Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb dráma filmek 2012-től 2012-ig - Olaszország

Saját filmes lista készítése
#1

akció | dráma | krimi

Cobra, Nero és Manzinga, a három zsaru nap mint nap szembesülnek az erőszakkal. Céljaikkal tisztában vannak, feladatuk a társadalmi rend védelme, és az embereket rávenni a törvények... több»

Kit néz hülyének ez a szutyokliberális szemét? Négereket rabolnak ki fehérek azzal a dumával, hogy "adj egy kis pénzt". Aham. Mert nem pont fordítva van, mi? A folytatásban meg fehér férfiak erőszakolnak halálra muszlim nőket, ahogy a való életben NEM!!! A történet egy csapat -... több»
#2

dráma

A film az egyik legnépszerűbb szent, a Legyetek jók, ha tudtok-ból is ismert Néri Szent Fülöp életéről szól. A főhős Szent Ignáchoz indul, hogy az engedélyét kérje ahhoz, hogy... több»

Az első rész kicsit infantilisre sikeredett, ami nem tudom, hogy a filmkészítők gyermeki ártatlanság, mint fogalom félreértelmezésének köszönhető-e vagy a hiteles ábrázolásnak. A második része már jobban tetszett. Ott valahogy jobban sikerült átjönnie a lényegnek.... több»
#3

dráma

Egy maximális biztonsági fokozatú büntetés végrehajtási intézetben életfogytiglani börtönbüntetésüket töltő fogvatartottak rendkívüli elfoglaltságot kapnak: a Róma... több»

#4

dráma

A tragédiával végződött 2011-es G8 csúcstalálkozó napjának krónikája...

#5

dráma | krimi | vígjáték

Miután csodával határos módon közmunkával megúszta a börtönt, Robbie eldönti, hogy új életet kezd, újdonsült apukaként ugyanis jobb életet szán kisfiának a sajátjánál. A... több»

#6

75 Világra jőve  (2012)

(1)

dráma | háborús | romantikus

Egy anya a tinédzser lányát Szarajevóba viszi, ahol az apja a bosnyák konfliktusban meghalt. több»

A filmet Mazzantini a sok országban sikeres olasz írónő férje rendezte, egészen biztos, hogy több filmet nem nézek meg tőle, de a feleség írásai iránt sem érzek olthatatlan vágyat. Művészieskedő igyekezet, természetesen az időrend tökéletes összekutyulása és számomra... több»
#7

75 Reality  (2012)

dráma | vígjáték

Luciano nápolyi halárus, aki szerény jövedelmét különböző trükkökkel igyekszik kiegészíteni. Szeretetreméltó, jó kedélyű fickó, aki soha ki nem hagyna egy alkalmat sem, hogy... több»

#8

71 Szent Borbála  (2012)

(2)

dráma

A film Szent Borbála, a Kr. u. IV. században élt szent életét mutatja be, aki mindig megsegítette a hozzá bizalommal forduló elesetteket. Egy gazdag kereskedő egyetlen lánya volt;... több»

Igazából nem több ez mint egy tévéfilm, csak éppenséggel Szent Borbála életéről, ami egyfelől tanulságos, másfelől viszont a film azért hagy némi kivetnivalót maga után, de ha meg tudsz békélni az alacsony költségvetéssel járó dolgokkal, egy próbát megérhet.
#9

68 Én és te  (2012)

(4) (5)

dráma

Lorenzo () egy magának való tinédzser, aki azt hazudja otthon, hogy síelni megy az osztálytársaival. A fiúnak azonban esze ágában sincs kimozdulni, ugyanis azt tervezi, hogy leköltözik... több»

Szerintem egy kicsit túlértékelték ezt a filmet. Nagyon drámai a történet, szó se róla, de valahogy mégis nekem egy kicsit kevés, amit látok. Egyszerűen lehetne egy kicsit hitelesebb a játék, és a történet is lehetne tempósabb. Én nem látom, hogy miért kapott ennyi díjat ez a... több»
#10

57 Bel Ami - A szépfiú  (2012)

(9) (4)

dráma | romantikus | történelmi

Georges Duroy fiatal, jóképű, nagyon ambiciózus fiatalember. Leszerelt katonaként egy huszadrangú párizsi újságnál kap állást, s mivel nagyon rossz anyagi körülmények között él,... több»

Ennek a filmnek mindene rossz: a zene semmilyen, a díszletek hányavetiek, a szereposztás förtelmes, a színészek játéka rémesen gyenge. Nem tudom eldönteni, hogy mindez a rendező hibája vagy a stáb nem vette komolyan a feladatait.
#11

dráma | krimi | misztikus

Netflix

Az olaszországi terrorizmus éveiről szóló és nagy esélyesnek tartott film, a Marco Tullio Giordana által rendezett Romanzo di una strage című film a tizenhat jelölésből hármat tudott... több»

Nagyon jó az alapanyag, amiből dolgoznak, de ha esetleg nem annyira érdekli az embert, vagy nem ismeri az olasz politikát, akkor is egy jól elkészített, élvezhető filmet kap.
#12

65 Názáreti Mária  (2012)

(2)

dráma | életrajzi | történelmi

Jézus Krisztus édesanyját a Boldogságos Szűzanya életét mutatja be ez a lélegzetelállító eredeti helyszíneken forgatott, kitűnő karakterek által gazdagított, ugyanakkor mindenki... több»

Klasszikus bibliai történet, semmi meglepő újdonságot, esetleg nem várt fordulatot nem tartalmaz. Vallásos nézőknek kötelező film, aki nem érzi magához közelinek a kereszténységet és a Biblia világát, annak szerintem kevésbé érdekes. A hosszú játékidő talán még... több»
#13

dráma | vígjáték

Napról napra tengeti életét a Ciraulo-család Szicília egyik legromosabb házában. Nicola, a családfő keményen dolgozik, és imádja a tengernél tölteni szabadidejét népes... több»

A tragikus és komikus jelenetek váltják egymást a filmben. Tipikus olasz humorral fűszerezett, néha kicsit erőltetetten komikus családsztori.
#14

dráma | fantasy | vígjáték

Pietro huszonnyolc éves magányos lélek. Rómába költözésekor előnyösnek látszó, olcsó lakóhelyet talál: egy valaha volt gyönyörű római lakást, ami azonban komoly felújításra... több»

#15

dráma

Gina és Marco nagyon fiatalok, és eltökélt szándékuk, hogy lesz belőlük „valaki”. Egy reggel Róma egyik zűrös külvárosi részén találkoznak. A lány egy politikussal... több»

#16

dráma | romantikus | vígjáték

A filmben Philip, egy Dániában élő angol, középkorú, magányos özvegy, sikeres üzletember, de egy megkeseredett egyedülálló apa. Ida pedig egy dán fodrász, frissen felépülve egy... több»

Egy romantikus vígjátéktól én csak a kikapcsolódást várom el, és ezt ez a film megadta. 2 órán át bambulhattam, gyönyörködhettem a gyönyörű tengerparti tájban. Bár a cselekmény kiszámítható és komédiának se igazán nevezném (én legalábbis nem sokat nevettem), kedves... több»
#17

dráma

Csipkerózsika hosszú álma A film Eluana Englaro életének utolsó hat napján játszódik, amelyben viszont a lány története végig a háttérben marad. Egy szenátor választás elé... több»

#18

dráma | thriller

Michele megrögzött környezetvédő. Közel egy éve egy kísérletet hajt vége a lakásában: megpróbál teljes önellátásban élni, folyó víz és elektromos áram nélkül. Egy esős... több»

Se veled, se nélküled
#19

dráma

Francesco nem állhatja, hogy szerelmének más udvarlója is legyen, inkább elhatározza, hogy végez a vetélytársával. Olívia, aki egyébiránt egy csodálatos hölgy, megbocsájtja neki... több»

#20

dráma

1962-ben Pietro egy 9 éves kisfiú, akit édesanyja halála előtt rábízott Benitóra, akinek az lenne a feladata, hogy elvigye a gyereket az apjához Németországba. Egy összetett és... több»