8 hollywoodi sztár, aki túl messzire ment

A hollywoodi sztárok időnként bizony szinte bármit képesek megtenni azért, hogy egy-egy komolyabb szerepet minél hitelesebben hozhassanak. Alábbi listánkon pedig be is mutatunk nyolc olyan színészt, akik egy kissé el is vetették a sulykot.

#nonumbers

Lady Gaga

szül. 1986. 03. 28. (38 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Stefani Angelina Germanotta, ismertebb nevén Lady Gaga 1986. március 28-án született Manhattanben, New Yorkban. Édesanyja Cynthia Louise, édesapja Anthony Germanotta Jr.. Apai ágon olasz felmenőkkel rendelkezik, míg anyja feléről francia-kanadai, angol, német és skót vér is csörgedezik az ereiben. Már egész fiatalon, négyéves... több»
A 2021-ben megjelent Gucci-házban Patrizia Reggianit alakította. A popsztár elmondta, hogy közel kilenc hónapon keresztül akcentussal beszélt, amelyet egy pillanatra sem szakított meg, ez idő alatt pedig teljesen beleélte magát Patrizia szerepébe, amelyből végül már képtelen volt kilépni. Mindez komoly problémákat okozott a későbbiekben, így Gagának egy idő után pszichiáterre volt szüksége.

Marlon Brando

szül. 1924. 04. 03. - elhunyt 2004. 07. 01.
Omaha, Nebraska, Amerikai Egyesült Államok
Marlon Brando 1924. április 24-én született Omahában, Nebraska államban, európai és angol származású szülők gyermekeként. Minden idők egyik legjobb színészeként tartják számon, aki realista stílust hozott a filmjátszásba. A katonai iskola otthagyása után a New York-i New School drámaképzésén tanult, ahol elsajátította az... több»
Bár egy korábbi példáról van szó, a legendás Marlon Brando számára Konstantin Stanislavski kötete nyújtott hatalmas inspirációt a Férfiak egyik szerepére való felkészülése során. Brando közel egy hónapon keresztül feküdt egy kórházi ágyban, hogy teljesen beleélhesse magát egy veterán katona szerepébe.

Robert Pattinson

szül. 1986. 05. 13. (37 éves)
London, England, Egyesült Királyság
Robert Douglas Thomas Pattinson Londonban született. Fiatal korában aktívan sportolt, 3 évesen tanult zondorázni és 5 évesen gitározni. 12 évesen még elég lányos külsővel rendelkezett, és sikeres modell volt. Modellkarrierjét azért kellett feladnia, mert megerősödtek a vonásai. Először 15 éves korában szerepelt amatőr... több»
Pattinson A világítótoronyban nyújtott alakításával végleg maga mögött hagyta az Alkonyat filmeket. Arról azonban már ritkábban esik szó, hogy a forgatáson valójában őrülten részegnek kellett lennie. A színész ezt nem is vette félvállról, és a forgatáson töltött óráinak nagy részét gyakorlatilag “eszméletlenül" töltötte. Ha pedig nem sikerült eléggé berúgnia, akkor egy-egy felvétel előtt körbe-körbe pörgött, illetve köveket tett a cipőjébe, hogy korlátozza a mozgékonyságát.

Kate Winslet

szül. 1975. 10. 05. (48 éves)
Reading, Egyesült Királyság
Kate Winslet 1975. október 5-én született Readingben, Angliában. Már 11 évesen drámaképzést tanult, első reklámszerepét pedig a BBC-n egy gyerekeknek szóló sci-fi sorozat, a Dark Season (1991) követte. Peter Jackson  krimijében, a Mennyei teremtményekben (1994) debütált a filmvásznon, majd az Austen-adaptációban, az Értelem és... több»
A színésznő sajátosan igyekezett beleélni magát az Ammonita című film főszerepébe. A színésznő elutasította, hogy a felvételek után visszatérjen a szállodába a többi stábtaggal együtt, így a forgatás idején egy dorseti tengerparti házikóba költözött be, amely enyhén szólva sem mondható komfortosnak. “Annyira elszigetelt, hideg és zörgős volt, hogy vihar idején a hullámok verdesték a ház ablakait, elment az áram. Csak ott feküdtem, és arra gondoltam, mégis mi a fenét keresek itt” - nyilatkozta Winslet.

Halle Berry

szül. 1966. 08. 14. (57 éves)
Cleveland, Ohio, Amerikai Egyesült Államok
Maria Halle Berry 1966. augusztus 14-én született Clevelandben, Ohióban, az Egyesült Államokban. Édesapja, Jerome Jesse Berry afroamerikai, ugyanabban a kórházban dolgozott, mint német és angol származású pszichiátriai ápoló édesanyja, Judith Ann. Szülei négy éves korában elváltak, őt és nővérét, Heidi Berry-Hendersont anyjuk... több»
A színésznő mindent megtett, hogy megfeleljen Spike Lee rendezőnek a Dzsungelláz forgatásán. Az 1991-es filmben Berry a drogfüggő Viviant alakította, és bár kevés játékidőt kapott, a színésznő a forgatás előtt két hétig nem mosakodott, illetve harlemi “foglaltházakat” keresett fel, hogy megismerhesse Vivian világát.

Christian Bale

szül. 1974. 01. 30. (50 éves)
Haverfordwest, Wales, Egyesült Királyság
Christina Bale 1974. január 30-án született Pembrokeshire-ben, az Egyesült Királyságban egy cirkuszi táncosnő és egy pilóta gyermekeként. Egész fiatalon vonzódott a színjátszás iránt, és tizenhárom évesen már szerepet kapott Steven Spielberg 1987-es A Nap birodalma című filmjében. A főszerepre mintegy 4000 gyerek jelentkezett, de... több»
Christian Bale-t szinte minden elképzelhető fizikummal láthatták a rajongók. Bale a színészet nevében gyakorlatilag valódi pokoljárásra kényszerítette magát több alkalommal is. A színésznek nyolc hónappal A gépész befejezése után kellett megjelennie Bruce Wayne szerepében a Batman: Kezdődik! című filmben, amely miatt közel 100 kiló testsúlyt szedett fel, amit még maga Christopher Nolan rendező is túlzásnak tartott.

Renée Zellweger

szül. 1969. 04. 25. (55 éves)
Katy, Texas, U.S.
Renée Zellweger 1969. április 25- én született a Texas állambeli Baytownban.  Apja Emil Erich Zellweger svájci származású mérnök, anyja, Kjellfried Irene számi származású norvég nővér. Renée-nek egy bátyja van, Andrew. Gyerekkorában a texasi Katyben élt. Drámatagozatos iskolába járt, ahol aktívan sportolt és a helyi... több»
A színésznő a Bridget Jones filmek és a Chicagóból ismert Roxie Hartként vált szélesebb körben ismertté, a két szerep azonban eltérő testalkatot “igényelt”, a drasztikus átváltozásra pedig nem sok időt kapott. Zellweger 30 kilót szedett fel Bridget Jones szerepéhez, amelyet úgy ért el, hogy naponta 20 fánkot fogyasztott el, amelytől alig 24 nap alatt szabadult meg Roxie miatt. A színésznő a későbbiekben egyébként mindezért komoly kritikákat is kapott, a Vogue egy hosszú cikket jelentetett meg “Bridget Jones miatt gyűlöljük a testünket?” címmel.  

Leonardo DiCaprio

szül. 1974. 11. 11. (49 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
1974-ben született Los Angelesben, Kaliforniában. Édesapja underground képregényrajzoló, anyja titkárnő. Keresztnevét Da Vinci után kapta: édesanyja elmondása szerint Leo rúgott egyet, mikor várandósan a művész egyik festménye előtt állt. Egy éves volt, mikor szülei elváltak, ezután anyjával élt, iskoláit Los Angelesben... több»
A visszatérőben nyújtott alakításáért Leonardo DiCaprio Oscar-, BAFTA- és Golden Globe-díjat kapott, a színész azonban keményen megdolgozott ezért az elismerésért. A közismerten vegetáriánus életmódot folytató DiCaprio nyers húst evett, leölt állati tetemben aludt, hogy “ráhangolódjon” Glass sötét és kilátástalan világára. A színész egy alkalommal úgy hivatkozott a szerepe kapcsán szerzett tapasztalataira, mintha egy állandó “hipotermia” állapota lenne.