Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb "diákok" filmek

#1

dráma | fantasy | kaland | misztikus

HBO Max | TV-ben (Cool, csütörtök 01:33)

Harry, Hermione és Ron visszatérnek Roxfortba, hogy elpusztítsák az utolsó horcruxot. Mivel Voldemort egyre erősebb, és már a Mágiaügyi Minisztérium is a kezében van, minden eszközt... több»

A Halál ereklyéi első részrére ami egész jól sikerült ezt sikerült megtoldani egy letargikus hangulattal. Úgy volt nyomasztó, hogy igazából nem bántam. Tényleg itt a vége, minden értelemben. A zenék igazán szívbe markolóak és míg Dumbledore halálát nem sírtam végig a... több»
#2

88 A neved  (2016)

(13) (5)

animáció | dráma | fantasy | romantikus

A csodáról és szerelemről szóló történet főhőse Mitsuha és Taki. Mitsuha egy középiskolás lány, aki a húgával együtt a nagymamájával lakik egy pici városban mélyen a hegyek... több»

Körülbelül 1 éve húzott be az animék világa, mikor is Hayao Miyazaki megmutatta nekem, hogy van élet a kereskedelmi tévék által sugárzott animesorozatokon túl is. A probléma sok esetben az, hogy mi európai fejjel annyira nem ismerjük ezeket a rajzfilmeket, mert egy torz képpel... több»
#3

85 Végső állomás  (2000)

(64) (7)

horror | thriller

Alex (Devon Sawa) osztálykirándulásra indul Párizsba, de rossz előérzete miatt az indulás előtt néhány társával leszáll a repülőről. A repülő felszállás után kigyullad. Az... több»

Gondolkodtam az elmúlt napokban, hogy miről írjak. Sorozat, film, vagy esetleg egy komplett filmszériát vegyek sorra? Nemrégiben publikáltam a Die Hardról, amely ugye egy akciófilm-széria. Arra gondoltam, hogy evezzünk most egy kicsit más vizekre. Jöjjön egy közismert horror-thriller... több»
#4

85 A néma forradalom  (2018)

(8) (7)

dráma | történelmi

A megtörtént eseményeket feldolgozó film egy csapat középiskolai diákról szól, akik 1956-ban az érettségi előtt Nyugat-Berlinbe látogatnak, és ott független tudósításokból... több»

Érdekes megtörtént eseményt dolgoz fel a film, ami valahogy a történelem könyvekből kimaradt.
#5

82 Álmatlanság  (2002)

(29) (6)

dráma | misztikus | thriller

Dormer (Al Pacino) detektív és társa, Hap (Martin Donovan) egy 17 éves lány gyilkossága után nyomoz. Hogy megtalálják a gyilkost, egy észak-alaszkai városba utaznak. Dormer munkáját... több»

Annak ellenére, hogy kedvelem nagyon Al Pacinot és R.Williamst is, ez a film nekem elég középszerűnek hatott. Lassan történnek benne az események, nem hozott lázba. Mindkét színésznek vannak sokkal jobb filmjei.
#6

80 Trancsírák  (2010)

(23) (6)

horror | vígjáték

TV-ben (M2, csütörtök 01:33)

Egy csapat fiatal elutazik hétvégére a tó mellé. Rájönnek, hogy nem messze tőlük két furcsa külsejű, szakadt fickó is tanyázik, akik leginkább sorozatgyilkosnak tűnnek a... több»

Imádtam ezt a filmet, hatalmas poénok vannak benne, és Tucker és Dale a legszeretnivalóbb figurák, akiket vígjátékban valaha láttam. Jó, lehet, hogy túlzok, de akkor is nagyon-nagyon vicces a film és tök jól parodizálja ennek a műfajnak a sajátosságait, abszolút érdemes... több»
#7

89 Love Story  (1970)

(2) (9)

dráma | romantikus

Netflix

Oliver gazdag családból származik, fényes ügyvédi karrier áll előtte. Az egyetemen megismerkedik a szerény anyagi háttérrel rendelkező Jenniferrel. Oliver apja ellenzi a kapcsolatot... több»

Megható és nagyon szép film! Többször láttam már, de megunhatatlan. Valahol mindenki erre a szerelemre vágyik, hogy ezt a nagy, egyetlen érzést megélje. Szép film, tényleg.
#8

78 Maradj!  (2005)

(12)

dráma | misztikus | thriller

Miközben Sam egyre mélyebbre hatol Henry tudatalattijának labirintusába, a pszichiáter racionális világfelfogása is omladozni kezd. Sam hamarosan képtelen megkülönböztetni a... több»

A film első húsz perce igazán ígéretesnek tűnt, nagyon lekötötte a figyelmem és úgy véltem, hogy egy remek kis thrillerrel van dolgom. Aztán jöttek nem érthető elemek, jelenetek, melyeket újabbak követtek, s totálisan elvesztettem a fonalat. A film végére pedig csak ültem és... több»
#9

77 Fák jú, Tanár úr! 3.  (2017)

(19) (7)

vígjáték

TV-ben (TV2, csütörtök 01:33)

Új tanév - új problémák. Zeki Miller pedig megint egy stresszes év elé néz a Göthe középiskolában. A pályaválasztási tanácsadó finoman szólva sem kecsegteti fényes jövővel a... több»

A Fák jú tanár úr 3-at úgy harangozták be, hogy ez fogja ütni a legnagyobbat. A film első 20 perce dög unalom, már-már kínos. Semmi sem történik benne és egy poénján sem tudtam nevetni. Lassan körvonalazódott a történet. Na mondom, ha végig ilyen lesz, még elalszom rajta.... több»
#10

76 Egyenesen át  (1990)

(9) (5)

dráma | horror | sci-fi | thriller

Egy csoport orvostanhallgató halálközeli állapotról szeretne tapasztalatokat szerezni. Ennek érdekében egymás szívét állítják meg, majd újraélesztik. Múltjukból felvillanó... több»

Joel Schumacher munkásságának egyik alapköve, remek forgatókönyv és kiváló színészek - szerintem ez egy igazán jó film!
#11

romantikus | vígjáték

Netflix

Peter és Lara Jean kapcsolata épp a következő szintre lépne, azonban amikor megjelenik Jean egykori szerelme, minden a feje tetejére áll.    több»

A fiúknak 2 - Utóirat: Még mindig szeretlek a A fiúknak, akiket valaha szerettem folytatása. A filmet a Netflixtől kaptuk, a történet a ma oly divatos könyvadaptációból készült. A szerző az ázsiai felmenőkkel rendelkező amerikai írónő, Jenny Han. Szinte kizárólag... több»
#12

94 Árnyékország  (1993)

(4) (2)

dráma | életrajzi | romantikus

Az Árnyékország című film  főhőse a brit származású irodalom-professzor, C. S. Lewis, akinek életét megzavarja egy amerikai írónő megjelenése. A férfi és nő között azonnal... több»

Nem véletlenül rajongok a '90-es évek filmjeiért, ez is egy gyöngyszem közülük. Nagyon szép, emberi film az elmúlásról.
#13

73 Boldog halálnapot!  (2017)

(61) (10)

horror | misztikus | thriller

 A Bloomhouse produkciós cég a Whiplash, a Széttörve és a Tűnj el! sikere után egy újabb eredeti és izgalmas filmmel lepi meg a mozinézőket, melyben egy egyetemista lány újra és... több»

Javaslom, hogy a rendező, Christopher Landon azonnali hatállyal Lopkowitzra változtassa meg a nevét. Ugyanis túlzásnak tartom, hogy annyi időhurkos témájú film ötletéből „merített”. Néhány példa: „Idétlen időkig”, amiben a számomra nagyon ellenszenves Bill Murray a... több»
#14

73 A rítus  (2011)

(12) (7)

dráma | horror | misztikus | thriller

Netflix

Az ifjú, de máris szinte hitehagyott pap, Michael Rómában megismerkedik az ördögűzés rémisztő misztériumával. Lucas atya a természetfölötti legsötétebb oldalával kell, hogy... több»

A kedvenc ördögűzős filmem, mivel ez valóban hiteles és a beszámolók alapján valóban így zajlik egy ilyen szertartás. Anthony Hopkins nagyon jól hozza a szerepet és tényleg borzongató részeket is tartalmaz, főleg annak tükrében, hogyha tisztázzuk magunkban a tényt, hogy ilyen... több»
#15

82 A fehér szalag  (2009)

(4) (3)

dráma | misztikus | thriller | történelmi

A fehér szalag című dráma Haneke egyik legkiválóbb alkotása. Az első világháború ideje alatt játszódó történet egy kis protestáns falu lakóinak körében játszódik. A... több»

Régen láttam ennyire húsbavágó drámát. Még most is, évekkel később is emlékszem az egyes jelenetekre, képkockái beleégtek az emlékezetembe. Erős dráma, a szó pozitív értelmében.
#16

92 A tanítónő  (2016)

(4) (1)

dráma | vígjáték

A látszólag empatikus és kedves tanárnő tanulóin keresztül manipulálja a szülőket, hogy jobbá tegye magánéletét, legyen szó akár anyagi javakról, akár egy viszony... több»

Első látásra egy belső iskolai ügyről szól ez a cseh-szlovák dráma (a vígjáték műfaji besorolás hatalmas tévedés!), de általános értelemben az egész társadalomra lehet vonatkoztatni. Valamikor a szocializmust „építő” teljes mértékben korhű környezeti korszakban... több»
#17

81 Fekete karácsony  (1974)

(6) (11)

horror | misztikus | thriller

A karácsonyi szünetben egy lánykollégium ott maradt lakóit egy ismeretlen férfi hívogatja és obszcén szavakat suttog. A pszichopatának azonban ennyi nem elég és elkezdi lemészárolni... több»

Szegény Bob Clark,ha megélte volna a 2019-es remake-t,elsírta volna magát,de így is forog a sírjában szegény.Az 1974.-es viszont egy nagyon jó kis slasher mozi,am kellően ijesztő,sötét,komor,félelmet keltő képsorokkal dolgozik.A karakterek is tökéletesen kidolgozottak,például a... több»
#18

71 Spinédzserek  (1995)

(15) (25)

romantikus | szatíra | vígjáték

Netflix

Chernek (Alicia Silverstone), a gazdag, csinos, szőke és népszerű Beverly Hills-i gimis lánynak szembe kell néznie a tini élet minden nehézségével. Neveletlen viselkedése már első... több»

Teljesen jó tini vígjáték. A történet ugyan nem a legerősebb, de legalább eredeti. A gimnázium világa egészen életszerűen kerül ábrázolásra, látszik, hogy Amy Heckerling komolyan vette a dolgát. Alicia Silverstone bámulatosan fiatal ebben a filmben, az ő karaktere a... több»
#19

79 A férfi mögött  (2017)

(3) (2)

dráma

A férfi élete alkonyán hamarosan eléri pályája igazi csúcsát, míg a feleségének az marad, hogy átgondolja addigi életét, tetteit, döntéseit és áldozatait.  több»

A film az átlagosnál jobb, a főszereplők pedig kiválóak. Különösen Glen Close játéka emelkedik ki, akinek már legalább két Oscar-díj kellene, hogy legyen a tarsolyában. A történet életszerű, a feleség az árnyékban marad, feláldozván a karrierjét. Megalázó helyzet, de ő... több»
#20

69 A magas lány  (2019)

(13) (1)

vígjáték

Netflix

Jodi a suli legmagasabb tanulója. A lány korábban szinte sosem érezte jól magát a bőrében, az évek során azonban visszaszerezte a magabiztosságát. több»

Alapvető problémám volt a filmmel, hogy két – egymástól független dolog – lett egymásba gyúrva, a végeredmény alapján tök indokolatlanul. (1) Egyrészt van egy kiváló ötlet („magas lány és a párválasztás romantikája”), meg (2) van egy szokványos klisés átlagos tini... több»