Hihetetlen, de ezt az 5 sztárt most jelölték először Oscarra

Idén kilencvennegyedik alaklommal kerül megrendezésre az Oscar-gála. A jelöltek listája a tegnapi napon került bejelentésre, amely bizony tartogatott néhány megelepetést. Alábbi listánkon öt olyan színészt gyűjtöttünk össze, akiknek nevei első alkalommal kerültek fel a jelöltek közé. A díjátadó március 27-én zajlik majd.

#5
Aunjanue Ellis

Aunjanue Ellis

szül. 1969. 02. 21. (55 éves)
San Francisco - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Aunjanue L. Ellis 1969. február 21-én született a kaliforniai San Franciscóban. A Tougaloo College-ra járt, majd a Brown University-n végzett Bachelor of Arts in African-American szakon. Első színpadi szerepe a William Shakespeare által írt The Tempest-ben volt mint Ariel. Első filmes szerepe a Fox csatorna által vetített New York Undercover... több»
Richard király idén hat Oscar-díj jelölést kapott, köztük Aunjanue Ellis is legjobb női mellékszereplő kategóriában. A színésznő a filmben Oracene Price-t alakítja.
#4
Kirsten Dunst

Kirsten Dunst

szül. 1982. 04. 30. (41 éves)
Point Pleasant, New Jersey
Kirsten Caroline Dunst 1982. április 30-án született Point Pleasantben, New Jerseyben, egy művészlelkű anya és egy gyógyszerészeti ellátó ügynök apa lányaként. Már kisgyerekként színésznő szeretett volna lenn, és miután szülei elváltak, anyja úgy döntött, Los Angelesbe költöznek, hogy lánya álma valóra... több»
Kirsten Dunst, párjához, Jesse Plemonshoz hasonlóan szintén idén kapta első jelölését az Oscar-díjra a legjobb női mellékszereplőnek járó kategóriában A kutya karmai közt című filmben nyújtott teljesítményért.
#3
Kristen Stewart

Kristen Stewart

szül. 1990. 04. 09. (34 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Kristen Jaymes Stewart 1990. április 9-én született Los Angelesben, az Egyesült Államokban. Ausztrál származású édesanyja és édesapja a filmiparban dolgozik, így lányuk már korán a színészet világában találta magát. Kristennek egy bátyja van, Cameron, és két örökbefogadott öccse, Dana és Taylor. Kristenre alig 8 éves... több»
Kristen Stewart a Spencer című filmben alakítja Diana walesi hercegnőt, amelyért a legjobb női főszereplőnek járó kategóriában kapott jelölést.
#2
Ciarán Hinds

Ciarán Hinds

szül. 1953. 02. 09. (71 éves)
Belfast, Northern Írország, Egyesült Királyság
Ciarán Hinds ír színész, aki nagy horderejű filmekben változatos karakterek megformálásával nyerte el hírnevét. Észak-Belfastban született, apja orvos, anyja tanárnő volt. Fiatalon ír táncot tanult, majd jogot hallgatott belfasti Queens' Egyetemen, de hamarosan meggyőzték, hogy kezdjen el színészettel foglalkozni, így a  Royal... több»
Ciarán Hinds a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában indul az idei Oscarért, amelyet a Belfast című filmben nyújtott színészi teljesítményével érdemelhet ki. A film rendezője, Kenneth Branagh korábban már hét jelölést kapott.
#1
Jesse Plemons

Jesse Plemons

szül. 1988. 04. 02. (36 éves)
Dallas, Texas, Amerikai Egyesült Államok
Jesse Lon Plemons 1988. április 2-án született Dallasban, Texas államban. Szülei Lisa Beth és Jom Bob Plemons, egy nővére van. Hosszú ideig versenyszerűen focizott, azonban már középiskolás korában érdeklődést mutatott a színészet iránt, így amikor lehetősége nyílt arra, hogy újabb és újabb szerepeket vállaljon, abbahagyta a... több»
Jesse Plemonst első alkalommal jelölték Oscar-díjra a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában a Jane Campion rendezésében készült A kutya karmai közt filmben nyújtott alakításáért. Élettársa, aki a már említett filmben is feleségét alakító Kirsten Dunst szintén az idei esélyesek között van a legjobb női mellékszereplőnek járó kategóriában.