Bojkott Hollywoodban: 7 sztár, akinek bojkottálták a filmjeit (és az érvek)

Egy-egy hollywoodi produkció időnként bizony hatalmas közfelháborodással találja magát szemben, amelynek általában bojkottra való felszólítás is követ. Alábbi összeállításunkban hét olyan sztárt mutatunk be, akinkek bizony komoly ellenállással kellett szembenéznie karrierje során.

#7
Paul Thomas Anderson

Paul Thomas Anderson

szül. 1970. 06. 26. (53 éves)
Studio City, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Paul Thomas Anderson 1970. június 26-án született Studio Cityben, Kaliforniában, az Egyesült Államokban, Edwina és Ernia Anderson kilenc gyermeke közül a hatodikként. A filmezés már gyerekkorában érdekelte, első filmjét 8 évesen készítette, 18 évesen pedig megírta és leforgatta első hosszabb alkotását, a The Dirk Diggler Story... több»
Már jóval a nemzetközi bemutatója előtt bojkottálni szerették volna a rendező Licorice Pizza című produkcióját. A Media Action Network for Asian Americans ugyanis fenntartásait fejezte ki arra vonatkozóan, hogy a film egyszerűen kifigurázza az ázsiaiakat. A szervezet azt kérte a kritikusoktól, hogy bojkottálják, hogy Anderson filmjét Oscar-díjra Oscar-díjra jelöljék.
#6
Liam Neeson

Liam Neeson

szül. 1952. 06. 07. (71 éves)
Ballymena, County Antrim, Northern Írország
Liam Neeson 1952. június 7-én született Észak-Írországban. Három lánytestvére van, Elizabeth, Bernadette és Rosaline. Kilenc éves korában kezdett el boxolni, a középiskola végéig aktívan küzdősportolt. Az érettségi után a Belfasti Queen's Egyetem hallgatója lett, ahol fizikát és számítógép-tudományt tanult, azonban hamar... több»
Amikor Liam Neeson úgy döntött, hogy felszólal az amerikai fegyverkultúra ellen, valahogy nem tudatosította, hogy ezzel nem kevés ellenséget sikerül gyűjtenie magának, köztük a PARA USA nevű fegyvergyártót, amely egyébként a kellékfegyvereket is szállított az Elrabolva harmadik részének munkálataihoz is. A gyártó a későbbiekben a teljes iparágat szerette volna bojkottra felszólítani.
#5
Seth Rogen

Seth Rogen

szül. 1982. 04. 15. (42 éves)
Vancouver, British Columbia, Kanada
Seth Rogen színész, rendező, forgatókönyvíró, komikus a kanadai Vancouverben született, és tehetségével már kamaszkorában kitűnt több rangos stand up comedy verseny mezőnyéből. A középiskolát otthagyta, és Los Angelesbe utazott, hogy színész lehessen. A karrierje a Különcök és stréberek (1999) című sorozattal indult bár,... több»
Az interjú a megjelenést követően alapból nagy port kavart. Ám miután néhány hackernek sikerült megfújnia a Sony öt filmjét, illetve a stúdió több dolgozójának személyes adatait, nem volt kérdés, hogy valamilyen drasztikus lépés kell, hogy kövesse az eseményeket. A stúdió végül törölte a film amerikai premierjét, helyette online platformokon tették elérhetővé a produkciót, sokak szerint azonban mindez csupán puszta marketingfogás volt akkoriban.
#4
Jamie Dornan

Jamie Dornan

szül. 1982. 05. 01. (41 éves)
Belfast - Northern Írország - Egyesült Királyság
Jamie Dornan 1982. május 1-én született az észak-írországi Hollywoodban. Belfastban nőtt fel, egy metodista iskolában járt színjátszó körre. Az egyetemet idő előtt otthagyta, és színész ambíciókkal Londonba költözött. 2008-ig a Sons of Jim folkzenekarban játszott. A filmvásznon Sofia Coppola filmjében, a Marie Antoinette-ben... több»
Szerintetek kik szerették a leginkább bojkottálni A szürke ötven árnyalata filmet? Vallási felekezetek? Jogvédő szervezetek? Felháborodott nagymamák? Valójában a BDSM-rajongók voltak azok. Azok az emberek, akik szeretik a perverz dolgokat, a megkötözést, a korbácsolást, az egymás megalázását vagy az egymás feletti uralmat. Ezek az emberek nem érezték úgy, hogy a film hitelesen ábrázolja az hobbijukat. A Cinema Blend későbbi beszámolója szerint Jamie Dornan azzal próbálta szítani a lángokat, hogy bevallotta, azért járt “szexbörtönökbe”, hogy "beleélje magát Christian Grey gondolkodásmódjába”.  
#3
Mel Gibson

Mel Gibson

szül. 1956. 01. 03. (68 éves)
Peekskill - New York - Amerikai Egyesült Államok
Mel Columcille Gerard Gibson 1956-ban született a New Yorkban állam béli Peekskillben, Hutton és Ann Gibson hatodik gyermekeként (tizenegyen voltak testvérek). Nem sokkal születése után a család elköltözött, hogy az idősebb fiúknak ne kelljen bevonulniuk a vietnámi háborúba katonaként, így Mel Ausztráliában nőtt fel, és Sydneyben,... több»
Aligha váltott ki annyi indulatot és ellenérzést a filmtörténelem során egy produkció is, mint Mel Gibson rendezésében készült Passió. A keresztény szervezetek túlnyomó része támogatták a filmet, annak ellenére, hogy a produkció horrorfilmeket megszégyenítően felkavaró jeleneteket tartalmaz. Bár Gibsonnak kezdetben nehézséget okozott a film forgalmazása, végül a stúdiók nem tudtak ellenállni a sikergyanúnak, így a Passió rengeteg moziba eljutott. Jim Caviezel karrierjének azonban enyhén szólva sem tett jót, hogy elvállalta Jézus szerepét a filmben. Noha a fáma szerint maga Gibson figyelmeztette őt, hogy ez a szerep csakugyan a karrierjébe kerülhet, Caviezel állítólag tudatosan vállalta a felkérést, a későbbiekben azonban a színész egyszerűen eltűnt Hollywoodból.  
#2
Christian Bale

Christian Bale

szül. 1974. 01. 30. (50 éves)
Haverfordwest, Wales, Egyesült Királyság
Christina Bale 1974. január 30-án született Pembrokeshire-ben, az Egyesült Királyságban egy cirkuszi táncosnő és egy pilóta gyermekeként. Egész fiatalon vonzódott a színjátszás iránt, és tizenhárom évesen már szerepet kapott Steven Spielberg 1987-es A Nap birodalma című filmjében. A főszerepre mintegy 4000 gyerek jelentkezett, de... több»
Az Exodus: Istenek és királyok szereposztását látva nem kis felháborodást keltett sokakban, hogy a filmbe szinte kizárólag fehér színészeket castingoltak, annak ellenére, hogy az Exodus cselekménye Egyiptomban játszódik. Rachel Dolezal színésznő volt az, aki sokakat bojkottra szólított fel emiatt, a helyzetet egyébként maga Christian Bale próbálta valamelyest menteni, az közösségi médiában azonban futótűzként jelentek meg a film bojkottjára felszólító bejegyzések. Mint utólag bebizonyosodott talán nem nyert kifejezetten értelmet ez a mozgalom, mivel Ridley Scott filmje csúnyán elhasalt a pénztáraknál, ráadásul a kritikusok is csúnyán elverték rajta a port.
#1
John Boyega

John Boyega

szül. 1992. 03. 17. (32 éves)
Peckham, London, Egyesült Királyság
John Boyega 1992. március 17-én született Peckhamben, Londonban nigériai bevándorlók gyermekeként. A közönség a 2011-es sci-fi vígjátékban, az Idegen arcokban ismerhette meg, azonban a színészi karrierjét már jóval korábban megalapozta. Öt évesen már iskolai színdarabokban játszott, érdeklődése a színjátszás iránt pedig... több»
Az Ébredő Erőt annak idején hatalmas várakozás előzte meg, a filmtörténelem talán egyik legjobban várt folytatásáról beszélhetünk, így amikor megjelent az első teaser, amelyben egy fekete rohamosztagos látható, az internet népe gyakorlatilag elvesztette a fejét. Valójában nem ez történt. A Vox értesülései szerint két rasszista illető vállalhatatlan bejegyzése a Twitteren indította el a lavinát, amelyet szándékosan felerősítettek az internetes trollok. A szándéktól függetlenül az internet néhány napig lángokban állt, miközben a “BoycottStarWarsVII” hashtag egyre több felületen jelent meg.