Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

A galaxis őrzői: 3. rész (2023)

Guardians of the Galaxy Vol. 3
Filmadatlap
 
29
Szereplők
12
Vélemények
20
Képek
6
Videók

Vélemények: A galaxis őrzői: 3. rész (2023)

 
Gábor390920   2023. 05. 15.

legújabb vélemény

2
Érzelmes búcsú

James Gunn ismét nagyot alkotott A galaxis őrzői harmadik részével. Érzelemdús kaland az elejétől a végéig. Hol a szomorúságtól, hol pedig a nevetéstől folynak a könnyeink. Az első rész után a másodiknak sikerült megugrania a lécet, a harmadik rész pedig tartja a megszokott minőséget. Valóban nem túlzás az a kijelentés, hogy ez a legjobb film a Marvel Mozis Univerzumban a Bosszúállók: Végjáték után. Ez a film nem akar sokat markolni, hanem méltó lezárást kíván adni a jelenlegi őrzőknek, és még közelebb hozni a nézőkhöz Mordály karakterét. Reméljük, a jövőben sikerül Gunn-nak összerázni a DC-Univerzumot is, úgy, ahogyan a galaxis furcsa őrzőivel is tette.

 
Artemisia   2023. 05. 14.

a nap véleménye

4
James Gunn hattyúdala

James Gunn 2018-as Twitter-botránya egy hosszabb kálváriát vetített előre: a Marveltől azonnal menesztették, a készülőben lévő A galaxis őrzői 3 veszélybe került és úgy tűnt Gunn karrierrje véget is ér. Azonban az egész ügy a visszájára fordult, ami... teljes kritika»


 
Jerico   2023. 05. 07.

6
Szürreális jelenetek jó humorral de nagyon elhúzva

A TOP-10 kedvenc filmjein listáján ott van a 2014-es galaxis őrzői (legelső rész), a nagyon jó humor, a különleges és színes karakterek illetve az érdekes sztori miatt. Az a film egy igazi különlegesség, bitang jól megcsinálva. A második epizód viszonyt már sajnos nagyon gyengére sikeredett és nem hogy az első 10-be nem fért be nálam, de egyenesen a legidegesítőbb filmek közé helyeztem. Ezek után nagyon vártam a harmadik részt. Most végre megnéztem és vegyes érzésekkel távoztam a moziból. Az elsőnél gyengébb de a másodiknál viszont sokkal jobb fejezetet láthattam. A három gondolat, ami szerintem leginkább jellemzi, a szürreális kivitelezés, a jó humorú és a nagyon elhúzott játékidő. A 159 perc teljesen indokolatlan, jó tett volna a filmnek a 110-120 perces hossz és ha megpróbálták volna abba beletenni a lényeget. De persze így sem olyan rossz, de inkább csak közepes. Nálam 60% (a legelső 90%-os, a második meg 40%-ot kap). Chris Pratt gyengécske elpuhulva, elhanyagolt külsővel és túlságosan rámegy az egész Mordály (Rocket) karakterére és az extrém kisállatokra.

 
Zsolt Szabó   2023. 05. 04.

a nap véleménye

2
Visszatértek!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Aki ismeri az MCU-t, akkor tudja is, hogy kik a Galaxis őrzői (képregények ismerete nélkül is) és most utoljára visszatérnek vagyis James Gunn rendezésében a mozivásznakra. Peter Quill és kis csapata most még nagyobb és veszélyesebb ellenféllel kerül... teljes kritika»

 
erahurka   2023. 05. 05.

1
A leköszönő James Gunn összehozta az elmúlt évek legjobb (egyetlen jó?) Marvel filmjét

Hosszú idő óta végre egy kifejezetten jó Marvel film! Sajnálhatja a Disney, hogy felülve a woke vonatra, néhány ezer éves Twitter bejegyzés miatt elherdálták James Gunnt, az egyik, ha nem legjobb MCU író-rendezőt. Mordály eredettörténete, a kreátor-kreálmány viszony boncolgatása, a tökéletes társadalomra való korlátlan törekvés kritikája mind érdekes volt, ugyanakkor lehetett volna mélyebb, bár az így is hosszú játékidőt akkor már tényleg zavaróan el kellett volna nyújtani. A humor hol működött, hol nem, ami nyilván részben a rettentes szinkront minősíti (ki választotta ezeket a hangokat Chris Prattnek és Mordálynak???), másrészt viszont valóban kínosan vicceskedni akarós lett pár szöveg. Dave Bautistát viszont aligha érheti rossz szó, neki tényleg szinte minden beszólása működik. Amit sajnáltam, hogy Stallone nagyon nyúlfarknyi szerepet kapott, volt viszont egy iszonyat menő, vágatlannak álcázott akciójelenet a vége felé, ráadásul minden téren iszonyat látványos a film, kezdve a félig robot, félig állat lényektől a környezetig, ráadásul Gunn indie horroros gyökrereit is megvillanthatta párszor. Szóval ezek után hova tovább Marvel, mármint Gunn nélkül nem tudom mire lehet számítani a következő filmeknél, másrészt egyre kíváncsibban várom, mit agyalt ki a csávó az új DC moziverzummal kapcsolatban, mert nagyon úgy tűnik, hogy nem fogyott még ki a Gunnpowderből.

 
fankbringa   2023. 05. 14.

1
Állatos Frankenstein

Nehéz egyben értelmezni a filmet. Egy igazi kimérát kaptunk, ahol a történetek úgy gabalyodnak egybe, mint a gombafonalak. Összeállva kiadják az elejét, a közepét és a végét az egésznek, de végül kicsit repedezett, kicsit meggyengült lesz. Csak kellő... teljes kritika»

 
drg0602   2023. 05. 08.

1

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Tegnap sikerült megnézni a trilógia harmadik részét moziban! Teljesen jó szórakoztam. A látvány amit kaptam 3D IMAX teremben az lenyűgöző volt. A történet egyszerű nincs túlbonyolítva, talán ezért is ilyen jó ez az alkotás. Telis-tele látványos cgi j... több»

 
Eastern79   2023. 05. 06.

0
Gyenge eresztés

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

James Gunn harmadik nagy kalandja a Galaxis őrzőivel pont annyira szétesett ( vigyázat spoiler!) mint a film végén a csapat. Próbál komolykodni ami bár egyszer-kétszer könnyeket csalt a szemembe, de hosszútávon számomra kinyírta a sorozat renoméját. Nekem eddig a második rész tetszett a legjobban, az egyik legjobb sci-finek tartom ami valaha készült a remek történetével és sziporkázó humorával, hogy a pazar látványról már ne is beszéljünk. Különálló filmként remek a harmadik rész, akár az állatkísérletek elleni propaganda is lehetne, a látvány most is remek / külön tetszett az Ellen-Föld kertvárosában néhány pillanatra az egyik ház előtti kocsifeljárón felbukkanó barna wartburg 353, kíváncsi vagyok ki szúrta még ki :) / a poénok azonban néhol kicsit suták viszont a soundtrack még mindig nagy erőssége. Sylvester Stallone nyúlfarknyi szerepe semmit sem tett hozzá a film értékéhez és valahogy az egész szétesett. Az első két harmadban Mordályon van a hangsúly, aztán amilyen mély érzelmekkel nyúlt a történetéhez olyan hirtelenséggel helyezte a fókuszt ismét a többiekre így viszont az új karakterekre alig maradt idő. Mindezektől függetlenül szórakoztató és látványos de valahogy nekem kilóg a lóláb valószínűleg azért mert Gunn fél lábbal (és szívvel) már a DC-nél érezhette magát.

 
Tibor   2023. 05. 04.

1

Csak Gunn képes ilyen érzelmeket kiváltani belőlem ezekben a túlságosan is vegyes időkben. Őszinte befejezése egy számomra hibátlan trilógiának.

 
MP170506   2023. 05. 15.

0

Nem vagyok egy nagy galaxis őrzői rajongó, de ez bejött. Humoros, akciódús és néhol még érzelmes is.

 
Maver17 Nézhetetlen  2023. 05. 05.

0
Egyre rosszabb

Hát ez valami nagyon gyenge film volt! Főleg a első két részhez képest is.

 
István   2023. 05. 06.

0

A galaxis őrzői trilógia első fele úgy néz ki, mint egy középszerű sitcomból kivágott viccek gyűjteménye. A második rész ugyanilyen érdektelen a mélység szempontjából, de legalább hatásos az egész. Szerintem ez a film túlságosan fatalista, nem is vezet semmi jóhoz, de végül egész jól szórakoztam rajta.