Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
A fehér foltok magyarjai
#72561

dokumentum

A magyar felfedezők, világutazók és kalandos életű világvándorok között sokan vannak olyanok, akiknek a nevét nemcsak itthon jegyezte fel a kultúrtörténet, hanem azokban az... több»

Rendező: András Ferenc

Nincs elég világ
#72562

dokumentum

Filmünk készítése folyamán forgattunk Nográdmegyeren, Piliscsabán, Csobánkán, Jobbágytelkén, Nyárádremetén, Iszlófalván és Lövétén, ahol kiváló mesterekkel és nagyszerű... több»

A reformáció dalai
#72563

zenés

A reformátorok nagyon hamar felismerték, hogy milyen hatékonyan terjedhet az új tanítás énekeken keresztül. Luther "Erős vár a mi Istenünk" kezdetű éneke a reformáció zsoltára... több»

Rendező: Tóth Béla

Szereplők: Gryllus Vilmos, Gryllus Dániel

Mindennapi allergiáink
#72564

dokumentum

Dokumentumfilm a mindennapjainkat behatároló allergiákról. több»

Ghymes: Messzerepülő
#72565

zenés

Élő közvetítés a Szikincei Nagyszínpadról.

Rendező: Skultéti Róbert

#72566

NA the way  (2016)

dráma

Három ember megismerkedik egymással, akik mindannyian fordulópontra várnak az életükben.

Csermanek csókja
#72567

dokumentum

Forgács Péter 1997-ben készült filmkollázsa, a hatvanas-hetvenes évek Magyarországának hangulatát idézi, melyben az egymásra helyezett jelentések révén a szellemesen... több»

Rendező: Forgács Péter

RECYCLed/Pro-Reo-Neo
#72568

kísérleti film

"A tavalyi Temps d'Images fesztivál keretében, RECYCLEd címmel, "látványszínházi" előadást hoztunk létre, mely a színház és film kapcsolatával kísérletezve a... több»

Kétszer egy nem mindig kettő
#72569

játékfilm

Mindkét novella hőse egy fiú és egy lány. Valahol - uszodában, társaságban - megismerkednek és elindulnak egymás felé. Hogy társkeresésük sikeres-e, erről szólnak a történetek.

Rendező: Bán Róbert

A Katona...
#72570

NA A Katona...  (2003)

dokumentum

Húsz év bárkinek, bármilyen szervezetnek az életében olyan hosszú idő, amely lehetővé teszi az összegzést, az irányok, tendenciák kitapintását, különösen egy olyan intézmény... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Építsünk Antarktiszt!
#72571

A SeaWorld Orlando élménypark nem mindennapi dologra vállalkozott a közelmúltban: természetközeli élőhelyet létrehozni egy csapat pingvin számára dermesztő antarktiszi hideggel, 15... több»

Ízőrzők: Szentgál
#72572

dokumentum

A Bakony szívében fekvő Szentgál nemcsak szép templomairól, de ősi tiszafás természetvédelmi területéről is ismert. Lakói a gasztronómiában is őrzik hagyományaikat. Ételeik... több»

Rendező: Móczár István

Kazahsztán retúr
#72573

dokumentum

Film a kárpátaljai cigányok kálváriájáról, akiket Sztálin egyenesen Kazahsztánba telepített ki.

Tízezer lépés - Omega koncert Erdélyben
#72574

zenés

A negyvenhárom éve alakult együttes 2005-ben végre eljutott Erdély magyar lakta részeire. A 2005. május 21-én tartott marosvásárhelyi koncerten rajongók tízezrei várták nagy... több»

Men of Granite
#72575

életrajzi

Szegény sorú emigráns iskolás fiatalok egy csoportja Granite Cityben minden korábbi jóslatot meghazudtolva 1940-ben az állami kosárlabda bajnokság bajnoki címéért száll harcba.  több»

Ázsia elzárt szíve: Ujgúria
#72576

dokumentum

2001 nyarán magyar expedició járt Belső-Ázsiában, az egykori fehér hun birodalom területén, amely India, Pakisztán és Afganisztán tájai mellett Kína nyugati tartományára,... több»

Rendező: Barlay Tamás

Lépcsőház
#72577

animáció

Egy végtelennek tűnő út a lépcsőházban.

Pásztóiak
#72578

NA Pásztóiak  (1997)

dokumentum

A film a pásztói születésű kiváló grafikus, Csohány Kálmán emberi arcát idézi fel. A műsorban Csohány Kálmán felesége, közvetlen barátai, így Gaál István, Bán Róbert, Supka... több»

Rendező: Pörös Géza

Világ világa
#72579

dokumentum

Jószay Zsolt szobrainak bemutatása egy kiállítás adott kötöttségei, egy stúdió szabadabb asszociációi, illetve különböző tájakban más-más évszakokban és napszakokban, olykor... több»

Rendező: Gyulás Gyula

#72580

horror

A Forgotten Tales egy horror antológia, mely három vérfagyasztó történetet mesél el a Creepshow és a Történetek a kriptából hagyományát követve.