Sorozatok

#1

90 Magyar népmesék  (1980)

(32)

animáció

TV-ben (M2, csütörtök 01:33)

Örök klasszikusnak számítanak Jankovics Marcell Magyar népmesék sorozatának történetei. A magyar népmesekincstár alapelemei elevenednek meg a kiváló rendező kezei alatt - Az égig... több»

A Hungarikumok Gyűjteményébe tartozó meséket, amiket 1977-től 2012-ig gyártottak és készítettek, nem tudom jómagam sem - és szerintem nem is lehet - megunni. Fogyasztható, és ajánlott minden korosztálynak, 0-tól 99 éves korig. Gyönyörű magyar motívumok, tájegységek, mint... több»
#2

89 Columbo  (1971)

(22) (20)

dráma | krimi | misztikus | thriller

Columbo, a ballonkabátos, mindig szivarozó és rozoga járgánnyal közlekedő rendőrnyomozó kiválóan és nagy türelemmel, kitartással oldja meg az útjába kerülő gyilkossági ügyeket.... több»

Sokat gondolkodtam azon, hogy miért is lettem akkora nagy rajongója a jó krimiknek már egészen fiatalon. Észjárás, titkok kibogozása, feszültség, rejtély mind-mind felvillanyozott, és felvillanyoz mind a mai napig. És bizony talán ezért örök nagy kedvencem ez a sorozat is. Mai... több»
#3

89 Abigél  (1978)

(9) (4)

dráma

A történet főszereplője Vitay Gina, egy tábornok lánya, akit a II. világháború utolsó esztendejében egy vidéki egyházi leánynevelő intézetben rejtenek el, mert édesapja tevékeny... több»

A középiskolát kezdhettem, amikor adták a tévében, hát engem nagyon magával ragadott. Azok a negyvenes évek, a nagyszüleim akkor voltak kisgyerekek, éppen belecsöppenni ebbe a korba, amikor a II. világháború mindenhová beírta magát, és abba, hogy Vitay Georgina miként éli meg,... több»
#4

animáció | családi | kaland | vígjáték

A Mézga család izgalmas nyári kalandjait követhetjük nyomon például egy lakatlan szigeten, amely talán mégse lakatlan? Majd hogyan lesz Máris szomszédból Egészségügyi Miniszter? És... több»

Természetesen elfogult vagyok ezzel a mesefilmmel, ahogyan a Mézga család többi szériájával is. Sőt, ahogyan a Mikoribival, a Magyar népmesék első szériájával, a Pompommal és a többiekkel is. Az 1978-ban készült 13 részes szériában a Mézga család újabb szeleburdi, kaotikus... több»
#5

88 Süsü, a sárkány  (1976)

(9) (2)

animáció

Süsü nem egy tipikus sárkány. Ő a híres egyfejű, aki társaival ellentétben nem támad emberekre, nem próbál várakat bevenni. Helyette inkább pillangókat kerget és álmodozik. Egy... több»

Rendező: Szabó Attila

Az üstökös az égen! A zamat a vaníliafagyiban! A csillagfény az éjszakában! Ez a Süsü! A legjobb mesefilm, mely stílusában, történeteiben és Süsü hangjában magasan a legjobb. Süsü hangját Bodrogi Gyula kölcsönözte. Maga a sorozat bájos, aranyos, édes, gyermekközpontú, de... több»
#6

animáció | családi | dráma | háborús | kaland | történelmi

Az Egyszer volt... az ember (franciául: Il était une fois… l'homme) színes, francia televíziós rajzfilmsorozat, amelyet Albert Barillé írt és rendezett és 1978-ban készült. Az Egyszer... több»

Nagyon szerettem a sorozat első verzióit ami a történelemről szólt. Volt utána már találmányos és művészetes is, de azok gyengébbek voltak. Utólag visszaemlékezve talán elég durván ferdítettek ezt azt a sztorikba, de hiszem, hogy sok mindent lehetett tanulni belőle.
#7

87 Frakk, a macskák réme  (1972)

(5) (1)

animáció

TV-ben (M2, csütörtök 01:33)

Bálint Ágnes mulatságos meséje egy kutya-macska "barátság" viharos krónikája. A történet kezdetén idilli békességben éldegél két macska, Lukrécia és Szeréna egy szép kis... több»

Jöjjön a nagy kedvenc. Bálint Ágnes álmodta meg ezt a világot, ahol ezek a csodálatos dolgok történnek. Egy animációs mese, ami egy különleges technikával, úgynevezett papírkivágással készült. Anno, mint a Varjúdombi mesék. Rengetegszer okozott örömöt az esténként... több»
#8

86 Pom-Pom meséi  (1980)

(12)

animáció | családi

TV-ben (M2, csütörtök 01:33)

Hogy kicsoda Pom Pom? Többféle alakban láthatjátok: lehet paróka, szobafestő pemzli, egyujjas kifordított bundakesztyű vagy papucs orrán pamutbojt. Csodálatos történeteket mesél... több»

Nos, mint tudjuk, Csukás István költő, író és mint ifjúsági szerző tevékenykedett óriási sikerrel. Sikereinek se szeri, se száma, pont úgy, mint műveinek. Imádom és rajongok szinte mindegyikért, és még ma is, felnőtt fejjel meg tudom bármikor nézni mindegyiket többször is... több»
#9

85 A farm, ahol élünk  (1974)

(8) (21)

családi | dráma | romantikus | western

TV-ben (Sony Max, csütörtök 01:33)

A Minnesota állambeli Walnut Grove település lakóinak és egy farmon élő család életét mutatja be a sorozat, az 1870-es, 1880-as években. A televíziós feldolgozás Laura Ingalls Wider... több»

Egy szívemnek kedves kis sorozat. Nagyon hangulatos volt, sok érzelemmel. Újra nem nézném, de amikor adták, mindig kedvem volt bekapcsolni a TV-t.
#10

családi | kaland | vígjáték

Filmio

Van, aki nem ismeri Bagaméri vagy Lópici Gáspár figuráit? Csukás István emlékezetes alakjai Bácskai Lauró István rendezésében elevenednek meg. Alfonzó és Szilágyi István mellett... több»

A Keménykalap és krumpliorr talán az egyetlen olyan film, amit nemcsak gyerekkoromban szerettem, hanem még most is képes szórakoztatni. Családi- és gyerekfilm kategóriában az egyik legjobb, amit valaha láttam. Megvannak a maga apró kis szépséghibái, a gyerekszereplők néhány... több»
#11

84 Kojak  (1973)

(1) (1)

akció | dráma | krimi | misztikus | thriller

Theo Kojak számára nem létezik lehetetlen feladat. A kopasz hadnagy játszi könnyedséggel oldja meg a legfurcsább bűneseteket is, miközben szájából minduntalan lóg a nyalókája. több»

A film egy dörzsölt, okos, rafinált rendőrről, a görög felmenőkkel is rendelkező Kojak hadnagyról (Telly Savalas) szól... Teljes neve Aristotelis Savalas, és ténylegesen is görög ősökkel bír. A Kelly hősei és A piszkos tizenkettő sztárja itt ebben a sorozatban is csillogtatja... több»
#12

83 Waczak Szálló  (1975)

(4) (9)

vígjáték

Basil Fawlty egy mániákus, alkalmatlan hotel menedzser, aki ráadásul intoleráns, durva és paranoiás is. Felesége, Sybil, akivel együtt vezeti a Waczak szállót, egyáltalán nem... több»

Az angol humor megdicsőülése a sorozat. Zseniális, egyedi karakterek, a legjobb színészekkel, kifogyhatatlan humorral. Az alapszituáció mindig a kevéssé vendégbarát szállodatulajdonos, Basil Waczak harca feleségével, az ügyetlenkedő személyzettel és természetesen a vendégekkel.... több»
#13

animáció

Vízipók barátunk földi pók társaitól eltérően nem a sarokban vagy a fákon szövögeti hálóját, hanem a vízben lubickol. Csodálkozik is ezen barátja, a kicsit morgós, folyton... több»

Maga a rajzfilm nem egy igazán jól megrajzolt dolog. Előre is bocsánatot kérek Balajthy Lászlótól és a rengeteg rajzolótól, de valahogy a pókok, és az őket körülvevő kis világ sem sikerült olyan jól, mint ahogy én vártam volna. Bevallom, ezt már felnőtt fejjel vettem észre,... több»
#14

dráma | életrajzi | történelmi

Jézus Krisztus történetének legendás, Zefirrelli-féle feldolgozása.   több»

Hitelesen és érzékenyen dolgozza föl a tradicionális fölfogást Jézus születéséről, keresztre feszítéséről. Nagyszabású alkotás, fantasztikus színészi gárdával.
#15

81 Dallas  (1978)

(8) (1)

dráma | romantikus

A sorozat középpontjában az olajmágnás és marhatenyésztő Ewing család áll. Életük felbolydul a legkisebb fiú, Bobby döntése hallatán, aki bejelenti, hogy feleségül veszi Pamela... több»

Ez volt az a sorozat, amit mindenki látott. Mindenki szerette az Ewingokat. Az utolsó rész nem nagyon tetszett, nagyon utáltam, semmi értelme nem volt.
#16

81 Sándor Mátyás  (1979)

(5)

dráma | kaland | romantikus

A Jules Verne népszerű regényéből készült izgalmas sorozat főhőse Sándor Mátyás gróf. A dúsgazdag erdélyi főúr 1859-ben, a Habsburgok olaszországi veresége után, elérkezettnek... több»

Körülbelül tíz-tizenegy éves lehettem, amikor a magyar televízióban először láttam a sorozatot. Hat héten keresztül ment, és én tátott szájjal néztem Sándor Mátyás kalandjait és megpróbáltatásait.... Szinte aludni sem tudtam egy hétig, mi lesz a hősömmel, mi fog vele... több»
#17

91 Gusztáv  (1977)

(5) (6)

animáció

Gusztáv, a városi kisember vicces és szórakoztató élethelyzetek sokaságát éli át - próbál barátnőt felhajtani, majd amikor ez sikerül, akkor a féltékenység kínozza; legyet... több»

Gusztáv egy másik ikon a magyar rajzfilmek egén. A kopaszka, néha kifejezetten önhitt Gusztáv kalandjait meséli el a sorozat. Nepp József műveiben már többször megjelent a szereplő, mígnem saját időt kapott. Több mint 100 részt, minden egyes alkalommal átlag 5 percet. 1964-ben... több»
#18

79 Magnum  (1980)

(5) (11)

akció | dráma | kaland | krimi | misztikus

TV-ben (RTL, csütörtök 01:33)

Thomas Magnum, a laza magánnyomozó Hawai szigetén próbálja meg teljesíteni megbízásait, miközben veszélyes és izgalmas kalandokba keveredik. Szerencsére TC, Rick és Higgins mindig... több»

Ezt a sorozatot is rég láttam már, így most újra elővettem és nem bántam meg! Azon kevés sorozatok közé tartozik, mely sok év távlatából még jobban tetszett, mint anno. Magam is meglepődtem, mennyire élvezhető volt a széria, és végül azon kaptam magam, hogy pár sor... több»
#19

animáció | családi | kaland

Nils egy rakoncátlan kisfiú, aki szüleivel egy csodás farmon él. Mivel szereti megtréfálni az állatokat, egy manó elhatározza, hogy megleckézteti a fiút, ezért manóméretűre... több»

Lebilincselő rajzfilmsorozat, hiteles, érdekfeszítő történetekkel – nem feltétlenül kisgyerekeknek való, csupán csak azért, mert számos allegória, komoly elgondolkodtató diskurzusokkal teli. Egyszerűnek tűnő konfliktushelyzete nem is annyira magától értetődő. A történet... több»
#20

animáció

TV-ben (M2, csütörtök 01:33)

A kockásfülű nyúl című rajzfilmsorozat főhőse egy kedves kis nyuszi, aki hatalmas füleit egymásba csavarva képes átrepülni egyik helyről a másikra, s mindenhol megjelenik, ahol baj... több»

Rendező: Richly Zsolt

Sose tartozott a kedvenceim közé ez a mese. Eleve egy zöld nyúl, akinek még a füle is eltér az átlagtól, ráadásul még repülni is tud. Kicsit ez már sok volt nekem.