A legjobb vígjátékok, amiket MOST streamelhetsz (Netflix, HBO Max, Disney+, Amazon Prime Video, Apple TV+)

Nevetni jó, nevetni egészséges és nevetni szükséges. Különben becsavarodik az ember. Ha pedig nincs más kéznél, akkor kapjuk elő valamelyik kedvenc streaming szolgáltatónkat, garantáltan találunk a kínálatában kedvünkre való vígjátékot. Hogy ne legyen olyan hosszadalmas a keresgélés, mos segítünk picit!

Az alábbi listán tizenöt filmet válogattunk össze a legnagyobb streaming szolgáltatók, mint a Netflix, a HBO Max, a Disney+, az Apple TV+ vagy az Amazon Prime kínálatából. 17 vígjáték, amelyek közt vannak sci-fik, kalandfilmek és szuperhősfilmek is. A lényeg, hogy a maguk módján mind nagyon viccesek. Ha pedig valamelyikhez kedvet kaptatok, a mafabos adatalapokról azonnal el is indíthatjátok őket, amennyiben van előfizetésetek az adott szolgáltatónál. (legutóbbi frissítés: 2022. 08. 15. - Fresh)

#18

73 Fresh  (2022)

(15)

horror | thriller | vígjáték

Disney+

A mai világ rengeteg borzalmat rejt magában, Noa pedig a randizáson keresztül éli mindezt meg, amikor rájön, hogy új barátja nem az, akinek korábban gondolta.

A Fresh egy 2022-es amerikai fekete humorú vígjáték-thriller, amelyet Lauryn Kahn forgatókönyvéből Mimi Cave rendezett, akinek ez a rendezői debütálása. A film főszereplői Daisy Edgar-Jones és Sebastian Stan.  A Fresh világpremierje a Sundance Filmfesztiválon volt 2022. január 20-án, a kritikusok körében kimondottan pozitív fogadtatásban részesült. A film Noa (Daisy Edgar-Jones) történetét követi, aki egy élelmiszerboltban találkozik a csábító Steve-vel (Sebastian Stan), és - tekintettel a társkereső alkalmazásokkal kapcsolatos csalódottságára - megragadja a lehetőséget, és megadja neki a számát. Az első randi után Noa el van ragadtatva, és elfogadja Steve meghívását egy romantikus hétvégi kiruccanásra. Csakhogy rájön, hogy új kedvese szokatlan étvággyal rendelkezik.
#17

családi | vígjáték

Amazon Prime Video

Peter és Emma összefognak, hogy szabotálják exeik új kapcsolatát, tervük azonban egy kicsit másként alakul, mint várták. több»

Klasszikus exes komédia. Peter és Emma nem sokkal azután találkoznak, hogy minkettőjüket ugyanazon a napon dobta ki az előző párjuk. Bosszút esküdnek exeik ellen és segítik egymást a másik fél új kapcsolatának szabotálásában. Ebből persze egy rakás kínos jelenet és új románc születik.
#16

68 Apák  (2019)

(2)

családi | dokumentum | vígjáték

Apple TV+

A dokumentumfilm egy kis humorral fűszerezve válaszolja meg a sokakat foglalkoztató kérdést: milyen érzés apának lenni a 21. században? Bryce Dallas Howard olyan híres férfiak... több»

Milyen érzés apának lenni a XXI. században? Ezt boncolgatja némi humorral ez a dokumentumfilm.
#15

76 Szitu van  (2022)

(3)

dráma | vígjáték

Amazon Prime Video

A legendás bulizás éjszakájára készülő három főiskolásnak mérlegelnie kell, hogy milyen érvek és ellenérvek szólnak a rendőrség hívása mellett, amikor egy váratlan... több»

Két fekete férfi története, akik egy olyan helyzetben találják magukat, amely, mondjuk úgy, egyhén szólva sem ideális. Adott, egy "tudom, hogy furcsán néz ki, ez az egész csak félreértés" típusú szituáció, ami váratlan fordulatokat eredményez, és garantáltan egy élmény lesz. Carey Williams rendező és K.D. Davila forgatókönyvíró fogták a 2018-as, azonos című rövidfilmjüket - amely a Sundance-en és az SXSW-n is elismeréseket nyert -, és egy vígjáték-thrillerré bővítették, amely egyszerre hidal át műfajokat és ad erőteljes társadalmi kommentárt. Nem csak mi állítjuk, hogy érdemes megnézni, a kritikusok is csak méltatni tudták.
#14

73 Borat utólagos mozifilm  (2020)

(10) (7)

vígjáték

Amazon Prime Video | HBO Max | TV-ben (HBO 3, csütörtök 01:33)

A 2006-os vígjáték folytatása, amely egy fiktív kazah televíziós újságíró, Borat valós kalandjait tárja a nézők elé. több»

Az első Borat mozi valóságos kultfilmmé vált az évek során, de Sasha Baron Cohen csak 2020-ban készítette el a folytatást. A kazah nép gyermeke visszatér Amerikába, ám ezúttal magával viszi lányát is. A film azért érdekes, mert a jelenetekben, amiket látunk benne, a szereplők nem tudták, hogy csak egy forgatáson vannak.
#13

akció | fantasy | kaland | misztikus | sci-fi | vígjáték

HBO Max | Telekom TVGO

Harley Quinn, Bloodsport, Peacemaker és egy szupergonoszokból álló csapat csatlakoznak egy titkos munkacsoporthoz, hogy életük legveszélyesebb küldetésében vegyenek részt.... több»

Egy csapat gonosztevőt azzal bíz meg a kormány, hogy szálljanak szembe a földet veszélyeztető fenyegetéssel. Ha sikerrel járnak, hamarabb szabadulhatnak. De ha valaki eleve a szökésen törné a fejét, annak egy robbanó nyakpánt változtatná meg az elképzeléseit.
#12

73 Free Guy  (2021)

(30) (13)

akció | kaland | sci-fi | vígjáték

Disney+ | Telekom TVGO

Guy (Ryan Reynolds) egy egyszerű fickó, egyszerű banki állással. Az élete azonban egy pillanat alatt a feje tetejére áll, amikor egy Milly (Jodie Comer) és Keys (JoeKeery) által... több»

Shawn Levy akció-vígjátéka voltaképpen a Ready Player One és a Truman Show sajátos kombinációja a megunhatatlan Ryan Reynolds főszereplésével. A sztori főhőse Guy,  egy videojáték nem játszható karaktere, aki úgy dönt, hogy kitör addigi életéből, és maga is hőssé válik. Útja során szövetségre lép Millie-vel (Jodie Comer), egy való játékossal, aki mindenáron be akarja bizonyítani, hogy a videojáték vállalat vezérigazgatója (Taika Waititi) ellopta az ő és korábbi társa (Joe Keery) kódját. A film látványos és akciódús, ugyanakkor van szíve, humora, a rengeteg cameóról és popkulturális utalásról nem is beszélve.
#11

akció | dráma | krimi | misztikus | thriller | vígjáték

Netflix

Spenser (Mark Wahlberg) egykor maga is a rendőrség kötelékében állt, de mivel az alvilág vele sem bánt kegyesen, börtönben végezte. Miután a férfi letölti a büntetését, egy... több»

Az egykori zsarut több éves börtönre ítélik. Miután leüli büntetését, egy összeesküvés nyomaira bukkan. Bár jobb lenne az egészből kimaradnia, hajtja az igazság utáni kutatás vágya, ezért megpróbál bosszút állni azokon, akik annak idején kijátszották őt.
#10

75 A nevem Dolemite  (2019)

(4)

dráma | életrajzi | vígjáték

Netflix

Az Oscar-díjas Eddie Murphy főszereplésével a film az élő legendának, Rudy Ray Moore-nak állít portét. A komikus rapper minden negatív hangot megcáfolt, amikor vicces,... több»

A film a legendás komikus, színész és rapper-szövegíró, Rudy Ray Moore életének állít emléket. Gyakran obszcén és polgárpukkasztó szövegei és egyedi stílusa miatt nevezték a rap keresztapjának is, filmes karrierjét pedig Dolemite nevű karaktere határozta meg. A filmben Eddie Murphy játssza a főszerepet, és talán nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy élete alakítását hozza.
#9

77 Szerelem és szörnyek  (2020)

(12) (5)

kaland | vígjáték

Netflix

Hét évvel a szörnyapokalipszis kirobbanása után egy fiatal férfi, Joel Dawson (Dylan O'Brien) és az emberiség megmaradt része a föld alá kényszerült. A szörnyek átvették az... több»

A világot egy baleset miatt immár gigantikus szörnyekké vált flóra és fauna uralja, az emberiség maradéka pedig földalatti bunkerekbe kényszerült. Joel is egy ilyen bunkerben él, egy igazi lúzer, aki rádión felveszi a kapcsolatot középiskolai szerelmével. Elhatározza, hogy dacolva a felszínen rá leselkedő halálos veszéllyel, útnak indul a lány bunkere felé.
#8

60 Felnőttem, csacsacsa  (2022)

(2) (4)

dráma | vígjáték

Apple TV+

Egy fiatalember, aki Bar Mitzvah partik házigazdájaként dolgozik, barátságot köt egy egyedülálló anyával és lányával.

A Felnőttem, csacsacsa egy 2022-es drámai vígjáték, amelyet Cooper Raiff írt és rendezett. A film 2022-es Sundance Filmfesztiválon volt debütált, majd a limitált vásznon a mozikban is bemutatták, mielőtt az Apple TV+ kínálatában is debütált. A történet főhőse egy fiatal férfi, aki Bar Mitzvah partik házigazdájaként próbál érvényesülni, mely során váratlan barátságot köt egy anyával és annak autista lányával. A film egészen kiváló kritikai fogadtatásban részesült, de a nézők is egyhangúan pozitívan nyilatkoztak a filmről. Ha a humor mellett a drámai vonal sem áll tőled messze, ez a film nem fog csalódást okozni.
#7

80 Trópusi vihar  (2008)

(48) (10)

akció | háborús | kaland | szatíra | vígjáték

HBO Max | SkyShowtime | TV-ben (Mozi+, csütörtök 01:33)

A délkelet-ázsiai dzsungelben egy hatalmas költségvetésű filmet forgatnak. Háborús filmsztárok sorát foglalkoztatja, azonban a kiadások ára az egekbe szökik, ezért a stúdió... több»

Néhány botcsinálta filmes egy trópusi dzsungelbe utazik legforgatni egy kommandós akciófilmet. A gond ott kezdődik, amikor valódi háborúba csöppennek, de ők mindenről azt hiszik, hogy csak a stúdió zseniális effektjeit és statisztáit látják.
#6

dráma | romantikus

Netflix

Egy kamasz lány titkos szerelmeslevelein keresztül belepillanthatunk magánéletébe.  több»

Hamisítatlan romantikus tini-vígjáték, amelynek középpontjában egy teljesen átlagos tinilány áll. Minden fiúnak szerelmes levelet írt, aki valaha tetszett neki, de ezeket gondosan elrejtette. Vagyis nem annyira gondosan, mert egy nap az összes levél a címzettekhez kerül. Egyszerre humoros és romantikus, a lehető legtöbb bájjal.
#5

82 Rögtönzött szerelem  (2017)

(7) (6)

dráma | romantikus | vígjáték

Amazon Prime Video

Ebben a megtörtént eseményeken alapuló, szívmelengető és hihetetlenül humoros romantikus vígjátékban a komikus Kumail Nanjiani, a Szilícium völgy tévésorozat sztárja saját... több»

Kumail Nanjiani és Emily V. Gordon házassága ihlette ezt a romantikus mozit, amely két eltérő kultúrából érkezett ember szerelmét meséli el. Életüket a kulturális különbségeikből fakadó nehézségek leküzdésével töltik, ám egy nap a nő súlyos beteg lesz és ez mindent megváltoztat.
#4

82 Jumanji: Vár a dzsungel  (2017)

(78) (20)

akció | fantasy | kaland | vígjáték

HBO Max

A történelem nem ismétli magát, de néha újra próbálkozik. Négy középiskolás talál egy régi játék konzolt, amelyen egy olyan program fut, amiről még sosem hallottak: a... több»

Négy gimnazista talál egy régi videojátékot, ami beszippantja őket. Jumanji elvarázsolt földjén találják magukat az eredeti személyiségüktől gyökeresen eltérő karakterek bőrében. Csak úgy kerülhetnek vissza a valóságba, ha megmentik Jumanji világát. De csak három életük van fejenként...
#3

dráma | misztikus | musical | romantikus | vígjáték | western

Netflix

Az oregoni vasút két főnökének története összefonódik egy nő történetével, aki segítséget vár az egyiküktől, a másikukhoz azonban akár feleségül is menne. több»

Igazi sztárparádét felvonultató vígjáték egy éneklő cowboyról. Ennél sokkal többet aligha lehet elmondani róla. A Coen-fivérek egy zseniális filmet tettek le az asztalra, már nem először. Kihagyhatatlan darab.
#2

79 Ne nézz fel!  (2021)

(54) (9)

vígjáték

Netflix

Két csillagász története, akiknek óriási médiaturnén kell részt venniük, hogy figyelmeztessék az emberiséget egy közeledő üstökösre, amely elpusztíthatja a Földet.   több»

Egy aszteroida elkerülhetetlenül száguld a Föld felé, az összeütközés már csak napok kérdése. A két csillagász, aki felfedezi a katasztrófa előjeleit, megpróbálja felhívni rá a világ figyelmét, de szó szerint senki sem veszi őket komolyan. A film viccesen-fájdalmasan mutatja be napjaink minden hírre vevő, de azok többségét érdemben fel sem fogó társadalmát. Nem mellesleg Leonardo DiCaprio és Jennifer Lawrence is nagyot megy a filmben.
#1

87 Másnaposok  (2009)

(169) (52)

road movie | vígjáték

HBO Max

Egy Las Vegas-i legénybúcsút követő reggelen a baráti társaság rájön, hogy előző éjszaka elvesztették az ijfú férjjelöltet, ráadásul szállodaszobájukban egy tigrist és... több»

A nagybetűs Legénybúcsú Las Vegasban. Ami aztán bődületesen rosszul sül el, ugyanis reggelre a vőlegénynek nyoma vész és a haveroknak csak nagyon homályos emlékfoszlányai vannak az éjszaka eseményeiről. Fergeteges kutatás indul.