Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb "szomszédok" filmek

Saját filmes lista készítése
#1

animáció | családi | fantasy

Netflix

Kusukabe úr és lányai, Satsuki és Mei új vidékre költöznek. Az hely kezdetben mindenki számára szokatlan, hiszen sokban különbözik attól, mint amit megszoktak. E csodás tájon... több»

Van valami varázslatos Miyazaki meséjében, abban, ahogyan teljesen eredeti módon jeleníti meg a gyermeki látásmód egyszerűségét és tisztaságát. Nincs izgalmakban és fordulatokban teli cselekménye, csupán azt mutatja be, hogyan fedezi fel két kislány a világot, és hogyan tárul... több»
#2

87 Lesz ez még így se!  (1997)

(28) (17)

dráma | romantikus | vígjáték

Az egyedül élő Melvin Udall (Jack Nicholson) a világ egyik legkiállhatatlanabb alakja. A kényszeres és mogorva öregember mestere annak, hogy keserítse meg mások életét, és hogyan... több»

A Lesz ez még így se! az egyik legszórakoztatóbb, legfelemelőbb és legmeghatóbb vígjátékba hajló dráma, amit valaha láttam. Nicholson parádézik a kiállhatatlan író szerepében, Helen Hunt tökéletes egyedülálló anya, Greg Kinnear pedig igazán szánni valóan tud nézni,... több»
#3

dráma | romantikus | vígjáték

John Gustafson (Jack Lemmon) és Max Goldman (Walter Matthau) morgós, házsártos, kiállhatatlan vénemberek. Az egyik hatvankilenc, a másik egy híján hetven. Elválaszthatatlan szomszédok,... több»

Mint egy 30 éve már, hogy Jack Lemmon és Walter Matthau párosa megmutatta nekünk, hogyan komédiáznak a legnagyobbak. Örökzöld, megunhatatlan gyöngyszem Hollywood régimódi, nívós vígjátékainak utolsó felvonásából, valamint az akkor élő utolsó nagy öregekkel, akik olyan... több»
#4

86 Dennis, a komisz  (1993)

(17) (7)

családi | vígjáték

Talán tornádó? Megvadult állatcsorda? Vagy valami egyéb természeti csapás? Ugyan, ez csak Dennis, a veszedelem! Mr. Wilson már ismeri a dörgést, de még mindig nem tud uralkodni magán.... több»

Gyerekkoromban rengetegszer láttam ezt a filmet, és szerintem még ma is megvan az a bája, amiért annak idején szerettem. Walter Matthau engem mindig is a nagyapámra emlékeztetett, sőt a Dennis-Wilson bácsi kapcsolat nagyon is visszaköszönt a saját életemben is, hiszen gyerekkoromban... több»
#5

85 Most jó  (2012)

(28) (3)

dráma | romantikus

Tessa (Dakota Fanning) leukémiás. Vele tényleg meg fog történni az, amitől szinte mindenki retteg: rövidesen meg fog halni. Csakhogy Tessa 16 éves, és mindössze néhány hónapja marad... több»

Az ilyen megható filmek után valahogy mindig átértékelem az életem,hogy nekem is mennyi problémám van de amíg egészség van addig nem lehet baj. Tessa a főszereplő lány,aki egy súlyos betegség miatt hamarosan meg fog halni a film közepéig nagyon undok szerepet játszik,azt... több»
#6

dráma | romantikus | vígjáték

Drámai alkotás egy 59 éves megkeseredett, morgós vénemberről, Ove-ról, aki nem tud megbarátkozni a gondolattal, hogy évekkel ezelőtt leváltották a társasházak egyesületének elnöki... több»

Idei bemutató, a könyvről pedig áradoznak, ezért hozzáfogtam a megnézéséhez. Átlagos nézhető film, sokakkal ellentétben nekem volt szükségem papírzsebkendőre. A mogorva és zsémbes Ove belsejében hatalmas szív rejtőzött. Rejtve a másságot és a multikultúra elfogadását... több»
#7

82 Kedvencek temetője  (1989)

(21) (17)

horror | thriller

Netflix

A legtöbb család számára a költözés maga az újrakezdés. Ám Creedéknek ez lehet a kezdet vége. Egy olyan hely szomszédságába költöztek, melyet gyermekek építettek összetört... több»

Mint oly sok horrorrajongó a világon, én is rajongok a Stephen King történetekért, még úgy is, hogy köztudott tény, hogy King nemcsak a horror berkein belül írt kimagasló történeteket, hisz igencsak jól ért ahhoz, hogy a karaktereit megtöltse érzelmekkel. Jelen... több»
#8

81 Kisasszonyok  (2019)

(15) (20)

dráma | romantikus

Az amerikai polgárháború szétszakította Jo, Amy, Beth és Meg családját. Míg apjuk a csatatéren próbál életben maradni, a nővérek anyjukkal karöltve néznek szembe a mindennapok... több»

Saroise Ronan és Emma Watson alakítása fenomenális, nagyon átélhető karaktereket hoztak, amelyekkel talán a legtöbb nő tud azonosulni. A téma igencsak fajsúlyos, így azt gondolom, hogy szükség van nagyon ilyen és ehhez hasonló filmekre. Szerintem alapból egy "látni kell"... több»
#9

vígjáték

Alex (Ben Stiller) és Nancy (Drew Barrymore) az ígéretes fiatal pár beköltözik álmai otthonába. Csupán egy apró szépséghibája van az álomháznak, hogy a felső szinten egy... több»

Nem tetszett. Gyenge humor, vagyis azok a silany gegek mintha humor akart volna lenni, remes. Bar csak felig neztem, de nekem meg ez is sok volt. A Rotten tomatoes-nak igaza van 35%-ot adott a 100-bol. Rosszul idozitett vagasok, vagy hianyos gegek jellemzik ezt a fercet. Ludas Matyi haromszor... több»
#10

79 Szüzet szüntess!  (2004)

(14) (7)

dráma | romantikus | vígjáték

Bár sikeres tanuló, Matthew (Emile Hirsch) mégsem érzi magát elégedettnek élete minden területén. Különösen egy téren érzi a hiányosságokat: a szerelmi életében. Igaz, ami igaz,... több»

Nagyon szórakoztató film, a "rom-com" egyik tényleg jól sikerült darabja, ami végre nem az amerikai pite-forró rágógumi vonalon mozog. A sztori különösen ötletes, és a poénok is a helyükön vannak. 5-ös!
#11

79 Floridai álom  (2017)

(12) (6)

dráma

Cinego

A világ minden tájáról özönlenek a turisták a floridai Orlandoba, hogy az egymást érő fantasztikus vidámparkokban, bárokban és hotelekben költség el minden megtakarított... több»

Egy hozzászólásban olvasom, hogy „habkönnyű mozi”. Mindent lehet írni róla, de ez a jelző abszolút nem illik Sean Baker rendhagyó filmjére. Kezdjük azzal, hogy nincs is hagyományos története, életképek összehányt halmaza, Disneyland, a szupergiccs amerikai álmot jelképező... több»
#12

77 Rém rom  (2006)

(5) (13)

animáció | családi | fantasy | kaland | misztikus | vígjáték

Netflix

Esténként különös hangok szűrődnek ki a régi házból, nyögések, reccsenések, elfojtott sóhajok zavarják az utca nyugalmát. Három utcabeli gyerek arra gyanakszik, hogy az ódon... több»

A meséktől vidám vagy vicces hangulatot szoktunk meg, ez az alkotás viszont valami mást próbál bemutatni. Egy félelmetes sztorit. Kétségeim voltak, hogyan fog működni mesében egy rémséges ház, de nagyon jól átjön a hangulata. Élvezetes, szórakoztató produkció lett.
#13

75 Éjszakai játék  (2018)

(37) (8)

akció | krimi | misztikus | szatíra | vígjáték

Telekom TVGO

Néhány házaspár hetente egyszer találkozik. A cél ártatlan mulatság: játszanak és élvezik. Ám az egyik este nem a tervek szerint zajlik. A játék komolyra fordul – valami nagy baj... több»

Az Éjszakai játék kapcsán rengeteg pozitív kritikát és véleményt olvastunk, s ezek alapján bátorkodtunk megnézni egy kellemes vasárnap este. Talán épp a remek kritikai fogadtatás miatt, talán más miatt, de a végén így összegeztük a látottakat: lehetséges, hogy mi néztünk... több»
#14

75 Disturbia  (2007)

(16) (6)

dráma | krimi | misztikus | thriller

Netflix

Kale (Shia LaBeouf) nem tudja feldolgozni az apja halála okozta traumát, és egy idő után kiszámíthatatlanná válik a viselkedése. Indokolatlan agressziója miatt házi őrizetre ítélik.... több»

Alfred Hitchcock... Hátsó ablak 1954... Ismerős? Nekem nagyon, és szomorúan közlöm, az eredeti és a remake is klasszisokkal jobb. Na mindegy is, hát nézzük ezt a filmet, vegyük csak górcső alá! A rendező, D.J. Caruso húzott egy nagyon jót, és a mozifilm főszerepére felkérte... több»
#15

72 Szerelembe gurulva  (2018)

(16)

romantikus | vígjáték

Jocelyn sikeres üzletember, híres nőcsábász, megrögzött hazudozó és szerepjátékos, az egyéjszakás kalandok bajnoka. Miközben orvos barátja tanácsára megpróbálna leszokni... több»

Az utóbbi időben elkezdtek érdekelni a francia filmek, mert mostanság több jó filmet is láttam tőlük. Egészen kiváló volt az Életrevalók vagy néhány évvel ezelőtti Életem nagy szerelme, ami hatalmas meglepetést okozott. Hasonló elvárásokkal vágtam neki a filmnek. A... több»
#16

72 Hozzám jössz, haver  (2017)

(12) (8)

vígjáték

Yassin minden álma, hogy Párizsban tanuljon, de családja nem engedheti meg magának az ezzel járó anyagi kiadásokat. Szülőfalujának lakóinak segítségével mégis lehetősége nyílik... több»

A Tarek Boudali és Philippe Lacheau páros verhetetlen. A történet kellően humoros, bár kicsit egyszerű, de mindenképpen a jó francia vígjátékok közé sorolható a film.
#17

70 Az élet fája  (2011)

(17) (8)

dráma | fantasy

Jack O'Brien (Sean Penn) építész, immár megfáradt, megtört emberként egy sorsfordító szellemi utazásra indul mikor öccse halálának évfordulóján visszagondol gyerekkorára, azokra... több»

Nem tartom magam egy buta embernek, de ha megölnek sem értem ezt a filmet. Van egy olyan rossz érzésem, hogy vagy az absztrakció egy olyan fokát érte el, ahova már egyszerű halandók nem tudják követni, vagy eleve nincs is mögötte semmi koncepció, csak mélynek akar látszani.... több»
#18

90 Mézga család  (1972)

(1) (2)

animáció

A Mézga család a magyar rajzfilmtörténet egyik legsikeresebb sorozata.

Már a lendületes címdal is magával ragad és mindenki kívülről fújja azt. Minden epizód tartogat valami kalandot a Mézga család számára, ami soha nem unalmas és egy kis tanulságot is leszűrhetünk belőle.
#19

69 Valami követ  (2014)

(59) (15)

horror | misztikus | thriller

Egy tizenkilenc éves lány számára az ősznek az iskoláról, a fiúkról és a hétvégi szórakozásról kéne szólnia, de Jayt egy látszólag ártatlan szexuális aktus után látomások... több»

Pár évvel ezelőtt volt szerencsém már ehhez az alkotáshoz, és akkor kimondottan tetszett, így gondoltam, újra előveszem egy második megtekintésre, hisz sok olyan horrort tudnék említeni, ami képes volt az első találkozáskor nagyon pozitív hatást elérni nálam, viszont második... több»
#20

78 Mezítláb a parkban  (1967)

(5) (1)

romantikus | vígjáték

Paul és Corie nemrég házasodtak össze. A csodálatos mézeshetek után visszatérnek a szürke hétköznapok: Corie a saját karrierjének építésével elfoglalt férjét szûk... több»

Egy igazi 60-70 -es évekbeli amerikai vígjáték. A poénok kicsit túleröltettek de összeségében egy jó vígjáték. Mikor elkezdödött a film rosszabra számítottam. A történet magávalragadó , aranyos és kellemes érzetet ad. A végkifejlet romantkius bár a háztetös jelenetet én... több»