Sorozatok

#1

90 Aranyélet  (2015)

(75) (13)

akció | dráma | thriller

HBO Max

Egy jómódú család feje tisztességtelen úton szerzett pénzből teremtette meg a kifogástalan életszínvonalat szerettei számára, ám egyre inkább úgy érzi, fel kell hagynia zűrös... több»

Az egyik oka annak, amiért azt mondom: Ha van TV előfizetésem, abban biztosan kell, hogy legyen HBO is. Ahhoz, hogy ilyenek készüljenek szükségük van az előfizetőkre, ez egy ilyen játék. Megvettek egy licencet. Valóban, feldolgozás. De a sorozat pont azoktól a magyar dolgoktól... több»
#2

90 A besúgó  (2022)

(11) (1)

dráma | politikai | thriller

SkyShowtime

1985-ben közel járunk a nagy változásokhoz a politikai rendszerben, azonban még tartja magát a kommunista kormány. Geri Budapestre költözik, ahol egyetemen tanul, és csatlakozik egy... több»

Nagyon jó munka, az ember belemerül a filmbe, mint egy időutazás, annyira valósághű. Néhány párhuzamot is felfedezhetsz az akkori és a mostani idők között, úgy tűnik, hogy a történelem időről időre megismétli önmagát.
#3

90 Magyar népmesék  (1980)

(33)

animáció

TV-ben (M2, csütörtök 01:33)

Örök klasszikusnak számítanak Jankovics Marcell Magyar népmesék sorozatának történetei. A magyar népmesekincstár alapelemei elevenednek meg a kiváló rendező kezei alatt - Az égig... több»

A Hungarikumok Gyűjteményébe tartozó meséket, amiket 1977-től 2012-ig gyártottak és készítettek, nem tudom jómagam sem - és szerintem nem is lehet - megunni. Fogyasztható, és ajánlott minden korosztálynak, 0-tól 99 éves korig. Gyönyörű magyar motívumok, tájegységek, mint... több»
#4

90 Abigél  (1978)

(10) (4)

dráma

A történet főszereplője Vitay Gina, egy tábornok lánya, akit a II. világháború utolsó esztendejében egy vidéki egyházi leánynevelő intézetben rejtenek el, mert édesapja tevékeny... több»

A középiskolát kezdhettem, amikor adták a tévében, hát engem nagyon magával ragadott. Azok a negyvenes évek, a nagyszüleim akkor voltak kisgyerekek, éppen belecsöppenni ebbe a korba, amikor a II. világháború mindenhová beírta magát, és abba, hogy Vitay Georgina miként éli meg,... több»
#5

90 Kukori és Kotkoda  (1970)

(7) (11)

animáció

TV-ben (M2, csütörtök 01:33)

Kukori és Kotkoda "házassága" nem mondható felhőtlennek. Kukori nem nagyon szereti a házimunkát, így sok bosszúságot okoz Kotkodának. A büntetés csak azért maradhat el, mert ezek a... több»

Ismét egy Bálint Ágnes-klasszikus, ami egy szívet-lelket melengető mese. Tanmese a barátságról, a szeretetről, a kitartásról, becsületről és a hűségről. Szívesen használom ezeket a kliséket, mert jelen esetünkben ez mind-mind igaz az 1970-ben készült mesesorozatra. Szépen... több»
#6

animáció | családi | kaland | vígjáték

TV-ben (M2, csütörtök 01:33)

A Mézga család izgalmas nyári kalandjait követhetjük nyomon például egy lakatlan szigeten, amely talán mégse lakatlan? Majd hogyan lesz Máris szomszédból Egészségügyi Miniszter? És... több»

Természetesen elfogult vagyok ezzel a mesefilmmel, ahogyan a Mézga család többi szériájával is. Sőt, ahogyan a Mikoribival, a Magyar népmesék első szériájával, a Pompommal és a többiekkel is. Az 1978-ban készült 13 részes szériában a Mézga család újabb szeleburdi, kaotikus... több»
#7

88 Frakk, a macskák réme  (1972)

(5) (1)

animáció

TV-ben (M2, csütörtök 01:33)

Bálint Ágnes mulatságos meséje egy kutya-macska "barátság" viharos krónikája. A történet kezdetén idilli békességben éldegél két macska, Lukrécia és Szeréna egy szép kis... több»

Jöjjön a nagy kedvenc. Bálint Ágnes álmodta meg ezt a világot, ahol ezek a csodálatos dolgok történnek. Egy animációs mese, ami egy különleges technikával, úgynevezett papírkivágással készült. Anno, mint a Varjúdombi mesék. Rengetegszer okozott örömöt az esténként... több»
#8

88 A Tenkes kapitánya  (1964)

(4) (2)

dráma | kaland | romantikus | történelmi | vígjáték

Béri Balogh Ádám kuruc brigadéros parancsára a furfangos Eke Máté összegyűjti a szegényeket. A tenkeshegyi várban felütött tanyájukról indulnak a labancok elleni portyákra, sok... több»

Az egyik legjobb sorozat a magyar filmgyártás történetében. Ezt minden korosztálynak egyszerűen látnia kell, mert nem csak izgalmas és fordulatos, de nagyon erős morális mondanivalója is van.
#9

87 Terápia  (2012)

(16) (7)

dráma

HBO Max

A Terápia a pszichoterápia eddig rejtett világát mutatja meg, a történet középpontjában az ötvenes sármos pszichológus, András (Mácsai Pál) és öt páciense áll. Hétfőnként... több»

Ismét csak gratulálni tudok a magyar HBO-nak, mert (én a Terápiát hagytam utoljára), az Aranyélet és a Társas játék után ismét bebizonyosodott, hogy a magyar sorozatoknak sem kell leragadnia a Barátok közt és a Jóban rosszban szintjén. Sőt! A Terápiával szinte egy új zsáner... több»
#10

87 Pom-Pom meséi  (1980)

(12)

animáció | családi

TV-ben (M2, csütörtök 01:33)

Hogy kicsoda Pom Pom? Többféle alakban láthatjátok: lehet paróka, szobafestő pemzli, egyujjas kifordított bundakesztyű vagy papucs orrán pamutbojt. Csodálatos történeteket mesél... több»

Nos, mint tudjuk, Csukás István költő, író és mint ifjúsági szerző tevékenykedett óriási sikerrel. Sikereinek se szeri, se száma, pont úgy, mint műveinek. Imádom és rajongok szinte mindegyikért, és még ma is, felnőtt fejjel meg tudom bármikor nézni mindegyiket többször is... több»
#11

animáció | történelmi

A Mesék Mátyás királyról tizenhárom rajzfilmje az ország talán legigényesebb rajzfilmes csapatának, a Kecskeméti Stúdió művészeinek munkáját dicséri. A lemezen a sorozat... több»

Régi gyerekkori klasszikusok. Régen imádtam őket. Igazi szórakoztató és vicces kis történetfoszlányok amik olykor kicsit túl nyersek persze csak egy gyermek számára, de nagyon jó kis tanulságosak is egyben. Magyar hungarikumnak is nevezhetőek ezek a rövid kis történetek. Ajánlom... több»
#12

családi | fantasy | musical

Süsü, a sárkány igencsak eltér szokványos társaitól, hiszen csak egy feje van. A többi társával ellentétben nem várakat ostromol, hogy a vár bevétele után királylányokat raboljon... több»

Örök szerelem marad a Süsü a sárkány az én korosztályom számára azt hiszem, Bodrogi Gyula zseniális hangján szólt ki belőle a csupa szív szörnyeteg...:)
#13

családi | kaland | vígjáték

Filmio

Van, aki nem ismeri Bagaméri vagy Lópici Gáspár figuráit? Csukás István emlékezetes alakjai Bácskai Lauró István rendezésében elevenednek meg. Alfonzó és Szilágyi István mellett... több»

A Keménykalap és krumpliorr talán az egyetlen olyan film, amit nemcsak gyerekkoromban szerettem, hanem még most is képes szórakoztatni. Családi- és gyerekfilm kategóriában az egyik legjobb, amit valaha láttam. Megvannak a maga apró kis szépséghibái, a gyerekszereplők néhány... több»
#14

85 A mi kis falunk  (2017)

(45) (7)

játékfilm

TV-ben (RTL, csütörtök 01:33)

Pajkaszeg lakosait nevezhetnénk akár a falusi élet sztereotípiáinak, viszont egyedi tulajdonságaik és jellemhibáik szórakoztató és furcsa kalandokba sodorják őket. A polgármester... több»

Az első évadban még jópofa humorral átszőtt komédiasorozat, jó szórakozás volt. Aztán egyre silányabbak lettek a poénok. Egyre durvábbak, közönségesebbek a beszólások. Átcsapott egy erőltetett menetbe. Ugyanolyan mélyrepülés, mint a Keresztanyu vagy a Barátok közt... De... több»
#15

animáció

Vízipók barátunk földi pók társaitól eltérően nem a sarokban vagy a fákon szövögeti hálóját, hanem a vízben lubickol. Csodálkozik is ezen barátja, a kicsit morgós, folyton... több»

Maga a rajzfilm nem egy igazán jól megrajzolt dolog. Előre is bocsánatot kérek Balajthy Lászlótól és a rengeteg rajzolótól, de valahogy a pókok, és az őket körülvevő kis világ sem sikerült olyan jól, mint ahogy én vártam volna. Bevallom, ezt már felnőtt fejjel vettem észre,... több»
#16

84 Munkaügyek  (2012)

(15) (6)

vígjáték

A szituációs komédia-sorozat a fiktív Fővárosi Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelet alkalmazottainak életébe enged bepillantást. Az egyes embertípusok szinte mindegyike felvonul az... több»

Rövid és tartalmas részek. A humora nekem nagyon tetszett é mint tudjuk minden poénnak a fele igaz.
#17

84 A nagy ho-ho-horgász  (1982)

(6) (4)

animáció | családi | fantasy | kaland | vígjáték

TV-ben (M2, csütörtök 01:33)

Csukás István és Dargay Attila rajzfilmsorozatának hőse a mindenre elszánt horgász és barátja, aki ki más lehetne, mint a csali. Nyáron a hőségben nincs is jobb, mint a hűs víz... több»

Remek mesesorozat szenzációs főcímdallal. Érdekessége, hogy míg az első évad a nyári hőségben, tóparton játszódik, addig a második évad különleges helyeken, és az ebből adódó komikummal megspékelve animálja főhősünk kalandjait.
#18

84 Tüskevár  (1967)

(10) (8)

családi | kaland

A film hőse egy kisfiú, a széltől is óvják, még az úttörőtáborba se engedik el. A nyári szünetben azonban elmehet a Kis-Balaton mellé egy rokonhoz, aki megismerteti őt a természet... több»

Rengeteg alkalommal láttam már a filmet, és sohasem csalódtam benne. Ugyanazt az izgalmat érzem a mai napig is, mint az első alkalommal, mikor láttam… ami azért nem ma volt! Hiába nem színes, hiába nem mai darab, az aktualitása, mondanivalója ugyanolyan érvényes, mint anno... több»
#19

84 A Király  (2022)

(14) (11)

életrajzi

Az ikonikus magyar zenész, Zámbó Jimmy életén alapuló 10 részes sorozat. több»

Sziasztok! Megint a múltból merítünk egy életrajzi filmet, nem másról, mint Jimmyről. Félve kezdtem nézni, de nagyon jó lett. Az én gyerekkoromban történik minden. De beszéljünk inkább A Királyról. Kicsit kusza a film, de azért nagyon jó, érdemes megnézni, aki pedig... több»
#20

84 Angyalbőrben  (1988)

(2) (2)

Az Angyalbőrben című nagy sikerű magyar sorozat a katonaság komikus oldalát mutatja be.

Gyermekkorom legjobb magyar sorozata a katonaéletről, a fiktív vasbogdányi laktanya egy szakaszának ügyes-bajos dolgairól. Remek történetek, szenzációs karakterek, szuper zenék jellemzik. Bár időközben megszűnt a sorkatonai szolgálat, mindenkinek csak ajánlani tudom, kinek... több»