Előtte-utána rovatunkban ezúttal a The Walking Dead sztárjai kapták a főszerepet.

A héten vette kezedetét az AMC rendkívül népszerű sorozata, a The Walking Dead, melynek kapcsán nagyító alá vettük a sorozat főhőseinek pályafutását. A fenti galériában pedig azt is megnézhetitek, hogyan festettek korábbi szerepeikben a széria főhősei.

#10
Jon Bernthal

Jon Bernthal

szül. 1976. 09. 20. (47 éves)
Washington, District of Columbia, Amerikai Egyesült Államok
Jonathan Edward Bernthal 1976. szeptember 20-án született Washington D.C.-ben. Édesanyja Joan Luire, édesapja Eric Lawrence Bernthal ügyvéd, apai nagyapja pedig Murray Bernthal zenész volt. Jonnak két testvére van, Nicholas és Thomas. A család német, osztrák, litván és orosz felmenőkkel rendelkezik. Bernthal a Sidwell Friends Schoolba... több»
Jon Bernthal (Shane Walsh) már meglehetősen tapasztalt színésznek számított, amikor bekerült a TWD stábjába (Az osztály), de ő az egyedüli, aki Hollywoodba is be tudott robbanni. Az elmúlt évekből olyan filmek állnak a neve mellett, mint A Wall Street farkasa, Harag, az Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni és a hamarosan nálunk is debütáló Sicario - A bérgyilkos.
#9
Chad L. Coleman

Chad L. Coleman

szül. 1974. 09. 06. (49 éves)
Richmond - Virginia - Amerikai Egyesült Államok
Chad L. Coleman 1974. szeptember 6-án született Richmondban, Virginia államban, az Egyesült Államok területén. Két testvére van: Chris és Donald. A színész a Virginia Commonwealth Egyetem hallgatója volt, mielőtt elhagyta az Egyesült Államok hadseregét. A hadsereg idején operatőrként dolgozott 1995-től 1999-ig. 2002-ben szerepelt A... több»
Chad L. Coleman (Tyreese Williams) az egyik legtapasztaltabb színésze volt a TWD stábjának. Legismertebb szerepe kétségkívül a sokak által minden idők legjobb sorozatának tartott Dróthoz kötődik, de láthattuk a Harmadik műszakban és a Felhőtlen Philadelphiaban is. Egy mellékszerep erejéig a Förtelmes főnökökben is feltűnt.
#8
Sonequa Martin-Green

Sonequa Martin-Green

szül. 1985. 03. 21. (39 éves)
Russellville - Alabama - Amerikai Egyesült Államok
Sonequa Martin-Green amerikai színész és producer 1985. március 21-én látta meg a napvilágot az alabamai Russellville-ben. Egy nővére és három idősebb féltestvére van. Diplomáját 2007-ben szerezte az Alabamai Egyetemen. Majd 2010-ben hozzáment Kenric Green színészhez és együtt New Yorkba költöztek, ahol öt évig éltek, majd ezt... több»
Sonequa Martin-Green szintén a sorozatok világából csöppent bele a TWD posztapokaliptikus világába. 2009-ben feltűnt a meglehetősen rövid életű Katonafeleségekben, de a sorozatrajongóknak ismerős lehet A férjem védelmében című szériából is. A mozis áttörés még várat magára.
#7
Danai Gurira

Danai Gurira

szül. 1978. 02. 14. (46 éves)
Grinnell - Iowa - Amerikai Egyesült Államok
Danai Jekesai Gurira 1978. február 14-én született az Amerikai Egyesült Államokban, Iowa államban, Grinell városában. Édesanyja Josephine Gurira könyvtárosként dolgozott egy egyetemen, édesapja Roger Gurira egyetemi előadó volt kémia szakon. 1964-ben Zimbabwéből jöttek az USA-ba. Danai tanulmányait a Dominician Convent High... több»
Danai Gurira (Michonne) Daryl után kétségkívül a TWD másik legkedveltebb karaktere. A sorozatok világ neki sem volt ismeretlen, ugyanis az HBO Treme című szériájában is láthattuk. Legismertebb mozifilmje a 2007-es A látogató volt.
#6
Lauren Cohan

Lauren Cohan

szül. 1982. 01. 07. (42 éves)
Philadelphia - Pennsylvania - Amerikai Egyesült Államok
Lauren Cohan 1982. január 7-én született Philadelphiában, az Egyesült Államokban. Családja gyerekkorában Angliába költözött, ő a Whinchesteri Egyetemen végzett dráma és angol irodalom szakon. Már az egyetemen színházi társulatot alapított, amelyet hollywoodi karrierjének sem áldozott be, így ma tulajdonképpen kétlaki életet... több»
Lauren Cohan (Maggie Greene) szintén sorozatokkal kezdte a karrierjét, így az Odaát nézőinek minden bizonnyal nem kellett őt bemutatni, amikor debütált a TWD-ben. További televíziós sorozatai közé tartozik a Chuck, az Archer a Modern család és a Vámpírnaplók is.
#5
Chandler Riggs

Chandler Riggs

szül. 1999. 06. 27. (24 éves)
Atlanta, Grúzia, Amerikai Egyesült Államok
Chandler Riggs 1999. június 27-én született Atlantában. 7 éves korában kapta meg első szerepét a Jesus H. Zombie című horror komédiában. Ezt követően 2009-ben szerepelt A temetésem szervezem című filmben, Robert Duvallal. 2010-ben is kapott szerepet, méghozzá a Bűnösnek nyilvánítva című sorozatban. Ez az év hozta meg neki az... több»
Tinédzser kora ellenére Chandler Riggs (Carl Grimes) több említésre méltó szereppel is büszkélkedhet. A 2009-es Low Down című drámában olyan színészek társaságában láthattuk, mint Robert Duvall, Bill Murray és Sissy Spacek.
#4
Steven Yeun

Steven Yeun

szül. 1983. 12. 21. (40 éves)
South Korea
Teljes nevén Yeun Sang-Yeop 1983. december 21-én született a dél-koreai Szöulban. Édesapja építészmérnök, s családjával a későbbiekben Amerikába költözött. Yeun a michigani Troy-ban nőtt fel. A Kalamazoo College-ban diplomázott pszichológiából 2005-ben. Ezt követően szülei azt szerették volna, ha jogi vagy orvosi vonalon... több»
Steven Yeun (Glenn Rhee) filmográfiája a TWD többi sztárjához képest elég elenyésző. A legtöbb produkcióban az ’ázsiai srác’-ot alakította, de érdemes megjegyezni, hogy ő kölcsönözte a nagysikerű videojáték, a Crysis egyik karakterének hangját.
#3
Melissa McBride

Melissa McBride

szül. 1965. 05. 23. (58 éves)
Lexington - Kentucky - Amerikai Egyesült Államok
Melissa Suzanne McBride 1965. május 23-án született a Kentuckyban található Lexingtonban. Édesapja üzletember, édesanyja történelemtanár volt. Három testvére van. Színészi munkássága a ’90-es éveket követően indult be, s kezdeti munkái sorozatok mellékszerepeihez köthetők: Matlock (1993), American Gothic (1995), Pszichozsaru... több»
Melissa McBride (Carol Peletier) a TWD előtt számos sorozatban feltűnt, játszott a Dawson és a haverokban is, de a mozis szerepek többnyire elkerülték. Legjelentősebb filmje a 2002-es Oltári fiúk volt.
#2
Andrew Lincoln

Andrew Lincoln

szül. 1973. 09. 14. (50 éves)
London - England - Egyesült Királyság
Andrew James Clutterbuck 1973. szeptember 14-én született Londonban. Dél-afrikai származású édesanyja nővér, angol édesapja pedig építészmérnök. Korai gyermekkorát Hullban töltötte, majd a későbbiekben a család a gyermek 10 éves kora környékén átköltözött Bath-ba. Alap- és középfokú tanulmányait a helyi iskolákban... több»
Bár a TWD előtt több mint két tucat filmben szerepelt, a széria főhősét, Rick Grimest alakító Andrew Lincoln kollégáihoz hasonlóan ő is a zombis sorozattal tett szert világhírnévre. Eddigi legismertebb filmje a 2003-as Igazából szerelem volt.
#1
Norman Reedus

Norman Reedus

szül. 1969. 01. 06. (55 éves)
Hollywood - Florida - Amerikai Egyesült Államok
Norman Reedus 1969. január 6-án született Hollywoodban. A származását tekintve olasz, angol és ír felmenőkkel rendelkező színész egy tanárnő fiaként jött a világra. Los Angelesben nőtt fel, és filmes karrierjét megelőzően a Harley Davidson boltjában dolgozott, de a fotós és képzőművész szcénában is aktív volt. Első... több»
Norman Reedus (Daryl Dixon) karrierjében kétségkívül a The Walking Dead hozta meg az áttörést. Bár a hollywoodi ajánlatok egyelőre elkerülik, a széria egyik, ha nem a legnépszerűbb karaktere. Októberben jött ki idehaza DVD-n a Légszomj című filmje, mely sem itthon, sem külföldön nem keltett nagy visszhangot. Egyébként nem a TWD az első sorozata, ugyanis korábban a Bűbájos boszorkákban is feltűnt.