10 hollywoodi sztár, akivel rémálom volt együtt dolgozni

Kétségtelen, hogy a színészet valahol a “kémiáról” szól. Ha a színésztársak nem jönnek ki egymással, az bizony nagyban hátráltathatja is egy film munkálatait. De minden nagy sztár mellett időnként ott van egy fiatalabb kolléga, akivel időnként méltatlanul bánnak. Alábbi listánkon tíz olyan hollywoodi ikont mutatunk be, akikkel valójában szó szerint rémálom volt a közös munka.

#nonumbers

Rex Harrison

szül. 1908. 03. 05. - elhunyt 1990. 06. 02.
Huyton, Lancashire, England, Egyesült Királyság
Sir Rex Harrison, születési nevén Reginald Carey Harrison az Egyesült Királyságban, Huytonban született 1908. március 5-én, Edith Mary és William Reginald Harrison gyermekeként. Gyermekkorában elkapta a kanyarót, melynek következtében bal szemére majdnem teljesen megvakult. 1924-ben színpadi színészként kezdte pályafutását... több»
Rex Harrison karrierje csúcsán rendkívül elismert színésznek számított, akit a “My Fair Ladyben” nyújtott alakítása tett halhatatlanná. Eileen Younghusband későbbi kötetében írt arról, hogy Harrison végtelenül lenéző volt társaival szemben. A "My Fair Lady" Broadway munkálatai idején állítólag heves gyűlöletet érzett Julie Andrews iránt, akit ki is szeretett volna rúgatni.  

Steven Seagal

szül. 1951. 04. 10. (73 éves)
Lansing, Michigan, Amerikai Egyesült Államok
Steven Seagal 1951. április 10-én született Michiganben. Kisfiúként az apja egy alkalommal elvitte őt egy focimeccsre. A félidőben előadott harcművészeti bemutató olyannyira magával ragadta, hogy ettől kezdve a sportnak szentelte életét. Először karatét, majd később aikidót tanult. Végül japánba utazott, hogy a legnagyobb... több»
A "Tűzparancs" forgatásán Steven Seagal John Leguizamo színésztársa rendkívül ijesztően viselkedett. A színész szerint Seagalnak téveszméi voltak saját képességeit illetően, illetve megpróbált uralkodni a színésztársain. "Elkezdtünk próbálni, ő pedig bejött, és azt mondta, 'Én vagyok a főnök. Amit én mondok, az a törvény'...mégis ki beszél így? Elnevettem magam, erre ő nekilökött a falnak” - mesélte Leguizamo.  

Bill Murray

szül. 1950. 09. 21. (73 éves)
Wilmette, Illinois, Amerikai Egyesült Államok
William James Murray ötödik gyermekként született, összesen kilencen vannak testvérek. Szülei Edward és Lucille Murray. A showbizniszbe először idősebb bátyjával, Brian Doyle Murray-vel került be, mindketten a chicagói Second City csoport tagjai voltak. 1979-ben a Tarzoon, la honte de la jungle című filmben szinkronszínészként... több»
Egy régi híresztelés szerint Murray a Charlie angyalai forgatásán megdöbbentően bánt Lucy Liuval. A The Times-nak adott interjúban a színész megerősítette, hogy bunkó volt a forgatáson, de úgy tűnt, hogy a felelősséget egyenesen Liu-ra hárította, ami egy gyakori taktika a bántalmazó férfiak részéről. "Nézd, én teljesen elbocsátalak, ha szakszerűtlenül dolgozol velem" - mondta partnerének a színész.

Dustin Hoffman

szül. 1937. 08. 08. (86 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Dustin Lee Hoffman klasszikus jazzt tanult. Eleinte zenész szeretett volna lenni, de később meggondolta magát, és a színészetet választotta, ez követően Los Angelesből New Yorkba költözött. Ötödik alkalomra vették fel Lee Strasberg híres színésziskolájába. Közben alkalmi munkákból tartotta el magát, volt ápoló egy... több»
Kathryn Rossetter Hoffman mellett játszott az "Egy ügynök halála" című darab Broadway-felújításában. A színésznő azt állította, hogy partnere rendkívül méltatlanul viselkedett vele szemben. A The Hollywood Reporter című magazinnak írt cikkében Rossetter elmondta, hogy Hoffman azt javasolta, hogy egy hotelszobában vegyék át a szövegüket, majd nyomást gyakorolt rá, hogy masszírozza meg a hátát. "Minden este sírtam, miután hazaértem. Visszahúzódó és depressziós lettem, személyes kapcsolatom pedig megromlott a kollégáimmal” - írta Rossetter.  

Marlon Brando

szül. 1924. 04. 03. - elhunyt 2004. 07. 01.
Omaha, Nebraska, Amerikai Egyesült Államok
Marlon Brando 1924. április 24-én született Omahában, Nebraska államban, európai és angol származású szülők gyermekeként. Minden idők egyik legjobb színészeként tartják számon, aki realista stílust hozott a filmjátszásba. A katonai iskola otthagyása után a New York-i New School drámaképzésén tanult, ahol elsajátította az... több»
A legendás színészt filmes pályafutása meleltt az amerikai őslakosok és a polgárjogi mozgalom támogatása kapcsán ismerik, noha Brando számos megnyilvánulása nem volt összhangban együttérző nézeteivel. Az "Utolsó tangó Párizsban" című vitatott filmben látható egy hírhedt nemi erőszak jelenet, amelyről kiderült, hogy Brando és a rendező, Bernardo Bertolucci összeesküdtek azzal, hogy nem szóltak előre Maria Schneider a jelenetről, így a jelenetben csakugyan megerőszakolják a fiatal színésznőt.

Ali Larter

szül. 1976. 02. 28. (48 éves)
Cherry Hill, New Jersey, Amerikai Egyesült Államok
Ali Larter 1976. február 28-án született a New Jersey állam béli Cherry Hillben, az Egyesült Államokban. Modellkarrierjét 13 évesen kezdte, és már fiatalon bejárta az egész világot, mielőtt Los Angelesbe költözött volna, hogy színészkedést tanuljon. Első szerepét az 1997-ben indult Szeleburdi Susan című sorozatban kapta,... több»
Leonard Roberts azt állította, hogy a sorozatban feleségét alakító Ali Larter rasszista módon viselkedett vele szemben a Hősök forgatásán. A fennálló feszültséget egyébként maga Roberts igyekezett enyhíteni azzal, hogy egy üveg bort ajándékozott partnerének, ám ez a viszály a későbbiekben sem rendeződött.

Tommy Lee Jones

szül. 1946. 09. 15. (77 éves)
San Saba, Texas, Amerikai Egyesült Államok
Tommy Lee Jones egy benzinkutas és egy rendőrnő gyermekeként született Texasban. Gyermekkorát beárnyékolta apja alkoholizmusa és szülei válása is. A szomorú valóságtól menekülve focizni kezdett, és a középiskolától a Harvard csapatáig szép sikereket ért el. A színészettel középiskolás korában találkozott, ahol The Caine... több»
Maga Joel Schumacher rendező árulta el, hogy a “Mindörökké Batman” forgatásán Jones úgy viselkedett Jim Carrey-vel szemben, mint egy zsarnok. A rendező Vulture magazinnak beszélt arról, hogy Jones enyhén szólva sem volt kedves Jimhez. Tommy Lee Jones a legidősebb sztár volt a stábban akkoriban, aki rendkívül méltatlan magatartást tanúsított fiatalabb kollégájával szemben.

Warren Beatty

szül. 1937. 03. 30. (87 éves)
Richmond, Virginia, U.S.
Henry Warren Beatty 1937-ben született Richmond városában Virginia államban. Amerikai színész, producer, forgatókönyvíró és rendező. Igazi ikonja az amerikai filmművészetnek, tizennégyszer jelölték Oscar-díjra, és a Vörösök (1981) című történelmi drámáért el is nyerte azt „a legjobb rendező” kategóriában. Orson Welles... több»
A színésszel kapcsolatban karrierje során több alkalommal is felmerült, hogy zaklatja női filmes partnereit. Két ominózus eset a "Vörösök" és a "Dick Tracy" forgatásán történt. Sean Young, aki a későbbiekben szinte teljesen eltűnt a rivaldafényből, Beatty-t vádolta azzal, hogy gyakorlatilag feketelistára tették őt Hollywoodban, miután a Dick Tracy forgatásán visszautasította a közeledését. A nyíltan homoszexuális Miriam Margolyes brit színésznő azt mondta, hogy Beatty durva megjegyzéseket tett a szexualitására, amikor a "Vörösök" meghallgatásán szerepelt.  

Kirk Douglas

szül. 1916. 12. 09. - elhunyt 2020. 02. 05.
Amsterdam, New York, Egyesült Államok
Kirk Douglas 1916. december 9-én született a New York állambeli Amsterdamban. Fehérorosz zsidó családból származik, eredeti neve Issur Danielovich Demsky volt. Nehéz körülmények között nevelkedett, a középiskola elvégzése után bekerült a St. Lawrence Universityre, de otthagyta az iskolát, miután ösztöndíjat kapott az American... több»
A sokra tartott színész rejtett sötét személyiségét nemrégiben Natalie Wood nővére leplezte le, aki azt állította, hogy Douglas brutálisan megerőszakolta őt tinédzserkorában egy hotelszobában. A "Telemark hősei" című film forgatása során Douglas látszólag megkedvelte Richard Harrist, ám sokan akkoriban úgy látták, hogy az idősödő Douglas féltékeny volt a fiatal feltörekvő társára, így több alkalommal is inzultálta Harrist a munkálatok során.

Chevy Chase

szül. 1943. 10. 08. (80 éves)
Woodstock , New York
Cornelius Crane "Chevy" Chase 1943. október 8-án született Manhattanben. Művészcsaládból származott: édesapja, Edward Tinsley Chase könyvkiadással foglalkozott, míg édesanyja, Cathalene Parker zongoraművész volt. A Bard College-on szerzett angolból diplomát. Felsőfokú tanulmányai alatt rockbandát alapított; egy lemezük meg is... több»
A komikusnak egészen hosszú története van arról, mennyire vállalhatatlanul bánik a egyes színésztársával. 1985-ben Terry Sweeney a "Saturday Night Live" társulatának tagja lett, ezzel pedig történelmet írt mint a műsor "első nyíltan meleg szereplője". A forgatáson Sweeney-t Chevy Chase azzal kínozta, hogy homofób megjegyzésekkel illetett. A fáma szerint Chase azt javasolta, hogy Sweeney-t hetente ki kellene vizsgálni, hogy kiderüljön, AIDS-es-e, amiért a színészt a későbbiekben elmarasztalták.