Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Sorozatok

#1

88 A besúgó  (2022)

(8) (1)

dráma

1985-ben közel járunk a nagy változásokhoz a politikai rendszerben, azonban még tartja magát a kommunista kormány. Geri Budapestre költözik, ahol egyetemen tanul, és csatlakozik egy... több»

Nagyon jó munka, az ember belemerül a filmbe, mint egy időutazás, annyira valósághű. Néhány párhuzamot is felfedezhetsz az akkori és a mostani idők között, úgy tűnik, hogy a történelem időről időre megismétli önmagát.
#2

86 Andor  (2022)

(11) (2)

akció | dráma | kaland | sci-fi | thriller

Disney+

A Zsivány Egyes történetében bemutatott Cassian Andor előtörténetével ismerkedhetünk meg, amint a lázadás kialakulásának kezdeti éveiben tevékenykedik. több»

Meg kell hagyni, szokatlanul erős nyitás egy SW-élőszereplős alkotásnál. Nekem viszont valamennyi közül ez a kedvenc nyitásom (mind a három epizódot beleértve). Amikor bejelentették, éreztem hogy ez is valami új lesz. Igaz, egy lázadó-pilóta előtörténete, akiről úgyis... több»
#3

95 Fülig beléd zúgtam  (2022)

(5) (3)

dráma | romantikus

Netflix

Két brit tinédzser, Nick Nelson és Charlie Spring története egy fiúgimnáziumban. Charlie, a nagyképű, nyíltan meleg, túlgondolkodó, és Nick, a vidám, lágyszívű rögbijátékos egy... több»

A Love, Victor és a Young Royals mellett ez az a sorozat, ami bárcsak lett volna az én középiskolás koromban! Szívet melengető, pozitív, az Euphoria ellentéte. Igazából habkönnyű, binge-elhető tavaszi szerelmesfilm-sorozat, de tartalmaz olyan hangsúlyos elemeket, amelyek... több»
#4

85 Wednesday  (2022)

(23) (6)

családi | fantasy | horror | vígjáték

Netflix

Az Addams Family modernizált élőszereplős feldolgozása, melyből megismerhetjük Wednesday Addams fiatalkori éveit. A sorozat executive producere Tim Burton. több»

Ha a Roxfort a varázslók és boszorkányok elit iskolája, akkor a Nevermore a Waldorf, ahol a sajátos nevelési igényű mágikus lények bontakoztathatják ki tehetségüket. Az ódon intézmény falai között jól megfér egymással a későn érő vérfarkaslány, a saját magát kővé... több»
#5

akció | fantasy | kaland | krimi | sci-fi | vígjáték

HBO Max | TV-ben (HBO 2, csütörtök 01:33)

Megismerkedhetünk a szuperhős eredetével, aki olyannyira elkötelezte magát a béketeremtés mellett, hogy az erőszaktól sem riad vissza. Újra találkozhatunk Békeharcossal és... több»

Ha bejött a Deadpool, akkor a Peacemaker is be fog, és könnyen lehet, hogy még jobban is. A maga módján igen szórakoztató és vicces darab lett, és a sok elvetemült poént mellett azért a karakterfejlődésre, némi drámára és erkölcsi kérdéseknek is jutott hely, épp a megfelelő... több»
#6

84 A Király  (2022)

(10) (6)

Az ikonikus magyar zenész, Zámbó Jimmy életén alapuló 10 részes sorozat. több»

Sziasztok! Megint a múltból merítünk egy életrajzi filmet, nem másról, mint Jimmyről. Félve kezdtem nézni, de nagyon jó lett. Az én gyerekkoromban történik minden. De beszéljünk inkább A Királyról. Kicsit kusza a film, de azért nagyon jó, érdemes megnézni, aki pedig... több»
#7

akció | dráma | fantasy | horror | kaland | sci-fi

Netflix

Álom, az álmok megtestesítője fogságban sínylődött egy halandó varázsló birtokában. Évtizedekkel később sikerül megszöknie, és hosszú utazásra indul, hogy visszaszerezze... több»

Elvárások nélkül ültem neki, nem tudtam semmit erről a sorozatról, könyvről, történetről. Fantasy-rajongóként egyértelmű volt, hogy adok egy esélyt neki. Az első résznél bambultam, mit hová, ki kicsoda? Kellett némi idő, mire leesett a tantusz, elfogadtam a különleges... több»
#8

akció | dráma | fantasy | kaland | romantikus

HBO Max

A G.R.R. Martin világszerte óriási népszerűségnek örvendő regényeinek alapján készült széria, a Trónok harca előzménysorozata, mely 300 évvel az anyasorozat eseményei előtt... több»

Csúcsszínvonalú színészi játék és HBO minőség, ennyire egyszerű. A GoT egy újabb erőművel tért vissza, remélhetőleg még évekig eltart és annyira ütős lesz, mint a kezdés.
#9

90 Fekete madár  (2022)

(7) (1)

dráma | krimi | thriller

Apple TV+

A sorozat egy rendőr fiát követi nyomon, akit kábítószer-kereskedésért 10 év börtönre ítélnek. Felajánlják neki a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségét azzal a... több»

Olvasni még nem, de filmen láttam már Dennis Lehane történeteket (Titokzatos folyó, Viharsziget) és az író neve nekem már garancia arra, hogy minőségi munkát láthatok. Nem csalódtam ebben a sorozatban (sem). Számomra tökéletes cselekmény, van eleje, közepe és vége és, hogy... több»
#10

100 Prehisztorikus bolygó  (2022)

(5) (3)

dokumentum | történelmi

Apple TV+

A sorozat jóvoltából megtapasztalhatjuk világunkat olyan módon, ahogy eddig még nem láthattuk. 66 millió évet utazunk vissza az időben, és megismerhetjük a dinoszauroszokat és egyéb... több»

A trailereket látva vizuális csemegét vártam ettől a sorozattól, és valóban jobb volt, mint amire számítottam. Az ember elfelejti, hogy CGI-t néz, és ami még könnyebbé teszi a felejtést, azok a rövid történetek, amik a szereplőkhöz, azaz a dinoszauruszokhoz kapcsolódnak. Egy... több»
#11

dráma

Netflix

Egy 27 éves, Asperger-szindrómás ügyvédről szól a sorozat. Magas, 164-es IQ-jának, lenyűgöző memóriájának és kreatív gondolkodásának köszönhetően a zseniális Woo Young Woo... több»

Ez az elmúlt évtizedben megjelent 10 legjobb k-dráma egyike. Ennyire jó ez - NEM béna. Az új Money Heist Korea - na az gusztustalan. Ez a dráma 10-szer jobb annál, tökéletesen kiegyensúlyozott a szórakoztató és a realista között - a színésznő kivételes színészi játékával... több»
#12

dráma | életrajzi | krimi

Netflix

A Milwaukee-i szörny története az áldozatok szemszögéből és a rendőrség hozzá nem értésének köszönhetően, amely lehetővé tette a wisconsini születésű gyilkos többéves... több»

Egy vérfagyasztóan kegyetlen jellemű, homoszexuális sorozatgyilkos életét mutatja be ez a film, teljesen valós eseményekre építve a cselekményt. Jeffrey Dahmer ugyanis valóban megölt 17 embert az amerikai Malwaukee városában 1987 és 1991 között, amivel kiérdemelte a... több»
#13

96 A próba  (2022)

(2)

dokumentum | vígjáték

HBO Max

Egy építőbrigád, egy sereg színész és látszólag korlátlan erőforrások segítségével Fielder az általa tervezett szimulációkon keresztül segít a hétköznapi embereknek... több»

Nathan és a csapat őrületes munkát fektetett ebbe. Egy újabb vígjátéki remekmű Nathan Fieldertől. Nem fogok túl mélyen belemenni a történtekbe, mert nem akarom elrontani a varázslatot, hogy milyen jól csinálták ezt.
#14

86 Különválás  (2022)

(6)

dráma | misztikus | thriller

Apple TV+

Mark egy olyan irodai csapatot vezet, akiknek emlékeit sebészeti úton különválasztották magánéletük és munkahelyük között. Viszont amikor egy titokzatos kolléga megjelenik az... több»

Szerintem kevés ennél megosztóbb széria készült mostanában. Ez a sorozat egy szenzációsan eredeti ötleten alapuló, kicsit sci-fi-s, kicsit irodai drámás, kicsit pszichológiai thrilleres felütésű, de a cselekménye rendkívül lassú és vontatott. Nagyrészt egy olyan... több»
#15

96 Light & Magic  (2022)

(3)

dokumentum

Disney+

A Lucasfilm speciális effektekkel foglalkozó részlegének, az Industrial Light and Magic  embereit bemutató sorozat visszavisz minket az időben, miközben az elmúlt 45 év legnagyobb és... több»

Rendező: Lawrence Kasdan

Mindenki ismeri George Lucast, de soha nem ismertük azokat az embereket, akik részt vettek az Industrial Light and Magic és a Star Wars munkájában. Ők mind legendák, és nem hiszem, hogy valaha is lesz még egy ilyen történet.
#16

76 Reacher  (2022)

(13) (20)

akció

Amazon Prime Video

Jack Reacher a katonai rendőrség tagja volt, viszont leszerelése után letartóztatják. A vád gyilkosság, viszont nem ő a tettes. A szálak egy összeesküvéshez vezetnek, korrupcióval,... több»

Amennyiben nincs előzetes tudásod a Reacher világról (ahogy nekem), úgy ajánlom, hogy először a Tom Cruise-féle filmet nézd meg, hogy kicsit megértsd a karaktert. A Reacher egy olyan sorozat lett, amit másfél nap alatt daráltam le, pedig ilyen a krimi műfajában a Blue Bloods és a... több»
#17

95 Zöld bolygó  (2022)

(2) (3)

dokumentum

TV-ben (BBC Earth, csütörtök 01:33)

David Attenborough egy olyan világba kalauzol minket, ahol egy élet akár évezredekig eltarthat. Növények, amelyeket még sosem láthattunk, és drámai, gyönyörű napjaik a Földön. több»

Rendező: Paul Williams

Szereplők: David Attenborough

Ha ismeretterjesztés, természetfilm, akkor David Attenborough. Stílusa, érdekfeszítő, tanítása mind a mai napig a fotelba ragaszt, és szinte iszom a szavait. "A növények, akár hatalmasak, akár mikroszkopikusak, minden élet alapját képezik, beleértve önmagunkat is. Tőlük... több»
#18

dokumentum

A film bolygónk fagyos negyedének életét követi nyomon, beleértve a jegesmedvéket, a szibériai tigriseket, a hómajmokat és a pingvineket. több»

#19

75 A periféria  (2022)

(10) (1)

dráma | sci-fi | thriller

Amazon Prime Video

A film a jövőben játszódik, amikor a technológia finoman megváltoztatta a társadalmat, és egy nő felfedez egy titkos kapcsolatot egy alternatív valósággal, valamint a saját sötét... több»

Megnéztem az első két részt, nekem nagyon tetszett. Remek sztori, alakítások, izgalmasnak és érdekesnek tűnik eddig. A CGI is kiemelkedő. Csak így tovább, remélem ilyen szellemben folytatják.
#20

akció | kaland | sci-fi

Disney+

 Egy önálló sorozat keretein belül tér vissza a Star Wars franchise egyik legközkedveltebb karaktere, Obi-Wan Kenobi, akit ismét Ewan McGregor alakít. több»

Az első 3 rész után kijelenthető, hogy az Obi-Wan Kenobi sorozat nagyon színvonalas és van olyan jó, mint a Mandalorian series volt. A rendező mindenesetre ugyanaz a Deborah Chow, aki több Mandalorian részt is rendezett. A legelső epizódban Ewan McGregor még kicsit megfáradt... több»