Vélemények (15)

51 Szeplőtlen  (2024)

2024. 04. 20.
Kolostorba zárt súlytalanság
Nem könnyű jó horrort csinálni. Mert ennek a műfajnak sokkal többről kellene szólnia, mint az öncélú riogatás és a vérfürdő. Márpedig itt ennél többet nem kapunk. Van egy... több»

40 A rezsim  (2024)

2024. 04. 09.
Szatírának humortalan, drámának kínos
Nehéz elhelyezni ezt a sorozatot az HBO világában. Az ember érteni véli a szándékot, és látja, hogy mennyi energiát fektettek bele, a végeredmény mégis leginkább kínos le... több»
2024. 02. 23.
Schrödinger asztronautái
Az első három rész legalább annyira reménykeltő, mint annak idején az Invázió c. sorozat volt. Persze jelentős különbség, hogy itt a sci-fi műfajból sokkal hangsúlyosabb ... több»
2023. 03. 11.
Az utánzat, amit remake-nek hívnak
Nem könnyű jó remake-et készíteni, és legyünk őszinték: az európai filmek amerikai feldolgozásai ritkán érik el az alapmű szintjét. Nincs ez másképp ennél a filmnél sem. ... több»
Jószándékú és középszerű
Ennek az animációs filmnek, ami a szerző saját illusztrációival gyönyörűen díszített könyv alapján készült, egyetlen baja van csupán: hiányzik belőle a MESE. Márpedig egy... több»
2022. 12. 18.
A görbe tükör
Klasszikus egyszernézős, és erősen megosztó film. Megosztó, mert a néző már a második figyelmeztető jelnél érzi, hogy mennyire rossz döntéseket hoznak a későbbi áldozatok... több»

84 Wednesday  (2022)

2022. 12. 05.
Igényes, szuperhősös tinisorozat - Addams Family hangulattal fűszerezve
Ahhoz, hogy egy filmet/sorozatot érdemben értékelni tudjunk, nagyon fontos, hogy tisztázzuk: milyen műfajról van szó, és ki a célközönség. Kezdjük az utóbbival, mert az l... több»
2022. 10. 22.
Nem elég mély, még ásni kellett volna egy kicsit
Ismerős, és szinte már sablonos az alapszituáció, amikor egy közeli hozzátartozó temetésén összesereglik a család, és a gyász felszínre hozza a rég eltemetett feszültsége... több»
Háborús előkészületek a vihar előtti csendben
A sorozat első évada, ami egy-az-egyben feldolgozta Margaret Atwood regényét, az egyik legjobb adaptáció volt, amit mostanában elkövettek. Ehhez képest a történet továbbs... több»
Reményteljes kezdet
Ha egyetlen mondatban kellene összefoglalni, mit sejtet a pilot epizód a Sárkányok háza sorozatról, akkor azt mondanám: Méltó a Trónok harcához. A Trónok harcába is pont... több»
2022. 08. 11.
Hogyan mondjam el...
Valószínűleg szembe megyek az egész világgal, de ez van: én nem utáltam ezt a sorozatot, nem untatott, és alapvetően nem is idegesített halálra. Persze nem olvastam az al... több»

57 Ők  (2022)

2022. 08. 06.
Tartalom nélkül a forma
Biztos rengeteg embert sokkol (majd) ez a film, de aki nem hagyja figyelmen kívül, hogy egy A24-produkcióról van szó, és a rendező Alex Garland, az legalább beköti a bizt... több»
2022. 07. 05.
A negyedik évad margójára
Nem fogok kertelni, én ettől az évadtól semmi jót nem vártam. Az első évad ugyanis magasra tette a lécet a sztori felvezetésével, a dramaturgiával, a történet ritmusával,... több»
2022. 06. 07.
Twisted Firestarter
Stephen King regénye nálam a King-skálán alapból 6/10-es helyen áll. Ennél a 80-as évek végétől sokkal jobbakat írt, de azért így is egy izgalmas sztori, ami olvastatja m... több»

71 Disznó  (2021)

2021. 07. 31.
Egy valószínűleg meg nem értett, de zseniális dráma
Szerintem ez az a film, amiről méltatlanul fog megfeledkezni a filmes világ. Spoilermentesen egy kicsit részletesebben itt írtam róla: https://filmtro.hu/pig/... több»
1