Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
74
Filmadatlap
 
31
Szereplők
61
Vélemények
96
Képek
21
Videók

Vélemények: Fekete Párduc (2018)

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 15.

legújabb vélemény

Megint egy felesleges,és semmitmondó Marvel melléktermék.Izgalmasnak nem mondható,és nem is igazán humorors.Akkor mi is ez?Egy gyenge próbálkozás a sikeresebb Marvel-produkciók oldalvizén.Bukta.Nem ajánlom senkinek,időpocsékolás.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 03. 14.

Hát, ez tényleg fekete

Abszolút nincs gondom a feketékről szóló filmekkel, de be kell, hogy valljam engem kicsit felbosszantott, hogy ekkora hype-ot csapnak egy film körül csak azért, mert fekete szuperhősökről szól (intézzünk el neki egy Oscar-díjat, na jó azért ez túlzás). De a Marvel marketingstratégiájában és univerzumépítésében az a nagyszerű, hogy egyszerre zseniális és ördögi, így nem hagyja nyugodni az embert, akármennyire is előítéletekkel viseltetünk a filmjeik iránt. Ezt is megéltük tehát: a színes bőrűek is megkapták a maguk szuperhős/képregény filmjét (oké, volt egy Penge-trilógia, de arra ki emlékszik?) S ha már a Marvel belevágott T’Challa/Fekete Párduc történetébe akkor nem aprózta el: a casting 99%-ában fekete színészeket láthatunk (s ha már fehéreket is muszáj volt belecsempészni, akkor a lehető legjobb választás Martin Freeman volt, akit egyszerűen nem lehet nem szeretni). Ezzel önmagában nincs is különösebb probléma, ám kérdéses, hogy ezek az új irányból jövő kísérletezések mennyire tesznek jót e nagyszabású „univerzumépítésnek”. Egy biztos, hogy bevételi oldalról nézve a stúdió most sem hibázott, hiszen szépen tejel Wakanda királyának kalandja. De a nagy pénztömegek mellett vajon milyen filmet kapunk? Amolyan királydrámára hajazó történetvezetéssel operál a film, amelyre nem is lehet sok panaszunk: a címszereplőnk esendő, amely a szuperképességei mellett ad drámaiságot a karakter... több»

1

 
Shelby07   2018. 04. 17.

Alapvetőn tetszett a film, bár kicsit másabb volt mint amire számítottam. Habár a legtöbb ismerősöm akik már látták azt mondták, hogy az egyik legjobban sikerült Marvel film lett.. hát sajnos ezt vitatom. Jó volt, de nem a legjobb, és több sebből is vérzik az egész (spoiler miatt nem említek semmit). A látványvilág miatt adtam meg a 4 csillagot, mert egyébként annyira nem volt szuper. Egyszer mindenképp meg kell nézni, hiszen ahogy a legtöbb szuperhős film, ez is hozzátett egy kicsit a Marvel világhoz, de sajnos a moziban sokszor nevettem és nem azért mert poén volt. Én úgy vélem, hogy volt pár "gagyi' rész, és a magyar szinkronról meg ne is beszéljünk. A szinkron egyszerűen botrányos volt.. Szóval aki szereti a szuperhős filmeket, az mindenképp nézz meg, de ha teheti akkor ne szinkronnal, mert borzalmasan lerontja az így is az elvárásoknál gyengébbre sikerült filmet. De ahogy az elején is írtam, alapvetően tetszett a film, de semmiképp sem a legjobb marvel film. Inkább a DC Igazság Ligájához hasonlítanám, ami szintén valamelyest alul teljesített az elvárásokhoz képest.

 
indingo   2019. 02. 23.

Nekem nem nyerte el a tetszésemet. Nagyon nehezen indul be és olyan, mint az Avatar és a Gyűrűk ura szerelem gyereke. A látványra nagy hangsúlyt fektettek, de nem valami egyedi. A története elég sablonos és helyeként paródia volt.

 
Orosz István   2018. 02. 17.

Nekem nagyon is tetszett, akciódús volt látványos volt. Bár egy felvezetést érdemelt volna, hisz nem olyan ismert Marvel karakter, ehelyett csak nahy vonalakban elmondták minek köszönheti az erejét.

 
HETEDIK   2018. 02. 27.

Egy újabb látványos világmegmentő CGI orgia a Marvel égisze alatt. Annyi a változás, hogy ezúttal színesbőrűek a főszereplők. Beillik a képregénymozik végtelen sorába.

 
Diesel   2018. 02. 18.

Zseniális film!! Kb. 1 órája jöttem ki a moziból azóta is a hatása alatt vagyok. Végre nem egy tipikus szuperhőst láthattunk egy klisé történettel, hanem egy hús vér emberibb kézzelfoghatóbb hőst. A történet jól felépített és követhető nem kapkodnak ide-oda. Látványra eszméletlen jó lett. Pontosan annyi CGI volt benne amennyi kellett ehhez a filmhez egyáltalán nem volt túl tolva. Volt benne egy kis társadalom kritika is a fekete közösségeket ért atrocitásokkal kapcsolatban (még 1-2 poénban is). Vannak benne poénok, de sokkal komolyabb hangvételű mit pl. a Thor Ragnarök. A színészek jók voltak közülük Andy Serkis karakterét Klawot emelném ki. Na hát ő rendkívül szórakoztató volt sajnálom, hogy nem kapott nagyobb teret a filmben. A film zenéje illetve a film közben bevágott zenék is ott voltak a toppon. Végig akciódús 1 percet sem unatkoztam ebben a több mint 2 órás alkotásban. Látszik hogy sokat dolgoztak rajta odafigyeltek a részletekre. Mindenképpen érdemes moziban megnézni már a látvány miatt is. Ilyen egy kiváló Marvel film. Nálam 10/10-es.

 
alexxx   2018. 02. 14.

Na jó, azért egy kicsit túl van hájpolva a film, de kétségkívül megint erőset húzott a Marvel. Ismét a többi szuperhősfilmtől eléggé különböző mozit kaptunk mind történetében, mind látványában, amiben pont annyi ismerős elem van, amitől otthon tudjuk magunkat érezni a bejáratott filmuniverzumban. A szereplők nagyon rendben vannak, a sztori érdekes, végre vagy egy karakteres nemezis, ami a Marvelnél nem mindig jön össze, és akad itt azért mondanivaló is. Összességében egy egy olyan film lett a Fekete Párduc, ami megéri a mozijegy árát, és gyakorlatilag minden általa kitűzött célt megugrott. Nem tökéletes, és azt sem mondom, hogy ez a Disney legjobbja, de annyi biztos, hogy csalódást aligha fog okozni.

 
MP170506   2018. 05. 01.

Nehéz mit írni erről a filmről... Egy új szuperhős, aki nem sok újdonságot hoz, annyi hogy általa egy másik kultúrát ismerhetünk meg. Tetszett ez a fekete párduc kultusz, a virág ereje, de a képességek és a technológiai fejlesztések nekem már túl mesébe illőek. Oké Vasember is tud alkotni, de valahogy azt jobban elhiszem... Maga a történet jó, tetszett, hogy vegyítették az afrikai és a modern kultúrát. A látványvilággal nem kellett csalódni, kiváló lett. És remek, hogy ennyi kiváló sötét bőrű színészt fel tudták sorakoztatni. Összességében jó film lett, de valahol kicsit többet vártam.

 
Norbi   2018. 07. 09.

Nem értem ezt a filmet. Egyszerűen nem értem miért nem képesek a szuperhős sablonon túljutni az emberek hogy megmentik a világot/univerzumot/Földet...stb. Jó lehet én vagyok a hibás, de a főkarakter sem tetszett.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 20.

Alapvetően nem rossz Marveles akciófilm, de valahogy nekem a többi Marvel film sorából kicsit kilóg. Nem egy tipikus képregényfilm, és ez sokszor előnyére is válik. Viszont, hogy a mai technológiával hogyan maradhatott észrevétlen ez a civilizáció… az kérdéses, és kissé meseszerű. De az animáció, a zene és a színészek is nagyon ott voltak, úgyhogy megéri megnézni.

 
harnas1207 Nézhetetlen  2018. 11. 22.

Nem vagyok Marvel rajongó és emiatt kevésbé is ismerem el a szuperhős filmeket. De számomra ez nézhetetlen volt. Nem tudtam elvonatkoztatni attól ,hogy ez a film azért készült, hogy a néger társadalom is magáénak érezhessen egy igazi karaktert. Nem hiába tolják a női szuperhősöket sem. Le kell fedni minden célközönséget. Lesz itt még kínai varázsló és meleg űrharcos is.... (elnézést)

 
XETH   2018. 03. 01.

Ami nekem nagyon nagyon szimpatikus ebben a Marvel moziban, hogy nem abba az irányba tolódott el, mint a Galaxis őrzői, vagy a legutóbbi Thor vagy Bosszúállók: nem akar mindenki őrületesen poénos lenni. A Marvel - univerzum szintet teljesíti a film, látványos, a történet követhető és izgalmas, a színészek nagyon ütősek (én nagyon szerettem őket), a poénfaktor pont elég, semmivel sem több és kínosabb, mint előfordul más, főként az utóbbi időkben legyártott Marvel moziknál. Plusz izgalmas volt látni egy olyan világot, ahol az általunk ismerni vélt afrikai kultúra összefonódik a modern kor technológiájával. Nálam 5/5, bekerült a Top 3 Marvel kedvenceim közé.

 
Norbert93   2018. 09. 13.

A film még a Marvel filmes univerzumhoz képest is teljesen egyedi és káprázatos világot tár elénk, némi királydrámával megfűszerezve. A karakterek izgalmasak, a látvány pazar, a cselekmény pedig ügyesen ütemezett és lendületes.

 
MidoD7   2018. 04. 29.

Nálam sokat fog jelenteni ez a film, sajnos egy fajta utolsó emlékként él majd. Viszont maga a film nagyszerű volt. Visszafogottabbnak tűnt mint a már megszokott Marvel filmek többsége. Nagyszerű színészt választottak főhősünknek, valamiért azonnal szimpatizáltam vele. A komolyság mellett azért befigyelnek szolid poénok amik színesebbé teszik a filmet. A zenei világa tökéletesen el van találva nem tudok belekötni. A történet nem volt túl bonyolult. A karakterek megkapták a maguk motivációit ami által nem lettek sablonos mélypontok a filmben. A nagy hype-ra való tekintettel egyre érdeklődőbben vártam a filmet, aztán a végére elismertem, hogy tényleg remek lett, szórakoztató és izgalmas. Viszont hiányoltam belőle azt amikor a film alatt vagy végén kiráz a hideg annyira tetszik. Szóval lényegében izgalmas és gyönyörű látvánnyal megspékelt filmet kapunk amit érdemes megnézni.

 
BoBamburg   2018. 02. 28.

Mostanában gyengül a Marveles felhozatal (lásd: Pókember - hazatérés). Semmi különöset nem tud a film sajnos. Látványos, egy két béna poén, egy középszerű történet és kész is a Fekete Párduc film. Na meg voltak részek amik kimondottan idegesítettek pl ez a High-Tech szupermodern Afrika, Párduc Batbarlangja, ahol a hugi csúcsszuper cuccokat állít elő :\ Túl modernre lett véve, sokkal jobb lett volna egy letisztultabb film, kevesebb giccsel.

 
VFTS   2019. 01. 30.

Kicsit másabb mint amit megszoktunk a Marvel filmekben. Szerintem az egyik leggyengébb lett a Marvel filmek közül. Látványos a film, egyszer nézhető, de nem lett maradandó élmény.

 
MMcFly2015   2018. 05. 06.

A pókember: Hazatérés és Thor: Ragnarök után újra láthatjuk a MFU komorabb oldalát, és ez szerény személyemnek már hiányzott. A film látványvilága egyszerűen meseszép, és a történetvezetés is el lett találva. Az Amerika kapitány 3-ban megismert (pontosabban feltűnt) Fekete párducról felmerült kérdésekre maradéktalanul megadja a választ. Nem egy világmegmentős történetet kapunk, ami valljuk be még a Marveltől is már lerágott csont, hanem egy teljesen elrejtett Afrikai (fiktív) város népcsoportjáról. Rokoni konfliktusok, ármánykodások, trónkövetelés és hasonló momentumok szerepelnek ebbe a modern királydrámában. Hiába a felnőttesebb és komolyabb hozzáállás a témához, pár poént azért bele erőltettek, ami sajnos nem működött olyan jól, mint azt megszokhattuk. 134 percével pedig néhol képes ásításra kényszeríteni. A végtelen háború előtt bemutatni a legjobb ötlet volt, kicsit ráhangolódhatunk, hogy nem csak humorból fog állni a ,,lezárás", meg persze Wakanda, mint helyszín is fontos szerepet foglal el a Bosszúállók harmadik részében.

 
Bizsu82   2018. 03. 01.

Ahhoz kétség nem fér hogy az amerikaiak szájízére tervezték, és boncolgathatnánk a film kulturális, társadalmi és egyéb vetületeit. Az biztos hogy valós társadalmi problémákat is felvet, még ha nem is direktben csak bújtatva. Az biztos hogy a Marvel valami egyedit, újat tervezett létrehozni, de a történet még mindig végtelenül sablonos. Talán annyira nem is akartak a jól bevált alap történettől elrugaszkodni. Aki szereti és nem unja még a klasszikus, képregény-sztorikat annak mindenképp érdemes megnéznie! Akcióban dús, ütős hangulatú, és kellemes humorú film. Wakanda izgalmas színteret ad a filmnek. A zene, a látvány, a hangulat valóban lenyűgöző! Kategóriájában abszolút korrekt, színvonalas.

 
Timon   2020. 04. 25.

Igazából bírom a filmet.Elsősorban a látvány vett meg,de a történet se volt rossz.A díjak közül a jelmeztervezés és a látványtervezésért elnyertettel tudok egyet érteni legjobban,azok különösen menők lettek. 10/8

 
petraszab   2019. 04. 14.

A megjelenítés és látvány mindent vitt, tényleg elképesztő volt, de a történet nem tudott megfogni.

 
Milanman   2018. 02. 23.

Az elmúlt évek legjobb Marvel filmje. Nagyon kellett már ez a frissesség a filmes univerzumukba, mert mostanában eléggé biztonsági játékot űztek. Cooglernek sikerült egy kulturálisan, érzelmileg rendkívül gazdag és összetett filmet készítenie, ami megmaradt azért gyökereiben képregényfilmnek, de jóval több is lett annál az üzenetével, ami rendkívül időszerű. A színészek csodálatos munkát végeznek és nagyon jó leírni, hogy Killmongerrel végre újra sikerült egy remek, komplex "főgonoszt" alkotni. A Black Panther az év egyik legjobb filmje lehet, s bár elsősorban afrikai, afroamerikai közönségnek szól, szerintem a ma emberének, legyen bármilyen a bőrszíne, könnyen átérezhető, időzítése pedig bravúros. Most még jobban lehet várni az Infinity Wart.

 
ZozArt89   2019. 05. 09.

Cirmos cica hajj

Oly sok várakozás után végül ez is eljött. A Marvel filmekről bőven el lehet mondani, hogy elég erősen változatosak és szórakoztatóak szinte kivétel nélkül. A Fekete Párduc viszont kirivó kategóriába esik még a Marvelen belül is. Érezhetően másabb hangulata van mint a már jól megszokott szuperhős filmeknek. Ezt pedig főként a drámai vonulatnak köszönhetjük és annak, hogy ezúttal erősen belekóstolunk a politika világába is. Egyik érdekes és némileg kicsit irritáló karakter Shuri volt, hiperaktivitásával jópofa is lehetett volna de picit talán túl lett tolva az ő jelleme. Ezen felül így nézve olyan mintha az Ő tudásához képest Tony Stark csak egyszerű barkácsolgatást végezne otthon. Sztoriját tekintve modernkori királydráma jut róla eszembe, egy olyan fajta aminek a története engem annyira nem kapott el mint általában a Marvel filmek esetében. A főgonosz nem lett rossz, érthető motivációt kapott, némileg elég suttyós stílussal ötvözve amivel nem mondhatni, hogy a tragikus hős érzését váltaná ki az emberből. Látványban viszont nagyon erős volt ismét csak, gyönyörű volt egész Afrika és a harcokat sem aprózták el. Végül: A történet cselekményszála kellemesen szórakoztató de meglepetést nem tartogatott. A Fekete Párduc karaktere izgalmas de semmi különöst nem tartogat ahogy a főgonosz sem. Nagyon max közepes szintre tudom besorolni.

 
szabomarc   2019. 01. 05.

Nem nagyon tudtam eleinte, hogy hova rakjam ezt a részt az univerzumból, de összességében pozitívan csalódtam és tetszett, egész új részvilágot látunk meg az egészből. Ajánlom.

 
NFG   2018. 03. 31.

Nekem tényleg nagyon tetszett, habár először meg se akartam nézni! Egy elég furcsa és sajátos világot mutat be! A harcjelenetek miatt még izgalmas is volt!

 
NorbiP   2018. 02. 26.

Én úgy gondolom, hogy aki még nem látott Marvel filmet, az biztos imádni fogja, de aki már befejezte az egész univerzumot, annak csak jónak fog érződni. Az jó, hogy aktuális problémákat szőnek bele a történetbe, de sajnos van egy pont, amitől a film teljesen kiszámítható, és nem azt kérdezi magában az ember, hogy mi fog történni, hanem hogy ez meg az mikor fog bekövetkezni.

 
irongozu   2018. 02. 26.

Már azt hittem, nincs új a nap alatt, de miután megnéztem ezt a filmet, kezdett megváltozni a véleményem a már már elcsépelt marvel szuperhős figurákról. Ideje volt egy ilyen stílusos szuperhősfilmmmel előrukkolni. Remek szórakozás.

 
Adepto   2018. 04. 19.

Látványban elképesztő! Nemcsak a természeti szépségek, hanem a technológiai vívmányok miatt is kiemelkedő. Rengeteg iszonyúan ötletes megoldás található, amiktől néha leesett az állam. A karakterek közül a T'Challat, Okoye-t és Killmongert alakító színészeket emelném ki, de mellettük a többiek is hozták a kötelezőt és Shuri nekem is nagyon szimpatikus lett. Amivel kapcsolatban vegyesek az érzéseim az a zene és a humor. A dalok természetesen afrikai stílusúak, amik ide passzolnak, de kevésbé az én világom (kivéve a végefőcím, azt imádom). A humor kapcsán pedig volt egy-két számomra bugyuta beszólás, de legalább nem vitték túlzásba, mint a Ragnarökben. Mindezek ellenére vagy pont ezek miatt úgy érzem, hogy habár tényleg nagyon jó film, de azért picit túl van értékelve, amikor minden idők legjobb Marvel filmjeként aposztrofálják.

 
Vágottszemű   2019. 02. 07.

A SGI jó, de a története nem nyűgöz le annyira. Máshogyan kellett volna a története megcsinálniuk. Mert így nem nagyon élveztem annyira ezt a filmet. :c

 
iq.csabi   2019. 04. 29.

Egy teljesen új világot mutat be a film új hőssel, hősökkel. Wakanda nagyon fontos szerepet fog még betölteni a későbbiekben. Nagyon jó a látvány és a zene. A szereplők, karakterek is erősek.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.