Filmek

Legjobb filmek 1901-től 1910-ig

Saját filmes lista készítése
Rost Andrea 30 éve az operaszínpadokon
#72481

életrajzi | zenés

„A sugárzó tehetség nem húz falakat, hanem kinyitja és odaadja magát a közönségnek”… Rost Andrea, az utóbbi évtizedek egyik legjelentősebb szopránénekese, akinek különleges... több»

Homo faber - Fehér mesterség
#72482

dokumentum

A film a kézi papírmerítés titkaiba avatja be a nézőt, s közben megidézi ennek a kultúrtörténet szempontjából kiemelkedő fontosságú anyagnak, az általa hordozott kézírásnak és... több»

Rendező: Kis Klára

#72483

rövidfilm

Egy furcsa fantasy történet a Tűzgyűrű írójától. több»

A közvetítő
#72484

dokumentum

A lírai dokumentumfilm a több mint ezer éves Pannonhalmi Bencés Főapátság egyedülálló a világot egységben látó, a személyiség kibontakozását segítő, humánumot szolgáló... több»

Córdoba eltemetett titkai
#72486

dokumentum

Fabio Amador régész-felfedező egy tudóscsoport társaságában egy egészen különleges helyre látogat: Córdoba utcái alá, ahol a meggyőződése szerint ősi titkok lapulnak. Vajon... több»

Még mindig ültetek fákat - Dokumentumfilm édesapánkról
#72487

dokumentum | életrajzi

"Úgy teszek, mint Luther: még mindig ültetek fákat," összegzi a jövőbe vetett töretlen hittel kilencven dolgos esztendő tanulságát a hatgyermekes evangélikus lelkész, aki háromszáz... több»

Rendező: Mátis Lilla

Baranyai ballada Koós Zoltánról
#72488

dokumentum

Koós Zoltánról, az agronómusról emlékezik egy baranyai falu Görcsöny és Siklósbodony népe, a rokonok, barátok és a polgármester. Az életrajzból a XX. század második felének... több»

Rendező: Tényi István

Művészet és gasztronómia - A lascaux-i barlangrajzok és a környék ínyencségei
#72489

dokumentum

Amikor a cro-magnoni ember időszámításunk kezdete előtt 17 000 évvel lefestette az őt körülvevő állatokat, valójában a Művészet első ecsetvonásait húzta meg. Többféle festéket... több»

Porrajmos - Cigány holokauszt
#72490

dokumentum | történelmi

A cigány holokauszt eseményei az elhallgatott történelem lapjaira tartoztak. A cigány áldozatok sorsa egészen a legutóbbi időkig nem került az érdeklődés középpontjába, az... több»

Egy olasz diplomata a magyar viharban
#72491

dokumentum

Fabrizio Franco tapasztalt diplomata volt, de csak 1956 szeptemberében kapta első misszióvezetői megbízatását. Budapest periférikus helynek számított, az olasz diplomaták alig... több»

Rendező: Eckhardt Balázs

Déja vu
#72492

NA Déja vu  (2005)

animáció

Élet, halál és magány allegóriája egy többgenerációs panellakás rekurzív terében.

Rendező: Klingl Béla

#72493

NA God  (2016)

családi | dokumentum | dráma

A rendező egy, a Sao Paulo perifériáján élő anya és fia sorsát követi nyomon.

Rendező: Vinícius Silva

Én is jártam Isonzónál
#72494

dokumentum

A film az olaszországi hadszíntér eseményeit követve szól a háború általánosabb jellemzőiről, a tisztek és beosztottak kapcsolatáról, az "ellenséggel" való találkozásról és... több»

Tolnay Klári, a magyar színjátszás nagyasszonya
#72495

dokumentum

Mohora a Cserhát-hegységben, a Feketevíz-patak völgyében fekszik. Itt született Tolnay Rózsika, akit később a filmgyárban neveztek el Klárikának. Itt nyílt meg a Tolnay Klári... több»

Rendező: Kovács Júlia

Január
#72496

NA Január  (1978)

játékfilm

A kis bolgár hegyi falu kocsmájában lassan gyülekeznek a férfiak. Bent jó meleg van, az ital is melegít, közben odakinn lassan mindent belep a hó. És vonítanak a farkasok...

Élhetnének...
#72497

dokumentum

A dokumentumfilm a Gyermekrák Alapítvány támogatásával készült. Bemutatja azt a küzdelmet, amelyet a rákos gyermekek és családjaik vívnak a gyilkos kórral. Az egészségügyi... több»

#72498

dokumentum

Lungau környékét az osztrák Szibériának is nevezik. A magas hegyek övezte tájnak rendkívül változatos az állat- és növényvilága. A legkülönbözőbb állatfajoknak kell... több»

Rendező: Waltraud Paschinger

Szereplők: Cornelius Obonya

Perújrafelvétel
#72499

játékfilm

Nagyvárad, a Pece-parti Párizs. Ide érkezik a 24 éves Ady Endre, hogy ebben a forrongó, arcát kereső városban, rögtön magára vonja a figyelmet. Szerkesztőségek, éjszakai élet,... több»

Gyermekfilmek - Július 21
#72500

-Gusztáv: Gusztáv vadászik Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: A pelikánmadár Rendező: Horváth Mária, Toró Annamária-Piros alma szép meséi: A három fonóleány Rendező: Höel... több»