Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Sorozatok

#1

91 Magyar népmesék  (1980)

(31)

animáció

TV-ben (M2, csütörtök 01:33)

Örök klasszikusnak számítanak Jankovics Marcell Magyar népmesék sorozatának történetei. A magyar népmesekincstár alapelemei elevenednek meg a kiváló rendező kezei alatt - Az égig... több»

A Hungarikumok Gyűjteményébe tartozó meséket, amiket 1977-től 2012-ig gyártottak és készítettek, nem tudom jómagam sem - és szerintem nem is lehet - megunni. Fogyasztható, és ajánlott minden korosztálynak, 0-tól 99 éves korig. Gyönyörű magyar motívumok, tájegységek, mint... több»
#2

90 Abigél  (1978)

(8) (4)

dráma

A történet főszereplője Vitay Gina, egy tábornok lánya, akit a II. világháború utolsó esztendejében egy vidéki egyházi leánynevelő intézetben rejtenek el, mert édesapja tevékeny... több»

A középiskolát kezdhettem, amikor adták a tévében, hát engem nagyon magával ragadott. Azok a negyvenes évek, a nagyszüleim akkor voltak kisgyerekek, éppen belecsöppenni ebbe a korba, amikor a II. világháború mindenhová beírta magát, és abba, hogy Vitay Georgina miként éli meg,... több»
#3

animáció | családi | kaland | vígjáték

A Mézga család izgalmas nyári kalandjait követhetjük nyomon például egy lakatlan szigeten, amely talán mégse lakatlan? Majd hogyan lesz Máris szomszédból Egészségügyi Miniszter? És... több»

A hatalmas sikert követően szerencsére újabb epizódokkal folytatták Mézgáék történetét. Ismét visszatér a teljes család egy szenzációs és felejthetetlen vakáció apropóján. Az agyát eldobja mindenki, van itt: ígéret földje, lakatlan sziget, maffia kaland, fekete arany,... több»
#4

89 Columbo  (1971)

(18) (19)

dráma | krimi | misztikus | thriller

TV-ben (ATV Spirit, csütörtök 01:33)

Columbo, a ballonkabátos, mindig szivarozó és rozoga járgánnyal közlekedő rendőrnyomozó kiválóan és nagy türelemmel, kitartással oldja meg az útjába kerülő gyilkossági ügyeket.... több»

1968-tól (pilotrészek) 2003-ig tartott, de őszintén, nekem a korai (korábbi) részek jobban bejöttek. Zseniális és nagyon intelligensen felépített filmsorozat, ahol vér, és durva beszédek nélkül folynak az események. A történetek pofonegyszerűek, és mégis imádni valóak. Nincs... több»
#5

családi | kaland | vígjáték

Filmio

Van, aki nem ismeri Bagaméri vagy Lópici Gáspár figuráit? Csukás István emlékezetes alakjai Bácskai Lauró István rendezésében elevenednek meg. Alfonzó és Szilágyi István mellett... több»

A Keménykalap és krumpliorr talán az egyetlen olyan film, amit nemcsak gyerekkoromban szerettem, hanem még most is képes szórakoztatni. Családi- és gyerekfilm kategóriában az egyik legjobb, amit valaha láttam. Megvannak a maga apró kis szépséghibái, a gyerekszereplők néhány... több»
#6

animáció | családi | dráma | háborús | kaland | történelmi

Az Egyszer volt... az ember (franciául: Il était une fois… l'homme) színes, francia televíziós rajzfilmsorozat, amelyet Albert Barillé írt és rendezett és 1978-ban készült. Az Egyszer... több»

Nagyon szerettem a sorozat első verzióit ami a történelemről szólt. Volt utána már találmányos és művészetes is, de azok gyengébbek voltak. Utólag visszaemlékezve talán elég durván ferdítettek ezt azt a sztorikba, de hiszem, hogy sok mindent lehetett tanulni belőle.
#7

88 Süsü, a sárkány  (1976)

(8) (2)

animáció

Süsü nem egy tipikus sárkány. Ő a híres egyfejű, aki társaival ellentétben nem támad emberekre, nem próbál várakat bevenni. Helyette inkább pillangókat kerget és álmodozik. Egy... több»

Rendező: Szabó Attila

Kesztyűs bábtechnikával készült remekmű, ami a mai napig aktuális és megunhatatlan. Mondanivalója, látványvilága, szereplői, minden-minden tökéletesen klappol. A két fő szinkronhang Bodrogi Gyula (Süsü) és Sztankay István (királyfi). A zene természetesen Bergendy. Az írója... több»
#8

86 Pom-Pom meséi  (1980)

(10)

animáció | családi

TV-ben (M2, csütörtök 01:33)

Hogy kicsoda Pom Pom? Többféle alakban láthatjátok: lehet paróka, szobafestő pemzli, egyujjas kifordított bundakesztyű vagy papucs orrán pamutbojt. Csodálatos történeteket mesél... több»

Kiváló gyermeknevelő film. Felnőtteknek is ajánlott. Csukás István ezt a mesecsokrot, a világ minden jó és rosszérzésű emberének bátran ajánlhatná, ha még a Kecskeméti Rajzfilmstúdióban üldögélne.
#9

84 A farm, ahol élünk  (1974)

(9) (20)

családi | dráma | romantikus | western

A Minnesota állambeli Walnut Grove település lakóinak és egy farmon élő család életét mutatja be a sorozat, az 1870-es, 1880-as években. A televíziós feldolgozás Laura Ingalls Wider... több»

Egy szívemnek kedves kis sorozat. Nagyon hangulatos volt, sok érzelemmel. Újra nem nézném, de amikor adták, mindig kedvem volt bekapcsolni a TV-t.
#10

81 Dallas  (1978)

(7) (1)

dráma | romantikus

A sorozat középpontjában az olajmágnás és marhatenyésztő Ewing család áll. Életük felbolydul a legkisebb fiú, Bobby döntése hallatán, aki bejelenti, hogy feleségül veszi Pamela... több»

Ez volt az a sorozat, amit mindenki látott. Mindenki szerette az Ewingokat. Az utolsó rész nem nagyon tetszett, nagyon utáltam, semmi értelme nem volt.
#11

animáció

TV-ben (M2, csütörtök 01:33)

A kockásfülű nyúl című rajzfilmsorozat főhőse egy kedves kis nyuszi, aki hatalmas füleit egymásba csavarva képes átrepülni egyik helyről a másikra, s mindenhol megjelenik, ahol baj... több»

Rendező: Richly Zsolt

A magyar animació hőskorából származó darab, ami egyébként elég jól sikerült és ki is alakított magának egyfajta kultuszt, de minőségben és szórakoztatásban nem érte az akkori magyar mesék szintjét, mint pl. Mézga család vagy Kérem a következőt.
#12

dráma | életrajzi | történelmi

Jézus Krisztus történetének legendás, Zefirrelli-féle feldolgozása.   több»

Hitelesen és érzékenyen dolgozza föl a tradicionális fölfogást Jézus születéséről, keresztre feszítéséről. Nagyszabású alkotás, fantasztikus színészi gárdával.
#13

89 A fekete város  (1971)

(3) (1)

dráma | történelmi

A többszálú cselekmény a XVIII. század előestéjén kezdődik. Görgey Pál, Szepes vármegye alispánja, a korán elözvegyült, magányos dúvad bolydult lélekkel, komor hangulatban... több»

Én alapból nagyon szeretem a régi magyar könyvadaptációkat, ráadásul a Jókai feldolgozások nagy kedvenceim. Az alakítások egy kissé színpadiasak ugyan, de ettől függetlenül nagyon hangulatos az egész sorozat. Csakis ajánlani tudom!
#14

87 Derrick  (1974)

(3)

dráma | krimi

TV-ben (Jocky TV, csütörtök 01:33)

Stephan Derrick nyomozó és hűséges társa, Harry Klein gyilkossági ügyeket derít fel Münchenben és környezetében. több»

Minden tiszteletem eme minden európai sorozatok nagypapijáé...nics mit hozzáfűznöm, egyszerűen verhetetlen volt Horst ebben az egészben, Hary meg vmi elképesztően vicces.:D
#15

85 Sándor Mátyás  (1979)

(4)

dráma | kaland | romantikus

A Jules Verne népszerű regényéből készült izgalmas sorozat főhőse Sándor Mátyás gróf. A dúsgazdag erdélyi főúr 1859-ben, a Habsburgok olaszországi veresége után, elérkezettnek... több»

Körülbelül tíz-tizenegy éves lehettem, amikor a magyar televízióban először láttam a sorozatot. Hat héten keresztül ment, és én tátott szájjal néztem Sándor Mátyás kalandjait és megpróbáltatásait.... Szinte aludni sem tudtam egy hétig, mi lesz a hősömmel, mi fog vele... több»
#16

74 Magnum  (1980)

(4) (11)

akció | dráma | kaland | krimi | misztikus

Thomas Magnum, a laza magánnyomozó Hawai szigetén próbálja meg teljesíteni megbízásait, miközben veszélyes és izgalmas kalandokba keveredik. Szerencsére TC, Rick és Higgins mindig... több»

Klasszikus, amin azért nőhettünk fel, mert akkor nem volt jobb, nem volt más. Akkori igazi középszerű tévés sorozat. Éppen úgy átlagos és középszerű, mint a nagy kereskedelmi tévék azon sorozatai amikre talán 20-30 év múlva emlékeznak majd a gyermekeink elmondva, hogy ők ezen... több»
#17

93 M.A.S.H.  (1972)

(2)

dráma | háborús | vígjáték

A M.A.S.H. című háborús tévésorozat 1950-be repít vissza. A Koreában állomásozó amerikai alakulatok egy hadikórházát a 4077-es tábor felügyeli, élén "Sasszem" Pierce századossal... több»

#18

83 Frakk, a macskák réme  (1972)

(3) (1)

animáció

Bálint Ágnes mulatságos meséje egy kutya-macska "barátság" viharos krónikája. A történet kezdetén idilli békességben éldegél két macska, Lukrécia és Szeréna egy szép kis... több»

Sokunk esti meséje volt Frakk, Lukrécia és Szerénke egymás elleni csatája, ami mindig tartogatott valami tanulságot és soha nem ment vérre. A két kis öreg is kedvelhető figura volt, és a színészek, akik a hangjukat kölcsönözték, szintén zseniális voltak.
#19

82 Waczak Szálló  (1975)

(4) (9)

vígjáték

TV-ben (Humor+, csütörtök 01:33)

Basil Fawlty egy mániákus, alkalmatlan hotel menedzser, aki ráadásul intoleráns, durva és paranoiás is. Felesége, Sybil, akivel együtt vezeti a Waczak szállót, egyáltalán nem... több»

Az angol humor megdicsőülése a sorozat. Zseniális, egyedi karakterek, a legjobb színészekkel, kifogyhatatlan humorral. Az alapszituáció mindig a kevéssé vendégbarát szállodatulajdonos, Basil Waczak harca feleségével, az ügyetlenkedő személyzettel és természetesen a vendégekkel.... több»
#20

92 Kántor  (1976)

(1)

A krimisorozat főhőse egy nem mindennapi rendőrkutya. Az 1976-ban készült film főszereplői Madaras József, Szilágyi Tibor, Horváth Sándor és persze maga Kántor, a híres négylábú... több»

Ma is kedvenceim közé tartozik.Régi műkedvelőként szívesen megnézem bármelyik részt bármikor. A kedvencem a vonatos rész. Persze nem feledkezek meg a régi híres idézetről: ,,Kérek engedélyt örülni!" Felejthetetlen az egész sorozat.