Tudtad? Ezt a 10 hírességet kitiltották a közösségi médiából

A hírességek számára a közösségi média csodálatos hely lehet a rajongókkal való kapcsolattartásra, valamint a potenciális közönségük és ügyfélkörük növelésére.

A közösségi média olyan hely lehet, ahol egyes sztárok gondosan összeállított, kulisszák mögötti bepillantást engednek a személyes életükbe, többek között az otthonukba és a gyerekeik életébe, sőt, virtuálisan még a legepikusabb és legmesésebb vakációjukra is elkísérhetjük őket. A közösségi média a népszerűség nagy mutatója, ezért az olyan hírességek, mint Kardashian-Jennerék és mások keményen dolgoznak azon, hogy növeljék követőik számát.

De más hírességek - köztük olyanok is, akik nagyon is Kardashian-közeliek - a közösségi médiaplatformokat, például az Instagramot, a TikTokot és a Twittert tették a féktelen kirohanások, a megkérdőjelezhető életvezetési döntések, sőt a zaklató vagy fenyegető viselkedés helyévé. És bár ezek a platformok őszintén szólva sok mindent eltűrnek a legnépszerűbb felhasználóktól, néha még egy híresség is túl messzire mehet, és átmeneti vagy végleges kitiltáson kaphatja magát a közösségi médiaalkalmazásokból.

#10
Scout LaRue Willis

Scout LaRue Willis

szül. 1991. 07. 20. (32 éves)
Sun Valley, Idaho, Egyesült Államok
Scout Willist, Bruce Willis és Demi Moore lányát abszurd okból ideiglenesen kitiltották az Instagramról. Egy általa tervezett pulóvert viselt, amely két topless nőt ábrázolt. Scout később arra hívta fel a figyelmet, hogy míg New Yorkban a nők legálisan topless lehetnének az utcán, addig az Instagram még egy illusztrált női mellbimbót sem engedélyez, amit ő szexistának tartott.
#9
Courtney Love

Courtney Love

szül. 1964. 07. 09. (59 éves)
San Francisco, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Courtney Love 1964. július 9-én született Courtney Michelle Harrison néven a kaliforniai San Franciscóban, az Egyesült Államokban. Hank Harrison és Linda Carroll lányaként látta meg a napvilágot. Édesanyja pszichoterapeuta, édesapja publicista volt. Szülei 1969-ben váltak el egymástól, Love az édesanyjához került. Gyerekkorát a... több»
Courtney Love-ot 2011-ben kitiltották a Twitterről, miután egy Dawn Simorangkir nevű divattervezőről kezdett el szónokolni, akivel komoly vitája volt. Az egykori Hole-énekesnő rágalmazó kijelentéseket tett Dawn ellen, és így a fiókját végleg bezárták.
#8
Clint Eastwood

Clint Eastwood

szül. 1930. 05. 31. (93 éves)
San Francisco, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Clinton Eastwood Jr. 1930. május 31-én született San Franciscóban. Tizenévesen költöztek a kaliforniai Oaklandbe, ahol a középiskolai tanulmányait befejezve bevonult a hadseregbe. Leszerelése után kezdődött a filmes pályája. Először B-kategóriás filmekben kapott szerepet, majd az USA-ban sorozatszínészként lett ismert... több»
Azon az estén, amikor Donald Trumpot 2016-ban elnökké választották, Clint Eastwood Twitter-fiókján gratulált Trumpnak és ünnepelte az eredményt. A fiókot felfüggesztették, mert a Twitter úgy gondolta, hogy valójában nem ő az!
#7
Chelsea Handler

Chelsea Handler

szül. 1975. 02. 25. (49 éves)
Livingston - New Jerse - Amerikai Egyesült Államok
Chelsea Handler 1975. február 25.-én született, New Jerseyben. 2007 júliusában indult saját fél órás Talk show-ja, Chelsea Lately címmel, melyet sugároztak az USA-ban, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Németországban és Új-Zélandon. Handler négy New York Times bestseller listás könyvet írt, amelyek közül az egyikből... több»
Chelsea Handlert felfüggesztették az Instagramról, mert olyan fotót posztolt, amelyen látszik a mellbimbója. 2014-ben egy képet posztolt magáról, amelyen póló nélkül lovagol, és a közösségi normák megsértése miatt ideiglenes Instagram-tiltást kapott.
#6
50 Cent

50 Cent

szül. 1975. 07. 06. (48 éves)
Queens, New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Curtis James Jackson (50 Cent) 1975. július 6-án született New Yorkban. Édesanyja 15 évesen adott életet gyermekének, majd a kisfiú nyolc éves korában gyilkosság áldozata lett. Valószínűleg amiatt, mert kokainkereskedő volt. Édesanyja halála után nagyszülei nevelték fel. 50 Cent már viszonylag korán, 12 évesen drogdílernek állt... több»
50 Cent Instagram-fiókját 2010-ben felfüggesztették, mert obszcén fotókat posztolt.
#5
Madonna

Madonna

szül. 1958. 08. 16. (65 éves)
Bay City, Michigan
Madonna Louise Ciccone – művésznevén csak Madonna – 1958-ban született Bay Cityben, Michigan államban. Énekes, dalszerző, színész, rendező, producer, író. Ő a „pop királynője”, az 1980-as évek igazi stílusikonja. Modern táncban szeretett volna karriert építeni, ezért New Yorkba költözött. 1982-ben kötötte meg... több»
Azokat a konkrét képeket, amelyek Madonna Instagramról való felfüggesztéséhez vezettek, soha nem hozták nyilvánosságra. Az azonban kiderült, hogy két szabályt is megszegett, amelyek az "érett tartalom" kategóriába tartoztak, illetve harmadik féltől származó képek újraposztolása miatt.
#4
Rihanna

Rihanna

szül. 1988. 02. 20. (36 éves)
Saint Michael, Barbados
Robyn Rihanna Fenty, művésznevén Rihanna nyolcszoros Grammy-díjas barbadosi énekesnő, producer, dalszerző, színésznő, táncos, divattervező. 1988. február 20-án született. R&B, Pop, Reggae, Hiphop és Dance stílusok jellemzik zenei művészetét. Zenei pályája tizenöt éves korában indult - ekkor találkozott Evan Rogers zenei... több»
Rihanna Instagram-fiókját ideiglenesen letiltották, mert posztolt egy fotót a fenekéről. A zenei ikont néhányszor rövid időre kitiltották az Instagramról, de nem erőszakra való felbujtás miatt. Valójában azzal vádolták, hogy bujaságra buzdít, mivel a kitiltásai a platform meztelenségre vonatkozó szabályainak megsértéséért történtek, többek között azért, mert topless fotót posztolt magáról.
#3
Rose McGowan

Rose McGowan

szül. 1973. 09. 05. (50 éves)
Florence - Tuscany - Olaszország
Rose McGowan 1973. szeptember 5-én született Firenzében, Olaszországban. Édesanyja francia, édesapja ír származású. McGowan olasz vallásos közösségben nőtt fel, gyermekként beutazta egész Európát. Nyolc éves koráig egy szót sem beszélt angolul, ám ekkor családja Oregon államba költözött. A középiskolát Seattleben... több»
Rose McGowant felfüggesztették a Twitterről, miután leszólta Ben Afflecket, amikor az tagadta, hogy nem tudott semmit Harvey Weinstein szexuálisan ragadozó viselkedéséről. Rose McGowan színésznő és aktivista számára nem idegenek a viták, bár általában képes aktív maradni a legtöbb közösségi médiaplatformon. 2017-ben rövid időre kitiltották a Twitterről, miután egy sor olyan tweetet tett közzé, amelyben Ben Afflecket a kegyvesztett filmproducerrel, Harvey Weinsteinnel való üzleti kapcsolata miatt támadta, beleértve egy olyan tweetet, amelyben egy privát telefonszámot is megadott, ami a Twitter szabályaiba ütközik. A kitiltása csak 12 órát tartott, miután a sértő bejegyzést eltávolították.
#2
Kanye West

Kanye West

szül. 1977. 06. 08. (46 éves)
Atlanta, Grúzia, Egyesült Államok
Kanye West egy Grammy-díjas amerikai származású rapper,producer, filmrendező és divattervező. Teljes nevén Kanye Omari West 1977. június 8.-án látta meg a napvilágot Atlantában. Hároméves korában, miután a szülei elváltak, az édesanyjával Chicagóba költöztek, ahol elkezdte tanulmányait. Tízéves korában az édesanyjával... több»
Westet 24 órára felfüggesztették az Instagramról, miután rasszista sértést intézett a The Daily Show műsorvezetőjéhez, Trevor Noah-hoz, miután a humorista a rapper ex Kim Kardashian és barátja, Pete Davidson bánásmódjáról beszélt. Kanye számára ez nem az első eset, és nem is ő az egyetlen híresség, aki tagja a visszaesők klubjának. Korábban Kanye Westet ideiglenesen kitiltották a Twitterről, mert 2020-ban közzétette a Forbes magazin szerkesztőjének, Randall Lane-nek a telefonszámát.
#1
Russell Brand

Russell Brand

szül. 1975. 06. 04. (48 éves)
Grays, Essex, England, Egyesült Királyság
Szülei hathónapos korában elváltak, és az édesanyja nevelte. Nehéz gyerekkora volt, a rokonai nevelték, míg anyját rákkal kezelték, apja pedig ritkán látogatta. Brand 16éves korában elköltözött otthonról. Felvették az Italia Conti Academy of Theatre Arts-ra, de első évben kirúgták rossz magaviselete és drogproblémák miatt. ... több»
Russell Brand a YouTube-ot Rumble-ra cserélte, miután azt állította, hogy egyik posztját "cenzúrázták", mert állítólag "Covid félretájékoztatást terjesztett". Elmagyarázta, hogy átköltözik a Rumble-ra, ahol 'szabadabban' beszélhet a dolgokról, és hétköznapokon egy órán keresztül élőben közvetíti majd a videókat. 'Leszedték az egyik videónkat félretájékoztatás miatt, de a nagy médiaszervezeteket miért nem cenzúrázzák ugyanígy a félretájékoztatás miatt? Talán azért, mert a YouTube már a mainstream média része?' - folytatta Brand. A színész kitért arra, hogy egy korábbi, általa megosztott klipet azért vették le, mert 'hivatalos kormányzati honlapokon található információkat idézett, amelyeket mi félreértelmeztünk'. Bár azt a videót levették, Brand egy bocsánatkérő videót is készített, amelyet később töröltek. 'Készítettünk egy bocsánatkérő videót, de azt levettük. A YouTube leszedte az eredeti videónkat, a bocsánatkérő videót azért vettük le, arra az esetre, ha megismételnénk az állítást, miközben bocsánatot kérünk érte. Elkövettünk egy hibát, véleményem szerint egy viszonylag kis hibát, és megbüntetnek minket, és ez számomra cenzúrának tűnik" - mondta Brand. Visszavágott egy másik videóra is a YouTube-on, amely még mindig megtekinthető. Ebben a 2021 márciusában készült klipben az MSNBC műsorvezetője, Rachel Maddow azt mondja: "Most már tudjuk, hogy a vakcinák elég jól működnek ahhoz, hogy a vírus minden beoltott emberrel megálljon". Kiemelve, hogy az a klip még mindig megtekinthető, Brand azzal érvelt, hogy mindenki tudja, 'hogy az igazság az, hogy a vakcina nem akadályozza meg a fertőzés terjedését'. Így folytatta: "Ezért kérdezzük: Van-e egy szabvány az olyan független híradók számára, mint amilyenek mi vagyunk a csatornánkon, és egy másik szabvány az általunk mainstream médiának nevezettek számára? Miért támadják, cenzúrázzák és buktatják a független csatornákat, miközben a mainstream média csatornáit tolják, kiemelik és ünneplik?"