Terence Hill, Vin Diesel, Natalie Portman - Mi ennek 20 a sztárnak az igazi neve?

A színész szakmában elengedhetetlen a jól csengő név megválasztása, ezek a sztárok pedig tettek is arról, hogy a neveiket minden filmrajongó ismerje. De vajon hányan ismerik az igazi neveiket? Alábbi listánkban feltüntettük az eredeti neveket, puskázni ér, mi azonban kíváncsiak vagyunk arra is, mennyit sikerült közülük felismernetek.

#20
Michael Keaton

Michael Keaton

szül. 1951. 09. 05. (72 éves)
Coraopolis, Pennsylvania, Amerikai Egyesült Államok
Michael Keaton (eredeti nevén Michael John Douglas) 1951. szeptember 5-én született a Pennsylvania állambeli Coraopolisban, hat testvére van. Népes családját igazi showmanként szórakoztatta már kisgyermek korában. Korán bebizonyította, hogy inkább a tettek, mint a szavak embere, hiszen idő előtt abbahagyta tanulmányait a Ken State... több»
Michael John Douglas azok közé a művészek közé tartozik, akik meghagyták a keresztnevüket. Szerintünk a Michael Douglas is elég ütősnek hangzott volna.
#19
Bruce Lee

Bruce Lee

szül. 1940. 11. 27. - elhunyt 1973. 07. 20.
Hong Kong
Lee Jun Fan (Bruce Lee) 1940. november 27-én született San Francisco kínai negyedében, Chinatownban. Édesanyja német gyökerekkel rendelkezik, édesapja kínai származású operaénekes volt. Bruce Lee még gyermek volt, amikor szüleivel Hongkongban költözött. A fiatal Lee nem volt barátkozós típus, így ahelyett, hogy a környékbeli... több»
Lee Jun-fan Bruce Lee néven vált hollywoodi ikonná.
#18
Bud Spencer

Bud Spencer

szül. 1929. 10. 31. - elhunyt 2016. 06. 27.
Nápoly, Olaszország - Róma, Olaszország
Carlo Pedersoli, azaz Bud Spencer 1929. október 31-én született a dél-olaszországi Nápolyban. Édesapjának vasgyára volt, de egy robbanás következtében az üzem csődbe ment. 8 évesen kezdett komolyabban foglalkozni az úszással. A család 1940-ben Rómába költözött – ekkor lett tagja a városi úszóklubnak. Jogásznak tanult, de... több»
Bár nem olyan ismert, mint a művészneve, Magyarországon valószínűleg sokan tudják, hogy Carlo Pedersoli nem mást, mint Bud Spencer.
#17
Louis de Funès

Louis de Funès

szül. 1914. 07. 31. - elhunyt 1983. 01. 27.
Courbevoie, Hauts-de-Seine, Franciaország
Louis de Funés 1914. július 31-én született Párizs elővárosában, Franciaországban. Gyermekkorában zongorázott és rajzolt. Mivel a középiskolából eltanácsolták, kénytelen volt munkát keresni. Különböző színpadokon dzsessz-zongoristaként tűnt fel, grimaszain pedig nagyon jól szórakozott a közönség. Zongoratanulmányait a... több»
Louis Germain de Funès de Galarza neve valószínűleg csak túl hosszú volt.
#16
Charlie Sheen

Charlie Sheen

szül. 1965. 09. 03. (58 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Charlie Sheen, született Carlos Irwin Estevez, Martin Sheen legfiatalabb fia. Már fiatal korában is nagy volt a versengés közte és bátyja, Emilio Estevez között. Nem volt jó tanuló, és a rendszertelen iskolalátogatás miatt pár héttel az érettségi előtt kirúgták a középiskolából. Még iskolás évei alatt felfedezte fel magában a... több»
Carlos Irwin Estevez egy hollywoodi mércével is ütős művésznevet választott magának, így lett belőle Charlie Sheen.
#15
Michael Caine

Michael Caine

szül. 1933. 03. 14. (91 éves)
Rotherhithe - London - England - Egyesült Királyság
Sir Michael Caine Londonban született 1933-ban. Tizenöt évesen otthagyta az iskolát, és fizikai munkákból élt, majd beállt katonának. Eredeti nevét (Michael Joseph Micklewhite Jr.) a Zendülés a Caine hadihajón című film után változtatta meg. Több tucatnyi tévés sorozat után a Zulu (1964) című nagyjátékfilmben debütált a... több»
Maurice Joseph Micklewhite neve valószínűleg nem sokat mond, és talán kevesen is tudják, hogy ez Michael Cain eredeti neve.
#14
Jean Reno

Jean Reno

szül. 1948. 07. 30. (75 éves)
Casablanca, Marokkó
Jean Reno, eredeti nevén Juan Moreno y Herrera-Jiménez 1948. július 30-án született Casablancában, Marokkóban. A spanyol származású Reno szülei Andalúziából menekültek Észak-Afrikába a Franco-diktatúra idején, franciául és arabul is itt tanult meg. 17 évesen Franciaországba költözött és színészetet kezdett tanulni. Termete... több»
Juan Moreno az egyik legismertebb francia világsztár, akit mindenki Jean Reno néven ismer.
#13
Jamie Foxx

Jamie Foxx

szül. 1967. 12. 13. (56 éves)
Terrell, Texas, Amerikai Egyesült Államok
Jamie Foxx, eredeti nevén Eric Marlon Bishop 1967. december 13-án született az egyesült államokbeli Terrellben. 7 hónapos korától, szülei válását követően édesanyja fogadott szülei nevelték tovább. 5 évesen zongorázni tanult, majd a United States International Universityn tanult zeneszerzést. Nevét azért változtatta a nőies... több»
Az Oscar-díjas Eric Marlon Bishop... Nem tudod kiről van szó? Jamie Foxx neve viszont minden bizonnyal ismerősen cseng. A Foxx nevet a népszerű komiustól, Red Foxxtól kölcsönözte.
#12
Nicolas Cage

Nicolas Cage

szül. 1964. 01. 07. (60 éves)
Long Beach, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Nicholas Cage (eredeti nevén Nicolas Kim Coppola) 1964. január 7-én született Long Beachen, Kaliforniában. Édesapja, August Coppola, egyetemi tanár, édesanyja, Joy Vogelsang, koreográfus és táncosnő. Apai ágon Francis Ford Coppola unokaöccse. Két testvére van, Christopher és Marc. Gyerekkorában még nem akart színész lenni, inkább... több»
Cage az ikonikus családnév nélkül szeretett volna betörni, így a Nicholas Coppola helyett egy másik nevet választott magának.
#11
Winona Ryder

Winona Ryder

szül. 1971. 10. 29. (52 éves)
Winona, Minnesota, Amerikai Egyesült Államok
Winona Laura Horowitz 1971. október 29-én született egy Winona nevű kis faluban, melyről nevét is kapta. Észak-Kaliforniában egy elszigetelt farmon nevelkedett, ahol áram sem volt. A színésznő a neves pszichológus és író, Timothy Leary ükunokája. Szülei jó barátságot ápolta a beat nemzedék egyik legikonikusabb alakjával, a... több»
A Winona Laura Horowitz talán nem a leghangzatosabb név, talán ezért is cserélte Ryderre a színésznő.
#10
Jackie Chan

Jackie Chan

szül. 1954. 04. 07. (70 éves)
Victoria Peak, Hongkong
Jackie Chan (Chan Kong-Sang) 1954. április 7-én született Honkongban. Tanulmányait a Kínai Dráma Akadémián folytatta, ahol klasszikus kínai művészeteket tanult (színjátszás, éneklés, előadóművészet, harcművészetek). Tagja volt az iskola egyik előadócsoportjának, ahol megismerte Sammo Hung Kam-Bo-t és Yuen Biao-t, akikkel... több»
Chen Gangsheng neve szintén nem cseng ismerősen, de nem véletlenül. Máris más a helyzet, ha azt mondjuk, Jackie Chan.
#9
Marilyn Monroe

Marilyn Monroe

szül. 1926. 06. 01. - elhunyt 1962. 08. 05.
Los Angeles, Kalifornia, U.S.
Marylin Monroe 1926. június 1-jén született Los Angelesben Norma Jeane Mortenson néven, majd Norma Jeane Bakerként lett bejegyezve édesanyja férje után. A mentálisan gyenge anyjától hamar árvaházba került, majd különböző nevelőszülőknél nevelkedik. Gyermekként többször is zaklatták szexualisan. Tizenhat évesen ment férjhez... több»
Marilyn Monroe nevét sokan ismerik, de vajon hányan tudtátok, hogy az eredeti neve Norma Jean Baker?
#8
Kirk Douglas

Kirk Douglas

szül. 1916. 12. 09. - elhunyt 2020. 02. 05.
Amsterdam, New York, Egyesült Államok
Kirk Douglas 1916. december 9-én született a New York állambeli Amsterdamban. Fehérorosz zsidó családból származik, eredeti neve Issur Danielovich Demsky volt. Nehéz körülmények között nevelkedett, a középiskola elvégzése után bekerült a St. Lawrence Universityre, de otthagyta az iskolát, miután ösztöndíjat kapott az American... több»
Egy újabb ékes példája annak, hogy Hollywoodban mennyire számít a név. Yssur Danielovitch Demskyből lett Kirk Douglas.
#7
Demi Moore

Demi Moore

szül. 1962. 11. 11. (61 éves)
Roswell, New Mexikó, US
Demi Moore 1962. november 11-én született Új-Mexikóban. Nem volt könnyű gyermekkora, állandó problémákkal küzdött az iskolában, édesapja munkanélküli szerencsejáték-függő volt, aki nem szentelt túl sok figyelmet lányának. Apja elhagyta a családot, édesanyja újra férjhez ment, de továbbra is nehéz anyagi körülmények... több»
 Demetrya Gene Guynes... ha valahol ezt a nevet hallod, valószínűleg nem tudod kiről van szó, pedig ez Demi Moore igazi neve.
#6
Natalie Portman

Natalie Portman

szül. 1981. 06. 09. (42 éves)
Jerusalem - Izrael
Natalie Portman 1981. június 9-én, édesanyja 29. születésnapján született Jeruzsálemben, Izraelben, szülei egyetlen gyerekeként, Natalie Hershlag néven. Izraeli származású apja nőgyógyász, amerikai születésű, művész édesanyja pedig Natalie ügynökeke volt. A zsidó származású család több költözés után 1990-ben New Yorkban... több»
Az izraeli származású színésznő megtartotta a keresztnevét, de egy könnyebben kiejthető vezetéknéven futott be. Ő Natalie Hershlag néven született.
#5
Woody Allen

Woody Allen

szül. 1935. 12. 01. (88 éves)
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Woody Allen színész, rendező és jazz zenész  azon kevés kortárs amerikai rendezők közé tartozik, akik szerzői filmekkel is egész karrierjük során Hollywood élvonalában tudtak maradni. Az ikonikus rendező 1935-ben Allen Stewart Königsberg néven látta meg a napvilágot a New York-i Brooklynban. Annak ellenére, hogy már az első... több»
A Woody bizony csak művésznév, és talán jobban is mutat a posztereken, mint az Allen Stewart Königsberg.
#4
Diane Kruger

Diane Kruger

szül. 1976. 07. 15. (47 éves)
Algermissen - Lower Saxony - Németország
Diane Kruger (eredeti nevén Diane Heidkrüger) német színésznő, modell 1976-ban született Algermissenben. Már gyermekkora óta ballett-táncos szeretett volna lenni. A Royal Ballet Schoolban, a híres londoni Balettintézetben tanult, de egy sérülés miatt végleg fel kellett adnia a táncot. 15 éves korában Párizsba költözött, ahol... több»
Ha az USÁ-ban akarsz sztár lenni, ügyelned kell arra is, hogy könnyű legyen kiejteni a neved. Így tett Diane Heidkrüger is.
#3
Jodie Foster

Jodie Foster

szül. 1962. 11. 19. (61 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Alicia Christian Foster 1962. november 19-én született Los Angelesben. Három testvére közül ő a legfiatalabb. Apja, aki még megszületése előtt elhagyta a családot Jodie-nak becézte, innen jött a név, mellyel később világhírnévre tett szert. Három évesen egy televíziós reklámban tűnt fel a kamerák előtt. Két évvel később... több»
Vezetéknevét ugyan megtartotta, de a keresztnevét és a középső nevét lecserélte Alicia Christian Foster.
#2
Vin Diesel

Vin Diesel

szül. 1967. 07. 18. (56 éves)
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Vin Diesel Mark Sinclair Vincent néven született 1967. július 18-án New Yorkban. Nevelőapján (színházi rendező) keresztül került először kapcsolatba a színészkedéssel. 15 évesen kezdett el edzeni és 17 éves korában már kidobóként dolgozott. Főiskolán angol nyelv és irodalom szakon tanult 3 évig, majd otthagyva tanulmányait... több»
A Vin Diesel elég ütős név egy mozisztárnak, de az tudtad, hogy Mark Vincent néven született? Diesel egyébként még a hollywoodi karrierje előtt váltott nevet.
#1
Terence Hill

Terence Hill

szül. 1939. 03. 29. (85 éves)
Venice, Veneto, Olaszország
Mario Girotti 1939. március 29-én született Velencében, Olaszországban. Édesanyja, Hildegard Thieme német, édesapja, Girolamo Girotti olasz származású vegyész. Gyerekkorában két évet, 1943-tól 1945-ig Lommatzschban, Németoszrágban éltek, itt vészelték át a drezdai bombázását. Mariót Dino Risi olasz filmrendező fedezte fel 12... több»
Talán az ő eredeti nevét tudják a legtöbben itthon a Bud Spencerrel forgatott filmjei miatt. Ő Mario Girotti néven látott napvilágot.