5 hollywoodi sztár, aki ártatlan életeket keserített meg (vagy tett tönkre)

Hollywood sokszor hangos a botrányoktól, a sztárok világában azonban időnként sokkal borzalmasabb dolgok is történnek. Öt olyan világsztárt szeretnénk most bemutatni nektek, akik korábbi tetteikkel bizony komoly traumát okoztak másoknak, ennél súlyosabb esetben viszont életeket nyomorítottak meg.

#5
Matthew Broderick

Matthew Broderick

szül. 1962. 03. 21. (62 éves)
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Szülei Patricia és James Broderick. Felmenői között németeket, lengyeleket, íreket és angolokat is találhatunk. A City and Country Schoolban tanult, majd a Walden Schoolban tanult tovább. Tinédzserként sportolónak készült, ám egy térdsérülés következtében a színészet felé fordult. A nyolcvanasas évektől rengeteg filmben és... több»
1987-ben autójával Írországban Matthew Broderick frontálisan ütközött egy másik járművel, amelyben a 30 éves Anna Gallagher és édesanyja, Margaret Doherty utaztak. A balesetben mindkét hölgy az életét vesztette, Broderick pedig közel egy hónapot töltött kórházban sérülései miatt, a továbbiakban pedig 175 dolláros pénzbírsággal sújtották a színészt.  Tizenöt évvel a baleset után a New York Post arról számolt be, hogy Broderick szeretett volna találkozni a baleset áldozatainak családtagjaival, akik készek voltak megbocsátani. Később kiderült, hogy a találkozó valójában nem történt meg, a Gallagher család egy interjúban viszont elmondta, hogy ettől függetlenül nem okolják a színészt a történtek miatt.
#4
Brandy Norwood

Brandy Norwood

szül. 1979. 02. 11. (45 éves)
McComb, Mississippi, Amerikai Egyesült Államok
Amerikai énekesnő, színésznő, lemez- és filmproducer, születési nevén Brandy Rayanna Norwood, 1979. február 11-én született a Mississippi állambeli McComb-ban, Amerikában. Édesapja Willie Norwood, édesanyja Sonja Bates-Norwood. Már kétéves korában nagyon szeretett énekelni, a helyi templom kórusában is szerepelt. Négy éves volt... több»
A színésznő és R&B sztár 2006-ban halálos autóbalesetet okozott egy Los Angeles-i autópályán. Norwood belehajtott az előtte haladó járműbe, amely szintén beleütközött az előtte haladóba. Noha Norwood sértetlenül megúszta az ütközést, a 38 éves Awatef Aboudihaj, egy kétgyermekes édesanya súlyos sérüléseket szenvedett, amelyekbe két nappal később belehalt. A jelentések szerint az énekes szervezetében nem volt kábítószer vagy alkohol. A hatóságok ugyan nem indítottak büntetőeljárást, a színésznővel szemben azonban több millió dollár értékű polgári per indult. Norwood a későbbiekben azt állította, hogy egy másik sofőr okozta a balesetet, a szemtanúk állítása szerint azonban ez nem fedte a valóságot. Norwood egy későbbi interjúban elmondta, hogy nagy valószínűséggel soha nem fogja feldolgozni, hogy okozója volt egy ilyen mértékű tragédiának.
#3
Mark Wahlberg

Mark Wahlberg

szül. 1971. 06. 05. (52 éves)
Boston, Massachusetts, Amerikai Egyesült Államok
Mark Whalberg 1971. június 5-én született Bostonban, Massachusetts államban. Mark Starr zenei producer fedezte fel őt és bátyját, Donnie-t, 13 éves korában, amikor új tagokat keresett a New Kids on the Block nevű formációba. Amíg Donnie a kezdetektől örült az ajánlatnak, Mark szkeptikus volt. Ugyanis jobban szerette a bulikat, mint a... több»
Mielőtt hírnevet szerzett volna, Mark Wahlberg hírhedt alaknak számított Boston utcáin. 1986-ban megtámadta a Funky Bunch nevű rap formáció egyik tagját, Wahlberg mindezt megúszta egy végzéssel.   1998. április 8-án Thanh Lam épp az autójából szállt ki, amikor Wahlberg odalépett hozzá, majd eszméletlenre verte őt egy ütővel. A rendőrségi jelentés szerint Wahlberg közben rasszista szitokszavakat használt. Letartóztatása után a színész nem tagadta a vádakat, a későbbiekben a hatóságok visszavitték őt a helyszínre, ahonnan sikerült elmenekülnie, majd ugyanaznap megtámadta Hoa Trinh-t. Wahlberg ellen faji alapon elkövetett bűncselekmény miatt emeltek vádat, a színész 2014-ben kegyelmet kért, majd 2016-ban elnézést kért áldozataitól.  
#2
Charlie Sheen

Charlie Sheen

szül. 1965. 09. 03. (58 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Charlie Sheen, született Carlos Irwin Estevez, Martin Sheen legfiatalabb fia. Már fiatal korában is nagy volt a versengés közte és bátyja, Emilio Estevez között. Nem volt jó tanuló, és a rendszertelen iskolalátogatás miatt pár héttel az érettségi előtt kirúgták a középiskolából. Még iskolás évei alatt felfedezte fel magában a... több»
Nem nehéz elhinni, hogy a színész mekkora károkat is okozott magának az évek során, de mi a helyzet azokkal, akiknek Charlie Sheen felelőtlen tetteivel ártott? Sheen 2015. novemberében az NBC Today című műsorában közölte a nyilvánossággal, hogy HIV-pozitív, és hogy négy évvel korábban diagnosztizálták nála a betegséget, ez idő alatt viszont közel 10 millió dollárt fizetett ki az őt zsarolóknak, hogy azok a továbbiakban is diszkréten kezeljék mindezt.  Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy Sheen több korábbi partnere elől elhallgatta a diagnózisát. Mint kiderült, a színész közel 20 prostituáltat fertőzhetett meg, az együttlétek során pedig báránybőrből készült óvszert használt, amelyről köztudott, hogy kevésbé hatékonyan véd a szexuális úton terjedő megbetegedések terjedésével szemben, mint a hagyományos latex.  
#1
Allison Mack

Allison Mack

szül. 1982. 07. 29. (41 éves)
Preetz, Nyugat-Németország
Allison Mack Preetz-ben született Németországban 1982.július 29-én. Szülei Mindy és Jonathan Mack amerikai származásúak. Apja operaénekesként dolgozott Németországban. Két éves korában visszaköltöztek az Egyesült Államokba. Két testvére van Shannon és Robyn. Filmes karrierjét 1989-ben kezdte az Eltűnt egy kisfiú két... több»
Szabályosan sokkolta a világot és a rajongókat, amikor kiderült, hogy a Smallville bájos színésznője nőket közvetített Keith Raniere Nxivm szektájába, mely később ezeket a nőket prostitúcióra kényszerítette. Amellett, hogy szexre kényszerítették, bántalmazták is az áldozatokat. A színésznőre 2021 szeptemberében szabtak ki 3 év letöltendő börtönbüntetést, 1000 óra közmunkát valamint 20 ezer dolláros bírságot. Mack a bíróságon elmondta, hogy jóhiszeműen csatlakozott a szektához, abban bízva, hogy jobb emberré válhat, de hozzátette, hogy élete végéig bánni fogja mindazt, amit tett. Bűntársára, Keith Raniere-re 120 év börtönbüntetést szabott ki a bíróság. A szekta áldozatai közé tartozik Jessica Joan színésznő aki, aki a gonosz, ragadozó lény jelzőkkel illette Macket.