Filmek

Legjobb filmek 2013-től 2013-ig

Saját filmes lista készítése
Kortanúk – Rendszerváltozás a hadseregben – Lőrincz Kálmán vezérezredes
#36441

dokumentum

Éppen harminc esztendeje, hogy az 1989-es rendszerváltás következményeként megkezdődött a haderő gyökeres átalakítása. A Magyar Néphadsereg nyugatra „tájolt”, jelentős támadó... több»

Tőkés István XX. százada
#36442

dokumentum

2016 augusztus 8-án lett volna száz esztendős Tőkés István református lelkész, egyházi író, teológiai professzor, az Erdélyi Református Egyházkerület egykori püspökhelyettese,... több»

Cápa - a felszín alatt
#36443

dokumentum

Az utóbbi időkben a cápák életmódjában végzett kutatások néhány orvosi és mérnöki akadály leküzdésében is megoldásokat kínáltak az emberiség számára. Ezek az új... több»

Hegedűország.hu
#36444

dokumentum

TV-ben (M5, csütörtök 01:33)

A huszadik század első évtizedei a magyar hegedűjáték igazi virágkorát jelentették. A század végén, Hubay és a magyar iskola kultuszának újjáéledésével aztán ismét felröppent... több»

Bohém, negyvenes, nagypapa
#36445

romantikus | vígjáték

A negyvenes Werner egy hostel recepciósaként éli gondtalan agglegényéletét, minden mókában benne van, és nagy szoknyavadász hírében áll. Ám egy nap beállít hozzá rég nem látott... több»

A Colectiv katasztrófa
#36446

dokumentum

2015. október 30-án tűz ütött ki a bukaresti Colectiv Clubban. A tűzben több tucat ember meghalt, és a tragédia okainak kivizsgálása végül a kormány bukásához vezetett. több»

#36447

Wadi Rum, avagy a Hold völgye, egy végeláthatatlan, homokkő-falakkal szabdalt táj a jordán sivatagban. Két izraeli csapat a fejébe veszi, hogy beduin vezetőjük segítségével alapít... több»

Break
#36448

NA Break  (2015)

rövidfilm

Egy idősebb házaspár találkozik egy nehéz sorsú fiatal párral. Jack és Phoebe hamarosan összebarátkozik Billy-vel és Marthával. A mélyen megindító dráma – főszerepben a... több»

Monyo+Baba - A szabadság ára, összehangolva
#36449

dokumentum

A főszereplők Monyo - Molnár Endre és Fazakas Ilona - Baba, tehetséges zenészek. Őrültek, és összeférhetetlenek. A szerelem és a zene rabjai. Lázadók, akik a szerelmükért... több»

Szökések Alcatrazból
#36450

dokumentum

Történetének egy hírhedt, mintegy 30 évet felölelő időszakában a pokoli Alcatrazból a hivatalos feljegyzések szerint 13-an kíséreltek meg szökést. Az akadályok azonban... több»

Mindent az elefántról
#36451

dokumentum

Valószínűleg még soha egyetlen film nem mutatott be annyi új kutatási eredményt az elefántokkal kapcsolatban, mint a Nat Geo Wild ’Mindent az elefántról’ című műsora. Ülj le a... több»

Neandervölgyi harcosok klubja
#36452

dokumentum

Ismerje meg a neandervölgyieket! De ne úgy képzelje el őket, ahogy eddig, hanem sokkal okosabbnak, gyorsabbnak, és hozzánk hasonlóbbnak, mint valaha gondolta volna. Andy Serkis... több»

Fára mászó oroszlánok
#36453

dokumentum

A nagymacskákra szakosodott biológusnak, Alexander Braczkowskinak 90 napja van rá, hogy felmérje az ugandai oroszlánpopuláció méretét és állapotát. A dolga azonban nem lesz könnyű,... több»

Hihetetlen állati pillanatok
#36454

dokumentum

A Smithsonian hatalmas természettudományos könyvtárából származó archív felvételek felhasználásával végigveszünk párat a leginkább lenyűgöző, lefilmezett állati pillanatokból. több»

#36455

dokumentum

Az Asszonysorsok és nőszerepek az irodalomban című dokumentumfilmben két különleges írónő életpályájával és munkásságának jelentőségével ismerkedhetünk meg. Ignácz Rózsa... több»

Rendező: Oláh Kata

Az utolsó vacsora
#36456

animáció

Leonardo da Vinci Az utolsó vacsora című művének animációs festményfilmként történő feldolgozásával emléket szeretnének állítani ennek a páratlan remekműnek. Az egyetemes... több»

Rendező: Rófusz Ferenc

MüpArt - Illényi Katica 80 nap alatt a föld körül
#36457

zenés

A Magyarországon és külföldön is egyaránt ismert és elismert, Liszt-díjas Illényi Katica újévi koncertjén ismét az önfeledt kikapcsolódásé a főszerep. A klasszikus... több»

Rendező: Kovács Krisztián

Szereplők: Katica Illényi

Kárpáti (Cserebogarak 2.)
#36458

animáció

1937. Budapest. A 17 éves Kárpáti Rudolf – későbbi hatszoros olimpiai bajnok kardvívó – zenei tagozatos tanulóként hegedűórákon csiszolja muzikális tudását. Egyetlen rendes... több»

Rendező: B. Nagy Ervin

Karácsonyi mesevilág
#36459

dokumentum

A tél különleges, mágikus hangulatot teremt. A hagyományok és szokások ideje ez. A gyermekek örömére életre kelnek a hóemberek, és a Nagyszakállú járja a vidéket. Az erdő lakói... több»

#36460

dráma | fantasy | rövidfilm | sci-fi

Ez a rövidfilm egy meglepő történetet mutat be egy kislány belső világáról, aki túlélte egy világméretű apokalipszist. több»