12 korhatáros vígjáték, amit legalább egyszer látni kell! (2000-től napjainkig)

Egy nemzedék (ha éppenséggel nem több) nőtt fel ezeken az agymenéseken, amik a mai napig is megőrizték kellemes lököttségüket és cringe-faktorukat.

Kérdés persze, hogy szereted-e a cringe alkotásokat? Ha igen, akkor az alábbi 12 filmet mindenképp látnod kell!

#12

83 Ünneprontók ünnepe  (2005)

(54) (6)

romantikus | vígjáték

John és Jeremy különös hobbit választanak maguknak, szabadidejükben esküvőkre járnak, hogy nőt fogjanak. A recept egyszerű, a pillanatnyi fellángolás nem jelent kellemetlen... több»

Owen Wilson és Vince Vaughn tökéletes párosa, mint legjobb barátok, akik esküvőkön törnek-zúznak, isteni! A vígjáték tele van emlékezetes sorokkal és furcsa pillanatokkal, ráadásul Bradley Cooper a film főgonoszaként aranyat ér!
#11

vígjáték

HBO Max

A kamaszsrácok gondolatai nem túl bonyolultak: szex, szex és szex. Seth és Evan együtt töltötték idejüket a középiskolában, ahol folyamatosan gyönyörű csajokról... több»

A forgatókönyvírók, Seth Rogen és Evan Goldberg középiskolás évei alapján készült szeretett középiskolás vígjáték a 2000-es évek elejének tinédzseréletét úgy örökítette meg, mint senki más. Ehhez jön még a tökéletes szereposztás Jonah Hill és Michael Cera a főszerepekben, valamint Emma Stone az első szerepében, Christopher Mintz-Plasse pedig hamis személyis nevének köszönhetően halhatatlanná vált.
#10

69 Tesó-Tusa  (2008)

(5) (6)

vígjáték

HBO Max

Brennen és Dale két elkényeztetett alak, akik már túl vannak negyvenedik életévükön, mégis még mindig a szülői házban élnek. Amikor azonban egyedülálló szüleik egymásba... több»

Will Ferrell és John C. Reilly kombinációja varázslatos. Itt két férfit játszanak, akik fiúként viselkednek, és Adam McKay rendező rengeteg lehetőséget ad nekik, hogy elszabaduljanak a komikus részekben. És nem véletlenül olyan emlékezetes a film befejezése a Catalina Wine Mixerben. Az utolsó felvonásban kihúzott komédia tökéletes.
#9

vígjáték

TV-ben (Humor+, csütörtök 01:33)

A Horrorra akadva, avagy tudom, kit ettél tavaly nyárson a kétezres évek egyik legnépszerűbb paródiája. Olyan filmeket állít pellengérre, mint a Mátrix, a Hatodik érzék, a... több»

Miután az 1988-as I'm Gonna Git You Sucka című filmmel a blaxploitationt és az 1996-os Ne légy barom, míg iszod a dzsúszod a gettóban című filmmel a belvárosi drámákat parodizálta, Keenen Ivory Wayans az új évezredben a horrort vette célba, és a Scary Movie című filmmel igazi klasszikust hozott létre.Wes Craven Sikoly című sikerfilmjének szerkezetét felhasználva, de a Tudom, mit tettél tavaly nyáron, A hatodik érzék és A Blair Witch Project című filmeket is megidézve Wayans egy vidám slasher-paródiát alkotott, amelynek főszerepét az öccse, Marlon Wayans által alakított drogos karakter és az akkor még ismeretlen Anna Faris játssza.
#8

vígjáték | zenés

HBO Max

Amikor új albuma megbukik az eladási listákon, a pop/rap szupersztár, conner4real fényűző élete lassan a darabjaira hullik. Bármit megtenne, hogy visszakapaszkodjon a csúcsra,... több»

A megjelenésekor bűnösen alulértékelt filmnek igazi kultusza lett, mivel a gúnyos dokumentumfilm stílusát a popzene világába helyezi át. Andy Samberg, valamint a The Lonely Islandes társai, Akiva Schaffer és Jorma Taccone fergeteges karaktereket alakítanak, akik mellett Samberg Conner4Real néven parádézik, és akivel elszabadul minden IS, amikor a legújabb albuma bombaként robban. A Connerrel a színpadon kívül megtörténő ostoba bohózatok és a színpadon énekelt, borzasztóan sértő dalok keveredése olyan vígjátékot eredményez, amelyet nehéz elfelejteni.
#7

71 Sulihuligánok  (2003)

(13) (12)

vígjáték

Mitch Martin (Luke Wilson) korábban ér haza, mit azt eredetileg tervezte, és otthonában épp egy csoportos szexparty szervezésének kellős közepébe csöppen. Mitch elmenekül... több»

Todd Phillips rendezésében, Will Ferrell, Vince Vaughn és Luke Wilson főszereplésével ez a vígjáték három felnőtt férfiról szól, akik létrehozzák saját egyetemi diákszövetségüket. De Ferrell - aki a film megjelenésekor még a Saturday Night Live-ból volt a legismertebb - fergeteges bohóckodásai alapozták meg a film nagyságát.
#6

72 Felkoppintva  (2007)

(21) (25)

romantikus | vígjáték

A huszonnégy éves Alison élete gyökeresen megváltozik egy átbulizott éjszaka után. A céltudatos tévériporter enyhén ittas állapotban összegabalyodik a semmittevő Bennel. A... több»

Két évvel azután, hogy Judd Apatow Steve Carellt sztárrá tette a 40 éves szűz című filmmel, most Seth Rogennel tette ugyanezt ezzel a vígjátékkal, amelyben Rogen karaktere egyéjszakás kalandba keveredik egy tőle teljesen idegen nővel (Katherine Heigl), aminek következtében a nő teherbe esik. A szokásos Apatow-témát, a még mindig fiúként viselkedő férfiakat, és a szülői szerepvállalás felnőttkori felelősségét feldobva ez a vígjáték azért működik, mert megtalálja az emberséget a trágárság közepette.
#5

87 Másnaposok  (2009)

(169) (52)

road movie | vígjáték

HBO Max

Egy Las Vegas-i legénybúcsút követő reggelen a baráti társaság rájön, hogy előző éjszaka elvesztették az ijfú férjjelöltet, ráadásul szállodaszobájukban egy tigrist és... több»

Todd Phillips olyan vígjátékokkal aratott sikert, mint a Sulihuligának, de a férfi-komédia műfaján belül a főművét a három vőfélyről szóló filmmel hozta létre, akik Las Vegasban valahogy elveszítik a vőlegényt, és egy vad éjszaka után vissza kell követniük az eseményeket. A film egyik napról a másikra sztárrá tette Bradley Coopert és Zach Galifianakist, és számtalan másolatot (és két szörnyű folytatást) eredményezett.
#4

70 Girls Trip  (2017)

(2) (4)

dráma | kaland | vígjáték

A film története szerint négy jó barát, Regina Hall, Queen Latifah, Jada Pinkett Smith és Tiffany Haddish New Orleans-be utaznak egy fesztiválra, ahol barátságukat tovább... több»

Regina Hall, Tiffany Haddish, Jada Pinkett Smith és Queen Latifah tökéletes négyesfogata tündököl ebben a pajzán vígjátékban, amely egy baráti társaságot követ, akik a főiskola óta ismerik egymást, amikor még "Flossy Posse" néven ismerték őket, és akik a New Orleans-i Essence Music Festivalon találkoznak. Ez a film is bebizonyítja, hogy a nők főszereplésével készült vígjátékok úgy is lehetnek sikeresek, hogy épp annyira durvák, mint férfiakkal készült társaik.
#3

63 Koszorúslányok  (2011)

(31) (5)

romantikus | vígjáték

Netflix | TV-ben (HBO 2, csütörtök 01:33)

Annie nem túl szerencsés az életben. Még mindig nem talált rá az igazi, nem veti fel a pénz sem, de amikor megtudja, hogy legjobb barátnőjét, Lilliant eljegyezték, elhatározza,... több»

Néhány évvel azután, hogy a közönség a Másnaposok megszállottja lett, most a hölgyeken volt a sor, hogy egy pimasz lánybúcsús vígjátékot forgassanak. Kristen Wiig alakítása a kaotikus, mindent a barátnője kedvéért olcsón összehozni próbáló koszorúslány szerepében több gifben is megörökítésre került - de végül Melissa McCarthy volt az, aki ellopta a show-t, amikor Oscar-jelölt alakításának köszönhetően végre és jól megérdemelten szupersztárrá vált, kitörve Sookie, a Gilmore Girls (Szívek szállodája) kedves szerepéből.
#2

road movie | szatíra | vígjáték

Disney+

Borat Sagdiyev újságíró a kazah televízió sztárja. Az öntelt, tudatlan, tolakodó férfi a kazah Tájékoztatási Minisztérium megbízásából az Amerikai Egyesült Államokba... több»

A Boratban Sacha Baron Cohen a Da Ali G Show című sikersorozatának egyik szereplőjét veszi elő, és minden idők egyik legjobb gúnyfilmjét hozza létre. Borat, egy kitalált kazahsztáni újságíró szerepében Cohen azzal az ürüggyel találkozik gyanútlan amerikaiakkal, hogy meg akarja ismerni az amerikai kultúrát, ami vicces és fergeteges találkozásokhoz vezet, amelyek során kényelmetlen igazságok derülnek ki a szexről és a faji megkülönböztetésről egyaránt.
#1

74 A 40 éves szűz  (2005)

(50) (34)

romantikus | vígjáték

Andynek (Steve Carell) jól megy sora: jó munkája van egy műszaki áruházban, akciófigura- és képregénygyűjteménye elsőosztályú, és esténként kedvére festegetheti... több»

Mielőtt Steve Carell, Seth Rogen és Paul Rudd igazán ismertté váltak volna, együtt játszottak ebben a Judd Apatow-vígjátékban, amelyben Carell egy 40 éves férfit alakít, aki még sosem szexelt. Amikor munkahelyi barátai rájönnek erre a tényre, nekilátnak, hogy "orvosolják" a helyzetet, ami szörnyű és egyszerre mulatságos kalandokba torkollik. A filmet nem csak a komikus pillanatok teszik klasszikussá, hanem Carell szelíd-szolid alakítása is, aki kínos helyzeteken megy keresztül, hogy rájöjjön, mit is akar valójában.