Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Sorozatok

#1

91 Aranyélet  (2015)

(69) (13)

akció | dráma | thriller

HBO GO

Egy jómódú család feje tisztességtelen úton szerzett pénzből teremtette meg a kifogástalan életszínvonalat szerettei számára, ám egyre inkább úgy érzi, fel kell hagynia zűrös... több»

Az egyik oka annak, amiért azt mondom: Ha van TV előfizetésem, abban biztosan kell, hogy legyen HBO is. Ahhoz, hogy ilyenek készüljenek szükségük van az előfizetőkre, ez egy ilyen játék. Megvettek egy licencet. Valóban, feldolgozás. De a sorozat pont azoktól a magyar dolgoktól... több»
#2

91 Magyar népmesék  (1980)

(31)

animáció

TV-ben (M2, csütörtök 01:33)

Örök klasszikusnak számítanak Jankovics Marcell Magyar népmesék sorozatának történetei. A magyar népmesekincstár alapelemei elevenednek meg a kiváló rendező kezei alatt - Az égig... több»

A Hungarikumok Gyűjteményébe tartozó meséket, amiket 1977-től 2012-ig gyártottak és készítettek, nem tudom jómagam sem - és szerintem nem is lehet - megunni. Fogyasztható, és ajánlott minden korosztálynak, 0-tól 99 éves korig. Gyönyörű magyar motívumok, tájegységek, mint... több»
#3

90 Abigél  (1978)

(8) (4)

dráma

A történet főszereplője Vitay Gina, egy tábornok lánya, akit a II. világháború utolsó esztendejében egy vidéki egyházi leánynevelő intézetben rejtenek el, mert édesapja tevékeny... több»

A középiskolát kezdhettem, amikor adták a tévében, hát engem nagyon magával ragadott. Azok a negyvenes évek, a nagyszüleim akkor voltak kisgyerekek, éppen belecsöppenni ebbe a korba, amikor a II. világháború mindenhová beírta magát, és abba, hogy Vitay Georgina miként éli meg,... több»
#4

animáció | családi | kaland | vígjáték

A Mézga család izgalmas nyári kalandjait követhetjük nyomon például egy lakatlan szigeten, amely talán mégse lakatlan? Majd hogyan lesz Máris szomszédból Egészségügyi Miniszter? És... több»

A hatalmas sikert követően szerencsére újabb epizódokkal folytatták Mézgáék történetét. Ismét visszatér a teljes család egy szenzációs és felejthetetlen vakáció apropóján. Az agyát eldobja mindenki, van itt: ígéret földje, lakatlan sziget, maffia kaland, fekete arany,... több»
#5

családi | kaland | vígjáték

Filmio

Van, aki nem ismeri Bagaméri vagy Lópici Gáspár figuráit? Csukás István emlékezetes alakjai Bácskai Lauró István rendezésében elevenednek meg. Alfonzó és Szilágyi István mellett... több»

A Keménykalap és krumpliorr talán az egyetlen olyan film, amit nemcsak gyerekkoromban szerettem, hanem még most is képes szórakoztatni. Családi- és gyerekfilm kategóriában az egyik legjobb, amit valaha láttam. Megvannak a maga apró kis szépséghibái, a gyerekszereplők néhány... több»
#6

87 Terápia  (2012)

(15) (7)

dráma

HBO GO

A Terápia a pszichoterápia eddig rejtett világát mutatja meg, a történet középpontjában az ötvenes sármos pszichológus, András (Mácsai Pál) és öt páciense áll. Hétfőnként... több»

Mácsai Pálról itt tudtam meg, hogy ő a legjobb magyar férfiszínész. De mindenki nagyot alakít. Leginkább a castingról döntő ember(ek). Úgy teker maga alá a sztori, hogy nem lehet letenni. Tudni akarod, hogy mi lesz a szereplőkkel. Fantasztikus a történetek. Az első két évad az... több»
#7

86 Pom-Pom meséi  (1980)

(10)

animáció | családi

TV-ben (M2, csütörtök 01:33)

Hogy kicsoda Pom Pom? Többféle alakban láthatjátok: lehet paróka, szobafestő pemzli, egyujjas kifordított bundakesztyű vagy papucs orrán pamutbojt. Csodálatos történeteket mesél... több»

Kiváló gyermeknevelő film. Felnőtteknek is ajánlott. Csukás István ezt a mesecsokrot, a világ minden jó és rosszérzésű emberének bátran ajánlhatná, ha még a Kecskeméti Rajzfilmstúdióban üldögélne.
#8

86 A mi kis falunk  (2017)

(40) (7)

játékfilm

TV-ben (Cool, csütörtök 01:33)

Pajkaszeg lakosait nevezhetnénk akár a falusi élet sztereotípiáinak, viszont egyedi tulajdonságaik és jellemhibáik szórakoztató és furcsa kalandokba sodorják őket. A polgármester... több»

Az RTL a magyar sorozatgyártás reneszánszát meglovagolva Horná Dolná szlovák szitkom adaptációját felhasználva a falusi élet mindennapjaiba, minden szekciójába bebocsátást nyújt. A főcímzenén át a környezeti (Pajkaszeg/Pilisszentlélek) mindenhol. A sorozat a vidéki élet... több»
#9

85 Munkaügyek  (2012)

(15) (6)

vígjáték

A szituációs komédia-sorozat a fiktív Fővárosi Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelet alkalmazottainak életébe enged bepillantást. Az egyes embertípusok szinte mindegyike felvonul az... több»

Rövid és tartalmas részek. A humora nekem nagyon tetszett é mint tudjuk minden poénnak a fele igaz.
#10

animáció | történelmi

TV-ben (Kiwi TV, csütörtök 01:33)

A Mesék Mátyás királyról tizenhárom rajzfilmje az ország talán legigényesebb rajzfilmes csapatának, a Kecskeméti Stúdió művészeinek munkáját dicséri. A lemezen a sorozat... több»

Régi gyerekkori klasszikusok. Régen imádtam őket. Igazi szórakoztató és vicces kis történetfoszlányok amik olykor kicsit túl nyersek persze csak egy gyermek számára, de nagyon jó kis tanulságosak is egyben. Magyar hungarikumnak is nevezhetőek ezek a rövid kis történetek. Ajánlom... több»
#11

84 Tüskevár  (1967)

(8)

családi | kaland

A film hőse egy kisfiú, a széltől is óvják, még az úttörőtáborba se engedik el. A nyári szünetben azonban elmehet a Kis-Balaton mellé egy rokonhoz, aki megismerteti őt a természet... több»

Fekete István híres regényéből. Az egyik kedvenc megfilmesített regényem és kötelező olvasmányom volt. Roppant jó kikapcsolódást biztosított ez a film és a regény is. Hű volt Fekete Istvánhoz a film, és egy igazán kellemes 8 részes minisorozat lett belőle. Bánhidi László... több»
#12

94 Pityke őrmester  (1981)

(3)

animáció | krimi

A rajzfilmsorozat címszereplője Pityke őrmester, aki mindenre elszánt rendőr módjára deríti fel a bűnügyeket, fogja el a szélhámosokat, a betörőket és a tolvajokat. Pityke barátai... több»

Sohasem gondoltam volna, hogy egyszer a Pityke őrmesterről fogok véleményt írni. De ha már itt vagyok, és a látóterembe került, akkor miért ne? Az egyik gyerekkori kedvenc megérdemel néhány csillagot :) Nagyon szerettem!
#13

83 A katedrális  (2010)

(4) (5)

dráma | háborús | romantikus | thriller | történelmi

A cselekmény a 12. század Angliájában zajlik. A középpontba egy katedrális építése kerül, amelyért a bencés szerzetesek küzdenek szinte az egész világgal és még saját,... több»

Ez a minisorozat egy gyorsan kipörgethető intrikákkal és történésekkel teli történelmi témájú nüansz. Nem unalmas, folyton mennek az ármánykodások, ahogyan az a középkorra jellemző volt. Gyorsan ugrál az időben, így oda kell figyelni, de rendre lehet azért követni, éppen... több»
#14

83 A nagy ho-ho-horgász  (1982)

(6) (4)

animáció | családi | fantasy | kaland | vígjáték

Csukás István és Dargay Attila rajzfilmsorozatának hőse a mindenre elszánt horgász és barátja, aki ki más lehetne, mint a csali. Nyáron a hőségben nincs is jobb, mint a hűs víz... több»

Remek mesesorozat szenzációs főcímdallal. Érdekessége, hogy míg az első évad a nyári hőségben, tóparton játszódik, addig a második évad különleges helyeken, és az ebből adódó komikummal megspékelve animálja főhősünk kalandjait.
#15

dráma | kaland | romantikus | történelmi | vígjáték

Béri Balogh Ádám kuruc brigadéros parancsára a furfangos Eke Máté összegyűjti a szegényeket. A tenkeshegyi várban felütött tanyájukról indulnak a labancok elleni portyákra, sok... több»

Az egyik legjobb sorozat a magyar filmgyártás történetében. Ezt minden korosztálynak egyszerűen látnia kell, mert nem csak izgalmas és fordulatos, de nagyon erős morális mondanivalója is van.
#16

82 Showder Klub  (2008)

(16)

vígjáték

TV-ben (RTL II, csütörtök 01:33)

A stand-up comedy műfajának legsikeresebb hazai produkciójáról van szó. Szereplői elsősorban a Dumaszínház művészei, akik kiváló tehetséggel parodizálják és színezik ki... több»

Hadházi László, Kovács András Péter, Badár Sándor. ŐK a No.1. Akiket nem kedvelek, de nem azért, ahogy kinéznek, ezek az alábbiak: Kiss Ádám, Orosz György, Rekop György, Felméri Péter. Durva, néha alpári szövegeket nyomnak. A "b.zdmeg" szinte mindegyik mondatukban szerepel. Ja,... több»
#17

81 Szomszédok  (1987)

(5) (1)

családi | dráma | romantikus

A gazdagréti lakótelep egyik lépcsőházának lakói és azok barátai, rokonai életével ismerkedhetünk meg az első magyar telenovella képkockái által. A Takács, a Mágenheim és a... több»

Nekem nagyon tetszett ez a sorozat, mivel tele van romantikával, érzelmekkel. Bár kicsit régi a sorozat, attól függetlenül érdemes megnézni. Ajánlom mindenkinek.
#18

animáció

TV-ben (M2, csütörtök 01:33)

A kockásfülű nyúl című rajzfilmsorozat főhőse egy kedves kis nyuszi, aki hatalmas füleit egymásba csavarva képes átrepülni egyik helyről a másikra, s mindenhol megjelenik, ahol baj... több»

Rendező: Richly Zsolt

A magyar animació hőskorából származó darab, ami egyébként elég jól sikerült és ki is alakított magának egyfajta kultuszt, de minőségben és szórakoztatásban nem érte az akkori magyar mesék szintjét, mint pl. Mézga család vagy Kérem a következőt.
#19

dráma | romantikus | vígjáték

A Csak színház és más semmi című dramedy a színházi világ kulisszái mögé kalauzolja el a nézőt. A humoros, de egyben drámai jelenetekben is bővelkedő sorozatban bepillantást... több»

Nekem tetszett . Ami különösen megragadott, hogy nem csak a főszereplők körül forgott a világ. Nagyon jó poénok voltak, amik jókor is hangzottak el, a színház mint téma remek ötlet. Természetesen nem ilyen egy színház, ez egy koncentráltabb változata annál, de ez engem mint... több»
#20

80 Linda  (1984)

(6) (4)

krimi | vígjáték

TV-ben (DUNA, csütörtök 01:33)

Linda, a közlekedési rendőrlány kalandjai a '80-as évek Budapestjén. Kaland és karate minden mennyiségben.

Előre leszögezném itt, ország-világ előtt, hogy a negyedik évadot én már nem szeretném külön értékelni. Sajnos annak már sok értelmét nem láttam, elfáradt és színtelen volt. Na de nézzük az első három évadot! Maga az ötlet Gát György fejéből pattant ki, aki már a... több»