és összebarátkozik ápolójával a... több»

Sokat nem tudtam a sorozatról, mikor elkezdtem nézni. Az hamar körvonalazódott, hogy egy sci-fi sorozat, amely a nem is olyan távoli jövőben játszódik, amikor a technikai már olyannyira fejlett, hogy önjáró autók vannak, vagy magunk nyomtathatjuk azt az ételt, amit megkívántunk.... több»
#10

85 Ez így nem OK  (2020)

(13)

vígjáték

Netflix

A tinédzserkorú Sydney megpróbálja túlélni az iskolában töltött mindennapokat, kiismerni családját és persze ébredő szexualitását. több»

Nagyon-nagyon sajnálom, már-már felháborodtam, hogy nem készül 2. évad. Épp, hogy kibontakozott az első évad, megismerhettük a szereplőket, és beindult volna egy új szál.
#11

85 Outer Banks  (2020)

(13) (2)

akció | dráma | krimi | misztikus | romantikus | thriller

Netflix

Négy fiatal az észak-karolinai Outer Banksben éli a tinédzserek szokványos életét. Az életük gyökeres fordulatot vesz, amikor a környékre lecsap egy pusztító erejű hurrikán,... több»

Nagy természetkedvelő vagyok, így kifejezett érdeklődéssel kezdtem neki az Outer Banks című sorozatnak, hiszen elvben az USA egyik legszebb és vadregényes partvidékén játszódik, Észak-Karolinában, az Atlanti-óceán partvidékén. Aztán jöttem rá, hogy valójában attól... több»
#12

dráma | fantasy | horror | thriller

Netflix

A kultikus és méltán népszerű képregény feldolgozása, amelyben három testvér életét láthatjuk, akik apjuk halála után elfoglalják a családi örökségből kapott új otthonukat. A... több»

Ha akarunk valami jót, valami különlegeset, akkor azt mindenképpen a NETFLIX háza táján keressük! A Locke & Key – Kulcs a zárját című természetfeletti sorozat nem csak a történetével hívja fel magára a figyelmet. A sorozat a horrorkirály, Joe Hill népszerű, azonos című... több»
#13

93 Hollywood  (2020)

(12) (4)

dráma

Netflix

A második világháború után járunk, a helyszín az amerikai álom központja, Hollywood, ahol egy csapat filmes és színész aspiráns mindent elkövet azért, hogy megvesse a lábát a... több»

Tavaly már láthattunk egy megosztó mozit, ami egyfajta tisztelgés volt Hollywood előtt. Egy olyan időutazásban lehetett részünk, ami afféle igazságszolgáltatásként próbált a történelem szégyenfoltján változtatni. Ez a Volt egyszer egy... Hollywood, ami szerintem valóban jól... több»
#14

83 Én még sosem...  (2020)

(13) (5)

vígjáték

Netflix

Devi egy modern, első generációs indiai-amerikai tinédzser lány, akinek meg kell vívnia a maga harcait a beilleszkedéshez. Amikor Devire rátalál a szerelem, addigi bonyolult élete... több»

Mostanában teljesen rákattantam a Netflixes sorozatokra. Annyira nem voltam tőle elájulva. A főszereplő srác helyes, de ennyi.
#15

83 Az Erdő  (2020)

(13)

dráma | krimi | misztikus | thriller

Netflix

Húsz éve a Copeland család sorsa szörnyű eseményekkel fonódott egybe. Egy új fejlemény arra enged következtetni, hogy az egykori gyilkosság-sorozatnak mégis van egy túlélője. Paul... több»

Ez valami zsenialis alkotas...ugy vonzotta a tekintettemet hogy az csak na az elejetol a vegeig...nagyon rendben volt az egesz sorozat
#16

82 Tudhattad volna  (2020)

(14) (4)

dráma | thriller

Max | TV-ben (HBO 2, csütörtök 01:33)

A David E. Kelley forgatókönyve alapján, Susanne Bier rendezésében készült sorozat Jean Hanff Korelitz nagy sikerű, Tudhattad volna című regényének adaptációja. Főszereplője egy... több»

Susanne Bier tipikus sablonja, az igaz, de mégiscsak az első rész amilyen lassan kezdődött, úgy építette lépésről lépésre a nyomasztó bizonytalanságot a nézőben, ahogy csak Bier tudja. Persze nem tudom, mi fog következni, de már türelmetlenül várom a második részt. Ami... több»
#17

82 Sweet Home  (2020)

(9) (5)

dráma | fantasy | horror | thriller

Netflix

Egy olyan világban, ahol az emberek vérengző szörnyetegekké válnak, egy kamaszfiú és szomszédai a túlélés zálogaként megpróbálják megőrizni az emberségüket.  több»

Bírtam ezt a filmet, annak ellenére, hogy voltak a technikai kivitelezésben gyenge pontok. Amolyan zombis apokalipszis, de mégsem. Hiszen a fertőzöttek mindegyike más-más lénnyé alakul át. De egy biztos: harcolni kell ellenük (mert megölni nem lehet őket). Maga a sztori, a... több»
#18

80 A Bly-udvarház szelleme  (2020)

(18) (3)

dráma | horror | misztikus | thriller

Netflix

A Henry James 1898-ban írt regényén alapuló film egy nevelőnő történetét meséli el, aki két árváról gondoskodik a Bly-udvarházban. Minden jel arra utal, hogy a vidéki kúriát... több»

Bár maga a történet nem tetszett annyira, mint a Hill House-szé, de ez így is megint egy nagyon erős horrorsorozat lett. Jó volt a helyszín és a korszak: az udvarház és környéke gyönyörű és hangulatos, tökéletes melegágy a szellemeknek. Apropó, szellemek, creepy, baromi creepy.... több»
#19

dráma

Amazon Prime Video

Celeste Ng regényének adaptációja.

Teljesen véletlenül akadtam rá, nem egy ismert sorozat, de valami elképesztően friss és mai a mondanivalója. Elgondolkodtató sorozat, ajánlom.
#20

90 Des  (2020)

(4) (2)

dráma | krimi | thriller | történelmi

A sorozatban a valaha élt leghírhedtebb birt sorozatgyilkos, Dennis Nilsen története elevenedik meg, aki 1978 és 1983 közt 15 férfival végzett, s miután ráterelődött a gyanú, a... több»

Félig krimi, félig pszichothriller, meg egy picit kordokumentum is.