DiCaprio az idei Oscar-jelölések nagy vesztesei között, de Margot Robbie sem örülhet

Az Oscar-szezon nem lenne az igazi néhány váratlan jelölés és jelöltségről lecsúszás nélkül...

...és ez alól az idei év sem volt kivétel!

Bár néhány nagy név, mint Margot Robbie és Leonardo DiCaprio lemaradt a színészi jelölésekről, akadtak váratlan bejutások is a nagy listára.

Lássunk öt olyan nevet, akik kimaradtak vagy épp bekerültek az ikonikus kis szobrocska és a vele járó dicsőség várományosai közé! Te kiket díjaznál idén?

#5
Penélope Cruz

Penélope Cruz

szül. 1974. 04. 28. (50 éves)
Madrid - Spanyolország
Penélope Cruz Sánchez Madridban, Spanyolországban született 1974. április 28-án. Édesanyja, Encarna Sánchez fodrász, édesapja, Eduardo Cruz autószerelő. Két fiatalabb testvére van, Mónica, aki szintén színésznő, és Eduardo, aki énekes lett. Penélope fiatalkorában nem vágyott színésznői karrierre, sokkal jobban vonzotta a tánc:... több»
Bár Michael Mann pályafutásának egyik legjobb filmje, a Ferrari teljesen kizárta magát a jelölésekből bármelyik kategóriában a 2024-es Oscar-gálán. Számos erénye közül a legjobban Cruz elismerésének hiánya fájó, aki felejthetetlen érzelmi erővel kelti életre a névadó autógyáros, Enzo Ferrari elhidegült feleségét, Laurát, aki az egész filmet összetartja.
#4
Martin Scorsese

Martin Scorsese

szül. 1942. 11. 17. (81 éves)
Queens, New York, Amerikai Egyesült Államok
Martin Scorsese 1942. november 17-én született New Yorkban egy munkásosztályból származó amerikai olasz családban. New York Little Italy részén nőtt fel, ahol erős katolikus neveltetésben részesült. Papnak készült, de felismerve igazi szenvedélyét a New York Egyetemen tanult, majd diplomázott film szakon 1966-ban. Még tanulmányai... több»
10 jelöléssel Scorsese krimije idén is jól szerepelt. De a forgatókönyvíró duó, Scorsese és a hétszeres jelölt Roth nem kapott elismerést azért, mert az alapvetően rendőrségi eljárási cselekményt többdimenziós portrévá alakították át egy őslakos közösségről, amely a népének megtizedelésével küzd.
#3
Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio

szül. 1974. 11. 11. (49 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
1974-ben született Los Angelesben, Kaliforniában. Édesapja underground képregényrajzoló, anyja titkárnő. Keresztnevét Da Vinci után kapta: édesanyja elmondása szerint Leo rúgott egyet, mikor várandósan a művész egyik festménye előtt állt. Egy éves volt, mikor szülei elváltak, ezután anyjával élt, iskoláit Los Angelesben... több»
Az Oscar-díjas színész a Megfojtott virágok májusi cannes-i premierje óta biztos befutónak tűnt. A színésznek nem ez az első kiemelkedő - és érthetetlen - lemaradása. Talán néhány szavazót elriasztott az, hogy a karaktere mennyire nem volt szimpatikus, vagy egyszerűen csak egy vadul versengő kategória áldozata lett...
#2
Greta Gerwig

Greta Gerwig

szül. 1983. 08. 04. (40 éves)
Sacramento, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Greta Celeste Gerwig Sacramento városában született 1983. augusztus 4-én. Édesanyja nővérként, míg édesapja pénzügyi tanácsadóként és programozóként dolgozott. Német, ír és angol felmenőkkel rendelkezik. Családja az unitárius egyház tagjaként vallásos neveltetésben részesítette a kis Celeste-et. Egy katolikus... több»
Gerwig forgatókönyvíróként (Noah Baumbach társszerzővel) verseng a szoborért, de a rendezői kategóriából kimaradt.
#1
Margot Robbie

Margot Robbie

szül. 1990. 07. 02. (33 éves)
Gold Coast, Ausztrália
Margot Elise Robbie 1990-ben született Queenslandben, Ausztráliában. Gyerekkorát az Aranyparton töltötte, hol a tengerparton, hol a nagyszülei farmján. A Somerset College-ben érettségizett. 17 éves korában Melbourne-be költözött, hogy színész lehessen. Kisebb sorozatszerepeket és reklámokat kapott az első időkben. Először akkor... több»
Az év legnagyobb filmjéért felelős duó egyik tagjaként Robbie, mint producer szerepel ajelöltek közt. Sajnos, színésznőként nem jelölték idén.